Visit the Cyprus News Agency (CNA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-06-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δεν κατανούμε την επιμονή των θεσμών σε τόσο σκληρά μέτρα
  • [02] Η Κίνα θέλει να δει την Ελλάδα εντός της ευρωζώνης
  • [03] Επίθεση τζιχαντιστή σε βιομηχανική μονάδα κοντά στη Λιόν
  • [04] Φάιμαν: Βλέπουμε το θέμα της Ελλάδας θετικά και θέλουμε να υπάρξει μία συμφωνία
  • [05] Φαινόμενο με πανευρωπαϊκές διαστάσεις η διακίνηση παράνομων φυτοφαρμάκων
  • [06] Σε θέατρο του Λονδίνου τον ερχόμενο χρόνο ο Χάρι Πότερ
  • [07] Το Σιν Φέιν στηρίζει τον αγώνα της ελληνικής κυβέρνησης για μια έντιμη λύση
  • [08] Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Τσίπρα - Μέρκελ - Ολάντ
  • [09] Ρέντσι: H τελική μέρα αποφάσεων για την Ελλάδα θα είναι το Σάββατο και θα υπάρχει συμφωνία

  • [01] Δεν κατανούμε την επιμονή των θεσμών σε τόσο σκληρά μέτρα

    Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.

    Στη συνάντηση συζητήθηκε η πορεία των διαπραγματεύσεων. Ο Αλέξης Τσίπρας ενημέρωσε τους δύο ηγέτες για την ελληνική πρόταση και τους τόνισε ότι η ελληνική πλευρά δεν κατανοεί την επιμονή των θεσμών σε τόσο σκληρά μέτρα.

    Οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν μετά το πέρας της Συνόδου, ανέφεραν κυβερνητικές πηγές.

    [02] Η Κίνα θέλει να δει την Ελλάδα εντός της ευρωζώνης

    Ψήφο εμπιστοσύνης στην ευρωζώνη έδωσε η Κίνα, εκφράζοντας την πεποίθηση πως οι συνομιλίες της Ελλάδας με τους πιστωτές της για την αποφυγή μιας χρεοκοπίας θα κινηθούν προς τη θετική κατεύθυνση, μερικές ημέρες πριν την επίσκεψη του πρωθυπουργού της χώρας Λι Κετσιάνγκ στην Ευρώπη.

    «Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στο πώς θα προχωρήσει αυτό» είπε σε συνέντευξη Τύπου ο υφυπουργός Εξωτερικών Γουάνγκ Τσάο.

    «Η Κίνα θα ήθελε να δει την Ελλάδα να παραμένει εντός της ευρωζώνης και εκτιμά τις προσπάθειες των αρμόδιων πλευρών προς αυτή την κατεύθυνση»

    «Πιστεύουμε ότι η ευρωζώνη μπορεί, μέσω των προσπαθειών όλων των πλευρών, να αντιμετωπίσει δεόντως την κατάσταση».

    Ο Λι θα αναχωρήσει την επόμενη εβδομάδα για την Ευρώπη, με το πρόγραμμά του να περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τη σινο-ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες και μια επίσκεψη στη Γαλλία.

    «Η Κίνα ανέκαθεν στήριζε τη διαδικασία της ευρωπαϊκής ενοποίησης και ελπίζει να δει μια σταθερή, ενωμένη και ευημερούσα ΕΕ» είπε ο Γουάνγκ.

    [03] Επίθεση τζιχαντιστή σε βιομηχανική μονάδα κοντά στη Λιόν

    Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και πολλοί τραυματίσθηκαν κατά τη διάρκεια , πιθανόν τζιχαντιστικής, επίθεσης σε βιομηχανική μονάδα στο Σεν-Κουεντέν-Φαλαβιέ, κοντά στη Λιόν..

    Ο δράστης της επίθεσης εισήλθε στο εργοστάσιο κρατώντας ισλαμική σημαία και πυροδότησε γκαζάκια, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.

    Αποκεφαλισμένο πτώμα βρέθηκε κοντά στο εργοστάσιο.Αστυνομικές πηγές ανέφεραν τη σύλληψη ενός υπόπτου ως δράστη ή έναν εκ των δραστών της επίθεσης στη βιομηχανική μονάδα στη νοτιο-ανατολική Γαλλία,

    [04] Φάιμαν: Βλέπουμε το θέμα της Ελλάδας θετικά και θέλουμε να υπάρξει μία συμφωνία

    Στο θέμα της Ελλάδας, «το οποίο βλέπουμε θετικά και θέλουμε να υπάρξει μία συμφωνία», δεν αποφασίστηκε η σύγκληση μιας νέας Συνόδου Κορυφής και δεν προβλέπεται κάτι πέραν της αυριανής συνεδρίασης του Eurogroup, επισήμανε ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν.

    Σχολιάζοντας τη χθεσινή πρώτη ημέρα των εργασιών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο καγκελάριος ανέφερε ότι στο θέμα της Ελλάδας υπήρξαν τέσσερις με πέντε τοποθετήσεις και δεν έγινε τόσο αναλυτική συζήτηση.

    Ο ίδιος έθεσε το ερώτημα τί θα συμβεί εάν το Σάββατο δεν υπάρξει συμφωνία, ωστόσο, όπως διευκρίνισε στις δηλώσεις του, «όλοι μας συμφωνήσαμε να πούμε : Βλέπουμε το ζήτημα θετικά. Θέλουμε να υπάρξει μία συμφωνία. Ως εκ τούτου δεν υπήρξαν περαιτέρω συνεννοήσεις για το τί θα συμβεί εάν αυτή δεν επιτευχθεί».

    [05] Φαινόμενο με πανευρωπαϊκές διαστάσεις η διακίνηση παράνομων φυτοφαρμάκων

    Στο 10% του συνολικού τζίρου των γεωργικών φαρμάκων στην Ελλάδα ανέρχεται η διακίνηση των παράνομων φυτοφαρμάκων. Ένα φαινόμενο με πανευρωπαϊκές διαστάσεις, που απαιτεί συντονισμένες ενέργειες υπηρεσιών και κρατών για την αντιμετώπισή του, όπως θα πει μιλώντας στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο Διονύσης Βλάχος αρμόδιος για τους ελέγχους των γεωργικών φαρμάκων στην Ελλάδα από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

    Το υπουργείο έχει αναλάβει ένα ευρύ πλέγμα δράσεων που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει εντατικούς ελέγχους, μέτρα πρόληψης όπως η θέσπιση της συνταγογράφησης των φυτοφαρμάκων, αλλά και συνεχείς ενημερώσεις των παραγωγών για τους κινδύνους που εγκυμονεί η χρήση τέτοιων προϊόντων. Τα παράνομα φυτοφάρμακα προέρχονται από τρίτες χώρες, κυρίως από την Κίνα και την Ινδία και κατά κανόνα μέσω Αμβούργου, Αμβέρσας και Ρότερνταμ μεταφέρονται σε κράτη-μέλη, ανάμεσα σε αυτά και η Ελλάδα.

    Η διακίνηση παράνομων φυτοφαρμάκων έχει λάβει αρκετά σοβαρές διαστάσεις, όχι όμως στον ίδιο βαθμό, στις διάφορες περιοχές της χώρας.

    Για την αντιμετώπιση της κατάστασης το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης έχει αναλάβει σειρά πρωτοβουλιών και συνεργάζεται τόσο με άλλες υπηρεσίες όσο και με κράτη-μέλη της ΕΕ, καθώς δεν πρόκειται για ελληνικό φαινόμενο. Μάλιστα, η Ελλάδα έχει αξιολογηθεί για το σύστημα των ελέγχων και έχει κριθεί ως κράτος-μέλος που εφαρμόζει βέλτιστη πρακτική.

    [06] Σε θέατρο του Λονδίνου τον ερχόμενο χρόνο ο Χάρι Πότερ

    Ο "Χάρι Πότερ", ο διασημότερος μικρός μάγος στον κόσμο, πρόκειται να μεταφερθεί τον ερχόμενο χρόνο σε θεατρική σκηνή του Λονδίνου, σε ένα έργο με τίτλο "Cursed Child" (Το Καταραμένο Παιδί), το οποίο γράφτηκε σε συνεργασία με την συγγραφέα της επιτυχημένης σειράς βιβλίων Τζ.Κ. Ρόουλινκ.

    Η ίδια ανέφερε στον λογαριασμό της στο Twitter ότι το νέο έργο είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας της με τον συγγραφέα Τζακ Θορν και τον σκηνοθέτη Τζον Τίφανι.

    "Δεν θέλω να πω πάρα πολλά, γιατί δεν θέλω να χαλάσω αυτό που γνωρίζω ότι θα είναι αληθινό δώρο για τους θαυμαστές του", έγραψε στο Twitter.

    "Ωστόσο, μπορώ να πω ότι δεν πρόκειται για prequel!"

    Η Ρόουλινγκ είναι μία από τις συγγραφείς με τις περισσότερες πωλήσεις βιβλίων στον κόσμο. Τα επτά βιβλία της με ήρωα τον Χάρι Πότερ έχουν πουλήσει περισσότερα από 450 εκατομμύρια αντίτυπα στον κόσμο και έχουν μεταφερθεί σε οκτώ ταινίες στον κινηματογράφο με εισπράξεις εισιτηρίων άνω των επτά δισ δολαρίων παγκοσμίως.

    [07] Το Σιν Φέιν στηρίζει τον αγώνα της ελληνικής κυβέρνησης για μια έντιμη λύση

    Την αλληλεγγύη του Σιν Φέιν στον αγώνα της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ για μια έντιμη λύση εξέφρασε στον αντιπρόεδρο του ευρωκοινοβουλίου Δ. Παπαδημούλη, ο εκ των επικεφαλής του κόμματος Ντέκλαν Κίρνι.

    Σε συνάντησή τους στις Βρυξέλλες ο κ. Παπαδημούλης ενημέρωσε τον κ. Κίρνι για την πορεία της διαπραγμάτευσης της Ελλάδας με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, καθώς και για τους στόχους και τις προτεραιότητες της ελληνικής κυβέρνησης.

    Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κίρνι σημείωσε πως το ζήτημα διευθέτησης του δημόσιου χρέους μιας χώρας-μέλους της Ευρωζώνης, είναι ζήτημα που θα πρέπει να αφορά όλους τους εταίρους και πρόσθεσε ότι ο αγώνας εναντίον της μονομερούς λιτότητας οφείλει να είναι πανευρωπαϊκός, προκειμένου να δοθεί μια κοινή ευρωπαϊκή απάντηση στο οξύ αυτό πρόβλημα.

    [08] Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Τσίπρα - Μέρκελ - Ολάντ

    Συνάντηση με την Καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ και τον Πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας λίγο πριν την έναρξη των εργασιών της Συνόδου Κορυφής των ηγετών των χωρών μελών της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

    Όπως ανέφεραν καλά πληροφορημένες διπλωματικές πηγές, η συνάντηση κλείστηκε αργά χθες το βράδυ, και έγινε στο γραφείο της μόνιμης γαλλικής αντιπροσωπείας στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    [09] Ρέντσι: H τελική μέρα αποφάσεων για την Ελλάδα θα είναι το Σάββατο και θα υπάρχει συμφωνία

    H τελική μέρα των αποφάσεων για την Ελλάδα θα είναι το Σάββατο και θα υπάρχει συμφωνία, εκτίμησε σήμερα κατά την έξοδό του από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι.

    «Στηρίζουμε τις προσπάθειες του Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησής του να φτάσει σε μια συμφωνία με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς» δήλωσε ο Μ. Ρέντσι. Την ίδια στιγμή αναγνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι για όλους η Ελλάδα να παραμείνει στην ευρωζώνη, πρόσθεσε. "Εκτιμώ ότι η τελική ημέρα θα είναι το Σάββατο και είμαι βέβαιος ότι μπορούμε να επιτύχουμε συμφωνία", τόνισε τέλος ο Ιταλός πρωθυπουργός.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 26 June 2015 - 10:32:11 UTC