Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-06-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μ. Ρέντσι: Έχουν γίνει βήματα προόδου
  • [02] Σαρλ Μισέλ: Είμαι πιο αισιόδοξος γιατί τώρα υπάρχουν προτάσεις πάνω στο τραπέζι
  • [03] «Μένουμε Ευρώπη» - Συγκέντρωση στο Σύνταγμα
  • [04] Χρηματοδότηση ελληνικής συμπαραγωγής από το Eurimages
  • [05] Συναυλία αντιρατσιστικών και μεταναστευτικών οργανώσεων
  • [06] Σε εξέλιξη η Σύνοδος Κορυφής για την Ελλάδα
  • [07] Φρ. Ολάντ: Ικανοποίηση για τις νέες ελληνικές προτάσεις
  • [08] Eurogroup: Θετικό βήμα οι νέες ελληνικές προτάσεις

  • [01] Μ. Ρέντσι: Έχουν γίνει βήματα προόδου

    «Η Αθήνα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της, αλλά και η ΕΕ έχει ηθική υποχρέωση απέναντι σε μία μεγάλη χώρα όπως η Ελλάδα», δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Ματέο Ρέντσι, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής της ευρωζώνης και λίγο πριν τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

    «Πρέπει όλοι μαζί να εργαστούμε για την επίτευξη συμφωνίας», δήλωσε ο Μ. Ρέντσι. Πρόσθεσε ότι έχουν γίνει βήματα προόδου και πως η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να συνεχίσει σε αυτήν την κατεύθυνση. Ο Ιταλός πρωθυπουργός τόνισε ότι οι συζητήσεις στη Σύνοδο δεν θα πρέπει να επικεντρωθούν μόνο στο θέμα της οικονομίας, αλλά και στο «τί είδους κοινότητα θέλουμε για το μέλλον μας».

    «Έχουμε δεσμευθεί έτσι ώστε να φτάσουμε όλοι μαζί σε μία συμφωνία», κατέληξε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

    [02] Σαρλ Μισέλ: Είμαι πιο αισιόδοξος γιατί τώρα υπάρχουν προτάσεις πάνω στο τραπέζι

    Η χρησιμότητα της σημερινής έκτακτης Συνόδου Κορυφής των χωρών της ευρωζώνης είναι να δοθεί μια «ισχυρή ώθηση» έτσι ώστε να φτάσουμε σε μια συμφωνία πριν από το τέλος της εβδομάδας δήλωσε προσερχόμενος στο κτίριο του Συμβουλίου, ο Βέλγος πρωθυπουργός, Σαρλ Μισέλ.

    Όπως ανέφερε είναι οι υπουργοί Οικονομικών και οι θεσμοί, οι αρμόδιοι να εξετάσουν λεπτομερώς τις ελληνικές προτάσεις έτσι ώστε να πιστοποιήσουν ότι η λύση που θα βρεθεί θα είναι αξιόπιστη, βιώσιμη και ρεαλιστική.

    «Είμαι πιο αισιόδοξος γιατί τώρα υπάρχουν προτάσεις πάνω στο τραπέζι», είπε χαρακτηριστικά και δήλωσε πως ευελπιστεί ότι τα σημερινά θετικά σημάδια θα μεταφραστούν τις επόμενες μέρες σε πράξεις και λύσεις.

    [03] «Μένουμε Ευρώπη» - Συγκέντρωση στο Σύνταγμα

    Μικροεπεισόδια απειλήθηκαν όταν ομάδα διαδηλωτών προσπάθησε να εισέλθει στον χώρο ;όπου πραγματοποιείται η συγκέντρωση με τίτλο «Μένουμε Ευρώπη», στην πλατεία Συντάγματος, πετώντας μπουκάλια και άλλα μικροαντικείμενα.

    Οι ομάδες αυτές απωθήθηκαν από δυνάμεις των ΜΑΤ προς την οδό Πανεπιστημίου.

    Η προσέλευση των διαδηλωτών στην πλατεία Συντάγματος συνεχίζεται κανονικά ενώ έχει διακοπεί η κυκλοφορία στη λεωφόρο Αμαλίας.

    [04] Χρηματοδότηση ελληνικής συμπαραγωγής από το Eurimages

    Η ταινία «Στην ηλικία μου κρύβομαι ακόμη για να καπνίσω», ελληνικής, γαλλικής και αλγερινής συμπαραγωγής, εξασφάλισε το ποσό των 140.000 ευρώ, στην τελευταία συνεδρίαση του Eurimages, που πραγματοποιήθηκε στην Πράγα από τις 15 έως τις 19 Ιουνίου. Το σχέδιο υποστήριξε ο Αλέξης Γρίβας, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου (ΕΚΚ) και εκπρόσωπος τού Κέντρου στο Eurimages.

    Η ταινία είναι η πρώτη μεγάλου μήκους της συγγραφέως, αλγερινής καταγωγής, Ραϊάνα Ομπερμέγιερ και βασίζεται στο ομώνυμο θεατρικό έργο της που παρουσιάστηκε το 2009 με μεγάλη επιτυχία στο Παρίσι.

    Η υπόθεση του έργου συγκεντρώνει εννέα γυναίκες διαφορετικών ηλικιών και βιωμάτων σε ένα χαμάμ στην Αλγερία κατά τη διάρκεια των σκοτεινών χρόνων του ισλαμισμού... Η μοίρα εννέα γυναικών που επαναστατούν, ονειρεύονται ή υποκύπτουν. Μητέρες, ερωμένες ή «αγίες», συγκεντρωμένες σε μια «μήτρα», το χαμάμ, όπου η μάχη ενάντια στην καταπίεση, τη βία και τον πόλεμο εκδηλώνεται μέσα από γέλια και κλάματα, από μυστικά και αποκαλύψεις.

    Πρόκειται για μια καθόλα γυναικεία ταινία, αφού τόσο το cast όσο και το τεχνικό προσωπικό απαρτίζονται αποκλειστικά από γυναίκες. Πρωταγωνίστρια είναι η διάσημη Παλαιστίνια ηθοποιός Hiam Abbass.

    [05] Συναυλία αντιρατσιστικών και μεταναστευτικών οργανώσεων

    Συναυλία με σύνθημα «Γιορτάζουμε- Διεκδικούμε: Ιθαγένεια για όλα τα παιδιά» διοργανώνουν αντιρατσιστικές οργανώσεις και μεταναστευτικές κοινότητες αυτή την Τετάρτη, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Συντάγματος.

    Θα εμφανιστούν οι «Encardia», Στάθης Δρογώσης, Απόστολος Ρίζος, Μάνια Παπαδημητρίου, Νατάσα Μωυσόγλου, Radio Sol, Nίκος Ζουρνής, Αντιγόνη Μπασακάρου και συγκροτήματα παιδιών μεταναστών δεύτερης γενιάς από την Αλβανία, τις Φιλιππίνες και το Αφγανιστάν.

    [06] Σε εξέλιξη η Σύνοδος Κορυφής για την Ελλάδα

    Σε εξέλιξη είναι στις Βρυξέλλες η Σύνοδος Κορυφής των ηγετών της ευρωζώνης με θέμα την Ελλάδα.

    Την ικανοποίησή του για τις "νέες προτάσεις" που υπέβαλε η ελληνική πλευρά εξέφρασε, προσερχόμενος στη σύνοδο, ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.

    Η Ελλάδα ανέλαβε τις ευθύνες της, σημείωσε ο Γάλλος Πρόεδρος τονίζοντας πως αν και δεν θα ληφθούν σήμερα "επίσημες αποφάσεις", ανοίγει πλέον ο δρόμος ώστε αυτές να υιοθετηθούν το ταχύτερο δυνατόν. Μένουν κάποιες τεχνικές λεπτομέρειες για να υπάρξει η συνολική λύση είπε ο Φρ. Ολάντ τονίζοντας ότι υπάρχουν τόσο οι προϋποθέσεις, όσο και το πνεύμα υπευθυνότητας που απαιτείται για την ολοκλήρωση των διαβουλεύσεων.

    Μ. Ρέντσι: Η ΕΕ έχει ηθική υποχρέωση απέναντι στην Ελλάδα

    «Η Αθήνα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της, αλλά και η ΕΕ έχει ηθική υποχρέωση απέναντι σε μία μεγάλη χώρα όπως η Ελλάδα» δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Ματέο Ρέντσι, προσερχόμενος στη Σύνοδο και λίγο πριν τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

    «Πρέπει όλοι μαζί να εργαστούμε για την επίτευξη συμφωνίας», δήλωσε ο Μ. Ρέντσι. Πρόσθεσε ότι έχουν γίνει βήματα προόδου και πως η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να συνεχίσει σε αυτήν την κατεύθυνση. Ο Ιταλός πρωθυπουργός τόνισε ότι οι συζητήσεις στη Σύνοδο δεν θα πρέπει να επικεντρωθούν μόνο στο θέμα της οικονομίας, αλλά και στο «τί είδους κοινότητα θέλουμε για το μέλλον μας».

    «Έχουμε δεσμευθεί έτσι ώστε να φτάσουμε όλοι μαζί σε μία συμφωνία», κατέληξε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

    [07] Φρ. Ολάντ: Ικανοποίηση για τις νέες ελληνικές προτάσεις

    Την ικανοποίησή του για τις "νέες προτάσεις" που υπέβαλε η ελληνική πλευρά εξέφρασε σήμερα, προσερχόμενος στον χώρο που συνεδριάζει η σύνοδος κορυφής, ο πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Φρανσουά Ολάντ.

    Η Ελλάδα ανέλαβε τις ευθύνες της, σημείωσε ο Γάλλος πρόεδρος τονίζοντας πως αν και δεν θα ληφθούν σήμερα "επίσημες αποφάσεις", ανοίγει πλέον ο δρόμος ώστε αυτές να υιοθετηθούν το ταχύτερο δυνατό. Μένουν κάποιες τεχνικές λεπτομέρειες για να υπάρξει η συνολική λύση είπε ο Γάλλος πρόεδρος τονίζοντας εκ παραλλήλου ότι υπάρχουν τόσο οι προϋποθέσεις, όσο και το πνεύμα υπευθυνότητας που απαιτείται για την ολοκλήρωση των διαβουλεύσεων.

    [08] Eurogroup: Θετικό βήμα οι νέες ελληνικές προτάσεις

    Το Eurogroup χαιρετίζει "το σχέδιο μεταρρυθμίσεων που υπέβαλαν οι ελληνικές αρχές σήμερα το πρωί", τονίζοντας ότι "είναι ένα θετικό βήμα στη διαδικασία", αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ευρωομάδας που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της.

    Επισημαίνεται επίσης ότι το Eurogroup ζήτησε από τα θεσμικά όργανα ( Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο) να αρχίσουν να αναλύουν τη νέα ελληνική πρόταση και μαζί με τις ελληνικές αρχές, αφού συμφωνήσουν σε μια λίστα των "προηγούμενων δράσεων", να καταλήξουν σε τελική συμφωνία σε αυτή την εβδομάδα.

    Η Ευρωομάδα θα μπορούσε να πραγματοποιήσει μια επόμενη συνεδρίαση αυτή την εβδομάδα, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

    Διαβάστε επίσης:

    Καλή βάση συζήτησης οι ελληνικές προτάσεις

    Θετική αποδοχή από ΕΚΤ των ελληνικών προτάσεων


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 22 June 2015 - 18:32:14 UTC