Visit the The Cyprus Homepage Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-06-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεδριάζει το κυβερνητικό συμβούλιο
  • [02] Ο Ομπάμα κατηγόρησε το λόμπι των όπλων ότι «ελέγχει» το Κογκρέσο
  • [03] Σεισμική δόνηση 4,6 βαθμών νότια της ανατολικής Κρήτης
  • [04] Συγκέντρωση κατά της λιτότητας, στο Σύνταγμα
  • [05] Ρόμπι Γουίλιαμς: Eλλάδα είσαι μαζί μου; Άφησε με να σε διασκεδάσω!

  • [01] Συνεδριάζει το κυβερνητικό συμβούλιο

    Συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου έχει προγραμματιστεί για τις 11:00 στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Το σχέδιο δράσης της κυβέρνησης μέχρι το Eurogroup και τη Σύνοδο Κορυφής της Δευτέρας συζητήθηκε, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στη σύσκεψη της Ομάδας Πολιτικής Διαπραγμάτευσης που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο παρουσία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου.

    «Το επιδιώκουμε» απάντησε ο Γ. Σταθάκης εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, στο ερώτημα εάν εκτιμά η κυβέρνηση ότι θα υπάρξει συμφωνία τη Δευτέρα.

    [02] Ο Ομπάμα κατηγόρησε το λόμπι των όπλων ότι «ελέγχει» το Κογκρέσο

    Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα κατηγόρησε την απάθεια του κόσμου που σε συνδυασμό με τον στενό «έλεγχο» που ασκεί στο Κογκρέσο η Εθνική Ένωση Όπλων (NRA), το πανίσχυρο αμερικάνικο λόμπι των όπλων, παρεμποδίζουν την υιοθέτηση αυστηρότερης νομοθεσίας για τα όπλα.

    Μιλώντας σε μια συνέντευξη που βιντεοσκοπήθηκε την Παρασκευή, μόλις δύο μέρες μετά την δολοφονία 9 ανθρώπων στην εκκλησία μαύρων στην Νότια Καρολίνα, ο Ομπάμα δήλωσε πως δεν προβλέπει σύντομα αλλαγές στην νομοθεσία για τα όπλα.

    «Δυστυχώς, ο έλεγχος που ασκεί η Εθνική Ένωση Όπλων στο Κογκρέσο είναι εξαιρετικά ισχυρός», δήλωσε ο Αμερικανός Πρόεδρος σε ένα απόσπασμα της συνέντευξης του στην εκπομπή "WTF with Marc Maron", που αναρτήθηκε από την εφημερίδα New York Times.

    [03] Σεισμική δόνηση 4,6 βαθμών νότια της ανατολικής Κρήτης

    Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 22:52 το βράδυ του Σαββάτου στον υποθαλάσσιο χώρο νότια της ανατολικής Κρήτης και έγινε αισθητή στις περιοχές Ιεράπετρας, Μακρύ Γιαλού και στα νότια παράλια του Νομού Λασιθίου.

    Η δόνηση, σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ήταν μεγέθους 4,6 Ρίχτερ. Το επίκεντρο της εντοπίζεται στον υποθαλάσσιο χώρο 104 χιλιόμετρα νότια νοτιοανατολικά της Ιεράπετρας,ενώ το εστιακό βάθος της ανέρχεται στα 10 χιλιόμετρα.

    [04] Συγκέντρωση κατά της λιτότητας, στο Σύνταγμα

    Συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος διοργανώνει στις 19:00 η ΑΔΕΔΥ και τονίζει σε σχετική ανακοίνωσή της πως οι «εργαζόμενοι δεν μπορεί να είναι θεατές μπροστά σε όλα αυτά που εξυφαίνονται σε βάρος τους. Οφείλουν να δώσουν τη σκληρή πολιτική μάχη για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών της λιτότητας και την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών».

    Η ΑΔΕΔΥ αναφέρει πως σε περίπτωση που ανακοινωθεί συμφωνία κυβέρνησης, Ευρωπαϊκής Ένωσης, ΔΝΤ και ΕΚΤ, η Εκτελεστική Επιτροπή της θα συνεδριάσει άμεσα για να εκτιμήσει και να αποφασίσει πρόγραμμα απεργιακών κινητοποιήσεων, υλοποιώντας απόφαση του Γενικού της Συμβουλίου.

    Σημειώνεται πως κάλεσμα συμμετοχής στη συγκέντρωση απηύθυναν ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΠΟΕΣΥ.

    [05] Ρόμπι Γουίλιαμς: Eλλάδα είσαι μαζί μου; Άφησε με να σε διασκεδάσω!

    ...«Let me entertaιn you», μας παρότρυνε, όπως κάνει άλλωστε και με τον τίτλο της περιοδείας του ο Ρόμπι Γουίλιαμς... και ο ίδιος δεν αρκέστηκε στο να μας διασκεδάσει απλώς... «Έβαλε φωτιά» στη Μαλακάσα με την πληθωρική του παρουσία, το εκκεντρικό του ντύσιμο και τις μοναδικά εκφραστικές του ερμηνείες! Σε ένα υπερθέαμα που τα είχε όλα!

    Άρτια μουσική απόδοση και παρουσία, αλλά και αναπάντεχα οπτικά εφέ.

    Εισβάλλοντας κυριολεκτικά πάνω στη σκηνή, μέσα σε ένα κατακόκκινο φόντο, φορώντας σμόκιν, ο Ρόμπι Γουίλιαμς αιχμαλώτισε το κοινό- που άγγιζε τα 30.000 άτομα- με το στυλ, την κίνηση, τη θεατρική του παρουσία και την ιδιαίτερη επαφή που απέκτησε μαζί του.

    Πάνω σε ένα διάδρομο 15 μέτρων, που απλωνόταν από τη σκηνή και κατέληγε μπροστά στον κόσμο που τον αποθέωνε - ο Ρόμπι Γουίλιαμς τραγουδούσε, χόρευε και επικοινωνούσε μουσικά με το κοινό με έναν απαράμιλλο τρόπο, σε σημείο που το ίδιο το κοινό συμμετείχε στο σόου, τραγουδώντας και χορεύοντας.

    Κάποια στιγμή, κατά τη διάρκεια της συναυλίας, ο απόλυτος «περφόρμερ» «τράβηξε» με ρυθμό πάνω στη σκηνή μια νεαρή θαυμάστρια του, η οποία για τα επόμενα 5 λεπτά συμμετείχε μαζί του στην ερμηνεία και τα χορευτικά μιας μεγάλης επιτυχίας του, ενώ ο ίδιος δεν παρέλειψε να εκφράσει τον θαυμασμό του για τις Ελληνίδες.

    Όμως ο Ρόμπι Γουίλιαμς, στη σκηνή του Τέρρα Βάιμπ, δεν σταμάτησε να χαρίζει εκπλήξεις στους θαυμαστές του. Παρουσίασε τον πατέρα του Πήτ Γουίλιαμς, και οι δυο τους - πατέρας και γιος- τραγούδησαν μαζί πιασμένοι χέρι-χέρι.

    Χορεύτριες και χορευτές, καθώς και μια πολυμελής μπάντα, πλαισίωνε την σκηνική παρουσία και τα τραγούδια του Γουίλιαμς, ο οποίος ήταν αεικίνητος και εκφραστικός σε όλη τη διάρκεια της συναυλίας.

    Έσπευσε να ξεκαθαρίσει ωστόσο, ότι παρά την τόση ενέργεια που διαθέτει δεν παίρνει ναρκωτικά. Δήλωσε απόλυτα ενθουσιασμένος με το κοινό και ...ζήτησε συγνώμη που δεν είχε έρθει νωρίτερα στην Ελλάδα.

    Έτσι, στην παρθενική του εμφάνιση σε ελληνικό έδαφος, ο λαμπερός καλλιτέχνης υποσχέθηκε μια επόμενη εμφάνισή του στη χώρα μας σε 18 μήνες από σήμερα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 21 June 2015 - 6:32:13 UTC