Visit our Treaty, Convention & International Organization Document Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-06-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επίθεση ΝΔ κατά της Προέδρου της Βουλής για την αναβολή της συζήτησης του ν/σ για την Ιθαγένεια
  • [02] Σε άμεση συμφωνία και όχι σε σενάρια καταστροφής, προτρέπει τον πρωθυπουργό ο Στ. Θεοδωράκης
  • [03] «Η μπάλα στο ελληνικό γήπεδο» αναμένεται να πει το αυριανό Eurogroup
  • [04] Στον ρωσικό προϋπολογισμό δεν περιλαμβάνονται σχέδια για βοήθεια προς την Ελλάδα
  • [05] Οι Έλληνες συμπεριφέρονται σαν "κλόουν" στις συνομιλίες, λένε οι Βαυαροί σύμμαχοι της Μέρκελ
  • [06] Εάν τηρηθούν τα παγκόσμια πρότυπα για την ποιότητα του αέρα θα σωθούν εκατομμύρια ζωές
  • [07] Αναστέλουν προσωρινά την επίσχεση εργασίας τα πληρώματα του ΕΚΑΒ στην Αθήνα
  • [08] Σύγκληση της Ιεράς Συνόδου για το σύμφωνο συμβίωσης, ζητεί ο μητροπολίτης Μεσσηνίας
  • [09] Ζ. Κωνσταντοπούλου: Ο Γιούνκερ σήμερα αξιώνει την υποταγή του ελληνικού λαού
  • [10] Συνάντηση Παυλόπουλου-Φάιμαν
  • [11] Φόρο 21% για όσους έχουν αδήλωτες καταθέσεις στις ελβετικές τράπεζες και θέλουν να τις νομιμοποιήσουν
  • [12] «Η αποτυχία στις διαπραγματεύσεις θα οδηγήσει στην έξοδο της χώρας από το ευρώ»
  • [13] Σάντρο Γκόζι: Η Ελλάδα θα πρέπει να παραμείνει στην ευρωζώνη
  • [14] Η Sony παρουσίασε το νέο smartphone Z4v

  • [01] Επίθεση ΝΔ κατά της Προέδρου της Βουλής για την αναβολή της συζήτησης του ν/σ για την Ιθαγένεια

    Επίθεση κατά της Προέδρου της Βουλής Ζωής Κωσταντοπούλου εξαπέλυσε η ΝΔ με αφορμή την αναβολή της συζήτησης του νομοσχεδίου για την Ιθαγένεια. Ο αρμόδιος συντονιστής της ΝΔ Σίμος Κεδίκογλου, σε δηλώσεις του, έκανε λόγο για «νέα προσβολή της ανώτατης λειτουργίας της Βουλής, που είναι η ολομέλεια»Β 

    Σύμφωνα με τον βουλευτή της ΝΔ, η συζήτηση που είχε προγραμματιστεί για σήμερα, αναβλήθηκε αιφνιδιαστικά, προκειμένου να πέσουν τα φώτα της δημοσιότητας στη συνεδρίαση της Επιτροπής για το Χρέος, που μεταδίδεται από το κανάλι της Βουλής.

    «Είναι γνωστό το σύνδρομο της τηλεπαρουσιάστριας που διακατέχει την κ. Κωσταντοπούλου, δεν μπορεί όμως να κάνει τη Βουλή τηλεπανηγυράκι της» τόνισε ο κ. Κεδίκογλου.

    Ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ Γιώργος Γεωργαντάς τόνισε πως πλέον η υπόθεση αυτή έχει ξεφύγει από κάθε όριο και επισήμανε πως την ώρα που η κυβέρνηση προωθούσε το σχετικό νομοσχέδιο με κατεπείγουσα ρύθμιση έτσι ώστε να υπάρξει και άμεση διαχείριση σχετικών πόρων από ευρωπαϊκά προγράμματα, έρχεται μια νέα καθυστέρηση τουλάχιστον 15 ημερών.

    Στη ΝΔ, πάντως, εκτιμούν πως για το θέμα της Ιθαγένειας έχουν προβλήματα και διαφωνίες οι κυβερνητικοί εταίροι. Η ΝΔ έχει ανακοινώσει πως θα καταψηφίσει επί της αρχής το νομοσχέδιο, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων την ανάγκη να τεθεί ως όρος η εννεαετής φοίτηση.

    Β 

    [02] Σε άμεση συμφωνία και όχι σε σενάρια καταστροφής, προτρέπει τον πρωθυπουργό ο Στ. Θεοδωράκης

    Την ανάγκη να παραμερίσει ο πρωθυπουργός τα σενάρια καταστροφής και να φέρει τη συμφωνία που έχει ανάγκη ο τόπος πριν να είναι αργά, επισήμανε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, αφού ολοκλήρωσε την περιοδεία του στο νοσοκομείο «Παίδων».

    «Βλέπουμε τους υπουργούς να επιδεικνύουν μία δραστηριότητα σήμερα στο facebook και να ζητούν από τον λαό να αναλάβει αυτός τη διαπραγμάτευση. Κάτι, μάλλον, έχουν καταλάβει λάθος. Οι πολιτικοί δεν είναι για τις τιμές και οι πολίτες για τις λύσεις» τόνισε ο κ. Θεοδωράκης. «Ας δουλέψουν λοιπόν και ας φέρουν τη συμφωνία που έχει ανάγκη ο τόπος. Η οικονομία καταστρέφεται και η ανοχή της κοινωνίας κάπου εδώ τελειώνει. Ο Αλέξης Τσίπρας -του το είπα και χθες- πρέπει να παραμερίσει, όσο είναι ακόμη καιρός, τα σενάρια καταστροφής. Αύριο μπορεί να είναι αργά» πρόσθεσε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

    Β 

    Β 

    [03] «Η μπάλα στο ελληνικό γήπεδο» αναμένεται να πει το αυριανό Eurogroup

    Στο συμπέρασμα ότι «η μπάλα βρίσκεται στο ελληνικό γήπεδο», αναμένεται να καταλήξουν οι υπουργοί οικονομικών της ευρωζώνης που θα συνεδριάσουν αύριο στο Eurogroup στο Λουξεμβούργο, εκτίμησε ανώτατος αξιωματούχος της ευρωζώνης.

    Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο, η συζήτηση για την Ελλάδα στο αυριανό Eurogroup θα είναι σύντομη και οι υπουργοί οικονομικών θα αποτιμήσουν την κατάσταση, βάσει της ενημέρωσης που θα κάνουν οι εκπρόσωποι των θεσμών για την πορεία των διαπραγματεύσεων, αλλά και βάσει των εκτιμήσεων του Έλληνα υπουργού οικονομικών. «Ας είμαστε ρεαλιστές το πρόγραμμα της Ελλάδας λήγει σε 14 ημέρες», ανέφερε ο αξιωματούχος της ευρωζώνης, σημειώνοντας ότι μετά από μια ενδεχόμενη επίτευξη συμφωνίας σε τεχνικό επίπεδο, οι διαδικασίες που θα πρέπει να ακολουθήσουν ορισμένα εθνικά κοινοβούλια απαιτούν τουλάχιστον μία εβδομάδα

    Ο ίδιος αξιωματούχος επισήμανε ότι από τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου, οι υποχωρήσεις που έχουν γίνει από την πλευρά των θεσμών είναι τεράστιες, όχι μόνο στο θέμα των εσόδων και των εξόδων, αλλά και σε τομείς που αφορούν την αναδιάρθρωση αγορών.

    Ο ίδιος σημείωσε ότι τα κενά που χωρίζουν τις ελληνικές αρχές από τους θεσμούς δεν είναι μόνο δημοσιονομικά, έχουν να κάνουν με τη δομή του φορολογικού συστήματος, με το συνταξιοδοτικό και με άλλα ζητήματα. «Μας ενδιαφέρει η βιωσιμότητα των δημόσιων οικονομικών μακροπρόθεσμα», πρόσθεσε ο ίδιος.

    Σημείωσε, τέλος, ότι μεταξύ των θεσμών, υπάρχει σημαντική σύγκλιση απόψεων και ότι οι προτάσεις τους είναι σταθερές και συμπαγείς.

    Β 

    Β 

    [04] Στον ρωσικό προϋπολογισμό δεν περιλαμβάνονται σχέδια για βοήθεια προς την Ελλάδα

    Ο ρώσος υπουργός Οικονομικών Αντόν Σιλουάνοφ δήλωσε σήμερα ότι ο προϋπολογισμός της χώρας του δεν περιλαμβάνει σχέδια για προσφορά οικονομικής βοήθειας στην Ελλάδα και ότι η Ρωσία δεν σχεδιάζει να πραγματοποιήσει συνομιλίες για την αναδιάρθρωση του χρέους της Ουκρανίας.

    «Αυτό δεν περιλαμβάνεται στον προϋπολογισμό μας», δήλωσε ο Σιλουάνοφ απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων για το αν η Ρωσία σχεδιάζει να προσφέρει οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα.

    Αναφορικά με συνομιλίες για την αναδιάρθρωση των χρεών της Ουκρανίας, ο Σιλουάνοφ δήλωσε: «Δεν διεξάγουμε συνομιλίες και δεν σχεδιάζουμε να διεξαγάγουμε».

    [05] Οι Έλληνες συμπεριφέρονται σαν "κλόουν" στις συνομιλίες, λένε οι Βαυαροί σύμμαχοι της Μέρκελ

    Οι Βαυαροί σύμμαχοι της Γερμανίδας Καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ κατηγόρησαν την ελληνική κυβέρνηση ότι δεν έχει ακόμα αντιληφθεί τη σοβαρότητα της κατάστασης στις συνομιλίες της με τους πιστωτές, με τον γενικό γραμματέα της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) Αντρέας Σόιερ να αποκαλεί τους κυβερνώντες πολιτικούς στην Αθήνα «κλόουν».

    Τα σχόλια είναι η τελευταία ένδειξη ότι η στάση Ευρωπαίων πολιτικών απέναντι στην Ελλάδα σκληραίνει, την παραμονή της συνάντησης των υπουργών της ευρωζώνης που θα μπορούσε να αποτελέσει την ύστατη ευκαιρία για να σωθεί η Ελλάδα από τη χρεοκοπία στο τέλος του μήνα.

    Ο Σόιερ είπε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Rheinische Post που δημοσιεύθηκε σήμερα ότι η Ελλάδα έχει κάνει μέχρι στιγμής πολύ λίγα για να παραμείνει στην ευρωζώνη και ότι δεν θα υπάρξουν «επιπόλαιοι συμβιβασμοί» μόνο και μόνο για να μείνει η χώρα εντός της νομισματικής ένωσης.

    «Η ελληνική κυβέρνηση προφανώς δεν έχει συνειδητοποιήσει ακόμα τη σοβαρότητα της κατάστασης», είπε ο Σόιερ.

    «Συμπεριφέρονται σαν κλόουν που κάθονται στα τελευταία θρανία, αν και έχουν δεχθεί σαφείς προειδοποιήσεις από όλες τις πλευρές ότι ίσως να μην καταφέρουν να προβιβαστούν στην επόμενη τάξη».

    Ο Κλάους-Πίτερ Γουίλς, βουλευτής από το συντηρητικό κόμμα της Μέρκελ που έχει κατ? επανάληψη ψηφίσει κατά της διάσωσης της Αθήνας, είπε σήμερα στο ραδιοφωνικό σταθμό Deutschlandfunk πως, κατά την άποψή του, δεν θα ήταν και τίποτα σπουδαίο αν έφευγε η Ελλάδα από την ευρωζώνη.

    «Δεν θα ήταν και το τέλος της Ευρώπης» δήλωσε

    [06] Εάν τηρηθούν τα παγκόσμια πρότυπα για την ποιότητα του αέρα θα σωθούν εκατομμύρια ζωές

    Περισσότεροι από δύο εκατομμύρια θάνατοι μπορούν να αποφεύγονται κάθε χρόνο παγκοσμίως, αν τα πρότυπα ποιότητας του αέρα που συστήνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας τηρούνται, κυρίως στην Κίνα και την Ινδία, σύμφωνα με μελέτη που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

    Η ρύπανση ευθύνεται για 3,2 εκατομμύρια πρόωρους θανάτους ετησίως, σύμφωνα με εκτιμήσεις του ΠΟΥ, δηλαδή περισσότερους από τους θανάτους από AIDS και ελονοσία μαζί, αποκάλυψαν οι συντάκτες της μελέτης που δημοσιεύεται στο περιοδικό Environmental Science and Technology.

    Οι ερευνητές επικεντρώθηκαν κυρίως στα μικροσωματίδια που αιωρούνται στον αέρα μικρότερα των 2,5 μικρομέτρων, τα οποία μπορούν να εισχωρούν βαθιά στους πνεύμονες αυξάνοντας τον κίνδυνο καρδιακών νόσων, εγκεφαλικού επεισοδίου και πνευμονικών νοσημάτων όπως το εμφύσημα και ο καρκίνος.

    Οι συγκεντρώσεις αυτές προέρχονται από την καύση άνθρακα στα εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, από εκπομπές καυσαερίων αυτοκινήτων και άλλες εκπομπές από βιομηχανικές δραστηριότητες. Στις χώρες με χαμηλά εισοδήματα οι συγκεντρώσεις αυτές παράγονται κυρίως από σόμπες άνθρακα ή ξύλου που χρησιμοποιούνται στις κατοικίες για μαγείρεμα ή θέρμανση.

    Η πλειονότητα του παγκόσμιου πληθυσμού ζει σε περιβάλλον με συγκεντρώσεις άνω των 10 μικρογραμμαρίων ανά λίτρο αέρα, το μέγιστο επιθυμητό, σύμφωνα με τον ΠΟΥ. Σε ορισμένα μέρη της Ινδίας και Κίνας, οι συγκεντρώσεις αυτές υπερβαίνουν ακόμη και τα 100 μικρογραμμάρια.

    [07] Αναστέλουν προσωρινά την επίσχεση εργασίας τα πληρώματα του ΕΚΑΒ στην Αθήνα

    Μετά τη δέσμευση του υπουργείου Υγείας ότι θα υπάρξει πληρωμή μέρους των δεδουλευμένων στα πληρώματα του ΕΚΑΒ στις 27 Ιουνίου, οι εργαζόμενοι στην Αθήνα ανέστειλαν τις προγραμματισμένες επισχέσεις εργασίας, όπως ανακοίνωσε το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ.

    Η ενημέρωση που είχαν χθες από το υπουργείο Υγείας ότι θα καταβληθούν άμεσα στους λογαριασμούς τους, χρήματα που τους οφείλονται και αφορούν τα εξαιρέσιμα για τον Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο 2015, αλλά και αποζημιώσεις για εκτός έδρας, ήταν αρκετή για να σταματήσουν προσωρινά τις κινητοποιήσεις τους.

    Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση τους αναφέρουν: «Οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ που διακατέχονται από αίσθημα ευθύνης απέναντι στους πολίτες, μετά και από τις εξελίξεις ότι θα πληρωθούν στις 27/6/2015 ένα μέρος των χρημάτων που τους οφείλονται και τη δέσμευση του υπουργού για την αποδέσμευση των χρημάτων για τη λειτουργία του Οργανισμού και την εξόφληση των εξαιρέσιμων και εκτός έδρας που εκκρεμούν, αναστέλλουν τις κινητοποιήσεις τους προσωρινά».

    Άγνωστο, πάντως, παραμένει εάν μετά από αυτή την έκπληξη, η ΠΟΠΕΚΑΒ, που εκπροσωπεί τους εργαζόμενους στη Βόρεια Ελλάδα, θα προχωρήσει τελικά αύριο σε επίσχεση εργασίας, όπως έχει, ήδη, προαναγγείλει.

    Β 

    [08] Σύγκληση της Ιεράς Συνόδου για το σύμφωνο συμβίωσης, ζητεί ο μητροπολίτης Μεσσηνίας

    Τη σύγκληση της Ιεράς Συνόδου για το θέμα του συμφώνου συμβίωσης, ζητεί με επιστολή του προς τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμο, ο μητροπολίτης Μεσσηνίας, Χρυσόστομος, γιατί «το ποίμνιο έχει μπερδευτεί από τις διάφορες απόψεις που ακούγονται, ειδικά για το σύμφωνο συμβίωσης των ομοφύλων και γι' αυτό η Εκκλησία θα πρέπει να τοποθετηθεί με μία ενιαία φωνή».

    Στην επιστολή του, ο κ. Χρυσόστομος αφενός τονίζει ότι «κάθε τι έξω από το Μυστήριον του Γάμου είναι ξένον προς την εκκλησιαστικήν ζωήν» αφετέρου επισημαίνει ότι «εκφράζονται μεμονωμέναι απόψεις και ακραίαι αντιλήψεις, αι οποίαι οδηγούν εις ατραπούς παρερμηνείας και σκανδαλισμού του ποιμνίου με κίνδυνον τον αποπροσανατολισμόν και την διάσπασιν της ενότητος αυτού».

    «Στις σύγχρονες εποχές η Εκκλησία έχει καθήκον και υποχρέωση να τοποθετείται και να διδάσκει το ποίμνιό της στα ανακύπτοντα νέα ζητήματα, που άπτονται της Ορθοδόξου Χριστιανικής Πίστεως» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Χρυσόστομος.

    [09] Ζ. Κωνσταντοπούλου: Ο Γιούνκερ σήμερα αξιώνει την υποταγή του ελληνικού λαού

    «Ο κ. Γιούνκερ σήμερα αξιώνει την υποταγή του ελληνικού λαού, προφασισμένος μάλιστα ότι το κάνει και για το καλό του» τόνισε πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, κατά την ομιλία της στην εναρκτήρια συνεδρίαση της Επιτροπής Αλήθειας Δημόσιου Χρέους, στην οποία θα παρουσιαστούν τα προκαταρκτικά αποτελέσματα των εργασιών τους.

    «Παρασιωπά, όμως, ότι επί πρωθυπουργίας του συγκροτήθηκε στο Λουξεμβούργο ένα σκανδαλώδες πλαίσιο φοροαποφυγής, που πρόσφατα μόλις αποκαλύφθηκε, με τη διαβόητη υπόθεση Luxleaks, που επέτρεψε σε εκατοντάδες πολυεθνικές επιχειρήσεις- εκ των οποίων πολλές δραστηριοποιούνται στη Ελλάδα- να φοροδιαφεύγουν σε βάρος ελληνικού Δημοσίου, με αποτέλεσμα απώλειες δεκάδες ή και εκατοντάδες δισ. για το ελληνικό Δημόσιο από αποφυγόντα έσοδα» είπε ο η Πρόεδρος της Βουλής

    «Με ποια ηθική νομιμοποίηση επιχειρείται να κανοναρχηθεί ένας λαός που δεν έφταιξε και επιχειρείται να εξανδραποδιστεί μία κοινωνία στο όνομα του χρέους, στο οποίο συνέπραξαν και το οποίο διόγκωσαν εκείνοι που αναλαμβάνουν να υποδείξουν τους τρόπους αποπληρωμής του;» απηύθυνε το ερώτημα η κ. Κωνσταντοπούλου.

    Β 

    Επίσης, ανέφερε ότι η Βουλή των Ελλήνων έχει την υποχρέωση να εγγυηθεί στους πολίτες πλήρη διαλεύκανση των συνθηκών, στις οποίες φτάσαμε να χρωστά 32.000 ευρώ κάθε παιδί που γεννιέται, αλλά και να εγγυηθεί ότι θα αξιοποιήσει θεσμικά τα εργαλεία αμφισβήτησης του χρέους. Μίλησε, δε, για «ενδοευρωπαϊκό ρατσισμό» όταν συκοφαντείται ο ελληνικός λαός χαρακτηριζόμενος σαν «τεμπέλης και κακοπληρωτής» συνδέοντας, μάλιστα, αυτές τις επιθέσεις με τους αγώνες του ελληνικού λαού κατά του ναζισμού.

    Εξάλλου, η Πρόεδρος της Βουλής, επανέλαβε ότι η Ελλάδα δεν αποζημιώθηκε ποτέ για τις θηριωδίες των γερμανικών στρατευμάτων αν και εμείς σπεύσαμε να διαγράψουμε μεγάλο μέρος του χρέους της ηττημένης Γερμανίας το 1953. Ακόμη, περιέγραψε τις συνθήκες κάτω από τις οποίες δημιουργήθηκε και διογκώθηκε το δημόσιο χρέος και σημείωσε ότι η σημερινή κυβέρνηση- η οποία είναι η πρώτη που δεν έχει συμπράξει ούτε στη δημιουργία ούτε στη διόγκωση του δημοσίου χρέους- νομιμοποιείται να χρησιμοποιήσει κάθε εργαλείο για την αμφισβήτηση και διαγραφή του.

    [10] Συνάντηση Παυλόπουλου-Φάιμαν

    Τη διαβεβαίωση ότι η συντριπτική πλειονότητα των δημοκρατικών δυνάμεων στην Ελλάδα είναι αποφασισμένη να διασφαλίσει την πορεία της χώρας στην Ευρωζώνη και στην Ευρώπη, έδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά τη συνάντησή του με τον καγκελάριο της Δημοκρατίας της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν, στο Προεδρικό Μέγαρο.

    Μάλιστα, ο κ. Παυλόπουλος τόνισε ότι ο δικός του ρόλος είναι να αποτελεί τον εκφραστή αυτής της απόφασης και αυτής της πολιτικής και ευχαρίστησε θερμά τον κ. Φάιμαν για την προσπάθεια που καταβάλλει, ώστε να διασφαλισθεί η απρόσκοπτη πορεία της Ελλάδας στην Ευρώπη και στην Ευρωζώνη.

    Καλωσορίζοντας τον Αυστριακό Καγκελάριο, ο κ. Παυλόπουλος έκανε λόγο για έναν κορυφαίο Ευρωπαίο ηγέτη, αλλά και έναν μεγάλο φίλο της Ελλάδας, και ιδιαίτερα σε μια δύσκολη, για τη χώρα, στιγμή. Εξήρε την ευαισθησία του, υπογραμμίζοντας το γεγονός ότι επέλεξε να ξεκινήσει την επίσκεψή του στην Αθήνα, επισκεπτόμενος χώρους που δείχνουν πώς η μεγάλη οικονομική κρίση γίνεται και κοινωνική (ο κ. Φάιμαν πριν από την άφιξή του στο Προεδρικό Μέγαρο επισκέφθηκε το Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», το Κοινωνικό Ιατρείο Αθήνα και το Παιδικό Χωριό SOS στην Κυψέλη).

    Όπως παρατήρησε ο Πρόεδρος, το πνεύμα της Ευρώπης δεν συμβιβάζεται με τέτοιου είδους φαινόμενα και είναι κοινός στόχος, να επιτύχουμε, ώστε να μην επιτρέψουμε η κοινωνική αυτή κρίση να γίνει βαθύτερη.

    Από την πλευρά του, ο καγκελάριος της Δημοκρατίας της Αυστρίας, αφού ευχαρίστησε τον κ. Παυλόπουλο για τη θερμή υποδοχή, υπογράμμισε ότι είναι πολλά ακόμα θέματα ανοιχτά στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων και πρόσθεσε ότι υπάρχουν πολλές απαιτήσεις ακόμα που πρέπει να εκπληρωθούν.

    Ωστόσο, παρατήρησε ότι εάν σεβόμαστε ο ένας τον άλλο και εάν υπάρχει κατανόηση, ότι δεν μπορεί κανείς να κάνει τα πάντα ή να εξοικονομήσει τα πάντα, νομίζω και είμαι πεπεισμένος ότι το μέλλον θα είναι τέτοιο, ώστε η Ευρώπη να είναι πιο ισχυρή. «Και θα είναι πιο ισχυρή, εάν πραγματικά επιδείξει υποστήριξη σε εκείνους, οι οποίοι χρήζουν αλληλεγγύης και υποστήριξης αυτή τη στιγμή περισσότερο από άλλους» σημείωσε ο Αυστριακός Καγκελάριος.

    Συνεχίζοντας, τόνισε ότι σε μια χώρα, με τόση ιστορία, που είναι η βάση της Ευρώπης, πονάει να βλέπει κανείς τη δυσκολία στην αντιμετώπιση ιατρικών προβλημάτων, τη φτώχεια και την ένδεια και πρόσθεσε ότι η οικονομική κρίση έχει πλήξει τον ελληνικό λαό καίρια. Μάλιστα, παρατήρησε ότι εάν βγάλουμε τα σωστά συμπεράσματα από την ιστορία της Ευρώπης, ιδίως του προηγούμενου αιώνα, τότε ξέρουμε ότι μόνο μια αλληλέγγυα Ευρώπη θα μπορέσει να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του μέλλοντος.

    «Δεν μπορούμε να μείνουμε μόνο σε αναμνηστικά. Δεν θέλουμε μόνο να σεβόμαστε και να αναδεικνύουμε το κοινό μας παρελθόν. Θέλουμε να έχουμε και τον δρόμο προς την πρακτική εφαρμογή. Και τότε, η δική μας γενιά θα υλοποιήσει αυτό το οποίο οφείλει και το πιο σημαντικό: να δείξει ότι θα βρούμε έναν κοινό δρόμο για την Ελλάδα. Στην κοινή αυτή Ευρώπη με τις κοινές αξίες, και τις σχέσεις και τις επαφές που πρέπει να έχουμε, ο σεβασμός τον οποίο πρέπει να έχουμε, πρέπει να είναι μια αρχή για τις πολλές χρηματοπιστωτικές κινήσεις, ανάγκες και απαιτήσεις».

    Καταλήγοντας, ο κ. Φάιμαν σημείωσε ότι «η Αυστρία ήταν πάντοτε μια χώρα της κοινωνικής ισορροπίας. Η Ελλάδα δεν είναι μόνον έναν χώρος που ερχόμαστε ευχαρίστως για διακοπές από την Αυστρία. Είναι πολλές κοινές αγάπες και φιλίες και ιστορικές διασυνδέσεις που υπάρχουν» ενώ απευθυνόμενος προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας του ευχήθηκε όλα τα καλά για το αξίωμά του σε αυτή τη δύσκολη περίοδο.

    Β 

    [11] Φόρο 21% για όσους έχουν αδήλωτες καταθέσεις στις ελβετικές τράπεζες και θέλουν να τις νομιμοποιήσουν

    Φόρο 21% θα πρέπει να καταβάλουν όσοι έχουν αδήλωτες καταθέσεις στην Ελβετία προκειμένου να τις νομιμοποιήσουν στο πλαίσιο της κυοφορούμενης συμφωνίας μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των ελβετικών αρχών.

    Αυτό προκύπτει από δηλώσεις του υπουργού Επικρατείας Παναγιώτη Νικολούδη μετά από συνάντηση που είχε για το θέμα αυτό με τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη.

    Ο υπουργός Επικρατείας και υπεύθυνος για τη διαφθορά δήλωσε ότι ο φορολογικός συντελεστής 21% έχει συμφωνηθεί με τις ελβετικές αρχές.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, τον ίδιο φορολογικό συντελεστή εξετάζει να ψηφίσει η κυβέρνηση και για τη νομιμοποίηση του συνόλου των αδήλωτων καταθέσεων των Ελλήνων σε άλλες χώρες του εξωτερικού.

    [12] «Η αποτυχία στις διαπραγματεύσεις θα οδηγήσει στην έξοδο της χώρας από το ευρώ»

    Παρέμβαση για την άμεση επίτευξη συμφωνίας με τους δανειστές της χώρας πραγματοποίησε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, με αφορμή την κατάθεση της Ετήσιας Εκθεσης για τη Νομισματική πολιτική.Β 

    Οπως επισημαίνει «η αποτυχία στις διαπραγματεύσεις θα είναι η αρχή μιας επώδυνης πορείας που θα οδηγήσει αρχικά σε πτώχευση και τελικά στην έξοδο της χώρας από τη ζώνη του ευρώ και - πιθανότατα - από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Μια ελεγχόμενη κρίση χρέους, όπως αυτή που διαχειριζόμαστε σήμερα με τη βοήθεια των εταίρων, θα μετατραπεί σε ανεξέλεγκτη κρίση, με μεγάλους κινδύνους για το τραπεζικό σύστημα και τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα. Η έξοδος από το ευρώ θα προσθέσει στο ήδη βεβαρημένο περιβάλλον μια νέα οξύτατη συναλλαγματική κρίση που θα εκτινάξει τον πληθωρισμό.».Β 

    Β 

    Β 

    [13] Σάντρο Γκόζι: Η Ελλάδα θα πρέπει να παραμείνει στην ευρωζώνη

    «Η Ελλάδα θα πρέπει να παραμείνει στην ευρωζώνη », δεν θέλουμε μια «Ένωση που χάνει κομμάτια της », δήλωσε στο ραδιόφωνο ο Ιταλός υπουργός για τις ευρωπαϊκές υποθέσεις Σάντρο Γκόζι.

    Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του δημοσιογράφου Ζαν Πιερ Ελκαμπάς ο κ. Γκόζι απάντησε : «Για μας και για πολιτικούς λόγους, οι οποίοι θα πρέπει να υπερισχύσουν των χρηματοπιστωτικών, η Ελλάδα θα πρέπει να παραμείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Θέλουμε μια Ευρωπαϊκή Ένωση πιο δυνατή και όχι μια Ένωση που χάνει κομμάτια της. Επομένως θα πρέπει να δουλέψουμε για να βρεθεί μια συμφωνία με την Ελλάδα, γιατί η Ελλάδα κατά τη γνώμη μας θα πρέπει να παραμείνει στην ευρωζώνη. Εάν θέλαμε να υποθέσουμε μια έξοδο της Ελλάδας, θεωρώ ότι οι πολιτικές συνέπειες από κάτι τέτοιο θα ήταν πάρα πολύ σοβαρές και συμφέρον όλων μας είναι να ακολουθήσουμε μια άλλη κατεύθυνση».

    Παράλληλα ο κ. Γκόζι πρόσθεσε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις «για το δικό της συμφέρον».

    Β 

    [14] Η Sony παρουσίασε το νέο smartphone Z4v

    Το νέο της smartphone Xperia Z4v παρουσίασε πρόσφατα η Sony με οθόνη 5,2 ιντσών και επεξεργαστή Snapdragon 810, το οποίο έρχεται να προστεθεί στα ήδη υπάρχοντα μοντέλα Xperia Z3+ και Z4.

    Η νέα συσκευή διαθέτει οθόνη τεχνολογίας QHD ανάλυσης 2560x1440pixels, ενώ στην καρδιά του κινητού βρίσκεται ο επεξεργαστής Qualcomm Snapdragon 810. Το γεγονός ότι η εταιρεία επέλεξε τον συγκεκριμένο επεξεργαστή προκαλεί ερωτηματικά, καθώς η Sony παραδέχτηκε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι το συγκεκριμένο τσιπ, το οποίο χρησιμοποιείται και στο Z3+, προκαλεί την υπερθέρμανση της συσκευής.

    Σε σύγκριση με τα Z3+ και Z4, το πάχος της νέας συσκευής είναι κατά περίπου 2 χιλιοστά μεγαλύτερο, στα 8,6 χιλιοστά.

    Το Z4v θα ενσωματώνει την έκδοση 5.0 Lollipop του λειτουργικού συστήματος Android της Google για φορητές συσκευές. Το νέο smartphone διαθέτει 3GB μνήμη RAM καθώς και 32GB εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο με δυνατότητα επέκτασης μέσω εξωτερικής κάρτας τύπου microSD έως 128GB. Επιπλέον είναι εξοπλισμένο με κάμερα ανάλυσης 20,7Mpixels, με ανθεκτικότητα στο νερό.

    Το Xperia Z4v πρόκειται να κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ μέσα στο καλοκαίρι, ωστόσο η Sony δεν έχει ακόμα ανακοινώσει επισήμως εάν και πότε η νέα συσκευή πρόκειται να διατεθεί εκτός Αμερικής.

    Β 

    Β 


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 17 June 2015 - 10:32:17 UTC