Browse through our Interesting Nodes for Greek Language Instruction, Studies & Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-06-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Σταύρος Θεοδωράκης
  • [02] Ν. Δένδιας: Σε κρίσιμη καμπή οι διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς
  • [03] Συνάντηση του γγ του ΚΚΕ με τον πρόεδρο της ΕΡΤ
  • [04] Δέσμευση Φ. Γεννηματά για ανασυγκρότηση ΠΑΣΟΚ και Δημοκρατικής Παράταξης
  • [05] Ξεκινά η υποβολή μηχανογραφικών για εισαγωγή στα ΑΕΙ
  • [06] Διήμερο Street Art Festival στη Θεσσαλονίκη
  • [07] Παρουσίαση του βιβλίου του Μ. Ιγνατίου «Τρόικα- ο δρόμος προς την καταστροφή»
  • [08] Ο τσελίστας Δήμος Γκουνταρούλης και ο χορογράφος Ίσμαελ Ιβο στο Φεστιβάλ Αθηνών
  • [09] Γ. Βαρουφάκης: Είναι δυνατή η επίτευξη μίας συμφωνίας
  • [10] Μ. Σουλτς: Η Ελλάδα πρέπει επιτελους να δεχθεί το χέρι που της απλώνει η Ευρώπη

  • [01] Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Σταύρος Θεοδωράκης

    Από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο θα γίνει δεκτός στις 2 μ.μ. ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης. Νωρίτερα το Ποτάμι με σχετική ανακοίνωση είχε ζητήσει άμεση συνάντηση των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

    [02] Ν. Δένδιας: Σε κρίσιμη καμπή οι διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς

    Κριτική στην κυβέρνηση για το ζήτημα των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς, άσκησε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός Νίκος Δένδιας, κατά την διάρκεια της παρουσίας του στο συνέδριο που οργανώνει στην Πάτρα η εφημερίδα "Πελοπόννησος", με θέμα "Αναπτυξιακές προοπτικές για την Δυτική Ελλάδα".

    Όπως ανέφερε ο Νίκος Δένδιας, "οι διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς είναι σε μια κρίσιμη καμπή, διότι η κυβέρνηση, εδώ και μήνες, δεν κάνει το καθήκον της, να κλείσει δηλαδή μια έντιμη συμφωνία, ώστε η οικονομία και η κοινωνία να μπορέσουν να πάνε μπροστά".

    Επίσης, ο πρώην υπουργός διατύπωσε την εκτίμηση ότι "αυτή την έσχατη στιγμή, η κυβέρνηση θα οδηγήσει τη διαπραγμάτευση σε μια συμφωνία, η οποία θα είναι επαχθής, αλλά θα είναι μια συμφωνία.

    Σε διαφορετική περίπτωση η κυβέρνηση θα είναι υπόλογη στον Ελληνικό λαό", τόνισε ο κ. Δένδιας.

    [03] Συνάντηση του γγ του ΚΚΕ με τον πρόεδρο της ΕΡΤ

    Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας θα συναντηθεί στις 13.00 στην έδρα της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος στον Περισσό, με τον Πρόεδρο της ΕΡΤ Διονύση Τσακνή, ύστερα από αίτημα του τελευταίου.

    [04] Δέσμευση Φ. Γεννηματά για ανασυγκρότηση ΠΑΣΟΚ και Δημοκρατικής Παράταξης

    Τη δέσμευση για ανασυγκρότηση της προοδευτικής παράταξης ανέλαβε η Φώφη Γεννηματά σε δηλώσεις της όταν επιβεβαιώθηκε η εκλογή της στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Η κ. Γεννηματά ευχαρίστησε τους χιλιάδες πολίτες που με τη συμμετοχή τους έδωσαν καθαρή εντολή για μια νέα αρχή καθώς και τον Ευάγγελο Βενιζέλο για την προσφορά του στην χώρα και την παράταξη και τους συνυποψήφιούς της Ανδρέα Λοβέρδο και Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο.

    "Αναλαμβάνω την ευθύνη της παράταξης με απόλυτη επίγνωση των δυσκολιών.

    Πιστεύω ότι μπορούμε να γίνουμε ξανά δυνατοί, ξανά υπερήφανοι, να ανανεώσουμε τους δεσμούς μας με την κοινωνία. Ανασυγκροτούμε και αλλάζουμε το ΠΑΣΟΚ. Παίρνουμε πρωτοβουλίες για να ενώσουμε τη δημοκρατική παράταξη. Προχωρούμε με συλλογικότητα και με τις αξίες της σοσιαλδημοκρατίας για μια Ελλάδα με αλληλεγγύη, κοινωνική δικαιοσύνη και ανάπτυξη, με σταθερή την Ευρωπαϊκή προοπτική της", τόνισε η πέμπτη στην ιστορία του ΠΑΣΟΚ πρόεδρός του.

    Η Φώφη Γεννηματά επεσήμανε την ιστορική ευθύνη ευθύνη από όλους και πρωτίστως του πρωθυπουργού, λέγοντας ότι λογοδοτεί στον ελληνικό λαό και όχι στις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ.

    "Είναι η ώρα της αλήθειας, της εθνικής ομοψυχίας και ο πρωθυπουργός οφείλει να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς επιτέλους ουσιαστικά και πραγματικά", επεσήμανε.

    [05] Ξεκινά η υποβολή μηχανογραφικών για εισαγωγή στα ΑΕΙ

    Από σήμερα Δευτέρα, ξεκινά η διαδικασία υποβολής μηχανογραφικού δελτίου των υποψηφίων μαθητών για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

    Ειδικότερα, οι υποψήφιοι θα μπορούν από σήμερα να απευθυνθούν στο λύκειό τους, προκειμένου να αποκτήσουν τον προσωπικό τους κωδικό ασφαλείας (password). Με αυτόν τον κωδικό θα μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr, να μελετούν το μηχανογραφικό και, σε πρώτη φάση, να κάνουν κάποιες προσωρινές προτιμήσεις ("Προσωρινή Αποθήκευση").

    Στη συνέχεια, από την ανακοίνωση των βαθμών των ΓΕΛ ή των ΕΠΑΛ αντίστοιχα, ως και την Τρίτη 7 Ιουλίου, οπότε λήγει η προθεσμία υποβολής μηχανογραφικών δελτίων, όλοι οι υποψήφιοι θα πρέπει να "κλειδώσουν" το τελικό τους μηχανογραφικό, στην ίδια ηλεκτρονική διεύθυνση, επιλέγοντας "ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ".

    Μετά την οριστικοποίηση, το μηχανογραφικό θα καταχωρηθεί στη βάση του υπουργείου Παιδείας και καμία τροποποίηση από τον υποψήφιο δεν θα είναι πλέον δυνατή, χωρίς τη μεσολάβηση της σχολικής μονάδας.

    [06] Διήμερο Street Art Festival στη Θεσσαλονίκη

    Ένα διήμερο πολιτιστικό φεστιβάλ για τη νεολαία, με δεκάδες καλλιτεχνικά και εναλλακτικά αθλητικά δρώμενα, το οποίο φιλοδοξεί να καταστεί το μεγαλύτερο πολυγεγονός των Βαλκανίων, θα φιλοξενήσει σήμερα και αύριο η ΔΕΘ - Helexpo. Πρόκειται για το Street Art Festival (SAF), μια πρωτοβουλία νέων καλλιτεχνών που πρωτοπαρουσιάστηκε στην Θεσσαλονίκη το 2013, προσφέροντας βήμα έκφρασης και προβολής σε νέους καλλιτέχνες.

    Στο διήμερο αυτό καλλιτεχνικό πολυγεγονός θα παρουσιάζονται στους χώρους της ΔΕΘ από το πρωί (10.00) μέχρι το βράδυ (01.00) συναυλίες, street art εικαστικές παρεμβάσεις, graffiti, χορός, μουσικά εργαστήρια, από 200 καλλιτέχνες. Πάνω από 20 ώρες ζωντανής μουσικής με συγκροτήματα που θα εμφανιστούν για πρώτη φορά, πάνω από 40 καλλιτέχνες graffiti σε 100 τ.μ. τοίχου, σεμινάρια και workshops για κόμικς, animation, DJ Scratching, Skate, BMX, παρουσίαση του 3D pen, σεμινάρια χορού, βραβευμένες χορογραφίες στο πλαίσιο ενός live dance show, κ.α.

    [07] Παρουσίαση του βιβλίου του Μ. Ιγνατίου «Τρόικα- ο δρόμος προς την καταστροφή»

    Το βιβλίο του δημοσιογράφου Μιχάλη Ιγνατίου "Τρόικα- ο δρόμος προς την καταστροφή", που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Λιβάνης, παρουσιάζεται στην αίθουσα της Παλαιάς Βουλής, στις 12 το μεσημέρι . Για το πόνημα, που αποκαλύπτει τη "διάσωση" της Ελλάδας όπως αυτή καταγράφεται από έγγραφα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου , του Στέητ Ντιπάρτμεντ και της Κομισιόν, θα μιλήσουν οι δημοσιογράφοι Αθανάσιος Έλλις, Νίκος Μελέτης, Αθανάσιος Κουκάκης και ο συγγραφέας.

    Πρόκειται για ένα ακόμη έργο ερευνητικής δημοσιογραφίας του γνωστού ανταποκριτή του Mega στην Ουάσινγκτον, ο οποίος, σε 543 σελίδες, φωτίζει αθέατες πλευρές των χειρισμών που έκαναν για να αντιμετωπίσουν την τραγική κρίση χρέους οι Πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής, Γιώργος Παπανδρέου και οι αρμόδιοι υπουργοί.

    Ο δημοσιογράφος βάσισε το βιβλίο του σε σωρεία επίσημων εγγράφων και σε συνομιλίες που πραγματοποίησε με 139 πρόσωπα που έπαιξαν πρωταγωνιστικό ή παρασκηνιακό ρόλο στην υπαγωγή της χώρας μας στο καθεστώς του μνημονίου , το Μάιο του 2010 ( το οποίο συνεχίστηκε με την ψήφιση του δευτέρου μνημονίου στις 12 Φεβρουαρίου του 2012 ). Βασίζεται επίσης σε στοιχεία , εκμυστηρεύσεις και ντοκουμέντα από "ανώνυμους" τεχνοκράτες - διαμορφωτές πολιτικών που υπήρξαν άλλοτε ευνοϊκές και άλλοτε μοιραίες για την Ελλάδα.

    [08] Ο τσελίστας Δήμος Γκουνταρούλης και ο χορογράφος Ίσμαελ Ιβο στο Φεστιβάλ Αθηνών

    "Δεν έρχομαι εδώ ούτε να κάνω πολιτική ούτε εμπόριο. Μπορώ να πηγαινοέρχομαι σε όλο τον κόσμο για τις συναυλίες μου. Εξάλλου, όλα είναι σχετικά...Η κρίση που λέτε και ζείτε εδώ στην Ελλάδα ωχριά μπροστά στην κατάσταση του Τρίτου Κόσμου και της Λατινικής Αμερικής" δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κορυφαίος Έλληνας τσελίστας της διασποράς, Δήμος Γκουνταρούλης.

    Είναι ευθύβολος στην κρίση του και διαθέτει μεγάλη αγάπη για την χώρα του, στην οποία επιστρέφει πια μόνιμα, μετά από είκοσι επτά χρόνια- τα είκοσι από αυτά στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας, ενώ έχει συνδέσει την καριέρα του με σπουδαίους μουσικούς και χορευτές. Όπως τον διάσημο Βραζιλιάνο χορευτή και χορογράφο Ίσμαελ Ίβο με τον οποίο συμπράττει επί σκηνής στις 13 και 14 Ιουνίου στο Μέγαρο Μουσικής, προσκεκλημένος του Φεστιβάλ Αθηνών.

    Παρουσιάζουν ένα μουσικό δρώμενο όπου o Δήμος Γκουνταρούλης ερμηνεύει στο βιολοντσέλο την Πέμπτη Σουίτα του Μπαχ και ο Ίσμαελ Ίβο δίνει με την κίνηση του σώματός του μια άλλη διάσταση στην πρόσληψη αυτής της "σκοτεινής" σουίτας.

    [09] Γ. Βαρουφάκης: Είναι δυνατή η επίτευξη μίας συμφωνίας

    Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης εκτίμησε, σε μία συνέντευξη που δημοσιεύεται σήμερα σε γερμανική εφημερίδα, πως μία συμφωνία είναι δυνατή και μάλιστα μπορεί "να επιτευχθεί μέσα σε μία νύχτα", αν η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ είναι παρούσα.

    "Μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία μέσα σε μία νύχτα. Αλλά η καγκελάριος (Άγγελα Μέρκελ) θα πρέπει να είναι εδώ" δήλωσε ο κ. Βαρουφάκης στην εφημερίδα Bild.

    Η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα θέλει να αποφύγει ένα Grexit, μία έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, δήλωσε ο υπουργός στην εφημερίδα μεγάλης κυκλοφορίας. "Θεωρώ πως το Grexit δεν είναι μία συνετή λύση, όμως δεν μπορεί να αποκλειστεί τίποτα, όπως δεν μπορώ να αποκλείσω πως μια μέρα ένας κομήτης θα αγγίξει τη Γη", είπε.

    Ο κ. Βαρουφάκης ζήτησε για μία ακόμη φορά να γίνει μία αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. "Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να διασφαλίσουμε την πληρωμή ενός τόσο σημαντικού χρέους" είπε.

    Ο υπουργός παραδέχθηκε επίσης πως υπάρχουν προβλήματα στην ελληνική φορολογική διοίκηση, ιδίως για το θέμα του ΦΠΑ. "Ξέρετε ποιο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημά μας με τον ΦΠΑ; Ότι δεν μπορούμε να τον εισπράξουμε", δήλωσε.

    [10] Μ. Σουλτς: Η Ελλάδα πρέπει επιτελους να δεχθεί το χέρι που της απλώνει η Ευρώπη

    Την πεποίθηση ότι θα επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ της Αθήνας και των πιστωτών της εξέφρασε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς και πρόσθεσε ότι σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε χθες (Κυριακή) το βράδυ με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ συμφώνησαν να κάνουν τα πάντα προκειμένου η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη.

    Προειδοποίησε δε ότι ένα Grexit θα ήταν καταστροφικό και για τις δύο πλευρές και απήθυνε έκκληση στον Αλέξη Τσίπρα "να πιάσει το χέρι που του απλώνει η Ευρώπη".

    "Θα συνεχίσουμε να διαπραγματευόμαστε μέχρι την επόμενη εβδομάδα και σας λέω ότι θα υπάρξει συμβιβασμός διότι είμαστε υπεύθυνοι πολιτικοί. Η 'Αγγγελα Μέρκελ δεν είναι φίλη μου. Αλλά μίλησα σήμερα τηλεφωνικώς μαζί της και θα κάνουμε τα πάντα για να κρατήσουμε την Ελλάδα στο ευρώ, διότι ούτε η καγκελάριος θέλει την καταστροφή (...). Είμαι σχεδόν βέβαιος ότι θα τα καταφέρουμε. Το Grexit θα ήταν πάρα πολύ κακό και για τις δύο πλευρές. Είναι λάθος η άποψη ότι η Ελλάδα θα γινόταν πιο ανταγωνιστική εκτός ευρωζώνης. Αντιθέτως, θα υπέφερε πάρα πολύ (...). Εκ πρώτης όψεως η Γερμανία μάλλον δεν θα είχε ούτε πολιτικό ούτε οικονομικό πρόβλημα με ένα Grexit, αλλά η Ευρωζώνη δεν αποτελείται μόνο από την Γερμανία και ιδιαίτερα η Γαλλία και η Ιταλία θα είχαν άμεσες συνέπειες (...). Το Grexit θα αποτελούσε κίνδυνο και για την Ευρώπη και για την παγκόσμια οικονομία", δήλωσε ο κ. Σουλτς στην εκπομπή του Γκίντερ Γιάουχ στο πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD, και ανέφερε ότι και οι ηγέτες των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας εξέφρασαν την ανησυχία τους κατά την πρόσφατη Σύνοδο της G-7.

    "Η Ελλάδα πρέπει επιτελους να δεχθεί το χέρι που της απλώνει η Ευρώπη", τόνισε ο Γερμανός σοσιαλδημοκράτης και συμπλήρωσε ότι στην πολιτική δεν αρκεί να λες "φτάνει πια", αλλά πρέπει να κρατήσεις την ψυχραιμία σου και "το να κρατήσουμε την Ελλάδα στο ευρώ είναι πιο συνετό από ό,τι ένα Grexit".

    Ο κ. Σουλτς δήλωσε "πολύ απογοητευμένος" από την σημερινή κυβέρνηση της Ελλάδας, "διότι δεν δέχονται το χέρι που τους έχουμε απλώσει", αλλά αναγνώρισε ότι "αυτή η κυβέρνηση βρίσκεται στην εξουσία μόνο έξι μήνες και η κρίση προκλήθηκε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις".

    Έκανε δε λόγο για πλούσιους Έλληνες που δεν πληρώνουν φόρους. "Οι πιο πλούσιοι Έλληνες έβγαλαν 120 δισεκατομμύρια στο εξωτερικό εν μέσω κρίσης, μεταξύ άλλων και σε ελβετικές τράπεζες, αλλά πρέπει να πούμε και ότι κι εμείς στην Ευρώπη δεν είμαστε σε θέση να εφαρμόσουμε ένα ευρωπαϊκό σύστημα ελάχιστης φορολόγησης, διότι θέτουν βέτο τα κράτη-μέλη. Για αυτό δεν πρέπει να μας κάνει εντύπωση που οι πλούσιοι βγάζουν τα λεφτά τους έξω και οι μικροί πληρώνουν. Και η συμπάθειά μου ανήκει στον ελληνικό λαό που πληρώνει τον λογαριασμό", δήλωσε χαρακτηριστικά.

    Αναφερόμενος σε ενδεχόμενες συνέπειες από μια έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, ο Μάρτιν Σουλτς σημείωσε ότι "μπορεί να μην έχει σοβαρές επιπτώσεις, αλλά μπορεί να έχουμε και μια οικονομική καταστροφή", για να προσθέσει: "Δεν θέλω να θέσουμε την οικονομική επιτυχία της Γερμανίας και της Ευρώπης σε κίνδυνο λόγω μιας λανθασμένης απόφασης και για αυτό, όσο σκληρό και αν ακούγεται, θα προσπαθήσω να διαπραγματευτώ ως το τελευταίο δευτερόπλεπτο για να αποτρέψω αυτή την τραγωδία".

    Πρόσθεσε ωστόσο ότι και οι δύο πλευρές έχουν την ευθύνη τους. "Θεωρητικά, ένα Grexit είναι πιθανό. Αν (ο πρωθυπουργος) φερθεί τόσο ανεύθυνα και οδηγήσει τη χώρα του στην καταστροφή, θα είναι δική του ευθύνη, όχι δική μας. Του είπα και του ιδίου πριν από λίγες μέρες: 'Ανήκεις στην κατηγορία πολιτικών που οι ίδιοι άνθρωποι που σε αποθέωναν κατά την εκλογή σου, στο τέλος θα σε σταυρώσουν'. Διότι οι απλοί άνθρωποι εναπόθεσαν τις ελπίδες τους στον Τσίπρα και τώρα βιώνουν το να καθορίζουν την συζήτηση οι κορυφαίοι ιδεολόγοι στην κυβέρνηση, που τους είναι πιο σημαντικό να έχουν δίκιο στο κόμμα τους παρά το μέλλον της χώρας", ανέφερε και απηύθυνε έκκληση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα: "Να είσαι ρεαλιστής, δέξου το χέρι που σου απλώνουμε και μετά θα φροντίσουμε για ανάπτυξη και απασχόληση στη χώρα σου", για να τονίσει ότι δεν θέλει "ο γερμανός φορολογούμενος να πληρώσει τον λογαριασμό για τους έλληνες φοροφυγάδες".

    Επιπλέον, προειδοποίησε για το ενδεχόμενο η Ελλάδα, αν δεν παραμείνει στο ευρωπαϊκό πλαίσιο, "να γίνει ένας απρόβλεπτος εταίρος, και να πέσει στην αγκαλιά της Κίνας και της Ρωσίας".

    Στην ίδια εκπομπή, ο βουλευτής των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) Βόλφγκανγκ Μπόσμπαχ, ο οποίος δεν έχει υπερψηφίσει τα πακέτα βοήθειας για την Ελλάδα, δήλωσε ότι εάν υπάρξει ουσιώδης αλλαγή του ελληνικού προγράμματος, θα πρέπει να συνεδριάσει η ολομέλεια της γερμανικής Βουλής, ενώ υπογράμμισε ότι ο ίδιος θα καταψηφίσει και πάλι και πρόσθεσε ότι είναι έτοιμος να αναλάβει και τις προσωπικές του ευθύνες.

    Αναφερόμενος στις πληροφορίες που θέλουν την 'Αγγελα Μέρκελ να έχει διαφορετική άποψη από τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε ό,τι αφορά την ελληνική κρίση, ο κ. Σουλτς έκανε λόγο για "καθαρή γραμμή" της γερμανικής κυβέρνησης, την οποία, όπως είπε, επεξεργάστηκαν από κοινού Μέρκελ, Σόιμπλε και SPD.

    "Η κυβέρνηση έχει κάνει ως τώρα το παν για να κρατήσει την Ελλάδα στο ευρώ και η εντύπωσή μου είναι ότι θα κάνει και πάλι το παν", δήλωσε, ενώ ο κ. Μπόσμπαχ τόνισε ότι "και οι δύο θέλουν να παραμείνει η Ελλάδα υπό οποιεσδήποτε συνθήκες στην Ευρωζώνη", αλλά "ίσως έχουν διαφορετικές εκτιμήσεις σε ό,τι αφορά την προοπτική επιτυχίας όλων των προσπαθειών. Ίσως σε αυτό ο Σόιμπλε να είναι πιο επιφυλακτικός από ό,τι η Μέρκελ. Προσέχει πολύ ώστε να τηρούνται οι νόμοι και οι συνθήκες και κεντρικό σημείο κατά την εισαγωγή του ευρώ ήταν ότι είμαστε νομισματική ένωση, όχι ένωση μεταφοράς χρέους (...). Ο Σόιμπλε είναι πραγματικός υπηρέτης του κράτους και θα κάνει τα πάντα για να αποφευχθεί η ρήξη με την Α. Μέρκελ", δήλωσε.

    Ολοκληρώνοντας, ο Μάρτιν Σουλτς υπογράμμισε ότι είτε με Grexit είτε χωρίς, "χωρίς ανάπτυξη και χωρίς επενδύσεις, αυτή η χώρα δεν θα σταθεί ποτέ στα πόδια της" και συμβούλευσε "να κλείσουμε τώρα την συμφωνία για την τελευταία δόση του δεύτερου προγράμματος και μετά επιτέλους να συζητήσουμε για το πώς θα έρθουν επενδύσεις, πώς θα δημιουργηθεί ανάπτυξη και πώς θα δημιουργήσουμε απασχόληση".

    Ανέφερε μάλιστα ότι το Σάββατο είχε μακρά συνομιλία με τον κ. Τσίπρα, για να υπογραμμίσει: "Με όλο τον σεβασμό για την πολύ δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται πολιτικά στο κόμμα του (...) πιστεύω ότι με τον κ. Τσίπρα θα φτάναμε σε μια λογική λύση. Και πρέπει τώρα να σκεφτεί πολύ προσεκτικά τι θα κάνει".

    Υποστήριξε δε ότι η πλευρά των θεσμών έχει προχωρήσει σε πολύ μεγάλα ανοίγματα προς την Αθήνα και τώρα "είναι στο χέρι του κ.Τσίπρα να φροντίσει να μπει τέλος σε αυτόν τον τρόμο ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε αυτό το οποίο χρειάζεται η χώρα, να την φέρουμε και πάλι στα πόδια της".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 15 June 2015 - 4:32:23 UTC