Read the North Atlantic Treaty (4 April 1949) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-06-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επιπλέον μοριοδότηση και αύξηση των θέσεων στις νέες προσλήψεις εξετάζει η κυβέρνηση για τους συμβασιούχους του ΟΑΕΕ
  • [02] Παπανδρέου: Φτιάξαμε ένα πελατειακό και άκρως συντηρητικό κράτος
  • [03] «Ισχυρή και καθαρή εντολή» ζητεί η Φώφη Γεννηματά στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ
  • [04] Το ΠΑΣΟΚ στις κάλπες
  • [05] Απρόβλεπτες οι επιπτώσεις ενός πιθανού «Grexit», προειδοποιεί η Bundesbank
  • [06] Γερμανικό ΥΠΟΙΚ: Το Βερολίνο «επικεντρώνει τις προσπάθειές του» στη διευθέτηση της ελληνικής κρίσης
  • [07] Η «αγανακτισμένη» Άντα Κουλάου ανέλαβε δήμαρχος της Βαρκελώνης
  • [08] Μεγάλη η συμμετοχή στο Φεστιβάλ Υπερηφάνειας της Αθήνας
  • [09] Kαθαρισμός του πάρκου "Αντώνης Τρίτσης", αύριο Κυριακή
  • [10] Σβήστηκαν οι φωτιές σε Μεσσηνία και Αργολίδα
  • [11] Δημ. Παπαδημούλης: Oι ενδείξεις που έχω είναι ότι βαίνουμε προς συμφωνία, εφόσον γεφυρωθούν οι διαφορές
  • [12] Τσίπρας: Είμαστε από τη φύση μας αισιόδοξοι

  • [01] Επιπλέον μοριοδότηση και αύξηση των θέσεων στις νέες προσλήψεις εξετάζει η κυβέρνηση για τους συμβασιούχους του ΟΑΕΕ

    Λύση στο πρόβλημα των πρώην συμβασιούχων του Οργανισμού Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), αναμένεται να εξαγγείλει, σύμφωνα με πληροφορίες, στις αρχές της εβδομάδας, ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρης Στρατούλης.

    Εκτός από την επιπλέον μοριοδότηση των συγκεκριμένων συμβασιούχων στον επόμενο διαγωνισμό, την οποία εξήγγειλε χθες ο κ. Στρατούλης, εξετάζεται η αύξηση των θέσεων κατά 100, ώστε να αυξηθούν στις 400 αντί για 300 οι νέες προσλήψεις στους φορείς κοινωνικής ασφάλισης.

    Ειδικότερα για τον ΟΑΕΕ αναμένεται να γίνουν 150 προσλήψεις, αντί για τις 50 που είχαν αρχικά προγραμματισθεί.

    Τα μέτρα αυτά εξετάσθηκαν κατά τη χθεσινή συνάντηση στη Βουλή, του αναπληρωτή υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργου Κατρούγκαλου και του αναπληρωτή υπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρη Στρατούλη.

    [02] Παπανδρέου: Φτιάξαμε ένα πελατειακό και άκρως συντηρητικό κράτος

    "Φτάσαμε εδώ που φτάσαμε, γιατί φτιάξαμε ένα πελατειακό και άκρως συντηρητικό κράτος, που δεν στηρίζει την οικονομία, την επιχειρηματικότητα και την ανταγωνιστικότητα".

    Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος μίλησε το Σάββατο στο συνέδριο που οργανώνει στην Πάτρα η εφημερίδα "Πελοπόννησος", με θέμα "Αναπτυξιακές προοπτικές για την Δυτική Ελλάδα", προσθέτοντας ότι "αυτή η κρατικοδίαιτη λογική του κράτους, μας έφτασε στα πρόθυρα της χρεωκοπίας".

    Ο κ.Παπανδρέου άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για την πορεία της διαπραγμάτευσης και κάλεσε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να διασφαλίσει την παραμονή της χώρας στον "σκληρό πυρήνα" της Ευρώπης και ταυτόχρονα "να μην επιχειρηθεί καμία κίνηση, που θα διασαλεύει το ρόλο της στο διεθνή γεωπολιτικό χάρτη".

    Ο πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ ανέφερε ότι "συνεχίζουν και σήμερα να κυριαρχούν ψεύτικες αντιπαραθέσεις στην πολιτική, κυνηγάμε κακούς δαίμονες και ψάχνουμε για σωτήρες, αντί να δουλεύουμε μαζί και να αξιοποιήσουμε τα αναπτυξιακά πλεονεκτήματά της χώρας και της περιφέρειας". Πρόσθεσε, ότι "χάνεται πολύτιμος χρόνος και φοβάμαι ότι η ζημιά θα είναι πλέον.

    [03] «Ισχυρή και καθαρή εντολή» ζητεί η Φώφη Γεννηματά στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ

    "Ισχυρή και καθαρή εντολή ανασυγκρότησης, ανανέωσης και μετεξέλιξης του ΠΑΣΟΚ σε έναν σύγχρονο φορέα της ελληνικής Σοσιαλδημοκρατίας, που θα γίνει ξανά ο καταλύτης των μεγάλων αλλαγών και μεταρρυθμίσεων", ζητεί η Φώφη Γεννηματά από τα μέλη του Κινήματος που θα συμμετάσχουν στις σημερινές εσωκομματικές εκλογές.

    Σε άρθρο της στην εφημερίδα "Αγορά", η υποψήφια πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τονίζει ότι με την αλλαγή ηγεσίας, το κόμμα κάνει "μια δυναμική επανεκκίνηση ώστε να ανασυγκροτηθεί, να μετεξελιχθεί και να εκφράσει ξανά την κοινωνική βάση της Δημοκρατικής Παράταξης".

    Αναφερόμενη στην πορεία της χώρας, η κα. Γεννηματά προτείνει "να συμπράξουν όλες οι υπεύθυνες δυνάμεις του τόπου, χωρίς ρεβανσισμούς και καιροσκοπισμούς, ώστε να επιλέξουμε τον δρόμο που οδηγεί τη χώρα οριστικά στην έξοδο από την εποχή της κρίσης".

    Ζητεί δε από την κυβέρνηση να ξεκινήσει άμεσα ευρύ διάλογο για την από τον Νοέμβριο του 2012 πολιτική δέσμευση των εταίρων για μέτρα εξασφάλισης της βιωσιμότητας του χρέους και για τις κρίσιμες μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η χώρα.

    [04] Το ΠΑΣΟΚ στις κάλπες

    Στις κάλπες προσέρχονται από το πρωί μέλη και φίλοι του ΠΑΣΟΚ για να εκλέξουν τον 5ο πρόεδρο του κόμματος, μετά την απόφαση του Ευάγγελου Βενιζέλου να αποχωρήσει από την ηγεσία,ένα χρόνο πριν την ολοκλήρωση της θητείας του.

    Η ψηφοφορία γίνεται από τη βάση με ανοιχτό μητρώο, που σημαίνει ότι,πέρα από τα ήδη εγγεγραμμένα στους καταλόγους μέλη, μπορούν να ψηφίσουν και όσοι προσέλθουν σήμερα και θελήσουν να εγγραφούν.

    Τη θέση του προέδρου διεκδικούν η Φώφη Γεννηματά, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και ο Ανδρέας Λοβέρδος. Για την εκλογή προέδρου απαιτείται ποσοστό 50%+1 και αν δεν το συγκεντρώσει κανείς από τους τρεις υποψήφιους θα ακολουθήσει δεύτερος γύρος.

    Οι κάλπες έχουν στηθεί σε όλη την Ελλάδα, σε κάθε Δήμο, στα ίδια σημεία που είχαν στηθεί και για την εκλογή των αντιπροσώπων στο 10ο συνέδριο. Άνοιξαν στις 9 το πρωί και θα κλείσουν στις 7μ.μ.

    Ο πρόεδρος του κόμματος κ. Βενιζέλος θα ψηφίσει στις 12.30 στη Θεσσαλονίκη, στο Πολιτιστικό Κέντρο Τούμπας.

    Οι ώρες ψηφοφορίας για τους τρεις υποψήφιους είναι στις 11.15π.μ. η Φώφη Γεννηματά στον Πολυχώρο του Δήμου Αθηναίων, στις 12 το μεσημέρι ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος στην Τρίπολη, στο Πνευματικό Κέντρο, και την ίδια ώρα ο Ανδρέας Λοβέρδος στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Μεταμόρφωσης Αττικής.

    Τα αποτελέσματα των εκλογών θα μεταδοθούν το βράδυ διαδικτυακά από τον ιστότοπο του ΠΑΣΟΚ. Σημειώνουμε ότι στις εκλογές για την ανάδειξη των συνέδρων είχαν πάρει μέρος 35.000 μέλη του ΠΑΣΟΚ.

    [05] Απρόβλεπτες οι επιπτώσεις ενός πιθανού «Grexit», προειδοποιεί η Bundesbank

    Κανένας δεν μπορεί να προβλέψει το μέγεθος των επιπτώσεων που θα είχε πιθανή έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη, δήλωσε σε συνέντευξή της στο χθεσινό φύλλο της εφημερίδας Rheinische Post η αντιπρόεδρος της Bundesbank.

    "Ο άμεσος αντίκτυπος της μετάδοσης σε άλλες χώρες είναι μικρότερος επειδή είναι μικρότερες και οι άμεσες απαιτήσεις των ξένων τραπεζών έναντι της Ελλάδας", δήλωσε στην εφημερίδα η Κλαούντια Μπουχ.

    "Αλλά κανένας δεν γνωρίζει ποιες ενδεχομένως να είναι οι έμμεσες επιπτώσεις", τόνισε η αντιπρόεδρος της Bundesbank.

    [06] Γερμανικό ΥΠΟΙΚ: Το Βερολίνο «επικεντρώνει τις προσπάθειές του» στη διευθέτηση της ελληνικής κρίσης

    Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε το Σάββατο ότι "επικεντρώνει τις προσπάθειές του στη διευθέτηση" της ελληνικής κρίσης και πρόσθεσε ότι δεν επεξεργάζεται κάποιο σχέδιο για την περίπτωση αθέτησης πληρωμών.

    "Επικεντρώνουμε τις προσπάθειές μας στη διευθέτηση της ελληνικής κρίσης μέσα στο πλαίσιο του υφιστάμενου προγράμματος", δήλωσε προς το Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος του υπουργείου, ο οποίος χαρακτήρισε "αβάσιμες" τις πληροφορίες του εβδομαδιαίου γερμανικού περιοδικού Der Spiegel, σύμφωνα με τις οποίες το Βερολίνο ετοιμάζει ένα σχέδιο για τις χώρες της ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν κατάσταση αθέτησης πληρωμών.

    Στο σημερινό τεύχος του, το περιοδικό υποστηρίζει, χωρίς να αναφέρει τις πηγές του, πως το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών επεξεργάζεται "έναν μηχανισμό" που θα εξασφαλίσει την ελεγχόμενη αναδιάρθρωση το χρέους μιας χώρας που βρίσκεται σε κατάσταση αθέτησης πληρωμών, και θα εγγυάται ότι η χώρα αυτή θα παραμείνει εντός της ευρωζώνης.

    Ταυτόχρονα ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επιθυμεί να περιορίσει τις οικονομικές αρωγές "ώστε να αποφύγει το ενδεχόμενο οι χώρες των οποίων τα οικονομικά είναι υγιή να πιέζονται από μία χώρα που έχει ανάγκη χρημάτων", γράφει το Der Spiegel.

    [07] Η «αγανακτισμένη» Άντα Κουλάου ανέλαβε δήμαρχος της Βαρκελώνης

    Η ακτιβίστρια Άντα Κουλάου, η επικεφαλής του ψηφοδελτίου των Αγανακτισμένων και του κόμματος Ποδέμος, ανέλαβε δήμαρχος της Βαρκελόνης, αφού εξασφάλισε τις ψήφους ενός αυτονομιστικού κόμματος αλλά και των σοσιαλιστών, που της δίνουν την απόλυτη πλειοψηφία, ανακοίνωσαν τα κόμματα τα οποία την υποστηρίζουν χθες.

    Η Άντα Κουλάου, μια από τις ηγερίες του κινήματος των αγανακτισμένων, είχε θεωρητικά εξασφαλίσει την δημαρχία όταν κατέλαβε την πρώτη θέση στις εκλογές της 24ης Μαΐου. Το ψηφοδέλτιό της, το οποίο υποστηρίχθηκε από το Ποδέμος, κατέλαβε 11 έδρες στο δημοτικό συμβούλιο της Βαρκελώνης, έναντι 10 του Χαβιέρ Τρίας, του απερχόμενου συντηρητικού δημάρχου.

    Την Κουλάου ανακοίνωσαν ότι υποστηρίζουν το ERC, ένα αριστερό αυτονομιστικό κόμμα το οποίο καταλαμβάνει πέντε έδρες, και οι Σοσιαλιστές, που διαθέτουν τέσσερις.

    [08] Μεγάλη η συμμετοχή στο Φεστιβάλ Υπερηφάνειας της Αθήνας

    Για μια ακόμη χρονιά το Φεστιβάλ Υπερηφάνειας της Αθήνας (Athens Pride), αποτέλεσε σημείο συνάντησης χιλιάδων ανθρώπων που γιόρτασαν, διεκδικώντας παράλληλα την ισότητα και την αποδοχή του σεξουαλικού προσανατολισμού κάθε ατόμου.

    Το Athens Pride 2015, εκτός από τον ενθουσιασμό και την πολυπληθή συμμετοχή στην καθιερωμένη παρέλαση, είχε δυο εμφανείς ιδιαιτερότητες από τις προηγούμενες χρονιές: την αναφορά στην επικείμενη ψήφιση του συμφώνου συμβίωσης για το ομόφυλα ζευγάρια στην ελληνική Βουλή από τη μία, και την απουσία των περισσοτέρων ΛΟΑΤΚΙ (Λεσβίες, Ομοφυλόφιλα, Αμφισεξουαλικά και Τρανσεξουαλικά, Κουήρ και Ίντερσεξ 'Ατομα) οργανώσεων από την άλλη.

    [09] Kαθαρισμός του πάρκου "Αντώνης Τρίτσης", αύριο Κυριακή

    Μεγάλη επιχείρηση καθαρισμού του Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης "Αντώνης Τρίτσης" διοργανώνουν, σήμερα Κυριακή, οι δημοτικές κινήσεις Αγίων Αναργύρων - Καματερού και Ιλίου "Αλληλεγγύη η Δύναμή μας" και "Αλληλέγγυα Πόλη" με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής, δήμων της ευρύτερης περιοχής, εθελοντικών - οικολογικών οργανώσεων και απλών πολιτών.

    Οι διοργανωτές σημειώνουν ότι αν και πρόκειται για τον μεγαλύτερο πνεύμονα πρασίνου στον αστικό ιστό της Αθήνας και έναν πραγματικό περιβαλλοντικό θησαυρό, οι προηγούμενες κυβερνήσεις και οι διοικήσεις που είχαν την ευθύνη της λειτουργίας του "το εγκατέλειψαν στην τύχη του, περιέκοψαν κάθε οικονομικό πόρο, ανέχτηκαν ένα καθεστώς ανομίας και ασυδοσίας και αλλοίωσαν τον περιβαλλοντικό του χαρακτήρα".

    Εκτός από την Περιφέρεια, την πρωτοβουλία στηρίζουν, επίσης, ο Αναπτυξιακός Σύνδεσμος Δυτικής Αθήνας (ΑΣΔΑ), οι δήμοι Ιλίου, Αγίων Αναργύρων - Καματερού, Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και Αιγάλεω, καθώς και οι οργανώσεις "Οι Φίλοι του Πάρκου" και "Ορνιθολογική Εταιρεία".

    Το ραντεβού δόθηκε σήμερα στις 10:00 το πρωί στο σιντριβάνι, που βρίσκεται στο κέντρο του Πάρκου, ενώ οι διοργανωτές καλούν κατοίκους, συλλόγους και μαθητές να συμμετάσχουν στον καθαρισμό.

    [10] Σβήστηκαν οι φωτιές σε Μεσσηνία και Αργολίδα

    Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκαν χθες το βράδυ οι φωτιές, που εκδηλώθηκαν το μεσημέρι στη Μεσσηνία και την Αργολίδα.

    Στους Γαργαλιάνους Μεσσηνίας η φωτιά που εκδηλώθηκε στη θέση 'Αμμος, σύμφωνα με πρώτη εκτίμηση του ανακριτικού τμήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, προήλθε από τον παρακείμενο σκουπιδότοπο της περιοχής, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τα αίτια που προκάλεσαν τη φωτιά στον 'Αγιο Ανδριανό Αργολίδας.

    Στην περιοχή των Γαργαλιάνων παραμένουν ακόμη για λόγους ασφαλείας πέντε πυροσβεστικά οχήματα με 15 άνδρες, ενώ στην περιοχή του Αγίου Ανδριανού Αργολίδας η φωτιά έχει πλήρως κατασβεσθεί.

    Ο απολογισμός των ζημιών από τις δύο πυρκαγιές στην Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι: Στους Γαργαλιάνους 60 στρέμματα δασικής έκτασης και 20 στρέμματα γεωργικής με ελιές και στον 'Αγιο Ανδριανό Αργολίδας 15 στρέμματα με ξηρά χόρτα. Σύμφωνα με την Π.Υ. και στις δύο περιπτώσεις δεν απειλήθηκαν κατοικημένες περιοχές.

    [11] Δημ. Παπαδημούλης: Oι ενδείξεις που έχω είναι ότι βαίνουμε προς συμφωνία, εφόσον γεφυρωθούν οι διαφορές

    "Η συμφωνία χρειάζεται,επείγει και οι ενδείξεις που έχω είναι ότι βαίνουμε προς συμφωνία. Προσωπικά θα μιλήσω για συμφωνία όταν έχει γραφτεί το κείμενο και έχει υπογραφεί κιόλας. Έχουν δε πολλά τα μάτια μου",τόνισε κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο Mega ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης.

    Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι "υπάρχουν οι δυνατότητες μέσα στις επόμενες ώρες, εφόσον στη συνάντηση των αντιπροσωπειών στις Βρυξέλλες- έτσι όπως αυτή έχει προαναγγελθεί- γεφυρωθούν οι εναπομείνασες διαφορές, να αρχίσει να γράφεται αυτό που στη γλώσσα των τεχνοκρατών ονομάζεται staff level agreement και το οποίο είναι προϋπόθεση για να συγκληθούν μετά Euroworking Group και Eurogroup.Και επειδή το Eurogroup είναι προγραμματισμένο για την Πέμπτη καταλαβαίνετε ότι το συντομότερο είναι και το καλύτερο", είπε ο κ. Παπαδημούλης και σημείωσε: "αυτή την ώρα η έγνοια της κυβέρνησης δεν είναι μόνο να υπάρξει συμφωνία το συντομότερο,αλλά να γίνει το καλύτερο δυνατό". Ο κ. Παπαδημούλης είπε ακόμη ότι ο Αλέξης Τσίπρας ηγείται της προσπάθειας για μια βιώσιμη συμφωνία.

    Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε τη στήριξή του στο πρόσωπο του υπουργού Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη, ενώ ερωτηθείς για τη στάση που θα δείξει το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ και η κυβερνητική πλειοψηφία στην ψήφιση της συμφωνίας, ο κ. Παπαδημούλης είπε: "Δεν υπάρχει περίπτωση κορυφαίο στέλεχος του κόμματος να διευκολύνει τα σχέδια των αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης για σύντομη αριστερή παρένθεση, για διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ, για πτώση της κυβέρνησης".

    [12] Τσίπρας: Είμαστε από τη φύση μας αισιόδοξοι

    Την αισιοδοξία του για την πορεία των διαπραγματεύσεων μεταξύ της ελληνικής πλευράς και των δανειστών εξέφρασε το Σάββατο ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας.

    Ο πρωθυπουργός, ο οποίος επέλεξε τον Εθνικό Κήπο για μια μικρή έξοδο από το Μέγαρο Μαξίμου, σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για την πορεία των συνομιλιών απάντησε χαμογελαστός: "Είμαστε από τη φύση μας αισιόδοξοι".

    Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, κατά τη διάρκεια της χθεσινής σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός είπε στους συνομιλητές του: "Ξεχάστε κάθε σκέψη για εκλογές και δημοψήφισμα. Η κυβέρνηση έχει πρόσφατη λαϊκή εντολή, τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού μαζί της και άνετη πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο".

    Ο κ. Τσίπρας ξεκαθάρισε, ωστόσο, πως αν η Ευρώπη τελικά επιθυμεί το διχασμό και τη συνέχιση της υποτέλειας τότε πάλι η κυβέρνηση θα είναι εκείνη που θα πει το μεγάλο όχι.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι "ο ελληνικός λαός μας εμπιστεύθηκε για να πάρουμε κρίσιμες αποφάσεις και να διαχειριστούμε τα δύσκολα. Κανείς δεν πίστευε ότι θα ήταν μια εύκολη υπόθεση. Οι αποφάσεις και η διαχείριση τους ανήκουν αποκλειστικά σε εμάς, όσο δύσκολες και να είναι".

    Αναφερόμενος στη συμφωνία ο πρωθυπουργός τόνισε ότι "αν έχουμε μια βιώσιμη συμφωνία, όσο και αν είναι δύσκολος ο συμβιβασμός θα σηκώσουμε το βάρος γιατί μόνο μας κριτήριο είναι η έξοδος από την κρίση και από τα μνημόνια της υποτέλειας".

    Πρόσθεσε, ωστόσο, πως "αν είναι όμως η Ευρώπη να επιθυμεί το διχασμό και τη συνέχεια της υποτέλειας, πάλι εμείς, θα πάρουμε τη μεγάλη απόφαση να αρνηθούμε, θα πούμε το μεγάλο όχι και θα δώσουμε τη μάχη για την αξιοπρέπεια του λαού και την εθνική μας κυριαρχία".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 14 June 2015 - 8:32:28 UTC