Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-06-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ξεκίνησαν οι διαβουλεύσεις της ελληνικής πλευράς με τους θεσμούς
  • [02] Βαρουφάκης:Δεν θα βάλουμε υπογραφή κάτω από οποιαδήποτε συμφωνία
  • [03] Γερμανικό ΥΠΟΙΚ: Το Βερολίνο «επικεντρώνει τις προσπάθειές του» στη διευθέτηση της ελληνικής κρίσης
  • [04] Το πιο ηλικιωμένο νεόνυμφο ζευγάρι στον κόσμο
  • [05] Στον Πειραιά θα μεταφερθούν από τη Μυτιλήνη 2.000 μετανάστες
  • [06] Μπακού: Στον τελικό του κόμπο η Εθνική ομάδα της συγχρονισμένης κολύμβησης

  • [01] Ξεκίνησαν οι διαβουλεύσεις της ελληνικής πλευράς με τους θεσμούς

    Άρχισαν στην έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες οι πρώτες επαφές της ελληνικής πλευράς με τους εξουσιοδοτημένους, από τον πρόεδρο της επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, εκπροσώπους της. Διπλωματικές πηγές ανέφεραν ότι από ελληνικής πλευράς βρίσκεται ήδη στην έδρα της επιτροπής ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς.

    Οι ίδιες πηγές σημείωναν ότι σε ότι αφορά τη συμμετοχή των εκπροσώπων της ΕΚΤ και του ΔΝΤ, αυτή είναι συναρτημένη με την αξιολόγηση των ελληνικών προτάσεων που παρουσιάζονται στις Βρυξέλλες.

    [02] Βαρουφάκης:Δεν θα βάλουμε υπογραφή κάτω από οποιαδήποτε συμφωνία

    Μήνυμα προς το εξωτερικό πως η κυβέρνηση δεν θα δεχθεί συμφωνία που αντιβαίνει στις κόκκινες γραμμές που έχει θέσει στέλνει ο Γιάνης Βαρουφάκης. Σε συνέντευξή του στη Real News ο υπουργός Οικονομικών τονίζει ότι " κανείς μας δεν θα βάλει την υπογραφή του κάτω από οποιαδήποτε συμφωνία" επισημαίνοντας μάλιστα πως "κάποιοι εκ των εταίρων και των θεσμών αναπολούν τις κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και εκνευρίζονται μαζί μας".

    Ο κ. Βαρουφάκης ρίχνει τα βέλη του και προς το ΔΝΤ τονίζοντας ότι "δεν θα μου έκανε εντύπωση αν το ΔΝΤ επέμενε σήμερα σε απαράδεκτες θέσεις ως δικαιολογία για να αποχωρήσει χωρίς,όμως,να εμποδίσει μια δική μας συμφωνία με τους Ευρωπαίους." Σύμφωνα μάλιστα με τον ίδιο το ΔΝΤ αντιμετωπίζει πρόβλημα καθώς έχει παραβιάσει τους κανόνες του συμμετέχοντας στα δύο προηγούμενα μνημόνια . Ο υπουργός Οικονομικών αφήνει αιχμές και κατά του κ. Σόιμπλε για τον οποίο τονίζει πως "δεν έχει να προτείνει κάτι που να θεωρεί λύση στο πρόβλημα της ελληνικής κρίσης" ,ενώ τάσσεται κατά μιας πιθανής παράτασης του προγράμματος επί 9μηνο καθώς, όπως λέει, αυτό επεκτείνει την αβεβαιότητα. Στη συνέντευξή του ο κ. Βαρουφάκης προτείνει ως λύση για το χρέος δάνειο 30ετίας με σχετικά χαμηλό επιτόκιο της τάξης του 1,5% από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας, αγορά από την Αθήνα των ομολόγων που κατέχει σήμερα η ΕΚΤ και άμεση απόσυρσή τους. Παράλληλα προτείνει την επέκταση της αποπληρωμής των δανείων του πρώτου και του δεύτερου μνημονίου διασυνδέοντας το επιτόκιο και τις αποπληρωμές με τον ρυθμό ανάπτυξης.

    Ο υπουργός εκτιμά πως το κόστος που θα επιφέρει στους εταίρους τυχόν Grexit ανέρχεται στο 1 τρισ. ευρώ, ενώ ανακοινώνει πως προετοιμάζεται σχέδιο "μικρών και μεγάλων αποκρατικοποιήσεων", θέτοντας ως κόκκινη γραμμή τη ΔΕΗ.

    Στην ερώτηση "Τι απαντάτε σε αυτούς που επισημαίνουν ότι είστε εκτός ομάδας διαπραγμάτευσης και ότι ο πρωθυπουργός είναι δυσαρεστημένος μαζί σας;", ο κ. Βαρουφάκης απαντά: "Ότι καλό είναι να επισημαίνουν πράγματα για τα οποία έχουν κάποια, έστω υποτυπώδη, πληροφόρηση. Δεν ξημεροβραδιάζομαι στο Μαξίμου, στο πλαίσιο της πολιτικής ομάδας διαπραγμάτευσης επειδή είμαι εκτός ομάδας. Όσο για την σχέση μου με τον πρωθυπουργό παραμένει σχέση συντροφικότητας και φιλίας". Τέλος τονίζει πως αισθάνεται ότι έχει πολλά να προσφέρει από τη θέση του υπουργού Οικονομικών.

    [03] Γερμανικό ΥΠΟΙΚ: Το Βερολίνο «επικεντρώνει τις προσπάθειές του» στη διευθέτηση της ελληνικής κρίσης

    Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε σήμερα ότι "επικεντρώνει τις προσπάθειές του στη διευθέτηση" της ελληνικής κρίσης και πρόσθεσε ότι δεν επεξεργάζεται κάποιο σχέδιο για την περίπτωση αθέτησης πληρωμών.

    "Επικεντρώνουμε τις προσπάθειές μας στη διευθέτηση της ελληνικής κρίσης μέσα στο πλαίσιο του υφιστάμενου προγράμματος", δήλωσε προς το Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος του υπουργείου, ο οποίος χαρακτήρισε "αβάσιμες" τις πληροφορίες του εβδομαδιαίου γερμανικού περιοδικού Der Spiegel, σύμφωνα με τις οποίες το Βερολίνο ετοιμάζει ένα σχέδιο για τις χώρες της ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν κατάσταση αθέτησης πληρωμών.

    Στο σημερινό τεύχος του, το περιοδικό υποστηρίζει, χωρίς να αναφέρει τις πηγές του, πως το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών επεξεργάζεται "έναν μηχανισμό" που θα εξασφαλίσει την ελεγχόμενη αναδιάρθρωση το χρέους μιας χώρας που βρίσκεται σε κατάσταση αθέτησης πληρωμών, και θα εγγυάται ότι η χώρα αυτή θα παραμείνει εντός της ευρωζώνης.

    Ταυτόχρονα ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επιθυμεί να περιορίσει τις οικονομικές αρωγές "ώστε να αποφύγει το ενδεχόμενο οι χώρες των οποίων τα οικονομικά είναι υγιή να πιέζονται από μία χώρα που έχει ανάγκη χρημάτων", γράφει το Der Spiegel.

    [04] Το πιο ηλικιωμένο νεόνυμφο ζευγάρι στον κόσμο

    Έχουν ήδη δισέγγονα, όμως ο Τζορτζ Κίρμπι, 103 ετών, και η Ντορίν Λάκι, 91 ετών, δεν άφησαν την ηλικία να σταθεί εμπόδιο στην επιθυμία τους να ενωθούν με τα δεσμά του γάμου. Είπαν το "ναι" στο Ίστμπουρν της ανατολικής Αγγλίας και έγιναν έτσι οι πιο ηλικιωμένοι νεόνυμφοι στον κόσμο.

    Ο γάμος τους τελέσθηκε σε μια αίθουσα του ξενοδοχείου Langham του Ίστμπουρν, το οποίο ανήκει στον γιο του γαμπρού και καλεσμένοι ήταν οι οικογένειές τους και στενοί τους φίλοι. Η Ντορίν, ντυμένη με ένα λευκό φόρεμα με μπλε μοτίβα λουλουδιών, σηκώθηκε για να φιλήσει τον νέο της σύζυγο, ο οποίος φορούσε σκούρο κοστούμι και ήταν καθισμένος σε μια αναπηρική καρέκλα στα χρώματα των Παραολυμπιακών Αγώνων του 2012 που είχαν διεξαχθεί στο Λονδίνο.

    Καθώς σχηματίζουν ένα ζεύγος συνολικής ηλικίας 194 ετών, αυτοί οι δύο Βρετανοί καταρρίπτουν το προηγούμενο ρεκόρ των 191 ετών που κατείχαν από το 2002 οι Γάλλοι Φρανσουά Φερναντέζ και Μαντλέν Φρανσινό, σύμφωνα με το βιβλίο Γκίνες.

    Το ζευγάρι είχε γνωριστεί το 1988 μέσω ενός κέντρου για ηλικιωμένους. Πρώην μποξέρ και γυμναστής, ο Τζορτζ είχε επίσης εργασθεί ως διευθυντής εστιατορίου και κηπουρός. Η Ντορίν έχει περάσει μεγάλο μέρος της ζωής της εργαζόμενη ως δακτυλογράφος.

    [05] Στον Πειραιά θα μεταφερθούν από τη Μυτιλήνη 2.000 μετανάστες

    Με έκτακτα αλλά και τακτικά δρομολόγια της γραμμής μετακινούνται από τη Μυτιλήνη στον Πειραιά περίπου 2.000 μετανάστες και πρόσφυγες οι οποίοι ήταν εγκλωβισμένοι λόγω της καθυστέρησης των απαραίτητων γραφειοκρατικών διαδικασιών στο λιμάνι της Μυτιλήνης και στα κέντρα υποδοχής και προσωρινής διαμονής στο νησί.

    Από νωρίς χθες το βράδυ και μέχρι σήμερα το πρωί εκκενώθηκαν οι χώροι πέριξ του λιμανιού και το σύνολο των μεταναστών και των προσφύγων μεταφέρθηκαν στους χώρους του δημοτικού καταυλισμού στον Καρά Τεπέ και στη συνέχεια στο κέντρο πρώτης υποδοχής της Μόριας, απ' όπου τους εκδόθηκαν τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Για να γίνει βέβαια αυτό χρειάστηκαν υπεράνθρωπες προσπάθειες των στελεχών του Λιμενικού Σώματος και της Αστυνομίας οι οποίες όμως και τελικά ευοδώθηκαν.

    [06] Μπακού: Στον τελικό του κόμπο η Εθνική ομάδα της συγχρονισμένης κολύμβησης

    Στον τελικό του κόμπο προκρίθηκε η Εθνική ομάδα νεανίδων της συγχρονισμένης κολύμβησης, στο πλαίσιο των 1ων Ευρωπαϊκών Αγώνων του Μπακού, που επέχουν παράλληλα και θέση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της συγκεκριμένης ηλικιακής κατηγορίας.

    Η ελληνική ομάδα, την οποία απαρτίζουν οι Μαρία-Ελένη Αρμάου, Ιφιγένεια Δίπλα, Βαλεντίνα Φαραντούρη, Γιάνα Γκεοργκίεβα, Βασιλική Κοφίδη, Σοφία-Ευαγγελία Μαλκογεώργου, Μαρία Παπαδοκωνσταντάκη, Αναστασία Ταξοπούλου, Αννα-Μαρία Ταξοπούλου και Αθανασία Τσόλα, κατετάγη έκτη στον προκριματικό του αγωνίσματος με 81.9000 βαθμούς και εξασφάλισε την παρουσία της στον τελικό της Τρίτης.

    Στον προκριματικό του σόλο, η Αθανασία Τσόλα κατετάγη έβδομη με 81.3000 βαθμούς και αναμένεται να "σφραγίσει" την πρόκρισή της στον τελικό, μετά και τις φιγούρες (υποχρεωτικό τεχνικό πρόγραμμα).


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 13 June 2015 - 16:32:18 UTC