Browse through our Interesting Nodes for Greek Language Instruction, Studies & Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-06-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Π. Καμμένος: Η Ελλάδα διαπραγματεύτηκε αυτή τη φορά με ψηλά το κεφάλι
  • [02] Υπό έλεγχο η μεγάλη πυρκαγιά στην περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου
  • [03] Ξεκινά τη Δευτέρα η υποβολή μηχανογραφικών για εισαγωγή στα ΑΕΙ
  • [04] Πανελλήνια Σύνοδος των προέδρων των ΤΕΙ: Αναζήτηση εναλλακτικών τρόπων χρηματοδότησης
  • [05] Σύνθημα αντεπίθεσης για την (πρώτη) νίκη της Εθνικής από τον Σέρχιο Μαρκαριάν
  • [06] Με μια λαμπρή Τελετή έναρξης το Μπακού άνοιξε τις «πύλες» του
  • [07] Σλούκας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Πρέπει να βελτιωθούμε κι άλλο για να πάρουμε τον τίτλο»
  • [08] «Διαζύγιο» Νιόπλια και Ατρόμητου για... διαφορά απόψεων

  • [01] Π. Καμμένος: Η Ελλάδα διαπραγματεύτηκε αυτή τη φορά με ψηλά το κεφάλι

    Μέρος των δυνατοτήτων των Ειδικών Δυνάμεων, είχαν την ευκαιρία να διαπιστώσουν ιδίοις όμασι, οι υπουργοί Εθνικής 'Αμυνας Ελλάδας και Αιγύπτου, Πάνος Καμμένος και Σέντκι Σόμπχι Σαγίντ Αχμέντ, κατά τη σημερινή επίσκεψή τους, στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων, στο Μεγάλο Πεύκο.

    "Σήμερα μαζί με τον Αιγύπτιο υπουργό, την αιγυπτιακή κυβέρνηση και τις αιγυπτιακές Ένοπλες Δυνάμεις ξεκινήσαμε μία καινούργια ημέρα, εδώ στη Διοίκηση Ειδικών Δυνάμεων. Μια ημέρα που υποχρεώνει όλους μας, να ανασχεδιάσουμε την αμυντική μας θωράκιση όχι στα επίπεδα που ήταν μέχρι σήμερα, αλλά πλέον με γνώμονα τις οικονομικές ζώνες, την ΑΟΖ μας. Την ΑΟΖ μας η οποία συνορεύει με την ΑΟΖ της Αιγύπτου", επισήμανε ο κ. Καμμένος.

    Κληθείς να σχολιάσει την πορεία των διαπραγματεύσεων, ο κ. Καμμένος τόνισε: "Η Ελλάδα διαπραγματεύτηκε αυτή τη φορά με ψηλά το κεφάλι, έχοντας εκτελέσει την εντολή του ελληνικού λαού φτάνοντας στα όρια της λαϊκής εντολής. Από εδώ και πέρα είναι στα χέρια των δανειστών για να αποδεχθούν, ή όχι τη δική μας πρόταση. Η Ελλάδα δεν πρόκειται να παραδώσει ούτε την εθνική της κυριαρχία, ούτε την αξιοπρέπειά της. Αν κάποιοι νομίζουν ότι θα κερδίσουν με το να δουν την Ελλάδα να γονατίζει, η Ελλάδα δεν γονατίζει και το ότι δεν γονατίζει το απέδειξε σήμερα με αυτά τα παιδιά", εξαίροντας παράλληλα τον επαγγελματισμό τους, την ακρίβειά τους και "το υψηλό ηθικό", που όπως είπε - "έδωσαν το παρών σε αυτήν την επίδειξη".

    [02] Υπό έλεγχο η μεγάλη πυρκαγιά στην περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου

    Τέθηκε αργά απόψε υπό έλεγχο η μεγάλη πυρκαγιά , που ξέσπασε το απόγευμα στην συνοικία Αγίου Μέμνονα, στην περίκλειστη και ακατοίκητη από το 1974 περιοχή της κατεχόμενης Αμμοχώστου. Η πύρινη λαίλαπα, έκανε στάχτη το εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο "Sun Hall", ιδιοκτησίας της Αρχιεπισκοπής Κύπρου, καθώς και τεράστιες εκτάσεις άγριας βλάστησης.

    Σύμφωνα με τουρκοκυπριακά μέσα ενημέρωσης στην περιοχή θα παραμείνουν όλη την νύχτα δυνάμεις πυρόσβεσης για να αντιμετωπίσουν ενδεχόμενη αναζωπύρωση της πυρκαγιάς. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς έφτασε από την Τουρκία αεροσκάφος πυρόσβεσης, αλλά δεν κρίθηκε απαραίτητη η χρησιμοποίησή του .

    Ο εκπρόσωπος του Τουρκοκύπριου ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, Μπαρίς Μπουρτσού ανέφερε ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, επικοινώνησε δύο φορές μαζί του, τη μια φορά για να τον ενημερώσει ότι η Κυπριακή Δημοκρατία είναι έτοιμη να προσφέρει βοήθεια και την άλλη για να τον ρωτήσει πώς είναι η κατάσταση.

    [03] Ξεκινά τη Δευτέρα η υποβολή μηχανογραφικών για εισαγωγή στα ΑΕΙ

    Από την ερχόμενη Δευτέρα, 15 Ιουνίου, ξεκινά η διαδικασία υποβολής μηχανογραφικού δελτίου των υποψηφίων μαθητών για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

    Ειδικότερα, οι υποψήφιοι θα μπορούν από τη Δευτέρα να απευθυνθούν στο Λύκειό τους, προκειμένου να αποκτήσουν τον προσωπικό τους κωδικό ασφαλείας (password). Με αυτόν τον κωδικό θα μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr, να μελετούν το μηχανογραφικό και, σε πρώτη φάση, να κάνουν κάποιες προσωρινές προτιμήσεις ("Προσωρινή Αποθήκευση").

    Στη συνέχεια, από την ανακοίνωση των βαθμών των ΓΕΛ ή των ΕΠΑΛ αντίστοιχα, ως και την Τρίτη 7 Ιουλίου, οπότε λήγει η προθεσμία υποβολής μηχανογραφικών δελτίων, όλοι οι υποψήφιοι θα πρέπει να "κλειδώσουν" το τελικό τους μηχανογραφικό, στην ίδια ηλεκτρονική διεύθυνση, επιλέγοντας "ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ".

    Μετά την οριστικοποίηση, το μηχανογραφικό θα καταχωρηθεί στη βάση του υπουργείου Παιδείας και καμία τροποποίηση από τον υποψήφιο δεν θα είναι πλέον δυνατή, χωρίς τη μεσολάβηση της σχολικής μονάδας.

    [04] Πανελλήνια Σύνοδος των προέδρων των ΤΕΙ: Αναζήτηση εναλλακτικών τρόπων χρηματοδότησης

    Τη μετονομασία των ΤΕΙ σε Τεχνολογικά Πανεπιστήμια ή Πανεπιστήμια Εφαρμοσμένων Επιστημών, καθώς ανήκουν στην ανώτατη τριτοβάθμια εκπαίδευση, ζήτησαν οι πρόεδροι των ΤΕΙ, στην πανελλήνια Σύνοδό τους που πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στην Λάρισα.

    Οι πρόεδροι των τεχνολογικών τριτοβάθμιων ιδρυμάτων, μεταξύ άλλων αναζητούν εναλλακτικούς τρόπους χρηματοδότησης, έχοντας στρέψει το ενδιαφέρον τους προς την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, καθώς τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Ιδρύματα στη λειτουργία τους, είναι πιεστικά.

    Στο πλαίσιο των παρεμβάσεων που έγιναν κατά τη Σύνοδο, αναφέρθηκε ότι πρόσφατη συνάντηση εκπροσώπων των προέδρων των ΤΕΙ, με τον υπουργό Παιδείας, δεν έφερε τα αναμενόμενα αποτελέσματα, καθώς δεν επιτεύχθηκε καμία συμφωνία πάνω στα θέματα που έθεσαν, όπως το δικαίωμα των ΤΕΙ για αυτοδύναμα διδακτορικά, η χρηματοδότησή τους και η ενίσχυσή τους με εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό, με αποτέλεσμα τα ζητήματα αυτά να παραμένουν σε εκκρεμότητα ενόψει του επικείμενου πολυνομοσχεδίου, που θα αφορά την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

    [05] Σύνθημα αντεπίθεσης για την (πρώτη) νίκη της Εθνικής από τον Σέρχιο Μαρκαριάν

    Ο Σέρχιο Μαρκαριάν γνωρίζει πολύ καλά ότι στο σύγχρονο ποδόσφαιρο κανένας δεν χαρίζει τίποτα σε κανέναν και πως οι εποχές των μεγάλων ανισοτήτων έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί. Ως εκ τούτου, ο Ουρουγουανός τεχνικός της Εθνικής Ελλάδας επισήμανε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ενόψει του αυριανού αγώνα με τα Νησιά Φερόε, για τα προκριματικά του Euro 2016, ότι για να κατακτήσει θετικό αποτέλεσμα το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα πρέπει να παίξει πολύ καλά.

    "Νομίζω ότι είμαστε καλά, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Είχαμε μια ταλαιπωρία αλλά όλα καλά. Για μας τα Φερόε είναι έκπληξη. Ήταν πολύ καλοί με εμάς, με τη Ρουμανία και τη Φινλανδία. Έχουν καλούς παίκτες, παίκτες με μέλλον και πρέπει να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο για να νικήσουμε" δήλωσε ο κ. Μαρκαριάν, προειδοποιώντας ταυτόχρονα τους ποδοσφαιριστές του.

    Ο προπονητής της Εθνικής αναφέρθηκε επίσης στις συνθήκες διεξαγωγής της αναμέτρησης (πλαστικός χλοοτάπητας) αλλά και τη δεινή βαθμολογική θέση της Εθνικής. "Δεν είναι η καλύτερη δυνατή κατάσταση, είναι δύσκολο το γήπεδο και ο καιρός, είναι δύσκολη για μας η κατάσταση, αλλά έτσι είναι... Πρέπει να ξεφύγουμε από την τελευταία θέση και οφείλουμε να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο. Έχουμε παίκτες με ποιότητα, παίκτες που θέλουν να δώσουν χαρά στον κόσμο. Δεν έχουμε χώρο για λάθη κι αυτό είναι πρόβλημα και πίεση για μας" είπε.

    [06] Με μια λαμπρή Τελετή έναρξης το Μπακού άνοιξε τις «πύλες» του

    Με μια φαντασμαγορική Τελετή έναρξης, οργανωμένη από τον καλλιτεχνικό διευθυντή Δημήτρη Παπαϊωάννου, ο οποίος είχε και την καλλιτεχνική διεύθυνση στις Τελετές έναρξης και λήξης στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004, το Μπακού άνοιξε τις "πύλες" του και καλωσόρισε τους σχεδόν 6.000 αθλητές και αθλήτριες, που έως τις 28 Ιουνίου θα αγωνιστούν στους 1ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες.

    Η Ελλάδα, με Σημαιοφόρο τον πρωταθλητή Ευρώπης στην ενόργανη γυμναστική Λευτέρη Πετρούνια, μπήκε πρώτη στο Ολυμπιακό Στάδιο του Αζερμπαϊτζάν, κατά την παρέλαση των ομάδων. Την ελληνική κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων Σταύρος Κοντονής.

    Στις τόσες εκπλήξεις της βραδιάς κυριάρχησε η εμφάνιση της Lady Gaga, που τραγούδησε το Imagine του Τζον Λένον.

    [07] Σλούκας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Πρέπει να βελτιωθούμε κι άλλο για να πάρουμε τον τίτλο»

    Πολυτιμότερος παίκτης του πρώτου τελικού στο ΣΕΦ με 16 πόντους, έδωσε ρυθμό στον Ολυμπιακό με την είσοδό του στον δεύτερο τελικό στο ΟΑΚΑ. Ο Κώστας Σλούκας διανύει εξαιρετική περίοδο και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μπορεί να νιώθει ήρεμος όταν η μπάλα είναι στα δικά του χέρια, ενόψει του τρίτου κρίσιμου τελικού την Κυριακή (14/6, 19:30) με τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ.

    Ο διεθνής γκαρντ θέλει όσο τίποτε άλλο να κάνει το 3-0 η ομάδα του Πειραιά και να πανηγυρίσει το δεύτερο πρωτάθλημα Ελλάδας στην καριέρα του με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Για να συμβεί, πάντως αυτό, θα πρέπει αυτός και οι συμπαίκτες του να βελτιώσουν πολλά εν συγκρίσει με τις δύο προηγούμενες "μάχες", όπως δήλωσε ο Σλούκας στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ ΜΠΕ).

    [08] «Διαζύγιο» Νιόπλια και Ατρόμητου για... διαφορά απόψεων

    Ο Νίκος Νιόπλιας δεν θα συνεχίσει στον πάγκο του Ατρόμητου, αφού μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Γιώργο Σπανό και τον τεχνικό διευθυντή Γιάννη Αγγελόπουλο, αποφασίστηκε να διακόψουν τη συνεργασία τους.

    Η διοίκηση του Ατρομήτου έκανε λόγο στην ανακοίνωσή της για διαφορά απόψεων και τον ευχαρίστησε θερμά για τη συνεργασία, ενώ ο 50χρονος τεχνικός δήλωσε από τη μεριά του: "Είχαμε μια άψογη συνεργασία και η ομάδα πέτυχε τους στόχους της. Αυτή η ομάδα αξίζει τον σεβασμό μου".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 12 June 2015 - 20:32:20 UTC