Browse through our Interesting Nodes on the Environment Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-06-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Για υποκρισία κατηγόρησε το ΔΝΤ ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης
  • [02] Eπιστολή διαμαρτυρίας προς την Πρόεδρο της Βουλής, από τον γραμματέα της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ
  • [03] Στις αρχές της εβδομάδας το σχέδιο διευκολύνσεων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές στη ΔΕΗ
  • [04] Καθάρισε η ατμόσφαιρα από το νέφος που προκάλεσε η φωτιά στον Ασπρόπυργο
  • [05] Αποφυλακίζεται λόγω λήξης του 18μηνου ο Αντώνης Κάντας, άλλοτε στέλεχος του ΥΕΘΑ
  • [06] Ως το τέλος του 2015 αναμένεται η ολοκλήρωση της αποκατάστασης του Μεγάρου Τσίλλερ-Λοβέρδου
  • [07] Κατεδαφίστηκε το σπίτι του Μενέλαου Λουντέμη στον Εξαπλάτανο Αλμωπίας
  • [08] Ξεκινά η καλοκαιρινή εκστρατεία «Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη»
  • [09] Π. Λαφαζάνης: Στηρίζουμε προσπάθειες για μείωση ενεργειακού κόστους της ΛΑΡΚΟ
  • [10] Πρώτη στην Ευρώπη σε διακοπές κυήσεων η Ελλάδα

  • [01] Για υποκρισία κατηγόρησε το ΔΝΤ ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης

    "Βρισκόμαστε επί ξυρού ακμής. Όταν τίθενται συνεχώς καινούργια ζητήματα, με τον ένα ή τον άλλον τρόπο στις συζητήσεις ή όταν δεν απαντιούνται κάποια πολύ βασικά θέματα που έχει θέσει η ελληνική πλευρά η επικινδυνότητα αυξάνεται, ενώ έχουν βρεθεί συμπτώσεις και συγκλίσεις σε αρκετά άλλα ζητήματα" τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Ν. Βούτσης μιλώντας στο ραδιοσταθμό real. Ανέφερε ως τέτοιο ζήτημα το θέμα του χρέους σημειώνοντας πως "Οποιαδήποτε συμφωνία που δεν θα παρακολουθείται από μια τέτοια δεσμευτική συζήτηση -έστω στο πρώτο στάδιο- δεν έχει νόημα, είναι στον αέρα".

    Έκανε λόγο για υποκρισία αναφορικά με την αποχώρηση των κλιμακίων του ΔΝΤ τονίζοντας ότι "Είπανε πως δεν είναι πολιτικός οργανισμός, αλλά η δήλωση που έγινε ήταν απολύτως πολιτική και μάλιστα στη βάση λαθεμένων στοιχείων για να δημιουργηθεί η εντύπωση των Ελλήνων που καλοπερνάνε σε βάρος των Ευρωπαίων φορολογούμενων".

    Ερωτηθείς αν η χώρα είναι έτοιμη και σε ποιο βαθμό για το σενάριο χρεοκοπίας, είπε: "Εργαζόμαστε για μία συμφωνία και δεν εργαζόμαστε για να προετοιμάσουμε το σενάριο της χρεοκοπίας". Στο ερώτημα μήπως η γερμανική πλευρά έχει plan B, απάντησε: "Κάποιες δυνάμεις και απόψεις μέσα στην Ευρώπη γενικότερα έχουν πράγματι αυτό το πλάνο. Είναι το σχέδιο time out, να γίνει για τη χώρα μας, ώστε να λειτουργήσει ως υπόδειγμα, είτε προς μεγάλες χώρες, Ιταλία, Γαλλία, να δεχθούν δεσμεύσεις στους προϋπολογισμούς τους είτε στην ευρωπαϊκή αρχιτεκτονική να δεχθεί μια αυταρχική μετεξέλιξη της. Είναι σχέδιο μακροπρόθεσμο και η Ελλάδα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως υπόδειγμα, αυτήν την στιγμή, από την πλευρά τους. Ελπίζω, πιστεύω, είμαι σίγουρος, επειδή απέχει από τον ορθό λόγο και τον ρεαλισμό αυτό το σχέδιο για την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση και την υπόστασή της, να μην κυριαρχήσει".

    [02] Eπιστολή διαμαρτυρίας προς την Πρόεδρο της Βουλής, από τον γραμματέα της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ

    Επιστολή στην Πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, με την οποία η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ διαμαρτύρεται για ενέργειες και συμπεριφορές της Προέδρου απέστειλε ο γραμματέας της ΚΟ, Λεωνίδας Γρηγοράκος.

    Στην επιστολή η οποία απευθύνεται στην Πρόεδρο σε πρώτο πρόσωπο, της καταλογίζεται ότι "παραβιάζει κατάφορα στοιχειώδεις κανόνες διοίκησης και λειτουργίας της Βουλής, οι πράξεις και οι ενέργειές σας συνιστούν κοινοβουλευτική και δημοκρατική εκτροπή, παραβιάζει διαρκώς τον Κανονισμό επιδεικνύει πρωτοφανή αλαζονεία, περιφρονεί τους συναδέλφους βουλευτές και αντιστρατεύεται τον πολιτικό διάλογο και την εθνική συνεννόηση".

    Ως "αποκαλυπτικό παράδειγμα" της συμπεριφοράς αυτής, όπως λέει ο κ. Γρηγοράκος, είναι ότι θεωρεί την κορυφαία κοινοβουλευτική διαδικασία της Διάσκεψης των Προέδρων", ως πάρεργο", αιτιολογώντας πως η Πρόεδρος αρνείται τη συζήτηση με τους εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων, αποφεύγει να ορίσει συγκεκριμένη ημέρα και ώρα των συνεδριάσεών της, σε αντίθεση με τους προκατόχους σας και απορρίπτει χωρίς την οποιαδήποτε δικαιολογία την επιμονή των βουλευτών να λειτουργήσει η Διάσκεψη των Προέδρων, όπως ο Κανονισμός ορίζει.

    [03] Στις αρχές της εβδομάδας το σχέδιο διευκολύνσεων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές στη ΔΕΗ

    Ρύθμιση που θα δίνει γενναία και ουσιαστική λύση σε όσους έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές στη ΔΕΗ, θα ανακοινωθεί αρχές της εβδομάδας, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης.

    Απαντώντας, σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Νικόλαου Μαυραγάνη ο κ. Λαφαζάνης, δήλωσε ότι το υπουργείο βρίσκεται ήδη σε ουσιαστικό διάλογο με τη ΔΕΗ για το θέμα αυτό.

    Όπως τόνισε ο κ. Λαφαζάνης, η ΔΕΗ κάνει ήδη κάποιες ρυθμίσεις όμως είναι ανεπαρκείς και δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν το οξύτατο πρόβλημα που υπάρχει για χιλιάδες νοικοκυριά.

    "Το ενεργειακό κόστος για εμάς είναι κόκκινη γραμμή και πρέπει να μειωθεί" τόνισε από την πλευρά του ο κ. Μαυραγάνης, χαρακτηρίζοντας μονόδρομο της ΔΕΗ να προχωρήσει στη διευκόλυνση χιλιάδων καταναλωτών που αδυνατούν να πληρώσουν.

    [04] Καθάρισε η ατμόσφαιρα από το νέφος που προκάλεσε η φωτιά στον Ασπρόπυργο

    Σβήστηκε πλήρως η πυρκαγιά στο εργοστάσιο ανακύκλωσης στον Ασπροπύργου, ενώ στο χώρο αναδύεται μικρή ποσότητα καπνού προερχόμενη από μεμονωμένα σημεία, ενημερώνει η Περιφέρεια Αττικής με την ευκαιρία των θετικών αποτελεσμάτων που προκύπτουν από τις μετρήσεις για την κατάσταση του ατμοσφαιρικού περιβάλλοντος.

    Όπως αναφέρει η Περιφέρεια, σύμφωνα με τις δειγματοληψίες του Εθνικού Αστεροσκοπείου και από μακροσκοπική παρατήρηση, ο καπνισμός από τα καπναέρια της καιόμενης εγκατάστασης ήταν σε πολύ χαμηλότερη στάθμη, σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες, με πολύ μικρότερο ύψος του νέφους και με μικρότερη διασπορά αυτού.

    [05] Αποφυλακίζεται λόγω λήξης του 18μηνου ο Αντώνης Κάντας, άλλοτε στέλεχος του ΥΕΘΑ

    Αποφυλακίζεται λόγω συμπλήρωσης 18 μηνών προσωρινής κράτησης, ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής Εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας Αντώνης Κάντας, που έχει ομολογήσει ότι έλαβε παράνομα χρήματα ως δώρα για προμήθειες εξοπλισμών επί υπουργίας 'Ακη Τσοχατζόπουλου.

    Ο κ. Κάντας, που ενδέχεται να βγει από την φυλακή και αύριο, κρίθηκε προφυλακιστέος το Δεκέμβριο του 2013 μετά την απολογία του στους ανακριτές διαφθοράς ενώπιον των οποίων παραδέχθηκε ότι είχε εισπράξει μίζες ύψους περίπου 14 εκατ. ευρώ για να προωθήσει ή να μην εναντιωθεί στην επιλογή συγκεκριμένων όπλων.

    Μάλιστα ο κατηγορούμενος, πρώην αξιωματούχος του Υπουργείου 'Αμυνας, έχει επιστρέψει στο Δημόσιο τα εν λόγω ποσά που εντοπίστηκαν σε λογαριασμούς του στο εξωτερικό.

    [06] Ως το τέλος του 2015 αναμένεται η ολοκλήρωση της αποκατάστασης του Μεγάρου Τσίλλερ-Λοβέρδου

    Εντός χρονοδιαγράμματος και μέχρι το τέλος του 2015 αναμένεται να ολοκληρωθεί η αποκατάσταση του Μεγάρου Τσίλλερ-Λοβέρδου, ένα έργο απαιτητικό, λόγω της πρότερης κακής διατήρησης τού ιστορικού κτιρίου.

    Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η αναπληρώτρια γγ του υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Μαρία Ανδρεαδάκη Βλαζάκη, εξέφρασε τη χαρά και την ικανοποίησή της για το γεγονός ότι ολοκληρώνεται το έργο. "Για το έργο αυτό έχει γίνει πολλή δουλειά από τις δύο αρμόδιες διευθύνσεις του υπουργείου, Αναστήλωσης και Συντήρησης, και το αποτέλεσμα είναι καταπληκτικό", σημείωσε.

    Η πολύ κακή κατάσταση διατήρησης του μνημείου, που σε ορισμένες περιπτώσεις ήταν χειρότερη από τις αρχικές εκτιμήσεις, οδήγησαν σε δύο επικαιροποιήσες των αρχικών μελετών, μία για την απόσπαση διακοσμητικών στοιχείων για την πληρέστερη συντήρηση, τον περασμένο Οκτώβριο, και μία για την αποκατάσταση του κτιρίου, που εγκρίθηκε χτες από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων.

    Οι προτεινόμενες τροποποιήσεις των εργασιών αποκατάστασης που εγκρίθηκαν χτες αφορούν στους χώρους του αίθριου, στην αποκατάσταση του τρούλου του παρεκκλησίου και στην απλοποίηση των μεταλλικών κατασκευών του ορόφου.

    [07] Κατεδαφίστηκε το σπίτι του Μενέλαου Λουντέμη στον Εξαπλάτανο Αλμωπίας

    Με έναν άσχημο επίλογο φάνηκε να κλείνει το θέμα της αποκατάστασης της οικίας του σπουδαίου λογοτέχνη Μενέλαου Λουντέμη καθώς το συγκεκριμένο σπίτι στον Εξαπλάτανο Αλμωπίας κατεδαφίστηκε. Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε ο δήμος Αλμωπίας επισημαίνοντας ότι ενημερώθηκε από τον Τύπο πως το σπίτι κατεδαφίστηκε με πρωτοβουλία των κληρονόμων.

    Ωστόσο, αναμένεται να υπάρχουν εξελίξεις στο μέλλον καθώς όπως επισημαίνει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο Πρόεδρος του Μορφωτικού Συλλόγου Εξαπλάτανου "Μενέλαος Λουντέμης", Φώτης Αραμπατζής, αφού κατεδαφιστεί το οίκημα θα πρέπει μέσα σε τρία χρόνια να οικοδομηθεί και πάλι από τους κληρονόμους με την ίδια εξωτερική όψη. Επί του θέματος αυτού, ο δήμαρχος Δημήτρης Μπίνος, διευκρινίζει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ότι αν μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα δεν υπάρξει σχετική πρωτοβουλία από την πλευρά των κληρονόμων, ο δήμος θα πρέπει να οικοδομήσει το κτίριο με την ίδια εξωτερική αρχιτεκτονική χρεώνοντας το κόστος σε αυτούς.

    Σημειώνεται ότι το θέμα ξεκίνησε το 1985 οπότε εκδόθηκε Προεδρικό Διάταγμα που χαρακτήριζε το σπίτι ως διατηρητέο. Αρχικά φάνηκε να υπάρχει κινητικότητα για τη διάσωση του κτίσματος στο οποίο γεννήθηκε και έζησε τα παιδικά του χρόνια ο μεγάλος λογοτέχνης. Στη συνέχεια οι διαδικασίες "χάθηκαν" ανάμεσα στη μεταφορά αρμοδιοτήτων από δήμους σε νομαρχίες και περιφέρειες και ξανά στους δήμους που προέκυψαν από τις συνενώσεις του "Καλλικράτη".

    Πριν από τρία χρόνια προέκυψε το ζήτημα της παραχώρησης του ακινήτου από τους κληρονόμους στο δήμο. Ο δήμος υποστήριζε ότι θα μπορούσε να αποδεχτεί τη δωρεά ωστόσο μία μερίδα των κληρονόμων ζητούσε ως αντάλλαγμα κάποιο άλλο οικόπεδο και μία άλλη διαβεβαίωνε ότι προτίθεται να δωρίσει το ακίνητο χωρίς κανένα αντάλλαγμα. Όλο αυτό το χρονικό διάστημα το σπίτι υφίστατο τη φθορά του χρόνου ενώ σύμφωνα με κατοίκους και επισκέπτες της περιοχής "φιλοξενούσε" ακόμη και τοξικομανείς.

    [08] Ξεκινά η καλοκαιρινή εκστρατεία «Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη»

    Από τις 15 Ιουνίου μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου, η Καλοκαιρινή Εκστρατεία για την προώθηση της ανάγνωσης και της δημιουργικότητας, που για πρώτη φορά οργανώνει η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος σε συνεργασία με το δίκτυο δημόσιων και δημοτικών βιβλιοθηκών του Future Library, μας καλεί να ανακαλύψουμε από την αρχή, τους μαγικούς κόσμους που κρύβονται στη βιβλιοθήκη.

    Με τίτλο "Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη", παιδιά, έφηβοι, ενήλικες, υπάλληλοι και χρήστες των βιβλιοθηκών καλούνται να ανακαλύψουν μέσα από δραστηριότητες, εκδηλώσεις και εργαστήρια τους ποικίλους ρόλους που μπορεί να έχει μία βιβλιοθήκη.

    Και ενώ η Καλοκαιρινή Εκστρατεία μέχρι πρότινος απευθυνόταν κυρίως σε παιδιά, φέτος επιχειρεί να προσελκύσει κοινό όλων των ηλικιών. Μέσα από τις δράσεις σε δημόσιες και δημοτικές βιβλιοθήκες, σε μικρές και μεγάλες πόλεις της χώρας, οι συμμετέχοντες θα ανακαλύψουν τη γοητεία της ανάγνωσης, τον κόσμο του βιβλίου, αλλά και τον ρόλο των βιβλιοθηκών ως εργαστήρια άτυπων μορφών μάθησης.

    Περισσότερες πληροφορίες για την Εθνική Βιβλιοθήκη και την Καλοκαιρινή Εκστρατεία στον ιστότοπο www.summer2015.nlg.gr

    [09] Π. Λαφαζάνης: Στηρίζουμε προσπάθειες για μείωση ενεργειακού κόστους της ΛΑΡΚΟ

    "Όλος ο μεταρρυθμιστικός σχεδιασμός μας είναι να βρούμε τρόπους ώστε να μειωθεί το ενεργειακό κόστος. Πιστεύουμε ότι θα κάνουμε κάτι ωφέλιμο και θετικό και για τη ΛΑΡΚΟ. Η συνεργασία των δύο διοικήσεων της ΛΑΡΚΟ και της ΔΕΗ, θα προσφέρει καρπούς προς όφελος και των δύο επιχειρήσεων", τόνισε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Νίκου Μαυραγάνη, σχετικά με την εφαρμογή των αποφάσεων της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) και της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής,για μείωση του ενεργειακού κόστους και στην περίπτωση της ΛΑΡΚΟ ΑΕ.

    "Η ΛΑΡΚΟ είναι ένα βιομηχανικός ενεργειακός γίγαντας, η κυβέρνηση βλέπει πολύ θετικά το θέμα αυτό και θέλουμε να τη στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις, γιατί μπορεί να προσφέρει πολύ περισσότερα στο μέλλον και να συμβάλει στο να βγούμε από τη κρίση", σημείωσε ο κ. Λαφαζάνης.

    [10] Πρώτη στην Ευρώπη σε διακοπές κυήσεων η Ελλάδα

    Την πρώτη θέση πανευρωπαϊκά στις διακοπές κυήσεων καταλαμβάνει πλέον η Ελλάδα καθώς το 22% των Ελληνίδων δηλώνει ότι έχει κάνει τουλάχιστον μία έκτρωση, ενώ το 10% των γυναικών που υφίστανται τέτοιου είδους επεμβάσεις είναι εφηβικής ηλικίας.

    Σύμφωνα με στοιχεία του Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας 40.000 εκτρώσεις τον χρόνο στην Ελλάδα αποφασίζονται από κορίτσια κάτω των 18 ετών, ενώ σύμφωνα με έρευνα του Αρεταίειου Νοσοκομείου ένα στα τέσσερα κορίτσια ηλικίας 14 έως 17 ετών έχει κάνει έκτρωση, και οι μισές έφηβες που κάνουν έκτρωση δεν έχουν ενημερώσει ούτε τη μητέρα τους.

    Μία στις 1.000 γυναίκες που κάνουν διακοπή κύησης παρουσιάζει αιμορραγία κατά την επέμβαση ή τις πρώτες 24 ώρες μετά από αυτήν, το 44% των γυναικών που έχουν κάνει έκτρωση εμφανίζει νευρικές διαταραχές και 25% επισκέπτεται ψυχίατρο.

    Τα στοιχεία αυτά επικαλείται ο αναπληρωτής καθηγητής μαιευτικής και γυναικολογίας στο ΑΠΘ και αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Εταιρείας Ουρογυναικολογίας, Θεοχάρης Ταντανάσης, σε παρουσίαση του με τίτλο "Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση των νέων. Όρια και προτεραιότητες" , που θα πραγματοποιηθεί αύριο στο πλαίσιο του 1ου Σεμιναρίου Ψυχοσωματικής στη Μαιευτική Γυναικολογία, το οποίο διοργανώνει η Β΄ Μαιευτική Γυναικολογική Κλινική του ΑΠΘ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 12 June 2015 - 14:32:20 UTC