Browse through our Interesting Nodes on Human Rights Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-06-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Λύση που θα διατηρεί την κοινωνική συνοχή και θα δίνει αναπτυξιακή προοπτική
  • [02] ΕΕ: Η Τουρκία να αποφύγει ενέργειες εναντίον κράτους-μέλους
  • [03] Υποχρεωτική προσγείωση στη Δανία για το αεροπλάνο που μετέφερε την Εθνική
  • [04] Το Μπακού ανοίγει τις πύλες για τους 1ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες
  • [05] Η συμφωνία είναι εφικτή, αρκεί να υπάρχει πολιτική βούληση

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Λύση που θα διατηρεί την κοινωνική συνοχή και θα δίνει αναπτυξιακή προοπτική

    Όσο ο ελληνικός λαός στηρίζει τις προσπάθειες της κυβέρνησης, αυτή θα κρατάει τα δίκαια αιτήματα του ελληνικού λαού προκειμένου να μπορέσουμε να έχουμε μια συμφωνία, η οποία δεν θα είναι απλά συμφωνία αλλά μια λύση που θα διατηρεί την κοινωνική συνοχή, θα δίνει αναπτυξιακή προοπτική και ταυτόχρονα θα δώσει λύση στο μεσοπρόθεσμο χρηματοδοτικό πρόβλημα της χώρας και άρα θα δημιουργήσει συνθήκες βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την επίσκεψή του στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ.

    Απαντώντας στην ερώτηση ποιά είναι η εικόνα από την διαπραγμάτευση, ο πρωθυπουργός ανέφερε πως την εικόνα τη δίνουμε μέρα με την ημέρα ανοιχτά, δεν κρύβουμε τα χαρτιά μας. Αγωνιζόμαστε, διαπραγματευόμενοι, ανέφερε ο πρωθυπουργός.

    [02] ΕΕ: Η Τουρκία να αποφύγει ενέργειες εναντίον κράτους-μέλους

    "Η ΕΕ εκφράζει για άλλη μία φορά σοβαρές ανησυχίες και καλεί την Τουρκία να αποφύγει κάθε είδους απειλή ή ενέργεια στρεφόμενη κατά κράτους μέλους, ή αιτία τριβής ή ενέργειες, που θα μπορούσαν να βλάψουν τις καλές σχέσεις γειτονίας και την ειρηνική διευθέτηση των διαφορών", αναφέρει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, απαντώντας στη γραπτή ερώτηση που συνέταξε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος και συνυπέγραψαν άλλοι οκτώ ευρωβουλευτές με θέμα τις τουρκικές προκλήσεις σε βάρος της Ελλάδας.

    H Επιτροπή επιβεβαιώνει, επίσης, ότι αυτές οι ενέργειες της γείτονος είναι σε γνώση της, παρακολουθούνται εκ του σύνεγγυς και θα ληφθούν σοβαρά υπόψη στην έκθεση προόδου που θα συνταχθεί το φθινόπωρο για την Τουρκία.

    [03] Υποχρεωτική προσγείωση στη Δανία για το αεροπλάνο που μετέφερε την Εθνική

    Απρόοπτο γεγονός με την πτήση της Εθνικής ομάδας των Ανδρών, καθώς το αεροσκάφος που μετέφερε την αποστολή του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στα Νησιά Φερόε για τον αγώνα του Σαββάτου, στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του Euro 2016, προσγειώθηκε υποχρεωτικά στη Δανία και στο αεροδρόμιο της Κοπεγχάγης, εξαιτίας της πολύ περιορισμένης ορατότητας που επικρατούσε στο αεροδρόμιο προορισμού.

    Η ταλαιπωρία είναι πολύ μεγάλη για τους διεθνείς, καθώς η πτήση τσάρτερ που θα τους μετέφερε στη βόρεια αυτή γωνιά της Ευρώπης απογειώθηκε από το "Ελευθέριος Βενιζέλος" λίγο μετά τις 15:00 το απόγευμα της Πέμπτης. Το αεροσκάφος έφτασε πάνω από το αεροδρόμιο του Βάγκαρ, όπου όμως όπως προαναφέρθηκε η ορατότητα ήταν εξαιρετικά περιορισμένη.

    [04] Το Μπακού ανοίγει τις πύλες για τους 1ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες

    Μια νέα διοργάνωση μπαίνει στη ζωή μας... Οι 1οι Ευρωπαϊκοί Αγώνες αρχίζουν στο Μπακού με τη συμμετοχή σχεδόν 6.000 αθλητών από 50 χώρες, ανάμεσά τους και η Ελλάδα, η οποία μετέχει με 138 αθλητές και αθλήτριες.

    Παρασκευή απόγευμα (19:00 ώρα Ελλάδας) θα πραγματοποιηθεί η Τελετή Έναρξης στο Ολυμπιακό Στάδιο του Αζερμπαϊτζάν με τον Δημήτρη Παπαϊωάννου, τον άνθρωπο που οργάνωσε τις Τελετές Έναρξης και Λήξης στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, να είναι ο καλλιτεχνικός διευθυντής ολόκληρης της Τελετής στο Μπακού. Σημαιοφόρος της ελληνικής ομάδας θα είναι ο πρωταθλητής Ευρώπης στην ενόργανη γυμναστική Λευτέρης Πετρούνιας.

    Παράλληλα, κάνουν την πρεμιέρα και δύο αθλήματα με ελληνική συμμετοχή. Η Εθνική Νεανίδων της υδατοσφαίρισης αντιμετωπίζει το αντίστοιχο συγκρότημα της Μ. Βρετανίας, ενώ στη συγχρονισμένη κολύμβηση θα αγωνιστούν στον προκριματικό του ομαδικού η ελληνική ομάδα και στον προκριματικό του ντουέτου οι Γιάννα Γκεοργκίεβα και Αθανασία Τσόλα.

    [05] Η συμφωνία είναι εφικτή, αρκεί να υπάρχει πολιτική βούληση

    Μια συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των διεθνών πιστωτών της παραμένει δυνατή και εξαρτάται από την πολιτική βούληση, υποστήριξε σήμερα από τη Μαδρίτη ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις.

    "Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται σε τεχνικό επίπεδο" είπε ο Ντομπρόβσκις σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από κοινού με τον υπουργό Οικονομικών της Ισπανίας Λουίς δε Γκίντος. "Είναι δυνατόν να επιτευχθεί πρόοδος και μια συμφωνία είναι δυνατή. Αυτό που πραγματικά απαιτείται είναι πολιτική βούληση", συνέχισε.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 11 June 2015 - 22:32:16 UTC