Read the OECD Report on Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-06-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τσίπρας: Βρισκόμαστε στο πιο ουσιαστικό και κρίσιμο σημείο
  • [02] Συνάντηση Τσίπρα με Μέρκελ και Ολάντ στις Βρυξέλλες
  • [03] Γ. Βαρουφάκης στο ΑΠΕ- ΜΠΕ: Συμφωνία - επίλυση θέλει η ελληνική κυβέρνηση
  • [04] ΥΠΑΠΕΝ: Εκτός πραγματικότητας δημοσιεύματα για πλωτή εγκατάσταση LNG στην Καβάλα
  • [05] O Τζακ Λιου χαιρετίζει τις προσπάθειες αναδιάρθρωσης του ουκρανικού χρέους
  • [06] Αυξάνονται τα κρούσματα του κορονοϊού MERS στη Νότια Κορέα
  • [07] Αναστάτωση στο Λευκό Οίκο μετά από απειλή για βόμβα
  • [08] Έκτακτη συνάντηση Μέρκελ - Γκάμπριελ με θέμα την Ελλάδα
  • [09] Κλειστά σήμερα τα φαρμακεία της χώρας
  • [10] Eκδηλώσεις μνήμης, για τα θύματα της σφαγής στο Δίστομο
  • [11] Στον εισαγγελέα οδηγείται ο 34χρονος υπεύθυνος του εργοστασίου ανακύκλωσης στον Ασπρόπυργο
  • [12] Κατάληψη στα γραφεία του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών
  • [13] Η Μπιγιονσέ αποκαλύπτει πώς διατηρεί τη σιλουέτα της
  • [14] «Κατασκοπεύοντας» τον Τζέιμς Μποντ στο Διεθνές Μουσείο Κατασκοπείας
  • [15] Γυμνό εξώφυλλο της Σάιρους για... καλό σκοπό
  • [16] «Οι μετανάστες που φτάνουν στα σύνορα της Ευρώπης πρέπει να φιλοξενούνται και στις υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε.», τόνισε ο Ιερώνυμος

  • [01] Τσίπρας: Βρισκόμαστε στο πιο ουσιαστικό και κρίσιμο σημείο

    Βρισκόμαστε τώρα στο πιο ουσιαστικό και κρίσιμο σημείο των διαπραγματεύσεων και το κόμμα πρέπει να παίξει έναν ουσιαστικό ρόλο στήριξης της κυβερνητικής προσπάθειας εκτίμησε ο Αλέξης Τσίπρας στην εισήγησή του προς την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.

    Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την στήριξη που όπως είπε έχει η κυβέρνηση από την κοινωνία και υπό αυτό το πρίσμα, δεν εξετάζει σενάρια εκλογών.

    Σύμφωνα με κομματικές πηγές ο κ. Τσίπρας ενημέρωσε τα μέλη του οργάνου για τις εξελίξεις στη διαπραγμάτευση, όπως αυτές διαμορφώνονται μετά και την κατάθεση των συμπληρωματικών προτάσεων της κυβέρνησης αναφορικά με το δημοσιονομικό και το χρέος.

    Όπως τόνιζαν οι ίδιες πηγές, η ελληνική κυβέρνηση έχει προχωρήσει στην κατάθεση ουσιαστικών προτάσεων, που μπορούν να δώσουν μια βιώσιμη λύση. Ο Αλέξης Τσίπρας εκτίμησε ότι τώρα βρισκόμαστε στο πιο ουσιαστικό και κρίσιμο σημείο των διαπραγματεύσεων και το Κόμμα πρέπει να παίξει έναν ουσιαστικό ρόλο στήριξης της κυβερνητικής προσπάθειας.

    Ο πρωθυπουργός έδωσε επίσης έμφαση στη σημασία του λαϊκού παράγοντα στη διαμόρφωση των εξελίξεων, εκτιμώντας ότι η στήριξη της κυβέρνησης από τη συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας, αποτελεί και το πιο ισχυρό όπλο της χώρας στη διαπραγμάτευση. Σε αυτό το πλαίσιο, τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει μια νωπή και ισχυρή λαϊκή εντολή την οποία και εφαρμόζει και δεν εξετάζει σενάρια εκλογών.

    [02] Συνάντηση Τσίπρα με Μέρκελ και Ολάντ στις Βρυξέλλες

    Τριμερή συνάντηση με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ θα έχει σήμερα στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας. Η συνάντηση των τριών ηγετών θα πραγματοποιηθεί, στο περιθώριο της Συνόδου της ΕΕ και των κρατών της Λατινικής Αμερικής και Καραϊβικής (CELAC), που διεξάγεται την Τετάρτη και την Πέμπτη, στις Βρυξέλλες

    Όπως ανέφερε επίσης ελληνική κυβερνητική πηγή ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να συναντηθεί με:

    -Την πρόεδρο της Χιλής Μισέλ Μπατσελέτ,

    -Την πρόεδρο της Βραζιλίας Ντίλμα Ρουσέφ,

    -Τον πρόεδρο της Βολιβίας, Έβο Μοράλες,

    -Τον πρόεδρο του Ισημερινού Ραφαέλ Κορέα,

    -Τον αντιπρόεδρο της Κούβας, Μιγκέλ Ντίας Κανέλ και

    -Τον υπουργό Εξωτερικών της Αργεντινής, Έκτορ Τίμερμαν.

    [03] Γ. Βαρουφάκης στο ΑΠΕ- ΜΠΕ: Συμφωνία - επίλυση θέλει η ελληνική κυβέρνηση

    "Η ελληνική κυβέρνηση θέλει μια συμφωνία-επίλυση. Να είναι αυτή η τελευταία διαπραγμάτευση", δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης και εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι ευρωπαίοι ηγέτες μπορούν να αποφασίσουν μέσα σε λίγες ώρες, αρκεί να συναντηθούν και να διαθέτουν την απαραίτητη πολιτική βούληση. Έκανε δε λόγο για "ιστορική ευθύνη" της ευρωπαϊκής ηγεσίας απέναντι στους λαούς της Ευρώπης.

    "Η συμφωνία που μας προσφέρθηκε, σε απάντηση της δικής μας πρότασης, είναι μια συμφωνία που δεν είναι βιώσιμη", δήλωσε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Βαρουφάκης και επισήμανε ότι σε αυτό δεν διαφώνησε και ο Γερμανός ομόλογός του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, με τον οποίο συναντήθηκε τη Δευτέρα.

    "Έθεσα στον κ. Σόιμπλε την άποψή μας, ότι η συμφωνία που μας προσφέρθηκε, σε απάντηση της δικής μας πρότασης, είναι μια συμφωνία που δεν είναι βιώσιμη. Πρέπει να πω ότι ο δρ Σόιμπλε δεν διαφώνησε, απλά θεώρησε ότι δεν υπάρχει εναλλακτική", ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών και πρόσθεσε ότι και η ελληνική θέση είναι ότι "εάν συμφωνήσουμε σε αυτά που μας ζητούν, σε έξι, δώδεκα μήνες, θα είμαστε και πάλι εδώ - στο Βερολίνο, στις Βρυξέλλες - να συζητάμε την ελληνική κρίση".

    Η ελληνική κυβέρνηση, συνέχισε, "θέλει μια συμφωνία-επίλυση. Να είναι αυτή η τελευταία διαπραγμάτευση. Ο ελληνικός λαός το αξίζει". Εμφανίστηκε μάλιστα πεπεισμένος ότι αυτό μπορεί να γίνει: "Θεωρούμε ότι οι ηγέτες μας μπορούν να αποφασίσουν μέσα σε μερικές ώρες, εφόσον συνευρεθούν και έχουν την πολιτική βούληση να το κάνουν. Η πολιτική ηγεσία της Ευρώπης έχει ιστορική ευθύνη απέναντι σους ευρωπαϊκούς λαούς, να βρει αυτή την συμφωνία τώρα".

    Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το εάν είναι αισιόδοξος για την επιτυχή κατάληξη της διαπραγμάτευσης, ο Γιάνης Βαρουφάκης δήλωσε "κάποιες στιγμές περισσότερο από άλλες", για να καταλήξει: "Δεν έχει όμως σημασία τι ψυχανεμιζόμαστε. Αυτό που έχει σημασία είναι εμείς οι πολιτικοί της Ευρώπης να αναλάβουμε τις ευθύνες μας απέναντι στον ιστορικό ρόλο που μας έχει τάξει η Ευρώπη".

    Ο υπουργός Οικονομικών εξέφρασε ακόμη την ικανοποίησή του για τις επαφές που πραγματοποίησε τη Δευτέρα στο Βερολίνο, με εκπροσώπους του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) της Αριστεράς (Die Linke) και των Πρασίνων, αλλά και για την συζήτηση που ακολούθησε την ομιλία του, απόψε, στο Ίδρυμα Hans Boeckler, στην οποία συμμετείχαν, μεταξύ άλλων και βουλευτές των Χριστιανοδημοκρατών (CDU), oι Ραλφ Στέγκνερ και Κλάους-Πέτερ Βιλς.

    [04] ΥΠΑΠΕΝ: Εκτός πραγματικότητας δημοσιεύματα για πλωτή εγκατάσταση LNG στην Καβάλα

    Εκτός πραγματικότητας χαρακτηρίζει το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι ο υπουργός Παναγιώτης Λαφαζάνης μίλησε για κατασκευή πλωτής εγκατάστασης υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στον Κόλπο της Καβάλας. "Προφανώς, υπηρετούν κάθε τι άλλο, παρά τα συμφέροντα του λαού της Καβάλας και της Βόρειας Ελλάδας", αναφέρει το υπουργείο. "Σε κάθε περίπτωση, προσθέτει, η κατασκευή σταθμού LNG στη Βόρεια Ελλάδα θα γίνει όχι ερήμην, αλλά με τη σύμφωνη γνώμη των τοπικών κοινωνιών".

    Σε παρέμβασή του χθες στο Συμβούλιο Υπουργών Ενέργειας της ΕΕ ο κ. Λαφαζάνης τάχθηκε υπέρ της κατασκευής πλωτού τερματικού LNG στη Βόρεια Ελλάδα δημοσίου συμφέροντος, ο οποίος, όπως είπε, "θα μπορούσε να γίνει οργανικό κομμάτι του Κάθετου Διαδρόμου προς τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και πολλές άλλες χώρες".

    "Η ύπαρξη και εύρυθμη λειτουργία αυτού του Κάθετου Διαδρόμου, ανέφερε επιπλέον χθες ο υπουργός, τον οποίο η Ελλάδα στηρίζει, συμβαδίζει πλήρως με το συμφέρον όλων των λαών της περιοχής. Γι' αυτό θεωρούμε πολύ σημαντικό η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να στηρίξει με γενναίο τρόπο και, ιδίως, με επαρκή χρηματοδότηση και στη βάση του δημοσίου συμφέροντος ένα πλωτό τερματικό LNG στη Βόρεια Ελλάδα."

    [05] O Τζακ Λιου χαιρετίζει τις προσπάθειες αναδιάρθρωσης του ουκρανικού χρέους

    Σε ετοιμότητα να επιβάλλουν περισσότερες κυρώσεις στη Μόσχα αν υπάρξει ανάγκη βρίσκονται οι Ηνωμένες Πολιτείες και η ομάδα των επτά πιο βιομηχανικά ανεπτυγμένων χωρών του κόσμου (G7).

    Αυτό φέρεται να δήλωσε στους ουκρανούς ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιου σύμφωνα με εκπρόσωπο τύπου του υπουργείου.

    "Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί μας στην G7 είμαστε έτοιμοι να επιβάλλουμε σημαντικές πρόσθετες κυρώσεις στην Ρωσία εάν χρειαστεί να ανταποκριθούμε στις επιθετικές πράξεις της στην ανατολική Ουκρανία", είπε ο Λιού, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου.

    Ο Λιου συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της Ουκρανίας Αρσένι Γιατσενιούκ και την υπουργό Οικονομικών Νάταλι Γιαρέσκο στη Ουάσιγκτον και χαιρέτισε τις προσπάθειες του Κίεβου να φτάσει σε συμφωνία αναδιάρθρωσης του χρέους.

    Ο Λιού "επεσήμανε ότι το πρόγραμμα του ΔΝΤ απαιτεί κοινές θυσίες από όλους τους ενδιαφερόμενους για να εξασφαλίσουν την οικονομική ανάκαμψη που είναι προς όφελος όλων των πλευρών", είπε ό εκπρόσωπος.

    [06] Αυξάνονται τα κρούσματα του κορονοϊού MERS στη Νότια Κορέα

    Η πρόεδρος της Νότιας Κορέας Παρκ Γκέουν Χε ανέβαλε την επίσκεψή της στις ΗΠΑ για να επιβλέψει την αντιμετώπιση του ξεσπάσματος του MERS (Αναπνευστικό Σύνδρομο της Μέσης Ανατολής) στην χώρα της. Ήδη ο αριθμός των θυμάτων από τον κορονοϊό πυρετό έχει ανέλθει σε 9 ενώ τα επίσημα κρούσματα στη Νότια Κορέα ανέρχονται σε 108.

    Οι αρμόδιες αρχές για την υγεία υπογραμμίζουν ότι μέχρι στιγμής η μετάδοση του κορονοϊού έχει γίνει μόνον μέσα σε νοσηλευτικά ιδρύματα και σημειώνουν ότι το ξέσπασμα του MERS δεν έχει εξαπλωθεί πέραν του κόσμου των νοσοκομείων.

    Το υπουργείο Υγείας διευκρίνισε ότι ο αριθμός των ανθρώπων, που μπορεί να έχουν έλθει σε επαφή με προσβληθέντες από τον MERS και που έχουν τεθεί τώρα σε καραντίνα, ανέρχεται πλέον σε 3.439, ενώ από την καραντίνα έχουν βγει 641 άνθρωποι.

    Τα νέα κρούσματα στην Νότια Κορέα ανεβάζουν σε 1.257 τον συνολικό αριθμό των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον MERS παγκοσμίως, βάσει των στοιχείων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, και σε τουλάχιστον 448 τον συνολικό αριθμό των θανάτων που σχετίζονται με τον κορονοϊό αυτόν.

    Η Νότια Κορέα έχει καταγράψει τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων στον κόσμο, μετά την Σαουδική Αραβία, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κέντρο για την Πρόληψη και τον Έλεγχο των Ασθενειών.

    [07] Αναστάτωση στο Λευκό Οίκο μετά από απειλή για βόμβα

    Η Μυστική Υπηρεσία των ΗΠΑ εκκένωσε προσωρινά την αίθουσα Τύπου του Λευκού Οίκου, μετά από απειλή για τοποθέτηση βόμβας.

    Η απειλή πάντως αφορούσε συγκεκριμένα την αίθουσα Τύπου όπου δίνονται οι συνεντεύξεις και γίνεται η καθημερινή ενημέρωση των εκπροσώπων του Τύπου

    Όπως ανέφερε η Μυστική Υπηρεσία του Λευκού Οίκου από την εκκένωση δεν επηρεάστηκαν άλλα τμήματα του Λευκού Οίκου

    Ο εκπρόσωπος του προέδρου Τζος Έρνεστ είπε ότι ο ο Μπαράκ Ομπάμα δεν μετακινήθηκε κατά την διάρκεια της εκκένωσης της αίθουσας Τύπου, που απέχει λίγα βήματα από το Οβάλ Γραφείο και την υπόλοιπη δυτική πτέρυγα του Λευκού Οίκου.

    [08] Έκτακτη συνάντηση Μέρκελ - Γκάμπριελ με θέμα την Ελλάδα

    Ο συντονισμός της γερμανικής κυβέρνησης στο θέμα του ελληνικού προγράμματος ήταν το αντικείμενο έκτακτης συνάντησης που είχαν η καγκελάριος Μέρκελ με τον αντικαγκελάριο Γκάμπριελ.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων στη συνάντηση, η οποία επρόκειτο αρχικά να έχει ως θέμα τον τομέα της ενέργειας, συμμετέχει και ο υπουργός καγκελαρίας Πέτερ Αλτμάιερ.

    Λίγο νωρίτερα, στην εβδομαδιαία συνάντηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών, ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ζήτησε από τους βουλευτές "να μην τρελαίνονται" με τις πληροφορίες που έρχονται συνεχώς από την Αθήνα και επισήμανε ότι δεν υπάρχει κάτι καινούργιο.

    "Δεν έχω τίποτα να προσθέσω επ' αυτού", δήλωσε κατόπιν η κυρία Μέρκελ.

    [09] Κλειστά σήμερα τα φαρμακεία της χώρας

    Πανελλαδική προειδοποιητική 24ωρη απεργία πραγματοποιεί σήμερα ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ), για το θέμα της απελευθέρωσης του δικτύου διανομής των Μη Υποχρεωτικώς Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων (ΜΥΣΥΦΑ).

    Οι Φαρμακοποιοί κάνουν λόγο για "συνέχιση του εμπαιγμού που βιώνουν εδώ και 5 χρόνια" και εκτιμούν ότι η απελευθερωση του χώρου διανομής των ΜΥΣΥΦΑ δεν πρόκειται να ωφελήσει τους ασφαλισμένους. Το αντίθετο μάλιστα θα "αποβεί εις βάρος τους" καθώς, όπως υποστηρίζουν, "αυτή η τακτική θα οδηγήσει σε αύξηση της τιμής των ΜΥΣΥΦΑ, τα οποία σήμερα έχουν τη χαμηλότερη στην Ευρώπη, όπως αποδεικνύει και η ευρωπαϊκή εμπειρία".

    Οι φαρμακοποιοί υποστηρίζουν, επίσης, ότι τα 9.800 φαρμακεία που έχουν απομείνει αποτελούν ένα επαρκέστατο δίκτυο διάθεσης των ΜΥΣΥΦΑ.

    Ο ΠΦΣ έχει προγραμματίσει Γενική Συνέλευση των αντιπροσώπων από ολόκληρη τη χώρα το Σάββατο 13 Ιουνίου, προκειμένου να καθορίσει την περαιτέρω στάση του και αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων.

    [10] Eκδηλώσεις μνήμης, για τα θύματα της σφαγής στο Δίστομο

    Κορυφώνονται σήμερα, 71 χρόνια ακριβώς μετά τη σφαγή στο Δίστομο, οι εκδηλώσεις στη μνήμη των 218 θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας, στις 10 Ιουνίου 1944.

    Στις εκδηλώσεις αναμένεται να παραβρεθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, εκπρόσωποι της κυβέρνησης, δήμαρχοι και πρόεδροι μαρτυρικών δήμων και χωριών της Ελλάδας.

    Στις 10:30 είναι προγραμματισμένο μνημόσυνο των σφαγιασθέντων, στον ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, χοροστατούντος του σεβασμιότατου μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας Γεωργίου.

    Στη συνέχεια, θα πραγματοποιηθεί πομπή προς το Μαυσωλείο Διστόμου, όπου θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση. Θα ακολουθήσει ομιλία από τον δήμαρχο Διστόμου-Αράχωβας-Αντικύρας Γιάννη Γεωργακό και κατάθεση στεφάνων.

    Μετά το μεσημέρι, είναι προγραμματισμένη εκδήλωση, κατά την οποία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Διστόμου.

    [11] Στον εισαγγελέα οδηγείται ο 34χρονος υπεύθυνος του εργοστασίου ανακύκλωσης στον Ασπρόπυργο

    Χωρίς μέτρα πυροπροστασίας και πυρόσβεσης λειτουργούσε το εργοστάσιο ανακύκλωσης στη Νέα Ζωή Ασπροπύργου όπου εκδηλώθηκε η μεγάλη πυρκαγιά η οποία επί τέσσερις μέρες ήταν σε εξέλιξη, προκαλώντας σοβαρή μόλυνση στην Αθήνα

    Η αστυνομία προχώρησε σε μία σύλληψη ενός 34χρονου προσωρινά υπεύθυνου της εταιρείας ανακύκλωσης, για παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας του περιβάλλοντος. Ο συλληφθείς, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθεί σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών Αναζητείται ο 46χρονος, πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, κατηγορούμενος για τις ίδιες παραβάσεις.

    Κλιμάκιο αστυνομικών του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας, με τη συνδρομή Επιθεωρητών Περιβάλλοντος του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μετέβησαν στον Ασπρόπυργο Αττικής, στο χώρο όπου λειτουργεί το εργοστάσιο, όπου γίνεται κοπή και δεματοποίηση παλαιοχάρτου, πλαστικών και ξύλινων απορριμμάτων, προκειμένου να διαπιστωθούν ενδεχόμενες περιβαλλοντικές συνέπειες που προέκυψαν, από την πυρκαγιά.

    Την ώρα του ελέγχου υπήρχαν πολλές εστίες φωτιάς σε εξέλιξη, ενώ, όπως διαπιστώθηκε στο χώρο της επιχείρησης, που καταλαμβάνει 46 στρέμματα, υπήρχαν δοχεία ορυκτελαίων, ελαστικά αυτοκινήτων και συσκευασίες με φάρμακα, για τα οποία η εταιρεία δεν ήταν αδειοδοτημένη.

    Διαπιστώθηκε επίσης οτι η εταιρεία δεν είχε λάβει τα απαραίτητα μέτρα πυροπροστασίας και πυρόσβεσης και δεν ενεργοποίησε το σχέδιο έκτακτης ανάγκης, με αποτέλεσμα από την πυρκαγιά να προκληθεί σοβαρή υποβάθμιση και ρύπανση του περιβάλλοντος και κίνδυνος για τη δημόσια υγεία.

    [12] Κατάληψη στα γραφεία του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών

    Κατάληψη στα γραφεία του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών, στην οδό Ακαδημίας, πραγματοποιούν περίπου εκατό άτομα.

    Πρόκειται για απολυμένους συμβασιούχους του ΟΑΕΕ, οι οποίοι ζητούν την επαναπρόσληψή τους.

    [13] Η Μπιγιονσέ αποκαλύπτει πώς διατηρεί τη σιλουέτα της

    Η Μπιγιονσέ εδώ και καιρό ακολουθεί ένα πρόγραμμα χορτοφαγικής διατροφής που αποτελεί ταυτόχρονα και μέθοδο αποτοξίνωσης. Όπως αποκάλυψε στην εκπομπή Good Morning America, ένωσε τις δυνάμεις της με αυτές του γυμναστή Μάρκο Μπόρχες, ο οποίος έγραψε το βιβλίο "22 Days Nutrition Meal Plan", μία ολοκληρωμένη μέθοδο άσκησης και διατροφής που ακολουθεί η σταρ. Η τραγουδίστρια παραδέχτηκε ότι είναι φανατική της μεθόδου Μπόρχες, καθώς είναι πολύ ανασφαλής με τη σιλουέτα της.

    "Φυσικά δεν είμαι η πιο αδύνατη γυναίκα. Έχω καμπύλες. Έχω αγωνιστεί πολύ με δίαιτες και επιτέλους βρήκα κάτι μου ταιριάζει" δήλωσε η Μπιγιόνσε και μάλλον έχει δίκιο αν κανείς δει την εμφάνισή της με το διάφανο φόρεμα στο κόκκινο χαλί του Met Gala.

    Όμως, σημείωσε, η διαφορά με το πρόγραμμα του Μπόρχες είναι ότι μπορεί κάποιος να το ακολουθήσει για πάντα, μιας και πρόκειται για διατροφή που δεν βασίζεται σε επεξεργασμένα τρόφιμα, αλλά σε δημητριακά ολικής άλεσης και φυτά. Το πρόγραμμα του Μπόρχες είναι σχεδιασμένο για 22 ημέρες, γιατί τόσο χρόνο χρειάζεται ο οργανισμός, προκειμένου να συνηθίσει την διατροφή και στη συνέχεια να την ακολουθήσει δια παντός.

    "Τα κιλά δεν ξαναγύρισαν κι ένιωσα το δέρμα μου πιο τεντωμένο" τόνισε η Μπιγιονσέ.

    [14] «Κατασκοπεύοντας» τον Τζέιμς Μποντ στο Διεθνές Μουσείο Κατασκοπείας

    Υπήρχαν κατάσκοποι στην εποχή του Μωυσή; Σίγουρα υπήρχαν στην αρχαία Ελλάδα και τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία για να μη μιλήσουμε για τη σημερινή εποχή!

    Το Διεθνές Μουσείο Κατασκοπείας (International Spy Museum) στην Ουάσινγκτον είναι μία δελεαστική πρόταση για κάθε επισκέπτη, είτε είναι λάτρης είτε όχι των ιστοριών κατασκοπείας. Πόσες εκθέσεις μπορούν να παρουσιάσουν τα ματωμένα ρούχα που φορούσε η σύζυγος του Φέλιχ Λέιτερ όταν δολοφονήθηκε στην ταινία "License to Kill" (1989), αλλά και μια παλιά, αληθινή ταμπακιέρα που ο Χίτλερ έδωσε στον αρχηγό των καταδρομέων των ΣΣ, Ότο Σκορτσέν, που απελευθέρωσε τον Μουσολίνι από την ιταλική φυλακή το 1943; Ή να διαθέτει έξυπνα διαδραστικά μέσα με τα οποία ο επισκέπτης μπορεί να ζήσει τη δική του περιπέτεια σαν πράκτορας

    Τα περισσότερα από 750 εκθέματα του μουσείου εκτίθενται σε έναν χώρο 1.900 τετραγωνικών μέτρων και η έκθεση υποστηρίζεται με ιστορικές φωτογραφίες, διαδραστικές οθόνες, φιλμ και βίντεο.

    Στον χώρο του μουσείου λειτουργεί η διαδραστική έκθεση "Exquisitely Evil: 50 Years of Bond Villains", για τον εορτασμό της συμπλήρωσης 50 χρόνων από την πρώτη ταινία του Τζέιμς Μποντ (1962, Δρ. Νο μέχρι το Skyfall του 2012), με λεπτομερή εστίαση στους πιο διάσημους αντιπάλους του "007".

    [15] Γυμνό εξώφυλλο της Σάιρους για... καλό σκοπό

    Τελευταία η Μάιλι Σάιρους, δείχνει να αλλάζει. Ενώ με το τελευταίο της άλμπουμ θεωρήθηκε ότι έκανε την πιο δραστική της αλλαγή εξοργίζοντας πολλούς ανθρώπους, η Σάιρους παρέμεινε ατάραχη και σταθερή στην αυτοέκφραση και την ταυτότητά της. Με τη σεξουαλικότητά της και τη φωνή της, η Σάιρους δεν έχει γίνει μόνο μια εναλλακτική φεμινιστική περσόνα, αλλά έχει επίσης βοηθήσει πολλούς νέους άνδρες και γυναίκες να καταλάβουν ότι δεν χρειάζεται - και δεν πρέπει- να είναι σύμφωνοι με τις προσδοκίες της κοινωνίας.

    Για τους λόγους αυτούς, το περιοδικό "Paper", επέλεξε την Σάιρους για το καλοκαιρινό του εξώφυλλο με τίτλο "χρησιμοποιήστε τη φωνή σας".

    Στο εξώφυλλο, η ποπ σταρ ποζάρει γυμνή και πασαλειμμένη με λάσπη, αγκαλιά με το αγαπημένο κατοικίδιο -γουρουνάκι της Bubba Sue.

    Την φωτογράφιση έκανε η Πάολα Κουντάσκι υπό την επίβλεψη του δημιουργικού διευθυντή του βίντεο κλιπ για το τραγούδι "We Can't Stop"", συνεργάτη της Σάιρους, Ντάνιελ Μάρτελ.

    Κι ενώ το πρωτοσέλιδο σχεδιάστηκε για να προσελκύσει το κοινό, σκοπός της Μάιλι ήταν να προωθήσει το νέο μη κερδοσκοπικό ίδρυμα "Happy Hippie" που ίδρυσε η ίδια για τη στήριξη των αστέγων, των LGBT νέων, καθώς και άλλων ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού.

    [16] «Οι μετανάστες που φτάνουν στα σύνορα της Ευρώπης πρέπει να φιλοξενούνται και στις υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε.», τόνισε ο Ιερώνυμος

    "Οι ζωές των μεταναστών στην Ελλάδα δεν αφορούν μόνο την Ελλάδα, αλλά όλες τις χώρες της Ε.Ε.", τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, σε συνάντησή του με αντιπροσωπεία Γερμανών βουλευτών τοπικών κοινοβουλίων, τη γ.γ. της Επιτροπής των Εκκλησιών για τους Μετανάστες στην Ευρώπη (CCME) και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες που φιλοξενούνται από το Κέντρο Μεταναστών και Προσφύγων της Εκκλησίας της Ελλάδος.

    Ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας υποστήριξε ότι οι μετανάστες που φτάνουν στα σύνορα της Ευρώπης πρέπει "να προωθούνται και να φιλοξενούνται και στις υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε., αναλογικά με τον πληθυσμό της καθεμίας". Μάλιστα, επισήμανε ότι "όλοι αυτοί οι μετανάστες προέκυψαν από τις δικές μας ενέργειες, εμάς τους αποκαλούμενους του "δυτικού κόσμου"" και πρόσθεσε ότι "Εμείς οι ίδιοι, με τις ενέργειές μας, τους εξαναγκάσαμε να εγκαταλείψουν τις πατρίδες τους και τώρα τους στοιβάζουμε σαν πρόβατα για σφαγή".

    Τέλος, υπογράμμισε πως "εάν οι οραματιστές και εμπνευστές της Ενωμένης Ευρώπης, εκείνοι που προάσπισαν με σθένος τα ανθρώπινα δικαιώματα και στηρίχτηκαν στη διακήρυξη της συνθήκης της Ρώμης, που ζητούσε τη βαθύτερη ένωση των λαών της Ευρώπης, έβλεπαν τη σημερινή της κατάληξη, είναι βέβαιο ότι θα την είχαν διαλύσει μόνοι τους!".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 10 June 2015 - 6:32:22 UTC