Browse through our Interesting Nodes on Health & Medicine in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-06-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Για την υπόθεση της Siemens καλείται στη Βουλή ο Γ. Στουρνάρας
  • [02] Δημ. Παπαδημούλης: Ένα τρισ. ευρώ το κόστος για τους δανειστές αν δεν υπάρξει συμφωνία
  • [03] Β. Φάιμαν: Αναγκαία η μακροπρόθεσμη διευθέτηση της χρηματοδότης για την Ελλάδα
  • [04] Π. Μοσκοβισί: Όλες οι ανταλλαγές πληροφοριών είναι χρήσιμες
  • [05] Συνάντηση Δ. Τσακνή και Λ. Ταγματάρχη με εργαζόμενους της ΕΤ3
  • [06] «Η νύχτα μέρα στο πάρκο Σταύρος Νιάρχος» με εκδηλώσεις από τις 21 έως τις 24 Ιουνίου
  • [07] Εγκαινιάζεται την Τρίτη η έκθεση «Η Ελλάδα του Μίκη»
  • [08] Πρεμιέρα για την Εθνική ομάδα
  • [09] Και επίσημα η επιθυμία της ΑΕΚ για συμμετοχή στην Ευρώπη
  • [10] Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις στις Βρυξέλλες

  • [01] Για την υπόθεση της Siemens καλείται στη Βουλή ο Γ. Στουρνάρας

    Την ακρόαση του Γιάννη Στουρνάρα από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για την υπόθεση της Siemens πρόκειται να ζητήσει η πρόεδρος της Βουλής και πρόεδρος της Επιτροπής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, ώστε ο πρώην υπουργός Οικονομικών να ενημερώσει για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό ανάμεσα στο ελληνικό δημόσιο και τη γερμανική εταιρεία, τον οποίο υπέγραψε.

    Στη συνεδρίαση, στην οποία οι βουλευτές απευθύνουν ερωτήσεις προς τον πρώην πρόεδρο της Εξεταστικής Επιτροπής για την Siemens, Σήφη Βαλυράκη, η κα Κωνσταντοπούλου αφού ανέφερε ότι αμφισβητεί την εγκυρότητα αυτού του συμβιβασμού ενημέρωσε για την πρόθεσή της να κληθεί ενώπιον της Επιτροπής ο κ. Στουρνάρας, "που τον υπέγραψε εκπρόθεσμα, τον Αύγουστο του 2012" διότι - όπως είπε η κα Κωνσταντοπούλου - "σε μια τόσο δεινή θέση για τη χώρα δεν νομίζω ότι έχει κανείς την εξουσία να παραιτείται από τέτοιες αξιώσεις".

    Η πρόεδρος της Βουλής, απεύθυνε προς τον κ. Βαλυράκη ερώτημα για το πώς οδηγηθήκαμε από το πόρισμα της Εξεταστικής, που μιλά για μίνιμουμ ζημίας 2 δισ., σε έναν συμβιβασμό επονείδιστο και επιζήμιο για το Δημόσιο, το οποίο "παραιτείται από κάθε άλλη αξίωση και παρέχει μάλιστα το πολύτιμο πιστοποιητικό χρηστής λειτουργίας και διαφάνειας στη Siemens , όταν θα μπορούσε να πιέσει με αυτό την εταιρεία και να δώσει στοιχεία αλλά και να αποζημιώσει".

    [02] Δημ. Παπαδημούλης: Ένα τρισ. ευρώ το κόστος για τους δανειστές αν δεν υπάρξει συμφωνία

    Ένα τρισεκατομμύριο ευρώ θα είναι το κόστος για τους δανειστές αν δεν υπάρξει συμφωνία της Ελλάδας με τους εταίρους, εκτιμά ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

    "Η συμφωνία είναι μονόδρομος όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για τους δανειστές, γιατί το κόστος μιας μη συμφωνίας και για την πλευρά των δανειστών θα είναι τουλάχιστον ένα τρισεκατομμύριο ευρώ και μια τεράστια αβεβαιότητα καθώς θα έβαζε όχι μόνο την Ευρωζώνη αλλά και την παγκόσμια οικονομία σε αχαρτογράφητα νερά. Οι αποστάσεις που χωρίζουν τις δυο πλευρές είναι για τα επόμενα χρόνια της τάξης του ενός ή των δυο δισεκατομμυρίων. Αν συγκρίνει κανείς αυτές τις αποστάσεις με το ένα τρισεκατομμύριο ευρώ καταλαβαίνει γιατί τελικά θα οδηγηθούμε σε συμφωνία" τονίζει ο α' αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου.

    Αναφερόμενος στις θέσεις των δανειστών, ο κ. Παπαδημούλης χαρακτηρίζει "ακραίες" και "παράλογες" τις προτάσεις τους για αύξηση κατά 10 μονάδες του ΦΠΑ στο ηλεκτρικό ρεύμα, αλλά και την κατάργηση του ΕΚΑΣ. Σημειώνει ,πάντως, ότι από την πλευρά των θεσμών δεν έχει σταλεί κανένα τελεσίγραφο προς την ελληνική κυβέρνηση του τύπου "το παίρνεις ή φεύγεις" και ως εκ τούτου θεωρεί ότι "μπορούν να επιτευχθούν οι αναγκαίες συγκλίσεις που θα οδηγήσουν σε μια κοινά αποδεκτή συμφωνία".

    [03] Β. Φάιμαν: Αναγκαία η μακροπρόθεσμη διευθέτηση της χρηματοδότης για την Ελλάδα

    Τηλεφωνική επικοινωνία είχε σήμερα ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με τον Αυστριακό Καγκελάριο Βέρνερ Φάιμαν, η οποία έγινε σε πολύ καλό κλίμα, σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους, οι οποίοι προσθέτουν ότι ο Αυστριακός καγκελάριος επανέλαβε στον Έλληνα πρωθυπουργό την ανάγκη να υπάρχει μια μακροπρόθεσμη διευθέτηση της χρηματοδότης για την Ελλάδα.

    Ο Έλληνας πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον Aυστριακό καγκελάριο για τις πρόσφατες δηλώσεις του και του απηύθυνε πρόσκληση να επισκεφθεί την Αθήνα και σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους η επίσκεψη του Αυστριακού Καγκελάριου θα γίνει στις 16 Ιουνίου.

    [04] Π. Μοσκοβισί: Όλες οι ανταλλαγές πληροφοριών είναι χρήσιμες

    Στη συνάντηση του Επιτρόπου Οικονομίας Πιερ Μοσκοβισί με τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά και τον αναπληρωτή υπουργό Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, Ευκλείδη Τσακαλώτο στην έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σήμερα στις Βρυξέλλες, αναφέρθηκε η εκπρόσωπος του Γάλλου Επιτρόπου, Ανίκα Μπράιτχαρτ, σημειώνοντας ότι η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά από αίτημα της ελληνικής πλευράς.

    Όπως επισημαίνει, η Α. Μπράιτχαρτ , "σε αυτό το στάδιο των διαβουλεύσεων, όλες οι ανταλλαγές πληροφοριών είναι χρήσιμες". Τονίζει, ωστόσο, ότι δεν είναι δυνατή η επίτευξη συμφωνίας, χωρίς τη συγκατάθεση και των τριών θεσμών. "Αυτοί είναι οι κανόνες του παιχνιδιού, όπως συμφωνήθηκαν μεταξύ της Ελλάδας και των άλλων χωρών της ευρωζώνης, στις 20 Φεβρουαρίου" αναφέρει η εκπρόσωπος της Επιτροπής.

    [05] Συνάντηση Δ. Τσακνή και Λ. Ταγματάρχη με εργαζόμενους της ΕΤ3

    Για την πρόθεση της διοίκησης της ΕΡΤ "να ξανανοίξει η ΕΡΤ με τις δομές που είχε όταν έκλεισε" και "με την ΕΤ3 να παίζει έναν αποφασιστικό ρόλο στα τηλεοπτικά πράγματα της χώρας, που δικαιούται, μπορεί και αξίζει", διαβεβαίωσε τους εργαζόμενους της ΕΡΤ 3, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ Λάμπης Ταγματάρχης, σε συνάντηση που είχαν μαζί τους, ο ίδιος και ο πρόεδρος της ΕΡΤ Διονύσης Τσακνής, στο στούντιο της ΕΤ3.

    Όπως, ανακοινώθηκε, η ΕΡΤ θα ξεκινήσει την Πέμπτη να εκπέμπει από την Αθήνα, ενώ διοργανώνεται μια γιορτή στον προαύλιο χώρο των εγκαταστάσεων της, όπου θα προβληθεί ντοκιμαντέρ του Γιώργου Αυγερόπουλου.

    Σε ότι αφορά την ΕΤ3, αύριο θα οριστούν τα δύο μέλη της τριμελούς διοικούσας επιτροπής της, με την προσδοκία να εκλεγεί το συντομότερο από τους εργαζόμενους και το τρίτο μέλος της, ώστε με ορίζοντα οκτώ, δέκα ημερών, αφού διευθετηθούν και τεχνικά ζητήματα να λειτουργήσει, όπως και τα υπόλοιπα κανάλια της δημόσιας τηλεόρασης.

    [06] «Η νύχτα μέρα στο πάρκο Σταύρος Νιάρχος» με εκδηλώσεις από τις 21 έως τις 24 Ιουνίου

    Το πάρκο του Κέντρου Πολιτισμού του Ιδρύματος Νιάρχος, το πρώτο κομμάτι του υπό κατασκευή έργου, το οποίο έχει ολοκληρωθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό, ανοίγει τις πύλες του για το κοινό για πρώτη φορά από τις 21 ως τις 24 Ιουνίου.

    Το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα θα πραγματοποιηθεί σειρά εκδηλώσεων με τίτλο "Η νύχτα μέρα στο πάρκο Σταύρος Νιάρχος", με στόχο να συστηθεί στο κοινό το εν εξελίξει έργο του Κέντρου Πολιτισμού.

    Η αυλαία των εκδηλώσεων θα ανοίξει την Κυριακή 21 Ιουνίου, στις 9.00 μ.μ., με συναυλία του Διονύση Σαββόπουλου, ο οποίος θα πλαισιώνεται από τη μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού και τη χορωδία του Μουσικού Σχολείου Πειραιά.

    Σημαντικά σημεία του προγράμματος αποτελούν η παρουσίαση του βίντεο αρτ πρότζεκτ Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών "Fireflies in the Night" από τον πρύτανη της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Γέιλ, Ρόμπερτ Στορ (22 Ιουνίου), ο αγώνας σκάκι του Γκάρι Κασπάροφ με νεαρούς πρωταθλητές, ηλικίας 8 έως 14 ετών της Ένωσης Σκακιστών Θεσσαλονίκης (23 Ιουνίου) και ο μικρός μαραθώνιος έξι χιλιομέτρων για όλη την οικογένεια, που θα ξεκινάει από το Παναθηναϊκό Στάδιο και θα τερματίζει στο πάρκο (23 Ιουνίου).

    Επίσης, θα πραγματοποιηθούν έκθεση φωτογραφίας του Βασίλη Μακρή (21-24 Ιουνίου), τζαζ αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι με το κουιντέτο του Δημήτρη Καλαντζή (22 Ιουνίου), συναυλία τζαζ μουσικής του κουαρτέτου "The Wayne Escoffery" (22 Ιουνίου), ξεναγήσεις στο πάρκο (23-24 Ιουνίου), παράσταση θεάτρου σκιών του Ηλία Καρελλά "Ο Καραγκιόζης Οικολόγος" (24 Ιουνίου), παράσταση ακροβατών με τίτλο "Από τη Γη στον Ουρανό" από τον διεθνούς φήμης ακροβάτη Ντέιβιντ Ντιμίτρι (24 Ιουνίου).

    Τέλος, θα διοργανωθούν ψυχαγωγικές και αθλητικές δραστηριότητες, όπως σκάκι για παιδιά, σεμινάρια ρομποτικής, μάθημα ξιφασκίας για παιδιά, κωπηλατική άσκηση εδάφους, κιναισθητικά παιχνίδια, παρουσίαση παραολυμπιακών αθλημάτων, αθλοπαιδιές, μαθήματα κηπουρικής, εργαστήριο κομποστοποίησης, γιόγκα για παιδιά και μαθήματα μαγειρικής.

    [07] Εγκαινιάζεται την Τρίτη η έκθεση «Η Ελλάδα του Μίκη»

    Μικρό αντίδωρο στην προσφορά του Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος τον ερχόμενο μήνα κλείνει τα 90 του χρόνια, είναι η ομαδική έκθεση ζωγραφικής, από την Τρίτη 9/6 στον Ιανό της οδού Σταδίου, με έργα εμπνευσμένα "από την Ελλάδα του Μίκη".

    Στην έκθεση συμμετέχουν είκοσι έξι καλλιτέχνες και το συνολικό αποτέλεσμα είναι ένα εικαστικό περιβάλλον, που επιχειρεί να χωρέσει την πολυεπίπεδη και πληθωρική δημιουργικότητα του Μ.Θεοδωράκη. Μια απόπειρα εικαστικής σύνθεσης εικόνων βγαλμένων από τα τοπία και την καθημερινή ζωή που περιγράφουν οι μελοποιημένοι στίχοι χιλιοτραγουδισμένων τραγουδιών του, πορτρέτα του Μίκη Θεοδωράκη, σκηνές από την Ελλάδα του 1960-70 και της ταραχώδους πολιτικής και κοινωνικής καθημερινότητας, αλλά και εμπνεύσεις από τις συνεργασίες του καλλιτέχνη για το θέατρο.

    [08] Πρεμιέρα για την Εθνική ομάδα

    Στην τελική ευθεία μπήκε η προετοιμασία της Εθνικής ομάδας των Ανδρών ενόψει των επικείμενων εκτός έδρας αγωνιστικών υποχρεώσεών της με τα Νησιά Φερόε στις 13 Ιουνίου, για την προκριματική φάση του EURO 2016, αλλά και τον φιλικό αγώνα που θα ακολουθήσει στο Γκντανσκ με την Πολωνία, τρεις ημέρες αργότερα.

    Στη σημερινή προπόνηση, που διεξήχθη το απόγευμα στις εγκαταστάσεις του Άγιου Κοσμά, συμμετείχαν όλοι οι ποδοσφαιριστές που έχουν κληθεί στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, με τους διεθνείς οι οποίοι αγωνίστηκαν στα πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας να ακολουθούν μόνο το πρώτο μέρος του προγράμματος.

    "Ουδέν σχόλιον" είναι η θέση που προκύπτει στις τάξεις της Εθνικής ομάδας αναφορικά με δηλώσεις του Χοσέ Χολέμπας, ο οποίος άφησε αιχμές εναντίον του Γιώργου Καραγκούνη για τη μη κλήση του στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

    [09] Και επίσημα η επιθυμία της ΑΕΚ για συμμετοχή στην Ευρώπη

    Με επίσημο τρόπο εκδηλώθηκε πλέον η επιθυμία της ΚΑΕ ΑΕΚ για συμμετοχή σε μία εκ των δύο ευρωπαϊκών διοργανώσεων, Ευρωλίγκας ή EuroCup, την ερχόμενη σεζόν. Ο μεγαλομέτοχος της "κιτρινόμαυρης" ΚΑΕ Μάκης Αγγελόπουλος είχε συνάντηση με τον εκτελεστικό διευθυντή της Ευρωλίγκας Τζόρντι Μπερτομέου στη Βαρκελόνη και τον ενημέρωσε για τη πρόθεση της διοίκησης.

    Η τελευταία φορά που η Ένωση αγωνίστηκε σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, ήταν πριν από σχεδόν οκτώ χρόνια (Νοέμβριος 2007) στο EuroChalenge.

    [10] Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις στις Βρυξέλλες

    Η συνέχιση της διαδικασίας διαβούλευσης και ειδικότερα ο τρόπος σύγκλισης στο δημοσιονομικό κενό έως το τέλος του 2016 συζήτήθηκε, συμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στη συνάντηση που είχαν στις Βρυξέλλες ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς και ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, Ευκλείδης Τσακαλώτος, με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων, Π. Μοσκοβισί.

    Σε αυτό το στάδιο των διαβουλεύσεων, όλες οι ανταλλαγές πληροφοριών είναι χρήσιμες, ανέφερε η εκπρόσωπος του Π. Μοσκοβισί για τη συνάντηση του Γάλλου Επιτρόπου με τον Ν. Παππά και τον Ευ. Τσακαλώτο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 8 June 2015 - 18:32:17 UTC