Browse through our General Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-06-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ν. Δένδιας:«Η διάσωση της οικονομίας και η διαφύλαξη της ευρωπαϊκής προοπτικής, πρωταρχικό καθήκον όλων»
  • [02] Γ.Βαρουφάκης: «Δεν θα υπογράψουμε συμφωνία που ανατροφοδοτεί την κρίση»
  • [03] Νέο ξέσπασμα Ερντογάν εναντίον ξένων ΜΜΕ
  • [04] Έκκληση Φάρατζ για συσπείρωση, υπέρ της εξόδου της Βρετανίας από την Ε.Ε
  • [05] Σε εξέλιξη μεγάλη πυρκαγιά στον Ασπρόπυργο
  • [06] Σε ανθρωπιστική κρίση το σύστημα υγείας στην Ελλάδα, λέει ο Π. Κουρουμπλής
  • [07] «Open Frontiers» από την Hellenic Dance Company στο Φεστιβάλ Αθηνών
  • [08] «Βασίλισσα» του Ρολάν Γκαρός η Σερένα Ουίλιαμς
  • [09] Ξεκίνημα της Εθνικής με απουσίες

  • [01] Ν. Δένδιας:«Η διάσωση της οικονομίας και η διαφύλαξη της ευρωπαϊκής προοπτικής, πρωταρχικό καθήκον όλων»

    "Η διάσωση της οικονομίας και η διαφύλαξη της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας, με υπέρβαση των κομματικών γραμμών και με επίδειξη πραγματικής φιλοπατρίας από όλους, αποτελεί πρωταρχικό καθήκον όλων" τονίζει σε συνέντευξη του στην "Εφ.Συν" ο βουλευτής της ΝΔ Νίκος Δένδιας.

    Ο πρώην υπουργός εκλαμβάνει ως "ακατανόητη την πιθανή διεξαγωγή εκλογών πριν συμπληρωθούν πέντε μήνες" αποδίδοντας την όποια σχετική πρόταση σε κινήσεις τακτικισμού της κυβέρνησης, στη βάση της διευθέτησης εσωκομματικών ισορροπιών. Ερωτηθείς για την πιθανότητα νέας ευρύτερης συνεργασίας χαρακτηρίζει θετική την προηγούμενη εμπειρία με το ΠΑΣΟΚ και την ΔΗΜΑΡ, σημειώνοντας ότι "θα ήταν ευχής έργο να μην είχε υπάρξει το μαύρο στην ΕΡΤ και η αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση, περίπτωση στην οποία πολλά θα ήταν διαφορετικά σήμερα".

    Για την πιθανότητα η συμφωνία με τους εταίρους να αποτελέσει θρυαλλίδα πολιτικών αναταράξεων, ο κ Δένδιας δεν το απέκλεισε, προσθέτοντας ότι σε κάθε περίπτωση θα μετατοπίσει τη διαχωριστική γραμμή "του αφελούς διαχωρισμού των "μνημονιακών-αντιμνημονιακών" δυνάμεων σε "φιλοευρωπαϊκές - αντιευρωπαϊκές". Επίσης, εκφράζει τις επιφυλάξεις του για την οριστική έκβαση των συζητήσεων.

    [02] Γ.Βαρουφάκης: «Δεν θα υπογράψουμε συμφωνία που ανατροφοδοτεί την κρίση»

    "Δεν θα υπογράψουμε κάτι το οποίο ενδυναμώνει αυτή την αυτοτροφοδοτούμενη κρίση των τελευταίων πέντε ετών...Δεν υπάρχει πιθανότητα να υπογράψουμε μια συμφωνία, κι εγώ ως υπουργός Οικονομικών αρνούμαι να βάλω την υπογραφή μου σε μια τέτοια συμφωνία", δηλώνει στο Πρώτο Θέμα ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.

    Λέει ακόμη ότι είναι "ανένδοτος" για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και αφήνει χαραμάδα να μην αυξηθεί ο ΦΠΑ στα νησιά δηλώνοντας πως "αλλάζει η σκέψη του γι' αυτό το θέμα μετά τη συνάντησή του με τους περιφερειάρχες και τους βουλευτές του Αιγαίου". Αναφέρει πως μια έντιμη συμφωνία έχει ως χαρακτηριστικά, ένα πακέτο πραγματικών, χειρουργικών μεταρρυθμίσεων, μια αναδιάρθωση χρέους που να καθιστά το χρέος βιώσιμο χωρίς κόστος για τους δανειστές και ένα επενδυτικό πακέτο. Συμπληρώνει: "αν δεν έχουμε αυτά τα τρία μαζί δεν υπογράφουμε. Ως κυβέρνηση, όχι ως Βαρουφάκης. Ξεκάθαρος;".

    Για το θέμα του χρέους αναφέρει ότι "δεν θα δεχτούμε μία απλή αναφορά...θα υπάρχει ρητή δέσμευση για πολύ συγκεκριμένα μέτρα και έτσι θα θέσουμε ουσιαστικά και ρητά το ζητούμενο, που είναι να γυρίσει η Ελλάδα στις αγορές άμεσα, με μια σωστή αναδιάρθωση του χρέους, μέσα σε μήνες πριν το τέλος του 2015".Εξηγεί ότι το έγγραφο των θεσμών δεν αναφέρεται στο χρέος καθώς αφορά μόνο στο κλείσιμο του προηγούμενου προγράμματος. Ο κύριος Βαρουφάκης επισημαίνει ακόμη ότι "το κείμενο που παραδόθηκε στον πρωθυπουργό αγγίζει τα όρια του προσβλητικού...ήταν ένα προβοκατόρικο κείμενο που προφανώς δεν το εννοούσαν, δεν μπορώ να το φανταστώ ότι το εννοούσαν σαν βάση συμφωνίας, αλλά ως μια επιθετική κίνηση, για να τρομοκρατήσουν την ελληνική κυβέρνηση. Χωρίς να έχουν συνειδητοποιήσει ότι αυτή η ελληνική κυβέρνηση δεν τρομοκρατείται".

    [03] Νέο ξέσπασμα Ερντογάν εναντίον ξένων ΜΜΕ

    Ο τούρκος πρόεδρος Ερντογάν συνεχίζει τον πόλεμο εναντίον ξένων μέσων ενημέρωσης που του έχουν ασκήσει κριτική, με τη βρετανική Guardian να προστίθεται στη λίστα, ενώ κατηγορεί και τους New York Times ότι διοικούνται από Εβραίους.

    Έχοντας ήδη εξαπολύσει επίθεση εναντίον των New York Times, του BBC και του CNN για επικριτικά ρεπορτάζ τους, η βρετανική Guardian μπήκε τώρα στο στόχαστρό του. "Γνωρίζετε τί έγραψε μία βρετανική εφημερίδα για τις εκλογές; Ότι οι φτωχοί μουσουλμάνοι που δεν έχουν δυτικοποιηθεί πλήρως δεν θα πρέπει να κυβερνούν την ίδια τους τη χώρα. Ποιοι είστε; Ποιοι είστε, ξεδιάντροποι απατεώνες;" ξέσπασε ο Ερντογάν στη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης σήμερα στη βορειοανατολική επαρχία Αρνταχάν, κοντά στα σύνορα με τη Γεωργία.

    Ο Ερντογάν εξαπέλυσε πυρά εναντίον των New York Times: "Ολοι γνωρίζουμε ποιοί είναι τα αφεντικά τους. Δυστυχώς είναι το εβραϊκό κεφάλαιο". Στην ίδια προεκλογική συγκέντρωση, την παραμονή των κρίσιμων βουλευτικών εκλογών, ο πρόεδρος είπε ακόμη: "Η Τουρκία δεν είναι πλέον προτεκτοράτο της Δύσης, αυτές οι εποχές έχουν παρέλθει. Σήμερα τα αληθινά παιδιά αυτού του έθνους κυβερνούν τη χώρα".

    [04] Έκκληση Φάρατζ για συσπείρωση, υπέρ της εξόδου της Βρετανίας από την Ε.Ε

    Ο ηγέτης του βρετανικού αντιευρωπαϊκού κόμματος UKIP Νάιτζελ Φάρατζ έκανε σήμερα έκκληση προς τους βετεράνους ευρωσκεπτικιστές από αντίπαλα του δικού του κόμματα, τόσο Συντηρητικούς όσο και Εργατικούς, να αφήσουν στην άκρη τις "προσωπικές έχθρες" και να συμμετάσχουν στην εκστρατεία υπέρ της εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ.

    Ο Νάιτζελ Φάρατζ, ο ηγέτης του Κόμματος Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου, δήλωσε ότι η εκστρατεία του "Ναι" στην παραμονή της χώρας στην ΕΕ έχει ήδη ξεκινήσει, αλλά πολλοί ευρωσκεπτικιστές, περιλαμβανομένων ανώτερων αξιωματούχων στο Συντηρητικό Κόμμα του πρωθυπουργού Κάμερον, περιμένουν να δουν ποιες μεταρρυθμίσεις θα συντελεστούν στο ευρωπαϊκό μπλοκ προτού εκφράσουν την αντίθεσή τους.

    Ο Κάμερον επιχειρεί να πείσει τους ευρωπαίους ηγέτες να υποστηρίξουν τις μεταρρυθμίσεις στην ΕΕ προτού προχωρήσει σε δημοψήφισμα με το ερώτημα της παραμονής ή μη της χώρας στην ΕΕ μέχρι το τέλος του 2017. Ο Φάρατζ είπε ότι θα είναι πολύ αργά για να αρχίσει μία σωστή εκστρατεία του ''Οχι" αν ο Κάμερον διοργανώσει το δημοψήφισμα στις αρχές του επόμενου έτους. "Αν συμβεί αυτό, η εκστρατεία του 'Οχι' απλώς δεν θα έχει αρκετό χρόνο για να οργανωθεί και να κινητοποιηθεί", δήλωσε ο Φάρατζ στο ραδιόφωνο του BBC.

    [05] Σε εξέλιξη μεγάλη πυρκαγιά στον Ασπρόπυργο

    Σε εξέλιξη αυτή την ώρα μεγάλη πυρκαγιά, σε προαύλιο χώρο εργοστασίου ανακύκλωσης, στη Νέα Ζωή Ασπροπύργου Αττικής. Επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 25 οχήματα. Το έργο των πυροσβεστών δυσχεραίνει ο δυνατός αέρας, ενώ όλη η περιοχή έχει καλυφθεί από ένα μεγάλο σύννεφο καπνού. Η πυρκαγιά ξεκίνησε σε περιοχή με ξερά χόρτα, ενώ πολύ γρήγορα επεκτάθηκε στον προαύλιο χώρο του εργοστασίου ανακύκλωσης.

    [06] Σε ανθρωπιστική κρίση το σύστημα υγείας στην Ελλάδα, λέει ο Π. Κουρουμπλής

    Το σύστημα υγείας στην Ελλάδα βρίσκεται σε ανθρωπιστική κρίση, ανέφερε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής ο οποίος μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό, Ανδρέα Ξανθό επισκέφθηκαν το Ηράκλειο και πήραν μέρος σε ευρεία σύσκεψη στα γραφεία της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης.

    Ο κ. Κουρουμπλής αναφέρθηκε στην υποστελέχωση που υπάρχει στις δομές υγείας και πρόσθεσε ότι "κληθήκαμε να διαχειριστούμε προϋπολογισμούς που ψήφισαν άλλες κυβερνήσεις". Διευκρίνισε "πως σ' αυτήν την οικονομική και κοινωνική κρίση η απόφαση του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης είναι να εξαντλήσουμε όχι τα περιθώρια των πλεονασμάτων, αλλά των υστερημάτων της οικονομίας".

    Μαζί με τον Αναπληρωτή υπουργό Ανδρέα Ξανθό, κατά τις σημερινές τους επαφές είχαν συνάντηση εργασίας, με τη Διοίκηση της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης (ΥΠΕ ) Κρήτης, τον Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη, το Δήμαρχο Μαλεβιζίου Κώστα Μαμουλάκη και εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της Περιφέρειας Κρήτης και των Δήμων Ηρακλείου και Μαλεβιζίου. Η συνάντηση αφορούσε στην ανάπτυξη δικτύου Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην περιοχή του Δήμου Ηρακλείου και Μαλεβιζίου και η παρουσίαση της προόδου του σχετικού σχεδίου στους αντίστοιχους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

    [07] «Open Frontiers» από την Hellenic Dance Company στο Φεστιβάλ Αθηνών

    Με τη σπονδυλωτή παράσταση "Open Frontiers" (Ανοιχτά Σύνορα) εμφανίζεται στο Φεστιβάλ Αθηνών η Hellenic Dance Company την Κυριακή και τη Δευτέρα, 7 και 8 Ιουνίου αντίστοιχα, στην "Πειραιώς 260". Ξεκινώντας από το διαχρονικό Panorama της Μάρθα Γκράχαμ, η Παυλίνα Βερέμη, διευθύντρια της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης (ΚΣΟΤ), επέλεξε τα έργα τριών ακόμη εμπνευσμένων χορογράφων, που μέσα στις συγκεκριμένες πολιτικοκοινωνικές καταστάσεις εστιάζουν στη βαθειά υπαρξιακή κρίση των καιρών.

    "Πρόκειται για μια κατά βάθος αισιόδοξη παράσταση" σχολιάζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κυρία Βερέμη. "Δείχνει ότι δεν είμαστε μόνοι μας. Οτι ουσιαστικά τα πράγματα κάνουν κύκλους. Οτι έχουν περάσει κι άλλοι από αυτό που περνάμε εμείς τώρα και ότι δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να προχωρήσουμε μπροστά". "Όλες οι χορογραφίες της παράστασης αποτυπώνουν τον σφυγμό της εποχής μας -με πρώτο το Panorama, ουσιαστικά μια χορογραφία-διαμαρτυρία. Η Μάρθα Γκράχαμ δημιούργησε το Panorama το 1935 μετά το Κραχ, με τη μεγάλη ύφεση και την άνοδο του φασισμού. Με στόχο να δείξει την καταπίεση των μειονοτήτων έφερε στη σκηνή τριάντα έξι γυναίκες, ντυμένες στα κόκκινα, οι οποίες με εκρηκτική δύναμη, μέσα από έντονους σχηματισμούς μεταφέρουν το μήνυμα "Είμαστε εδώ. Πρέπει ν'αλλάξει ο κόσμος"" σημειώνει η Παυλίνα Βερέμη.

    [08] «Βασίλισσα» του Ρολάν Γκαρός η Σερένα Ουίλιαμς

    Με θρίαμβο της Σερένα Ουΐλιαμς ολοκληρώθηκε το Ρολάν Γκαρός στην κατηγορία των Γυναικών. Η κορυφαία Αμερικανίδα τενίστρια νίκησε στον ακροτελεύτιο αγώνα του τουρνουά την "πρωτάρα" σε τελικό διοργάνωσης Γκραν Σλαμ, Λούσι Σαφάροβα από την Τσεχία με 2-1 (6-3, 6-7, 6-2) και κατάκτησε τον τρίτο τίτλο της καριέρας της στο γαλλικό Όπεν, μετά από αυτούς του 2002 και 2013, και συνολικά 20ό στα τέσσερα "μεγάλα" τουρνουά του πλανήτη.

    Στον αυριανό τελικό των αντρών, αντίπαλοι θα βρεθούν ο Στάνισλας Βαβρίνκα και ο Νόβακ Τζόκοβιτς, που στον σημερινό ημιτελικό νίκησε και απέκλεισε τον Άντι Μάρεϊ.

    [09] Ξεκίνημα της Εθνικής με απουσίες

    Την πρώτη προπόνηση, ενόψει του αγώνα με τα Νησιά Φερόε για τα προκριματικά του EURO 2016, πραγματοποίησε η Εθνική ομάδα. Απόντες ήταν οι Κώστας Κατσουράνης, Αλέξανδρος Τζιόλης, Σωτήρης Νίνης, Στάθης Ταυλαρίδης και Νίκος Καρέλης, καθώς έχουν αγώνες αύριο με τις ομάδες τους, στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής των πλέι οφ στη Σούπερ Λίγκα.

    Την προσεχή Δευτέρα 8 Ιουνίου, οι διεθνείς θα συγκεντρωθούν στις 11:30 και θα προπονηθούν στις 18:00, στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 6 June 2015 - 16:32:09 UTC