Read the chronology of Turkish actions & claims against Greece, 1955-1996 Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-06-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Π. Λαφαζάνης: Η κυβέρνηση οφείλει να περάσει στην αντεπίθεση
  • [02] Το βράδυ οι πολιτικές αποφάσεις στο συνέδριο της ΔΗΜΑΡ
  • [03] Διάλογο των Σοσιαλδημοκρατικών δυνάμεων για την πορεία της χώρας, προτείνει ο Γ. Παπανδρέου
  • [04] Να ζητήσει «συγγνώμη» από τον λαό κάλεσε τον Αλ.Τσίπρα, ο Ευ. Βενιζέλος
  • [05] Ο Ντράγκι ζήτησε εξηγήσεις από τον Αναστασιάδη για τις έρευνες της Αστυνομίας στην Τράπεζα Κύπρου
  • [06] Οι προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας στο επίκεντρο της «Ομάδας των 7»
  • [07] Η ΠΓΔΜ απαγόρευσε τις εισαγωγές λαχανικών από την Αλβανία
  • [08] Ομπάμα και Ποροσένκο συνομίλησαν για το νέο κύμα βίας στην Ουκρανία
  • [09] «Να επιδείξουμε μεγαλύτερη υπομονή με την Ελλάδα»
  • [10] «Μέγαρο Ανδρέα Χριστοδουλίδη» ονομάστηκε το κτίριο που στεγάζει το ΑΠΕ - ΜΠΕ
  • [11] Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Enduro στις Σέρρες
  • [12] «Αφήστε μας να παίξουμε το μπάσκετ που ξέρουμε»
  • [13] Νίνης, Ταυλαρίδης και Φούντας στην Εθνική ομάδα
  • [14] Φ. Γεννηματά: «Γενικό προσκλητήριο» στη βάση του ΠΑΣΟΚ
  • [15] Ν. Κακλαμάνης: Επώδυνη θα είναι η συμφωνία που θα φέρει η κυβέρνηση

  • [01] Π. Λαφαζάνης: Η κυβέρνηση οφείλει να περάσει στην αντεπίθεση

    Η σύντμηση των δόσεων του ΔΝΤ και η παραπομπή τους για αποπληρωμή στο τέλος του μήνα σε συνδυασμό με το αδίστακτο πρόσωπο που επιδεικνύουν οι θεσμοί, συνιστούν μια "άθλια μακιαβελική τακτική ", την οποία η κυβέρνηση "δεν πρέπει να επιτρέψει να περάσει". Αντίθετα "η κυβέρνηση οφείλει να περάσει στην αντεπίθεση" δηλώνει ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Αγορά".

    Ο κ. Λαφαζάνης σημειώνει ότι "οι λεγόμενοι εταίροι από την αρχή το μόνο που επιδιώκουν είναι τη γενική κοινωνική κατεδάφιση στη χώρα και τον εξευτελισμό της κυβέρνησης, με την αποδοχή από μέρους της πλήθους σκληρών αντιλαϊκών μέτρων και τον ενταφιασμό του προγράμματός της".

    Υποστηρίζει ότι "κάθε υποχώρηση που κάνει η κυβέρνηση και έχει κάνει πολλές υποχωρήσεις, σε αντίθεση με τις προγραμματικές μας εξαγγελίες, αντί να φέρνει πιο κοντά μια συμφωνία, ανοίγει την όρεξη στους "θεσμούς" για να ζητάνε ακόμα περισσότερα αντικοινωνικά μέτρα και να σφίγγουν περισσότερο τη θηλιά στο λαιμό της χώρας".

    Τονίζει ότι "η κυβέρνηση διαθέτει σαφή λαϊκή εντολή να εφαρμόσει το ριζοσπαστικό της πρόγραμμα με όλα τα δυνατά δημοκρατικά μέσα και με κάθε δυνατή εναλλακτική λύση. Και αυτή η λαϊκή εντολή συνεχώς διευρύνεται σε βάρος της εγχώριας "πέμπτης φάλαγγας". Όσο καθυστερεί η κυβέρνηση να λάβει ρηξικέλευθες αποφάσεις τόσο θα κερδίζει έδαφος η σύγχυση στο λαό και θα ενθαρρύνονται οι πιστωτές".

    Συγχρόνως, ξεκαθαρίζει ότι "η ΔΕΗ δεν τεμαχίζεται και δεν πωλείται, παρά μόνο ανασυγκροτείται ως μεγάλη αδιαπραγμάτευτα δημόσια επιχείρηση". Και προσθέτει: "Η χώρα δεν πρέπει να προχωρήσει σε εκποιήσεις στρατηγικών επιχειρήσεων και στρατηγικών ακινήτων-φιλέτων. ...Το θέμα είναι να μην κάνει "πίσω" η πατρίδα μας και οι ιδιωτικοποιήσεις μάς πάνε πίσω".

    Ερωτώμενος για το ενδεχόμενο ελληνορωσικής συμφωνίας για έναν "ελληνικό αγωγό", σημειώνει ότι κατά τη διάρκεια του Οικονομικού Φόρουμ στην Αγ. Πετρούπολη στις 18-20 Ιουνίου -όπου θα παραστεί μεγάλη κυβερνητική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον πρωθυπουργό- μπορεί να υπάρξει τελική συμφωνία για τον ρωσικό αγωγό και να επισημοποιηθεί και η ένταξη της Ελλάδας ως μέλους της νέας Αναπτυξιακής Τράπεζας των BRICS (Ρωσία, Κίνα, Ινδία, Βραζιλία, Νοτ. Αφρική).

    [02] Το βράδυ οι πολιτικές αποφάσεις στο συνέδριο της ΔΗΜΑΡ

    Με τοποθετήσεις των στελεχών-συνέδρων του κόμματος συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα το 4ο Συνέδριο της ΔΗΜΑΡ, στο σινέ Κεραμεικός. Στο επίκεντρο των ομιλιών βρίσκονται οι πολιτικές εξελίξεις για την ολοκλήρωση της διαπραγματευσης και οι διαπραγματευτικοί χειρισμοί της κυβέρνησης, ο απολογισμός του κόμματος τα τελευταία χρόνια και η πολιτική κατεύθυνση που θα πρέπει να ακολουθήσει.

    Οι ομιλίες ολοκληρώνονται το βράδυ, όπου αναμένεται να μιλήσουν οι δύο υποψήφιοι για την ηγεσία του κόμματος Μαρία Γιαννακάκη, πρώην βουλευτής και Θανάσης Θεοχαρόπουλος, πρώην γραμματέας της ΔΗΜΑΡ. Κατά τη χθεσινοβραδυνή του ομιλία προς τους συνέδρους ο Φώτης Κουβέλης ανακοίνωσε την απόφαση του να αποχωρήσει από την προεδρία.

    Το βράδυ αναμένεται να διεξαχθούν οι ψηφοφορίες για την πολιτική απόφαση, ενώ το Συνέδριο ολοκληρώνεται αύριο Κυριακή με την εκλογή νέας Κεντρικής Επιτροπής και νέου Προέδρου.

    [03] Διάλογο των Σοσιαλδημοκρατικών δυνάμεων για την πορεία της χώρας, προτείνει ο Γ. Παπανδρέου

    Με εκτενή δήλωσή του ο Γιώργος Παπανδρέου παρεμβαίνει στις διεργασίες που συντελούνται στον χώρο της Κεντροαριστεράς και προτείνει προς το Ποτάμι, το ΠΑΣΟΚ, τη ΔΗΜΑΡ και τον ΣΥΡΙΖΑ να συμπράξουν σε διάλογο για την πορεία της χώρας.

    Ο κ. Παπανδρέου από το Πουατιέ της Γαλλίας όπου παρίσταται στο συνέδριο του Γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος, επισημαίνει ότι οι πολιτικές δυνάμεις τη χώρας δυσκολεύονται να καταθέσουν μια αξιόπιστη και ρεαλιστική πρόταση, ένα σχέδιο ελληνικό, για την οριστική έξοδο της χώρας από την κρίση. "Ένα σχέδιο που θα διασφαλίζει την οικονομική της αυτοδυναμία και μια ισχυρή θέση στον παγκόσμιο καταμερισμό εργασίας. Μια πρόταση που θα διασφαλίζει ταυτοχρόνως και τη θέση της χώρας στην ευρωζώνη και θα απομακρύνει οριστικά τον κίνδυνο της οικονομικής και κοινωνικής χρεοκοπίας", όπως αναφέρει.

    [04] Να ζητήσει «συγγνώμη» από τον λαό κάλεσε τον Αλ.Τσίπρα, ο Ευ. Βενιζέλος

    "Να ζητήσει "συγγνώμη" από τον ελληνικό λαό για τα ψέματα, για την παραπλάνηση" κάλεσε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, από το βήμα του 10ου συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ. Για τον πρωθυπουργό, τόνισε ότι δεν είπε τίποτε καινούριο στη χθεσινή ομιλία του στη Βουλή και τον κάλεσε πρώτα να παρουσιάσει συμφωνία και σχέδιο, μετά να πείσει ότι έχει τη δεδηλωμένη κοινοβουλευτική πλειοψηφία και ύστερα να συζητήσουν με βάση την πρότασή του για εθνική ομοψυχία.

    Ο κ. Βενιζέλος κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι δείχνει "αλαζονεία" και "απόλυτη αδιαφορία" για συναίνεση και είπε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν λέει αν θα ψηφίσει ή δεν θα ψηφίσει τη συμφωνία. "Το ΠΑΣΟΚ απέχει από την αμήχανη αντιπολίτευση και την πρόθυμη αντιπολίτευση, που απέχει μόνο μερικά εκατοστά από τη συμβουλευτική συμπολίτευση" δήλωσε χαρακτηριστικά.

    Ταυτόχρονα προειδοποίησε τον κ. Τσίπρα ότι το ΠΑΣΟΚ θα φροντίσει να λογοδοτήσει ο σημερινός πρωθυπουργός για τα τρέχοντα και δεν θα κάνει το "ρουσφέτι" που -όπως είπε- έκανε ο κ. Τσίπρας σε διατελέσαντες πρωθυπουργούς με την εξαίρεση τους από την Εξεταστική Επιτροπή για τα Μνημόνια.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε στις θέσεις του προέδρου των ΑΝΕΛ και υπουργού Εθνικής Αμυνας Πάνου Καμμένου και παρατήρησε πως έχουν μπερδευτεί. Ο κ. Καμμένος εμφανίζεται πιο αριστερός από τον κ. Τσίπρα, "πιο αριστερά από την πρώτη φορά αριστερά". Επίσης χαρακτήρισε "καθυστερημένη προσχώρηση" στην πολιτική του ΠΑΣΟΚ, την όποια συμφωνία υπογράψει η σημερινή κυβέρνηση.

    [05] Ο Ντράγκι ζήτησε εξηγήσεις από τον Αναστασιάδη για τις έρευνες της Αστυνομίας στην Τράπεζα Κύπρου

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης επιβεβαίωσε ότι ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, με επιστολή του προς τον πρόεδρο Αναστασιάδη, ζήτησε εξηγήσεις αναφορικά με τις έρευνες της Αστυνομίας στην Κέντρική Τράπεζα Κύπρου και την κατάσχεση ηλεκτρονικών υπολογιστών της διοικήτριας, Χρυστάλλας Γιωρκάτζη και συνεργατών της. Οι έρευνες έγιναν ύστερα από καταγγελία κατά της κυρίας Γιωρκάτζη για διαρροή της λίστας με "κόκκινα" δάνεια βουλευτών.

    Ο κ. Χριστοδουλίδης δήλωσε στο ΡΙΚ ότι ο Κύπριος πρόεδρος απάντησε στις 3 Ιουνίου και ενημέρωσε τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για τη σαφή διάκριση εξουσιών στην Κύπρο. Επίσης, τόνισε ότι η εκτελεστική εξουσία δεν έχει οποιαδήποτε εμπλοκή στο θέμα.

    Ταυτόχρονα, είπε ο εκπρόσωπος, ο πρόεδρος Αναστασιάδης ενημέρωσε τον κύριο Ντράγκι ότι θα κοινοποιήσει την επιστολή του στις αρμόδιες βάσει του Συντάγματος, αρχές, οι οποίες και θα τον ενημερώσουν σχετικά.

    Την είδηση για την επιστολή Ντράγκι δημοσιεύει η εφημερίδα "Πολίτης" , η οποία προσθέτει ότι ο κύριος Ντράγκι υποδεικνύει πως η έρευνα στα γραφεία της Κεντρικής Τράπεζας παραβιάζει τη Συνθήκη Λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    [06] Οι προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας στο επίκεντρο της «Ομάδας των 7»

    Στο Ελμάου, στην ειδυλλιακή εξοχή της Βαυαρίας, συγκεντρώνεται από αύριο το παγκόσμιο ενδιαφέρον, με τους ηγέτες των επτά ισχυρότερων οικονομικά χωρών του πλανήτη να συζητούν για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας και τις μεγάλες προκλήσεις που αυτή αντιμετωπίζει. "Παρούσα" στη σύνοδο κορυφής της G-7, υπό την προεδρία της Γερμανίδας Καγκελαρίου Μέρκελ, θα είναι και η Ελλάδα, καθώς οι διαπραγματεύσεις με τους Θεσμούς βρίσκονται πλέον σε ιδιαίτερα κρίσιμη φάση και οι εξελίξεις δεν αφήνουν κανέναν αδιάφορο.

    Ο Ντέιβιντ Κάμερον (Βρετανία), ο Φρανσουά Ολάντ (Γαλλία), ο Μπαράκ Ομπάμα (ΗΠΑ), ο Σίνζο 'Αμπε (Ιαπωνία), ο Ματέο Ρέντσι (Ιταλία) και ο Στίβεν Χάρπερ (Καναδάς) θα συζητήσουν μεταξύ άλλων για την παγκόσμια οικονομία και το εμπόριο, για την διαχείριση κρίσεων στον τομέα της υγείας, για το πρόβλημα των προσφύγων, για το κλίμα, για τα ζητήματα ασφάλειας, την ενέργεια και την αναπτυξιακή πολιτική. "Σκεφτόμαστε μπροστά. Ενεργούμε μαζί", είναι ο τίτλος που έχει δώσει η γερμανική προεδρία, ενώ η 'Αγγελα Μέρκελ, σε μήνυμά της ενόψει της Συνόδου, τόνισε ότι η G-7 μπορεί να αναλάβει την διεθνή ευθύνη της μόνον εφόσον είναι αποφασισμένη να εργαστεί για την ελευθερία, την δημοκρατία, το κράτος δικαίου και το διεθνές δίκαιο.

    Εκτός από τους ηγέτες της G-7, στο Ελμάου θα παρευρεθούν ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-Μουν, η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ, αλλά και οι ηγέτες της Τυνησίας, της Αιθιοπίας, του Ιράκ, της Λιβερίας, της Νιγηρίας και της Σενεγάλης, προκειμένου να συζητήσουν ειδικά θέματα που απασχολούν τις χώρες τους.

    Των επίσημων εργασιών, θα προηγηθεί το πρωί της Κυριακής, η συνάντηση της 'Αγγελα Μέρκελ με τον Μπαράκ Ομπάμα, ενώ η Σύνοδος θα ολοκληρωθεί νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας, με τις συνεντεύξεις Τύπου των ηγετών.

    [07] Η ΠΓΔΜ απαγόρευσε τις εισαγωγές λαχανικών από την Αλβανία

    Η ΠΓΔΜ αποφάσισε την απαγόρευση των εισαγωγών λαχανικών από την Αλβανία. Μετά την απόφαση αυτή των Σκοπίων, το υπουργείο Γεωργίας της Αλβανίας αντέδρασε χαρακτηρίζοντας την πράξη αυτή μονομερή ενέργεια που δεν συμβάλλει στις διμερείς σχέσεις.

    Ο Αλβανός υπουργός Γεωργίας Εντμοντ Παναρίτι έστειλε επιστολή στον Σκοπιανό ομόλογό του, Μιχαήλ Τσβετκόφ, στην οποία μεταξύ άλλων δηλώνει ότι "το πνεύμα της συνεργασίας θα πρέπει να υπάρχει με την άρση των εμπορικών φραγμών, την ενημέρωση και τον συνεχή διάλογο μεταξύ των πλευρών". Παράλληλα προσθέτει πως "τέτοιες μονομερείς ενέργειες δεν συμβάλλουν στις διμερείς σχέσεις".

    Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει σαφής και επίσημη εξήγηση για τα αίτια της απόφασης των αρχών της ΠΓΔΜ.

    [08] Ομπάμα και Ποροσένκο συνομίλησαν για το νέο κύμα βίας στην Ουκρανία

    Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα συνομίλησε χθες με τον Ουκρανό Πρόεδρο Πέτρο Ποροσένκο σχετικά με την αναζωπύρωση της βίας στην ανατολική Ουκρανία ενόψει της συνόδου της Ομάδας των επτά πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά χωρών (G7), όπου οι ηγέτες των χωρών που συμμετέχουν προγραμματίζεται να συζητήσουν για την κρίση.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου ο Ομπάμα και ο Ποροσένκο " κάλεσαν ακόμη μια φορά την Ρωσία και τους αυτονομιστές που υποστηρίζει να συμμορφωθούν αυστηρά προς τους όρους της συμφωνίας του Μινσκ του Φεβρουαρίου".

    [09] «Να επιδείξουμε μεγαλύτερη υπομονή με την Ελλάδα»

    'Εκκληση στη γερμανική πολιτική ηγεσία να επιδείξει μεγαλύτερη υπομονή έναντι της Ελλάδας, απευθύνει ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Γερμανών Εργοδοτών (BDA) Ίνγκο Κράμερ. Ο επικεφαλής της BDA, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Passauer Neue Presse, προειδοποιεί ότι το ελληνικό ζήτημα δεν είναι μόνο οικονομικό, αλλά και πολιτικό καθώς μπορεί να κρίνει το μέλλον του ίδιου του ευρώ.

    "Η υπόθεση της Ελλάδας δεν έχει μόνο οικονομική.΄Εχει και πολιτική διάσταση. Περιμένω ότι μαζί η Ελλάδα και η Ευρώπη θα ανταποκριθούν σ΄ αυτήν την πρόκληση και να εργαστούν από κοινού για να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ" τονίζει ο κ. Κράμερ. "Σε αντίθετη περίπτωση" προειδοποιεί με νόημα ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Γερμανών Εργοδοτών "όλοι θα αναρωτιούνται σε δέκα χρόνια, γιατί δεν μπορέσαμε να υπερασπιστούμε το κοινό μας νόμισμα".

    Ο κ. Κράμερ σημειώνει ότι "αν οι Έλληνες είναι πρόθυμοι να προχωρήσουν σε μεταρρυθμίσεις και σε μείωση των όποιων συγκριτικά υψηλότερων κοινωνικών παροχών έχουν σε σύγκριση με πολλές δανείστριες χώρες, θα πρέπει να είμαστε υπομονετικοί μαζί τους".

    [10] «Μέγαρο Ανδρέα Χριστοδουλίδη» ονομάστηκε το κτίριο που στεγάζει το ΑΠΕ - ΜΠΕ

    "Μέγαρο Ανδρέα Χριστοδουλίδη" ονομάζεται από χθες το κτίριο που στεγάζει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ως ελάχιστος φόρος τιμής στον επί πολλά χρόνια διατελέσαντα πρόεδρο και γενικό διευθυντή του εθνικού πρακτορείου της χώρας, που έφυγε από τη ζωή σαν σήμερα πριν τρία χρόνια, στις 6 Ιουνίου 2012.

    Σε μια γεμάτη συγκίνηση εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, στην είσοδο των γραφείων του Πρακτορείου, άνθρωποι της δημοσιογραφίας και της πολιτικής, που γνώρισαν και συνεργάστηκαν με τον Ανδρέα Χριστοδουλίδη, μίλησαν για τον άνθρωπο που σμίλεψε με το κύρος του και την προσωπικότητά του το Πρακτορείο και έβαλε τη σφραγίδα του στον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμισή του.

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος αποκάλυψε τη μαρμάρινη πινακίδα με την οποία το κτίριο ονομάστηκε "Μέγαρο Ανδρέα Χριστοδουλίδη", μίλησε για τον άνθρωπο που "δίδαξε την αλήθεια στη δημοσιογραφία" και κατά τη διάρκεια της θητείας του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ "οραματίστηκε το Πρακτορείο σαν έναν οργανισμό που ξεπερνάει τα ελληνικά όρια και μεταφέρει την έννοια της είδησης και της αλήθειας έξω από τα σύνορα της Ελλάδας".

    Στη συμβολή του αείμνηστου διευθυντή του εθνικού πρακτορείου της χώρας στην ενημέρωση και στην ανάδειξη του πρακτορείου ως πυλώνα της ενημέρωσης, αναφέρθηκε, ανοίγοντας την εκδήλωση, ο πρόεδρος του ΑΠΕ-ΜΠΕ Μιχάλης Ψύλος και υποσχέθηκε, κρατώντας ως παρακαταθήκη τα όσα μας δίδαξε ο Ανδρέας Χριστοδουλίδης, "να φέρουμε το Πρακτορείο στον 21ο αιώνα, με δύο στόχους: Να πάμε πιο κοντά στην κοινωνία και τα προβλήματα της και να προβάλλουμε την Ελλάδα στον υπόλοιπο κόσμο χωρίς διαστρεβλώσεις, αλλά και χωρίς προσπάθεια εξωραϊσμού".

    Εκπροσωπώντας την Κυπριακή Δημοκρατία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε στον "αφοσιωμένο υπηρέτη στην υψηλή αποστολή της δημοσιογραφίας", αλλά και σε "μια πολυδιάστατη προσωπικότητα" που "διέθετε πνευματικό πλούτο, πολιτική κρίση και κουλτούρα, γνήσιο καλλιτεχνικό όραμα, αγωνιστικότητα και ανιδιοτέλεια" και τόνισε την ανεκτίμητη προσφορά του Ανδρέα Χριστοδουλίδη "στη δημοσιογραφία της Ελλάδας και της Κύπρου και ειδικότερα στο ΑΠΕ σε μια δύσκολη περίοδο".

    Στην τελετή τιμήθηκαν, επίσης, με αναμνηστικές πλακέτες ο Βασίλης Νικολόπουλος, ο Νικόλας Βουλέλης και ο Σταύρος Τζίμας, που διετέλεσαν διευθυντικά στελέχη του πρακτορείου, για την πολυετή υπηρεσία και προσφορά τους στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

    Συγκινητική ήταν και η στιγμή που ο πρόεδρος του ΑΠΕ-ΜΠΕ προσέφερε ένα δώρο στη σύντροφο ζωής του Ανδρέα Χριστοδουλίδη και καταξιωμένη δημοσιογράφο Αστέρω Χριστοδουλίδου.

    Στην εκδήλωση την κυβέρνηση και τα κόμματα εκπροσώπησαν η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, οι υπουργοί Εσωτερικών Νίκος Βούτσης και Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής, οι αν. υπουργοί Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος, Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης, Εθνικής Άμυνας Κώστας Ήσυχος, ο υφ. Εθνικής Άμυνας Νίκος Τόσκας, ο γγ Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Ελευθέριος Κρέτσος και οι βουλευτές Αννέτα Καββαδία (ΣΥΡΙΖΑ), Κώστας Καραγκούνης (εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ), Σοφία Βούλτεψη (γραμματέας Πολιτικής Ενημέρωσης ΝΔ), Γιάννης Κουτσούκος (κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΠΑΣΟΚ, πρώην υπουργός) και Χρήστος Κατσιώτης (ΚΚΕ). Επίσης παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Κώστας Λαλιώτης και ο Ηλίας Λιβάνης.

    Τέλος να σημειώσουμε την παρουσία από το Κυπριακό Πρακτορείο του προέδρου του Λάρκου Λάρκου και του αν. διευθυντή Γιώργου Πενηνταέξ, και βέβαια των εργαζόμενων του ΑΠΕ-ΜΠΕ, τωρινών και παλαιότερων.

    Δείτε το ρεπορτάζ από την εκδήλωση στη webTV του ΑΠΕ-ΜΠΕ: FHYPERLINK "http://www.amna.gr/webtv.php?id=79844" http://www.amna.gr/webtv.php?id=79844

    [11] Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Enduro στις Σέρρες

    Μία ειδική, μοναδική διαδρομή motocross με φυσικά άλματα και επικίνδυνες στροφές θα έχουν να διασχίσουν από σήμερα μέχρι και την Κυριακή, οι θαρραλέοι μοτοσικλετιστές που θα διαγωνιστούν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα endurο που πραγματοποιείται αυτό το Σαββατοκύριακο στις Σέρρες.

    Νωρίς, χθες το απόγευμα οι διαγωνιζόμενοι οδηγοί, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, με τις δυνατές νεροποντές, πραγματοποίησαν το super test και αγωνίστηκαν μέσα στο ποτάμι του Αη Γιώργη στις Σέρρες, παίρνοντας μια πρώτη "γεύση" από τις ειδικές διαδρομές που πρέπει να ακολουθήσουν από σήμερα.

    Η διαδρομές θα περιλαμβάνουν πολύ μεγάλα ποσοστά off road, ενώ οι τέσσερις κύκλοι του αγώνα, δίνουν την δυνατότητα στους λάτρεις του αθλήματος, να απολαύσουν συχνά περάσματα από τις δώδεκα ειδικές διαδρομές του αγώνα που θα περιλαμβάνουν διαδρομές Enduro, Motocross και Extreme.

    Η εκκίνηση του παγκόσμιου Πρωταθλήματος θα ξεκινήσει το πρωί από κεντρικό δρόμο βορειανατολικά της πόλης των Σερρών, στην οδό εξοχών, στην Κοιλάδα, ενώ η διαδρομή θα λάβει χώρα, στην περιοχή του Αη Γιώργη και του Ελαιώνα.

    Ο 4ος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Enduro συγκεντρώνει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από τις μεγάλες εργοστασιακές ομάδες, καθώς και δημοσιογράφους από όλο τον κόσμο.

    Τη διοργάνωση για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Enduro στις Σέρρες, ανέλαβε το Αθλητικό σωματείο Auto - Moto Club of Serres (ΛΑΜΣ), υπό την αιγίδα της Αθλητικής Μοτοσυκλετιστικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΑΜΟΤΟΕ, ενώ ξεχωριστή είναι η συμμετοχή των εθελοντών από όλη την Ελλάδα που βοηθούν στη διεκπεραίωση του πρωταθλήματος

    [12] «Αφήστε μας να παίξουμε το μπάσκετ που ξέρουμε»

    Για 10η διαδοχική χρονιά και 15η συνολικά από το 1992, διεκδικούν στους τελικούς της Α1 στο μπάσκετ το τρόπαιο του πρωταθλητή Ελλάδας, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός. Ενόψει του πρώτου αγώνα (Κυριακή 7/6, 19:30), οι δύο προπονητές Γιάννης Σφαιρόπουλος και Σωτήρης Μανωλόπουλος και οι δύο αρχηγοί Βασίλης Σπανούλης και Δημήτρης Διαμαντίδης έστειλαν προς τους φιλάθλους μήνυμα ειρήνης.

    "Αφήστε τις δύο ομάδες να παίξουμε το μπάσκετ που ξέρουμε", προέτρεψε τους φιλάθλους ο Σπανούλης προς αποφυγή βίαιων επεισοδίων. "Φαβορί ο Ολυμπιακός, αλλά θα παλέψουμε", είπε ο Διαμαντίδης. "Έχουμε δουλέψει πολύ καλά για να φτάσουμε εδώ που είμαστε", δήλωσε ο Σφαιρόπουλος. "Τις δύο προηγούμενες χρονιές που είχε προβάδισμα ο Ολυμπιακός, καταφέραμε να στεφθούμε πρωταθλητές", θύμισε ο Μανωλόπουλος. "Ας κερδίσει ο καλύτερος", ευχήθηκε ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Γιώργος Χαλβατζάκης.

    [13] Νίνης, Ταυλαρίδης και Φούντας στην Εθνική ομάδα

    Ο προπονητής της Εθνικής ομάδας Σέρχιο Μαρκαριάν, ανακοίνωσε τα ονόματα των διεθνών που συμπεριέλαβε στην αποστολή του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος για τις εκτός έδρας αναμετρήσεις με τα Νησιά Φερόε στις 13 Ιουνίου, για την προκριματική φάση του EURO 2016, και για το φιλικό με την Πολωνία στις 16 Ιουνίου.

    Νέο πρόσωπο στην Εθνική είναι ο Ταξιάρχης Φούντας, ενώ επιστρέφουν σε αυτή Νίνης και Ταυλαρίδης, ο δεύτερος ύστερα από 10 χρόνια και συγκεκριμένα μετά το 2005 και τα παιχνίδια με Μεξικό και Ιαπωνία για το Κύπελλο Συνομοσπονδιών.

    [14] Φ. Γεννηματά: «Γενικό προσκλητήριο» στη βάση του ΠΑΣΟΚ

    "Γενικό προσκλητήριο" στη βάση του ΠΑΣΟΚ, που σήμερα έχει κάνει διαφορετικές πολιτικές επιλογές, προτίθεται να απευθύνει η Φώφη Γεννηματά αν εκλεγεί στην προεδρία του κόμματος. Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα "Αγορά", η πρώην υπουργός αντιτίθεται στα σενάρια περί αλλαγής ή μετεξέλιξης του κόμματος, επιμένοντας πως "πρέπει να μείνει ζωντανό". Σε ό,τι αφορά τη συμφωνία κυβέρνησης και δανειστών, λέει πως η Χαρ. Τρικούπη θα αποφασίσει για τη στάση της στην ψηφοφορία μόλις δει το περιεχόμενό της.

    Όπως λέει, σε περίπτωση που εκλεγεί πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα απευθύνει προσκλητήριο "στην πολιτική και κοινωνική βάση της παράταξης που είναι διάσπαρτη και έχει "μεταναστεύσει" εκλογικά σε άλλους χώρους. ...Επιθυμία μου και επιθυμία όλων όσων ενδιαφέρονται γι' αυτόν το χώρο είναι η επανασύνδεση και η επανένωση της κεντροαριστεράς".

    Απαντώντας σε προτάσεις συντρόφων της για μετασχηματισμό του ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζει ότι "τo ΠΑΣΟΚ πρέπει να μείνει ζωντανό, να αλλάξει, να ανανεωθεί και να λειτουργήσει ως καταλύτης για την ανασύνταξη του χώρου της σοσιαλδημοκρατίας στην πατρίδα μας. Το εγχείρημα αυτό δεν μπορεί να γίνει ούτε με λογικές συγκεκαλυμμένης αυτοδιάλυσης του ΠΑΣΟΚ, ούτε με κουτοπονηριές αναπαλαίωσης ενός κλειστού κόμματος, που, υπό το πρόσχημα της μετεξέλιξης, θα αναζητεί, απλώς, την ευκαιριακή διεύρυνσή του".

    Η κ. Γεννηματά σημειώνει ότι "δεν υπάρχει πολιτική βάση" για συγκυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Διότι "αυτό που αποτυπώνεται σε κάθε κυβερνητική και κοινοβουλευτική πρωτοβουλία είναι μια ιδεοληπτική, παρωχημένη, δήθεν αριστερή αντίληψη. Είναι στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση με τις ιστορικά και εθνικά επιβεβλημένες αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας του κράτους και της οικονομίας, αναπαράγοντας την αντίληψη και τις δομές της Ελλάδας που χρεοκόπησε".

    Σε ό,τι αφορά τη στάση του ΠΑΣΟΚ εάν κλείσει η διαπραγμάτευση, σημειώνει ότι "το περιεχόμενο της συμφωνίας και το πλαίσιο που θα διαμορφώνει για τη χώρα θα κρίνει τη στάση μας. ...Ο πρωθυπουργός οφείλει να ενημερώσει άμεσα τη Βουλή και να διαμορφωθεί έστω και τώρα ένα εθνικό πλαίσιο για οριστική συμφωνία με τους εταίρους".

    [15] Ν. Κακλαμάνης: Επώδυνη θα είναι η συμφωνία που θα φέρει η κυβέρνηση

    "Επώδυνη" προβλέπει πως θα είναι η συμφωνία που θα φέρει η κυβέρνηση, ο αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης σε συνέντεξή του στην εφημερίδα "Αγορά".

    Συγχρόνως, καλεί τον Αντώνη Σαμαρά "να ζητήσει άμεσα συνάντηση με τον πρωθυπουργό. Να πάνε μαζί στις Βρυξέλλες. Να συναντηθούν με τους υποτιθέμενους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης υποστηρίζοντας το "σήμερα" και το "αύριο" αυτού του τόπου. Είναι ώρα ευθύνης και για τους δύο".

    Λέει ότι "η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές" και υποστηρίζει ότι προσφυγή στις κάλπες θα προκαλούσε "η αλαζονεία και κυρίως η αδυναμία των ΣυριζοΑΝΕΛ".

    Ο κ. Κακλαμάνης αποκαλεί "ευρωλάγνους" όσα στελέχη της Ν.Δ. τάσσονται υπέρ της άνευ όρων ψήφισης της συμφωνίας στη Βουλή και αιτιολογεί: "Όταν επί 3 χρόνια, στηρίζοντας την κυβέρνηση της Ν.Δ., υποστήριζα ότι δεν πρέπει "άνευ όρων" να συμφωνούμε με τους δανειστές, δεν μπορώ να ζητήσω τώρα να το πράξει η κυβέρνηση-"αλαλούμ" των κ. Τσίπρα και Καμμένου, παρά τις εγκληματικές -πολιτικά- παραλείψεις τους. Αυτοί έχουν το "πεπόνι", αυτοί και το "μαχαίρι"... Εκείνοι είναι που θα αποφασίσουν αν θα οδηγήσουν τη χώρα σε απρόβλεπτες περιπέτειες ή θα καταλήξουν, όπως πιστεύω, σε έναν επώδυνο συμβιβασμό για τον ελληνικό λαό, καθώς θεωρώ ότι θα υπάρξουν οριζόντια μέτρα, που θα αγγίζουν, για μία ακόμη φορά, την τσέπη όλων μας".

    Ο κ. Κακλαμάνης κρίνει ότι η όποια απόφαση της Ν.Δ. -σχετικά με υπερψήφιση ή μη της αναμενόμενης συμφωνίας- "πρέπει να προκύψει μετά από συζήτηση και ψηφοφορία στην κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας". Σε άλλη περίπτωση, οι βουλευτές πρέπει να ψηφίσουν κατά συνείδηση. Σε αυτή την περίπτωση, σε ό,τι αφορά την προσωπική του στάση, σημειώνει: "Αν η συμφωνία είναι η "κυκλοφορούσα", προσωπικά δεν μπορώ να στηρίξω μέτρα πολλαπλάσια του email Χαρδούβελη, που μαζί με τον ΕΝΦΙΑ, υπήρξαν οι εκλογικές "ταφόπλακες" της παράταξής μου".

    Προσφυγή στις κάλπες "θα οδηγούσε τη χειμάζουσα οικονομία στον "θάνατο" τονίζει. Το σύνθημα "πρώτη φορά Αριστερά" θα γινόταν ταυτόσημο με πολιτικό ανέκδοτο" σημειώνει και προσθέτει: "Αν η αλαζονεία και κυρίως η αδυναμία των ΣυριζοΑΝΕΛ οδηγήσει σε εκλογές, η παράταξή μας είναι εδώ, έτοιμη να δώσει τη μάχη της, όπως κάναμε πάντα στη μακραίωνη ιστορία μας. Αυτή τη φορά το δίλημμα δεν θα είναι το "ψευδεπίγραφο" μνημόνιο ή αντιμνημόνιο. Θα ήταν ευρώ ή δραχμή. Τους περιμένουμε..."


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 6 June 2015 - 10:32:18 UTC