Browse through our Interesting Nodes for Entertainment in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-06-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ν. Μηταράκης: Προέχει η ανάπτυξη της χώρας
  • [02] Αλ. Μητρόπουλος: Ή συνεχίζουμε σε αδιέξοδες διαπραγματεύσεις ή ρωτάμε τον λαό
  • [03] Σε ήρεμο κλίμα η δίκη της Χρυσής Αυγής
  • [04] «Δεν θα ήθελα στη γειτονιά μου Αφρικανές πόρνες και μετανάστες - διακινητές ναρκωτικών»
  • [05] «Antigoni reloaded»: Θεατρική παράσταση, εργαστήρια και σεμινάριο πάνω στο αρχαίο δράμα

  • [01] Ν. Μηταράκης: Προέχει η ανάπτυξη της χώρας

    «Αυτή τη στιγμή ως χώρα κάνουμε μια μεγάλη κουβέντα για το αν υπάρχει νέο μνημόνιο η όχι και αν τελικά η Ελλάδα θα υπογράψει μια νέα συμφωνία που ελπίζω να γίνει με καλούς όρους, καθώς αυτό ζήτησε ο Ελληνικός λαός από τη σημερινή κυβέρνηση. Μετά την υπογραφή οποιασδήποτε συμφωνίας, θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε τα ουσιαστικά θέματα της πραγματικής οικονομίας. Αυτό που προέχει και δε μπορεί να αναστέλλεται διαρκώς είναι η ανάπτυξη της χώρας».

    Αυτό τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο βουλευτής Χίου και τομεάρχης ναυτιλίας και Αιγαίου της ΝΔ Νότης Μηταράκης, σημειώνοντας ότι στην παρούσα φάση δύο είναι οι μεγάλες προκλήσεις.

    Η είσοδος ιδιωτικών κεφαλαίων στην Ελλάδα και η αντιμετώπιση της ανεργίας που αγγίζει το 25%, με κίνδυνο να αυξηθεί, αν τελικά δεν υπάρξει ανάπτυξη. Υπογραμμίζει επίσης ότι η δυνατότητα του δημοσίου να επενδύει είναι περιορισμένη και ότι θα πρέπει μπουν στη χώρα νέα κεφάλαια με επενδύσεις στις λιμενικές υποδομές. Παράλληλα δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη ανάπτυξης της Κρουαζιέρας σημειώνοντας ότι υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις ώστε η χώρα μας να γίνει το επίκεντρο στη ΝΑ Ευρώπη.

    Αναφερόμενος στην ανάπτυξη των λιμανιών, μέσω παραχωρήσεων χρήσης σε ιδιώτες, τονίζει ότι το θέμα με το λιμάνι του Πειραιά θα πρέπει να προχωρήσει ενώ σχολιάζοντας την επιλογή της Cosco για τη χώρα μας, συμπληρώνει ότι από τη συγκεκριμένη επένδυση η Ελλάδα απέκτησε μια τεράστια στρατηγική σημασία. «Αυτό δεν θα είχε συμβεί αν η κινεζική εταιρεία επέλεγε αντί του Πειραιά ένα λιμάνι μιας όμορης χώρας για να διακινήσει τα προϊόντα της προς την Ευρώπη» δηλώνει.

    [02] Αλ. Μητρόπουλος: Ή συνεχίζουμε σε αδιέξοδες διαπραγματεύσεις ή ρωτάμε τον λαό

    «Είναι μονόδρομος να ερωτηθεί ο λαός... Είναι σκηνικό απόλυτου αδιεξόδου... Ή συνεχίζουμε σε αδιέξοδες διαπραγματεύσεις ή ρωτάμε τον λαό πού πρέπει να πάμε... Όχι ερώτηση "ευρώ ή δραχμή" αυτό θα ήταν μια τραγωδία» ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Αλέξης Μητρόπουλος, μιλωντας στον ΣΚΑΪ για την εξέλιξη της διαπραγμάτευσης.

    Χαρακτήρισε ως «σχέδιο εξώθησης από τις διαπραγματεύσεις και πολεμικό ανακοινωθέν» το σχέδιο κειμένου των δανειστών. «Είναι το χειρότερο, αντικοινωνικότερο σχέδιο που έχει προταθεί ποτέ σε λαό, δεν μπορεί να εφαρμοστεί από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να περάσει το σχέδιο από Κοινοβουλευτική Ομάδα, δεν θα το προτείνει ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Δεν υπάρχει στοιχείο σύμπτωσης, ο Τσίπρας αγωνιωδώς ζητάει διέξοδο αυτοί επιμένουν στην εκτεταμένη εφαρμογή του προγράμματος» υποστήριξε.

    Σύμφωνα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ «υπερβάλαμε ως προς τις δυνατότητες μας, υποτιμήθηκε η κατάσταση... Κυριάρχησε η ακραία γραμμή Σόιμπλε και Λαγκάρντ... Δεν υπάρχει στοιχείο σύμπτωσης, πρόκειται για απόλυτο αδιέξοδο». Ο κ. Μητρόπουλος άφησε δε αιχμές για τη συμφωνία του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου, χαρακτηρίζοντας το σχέδιο κειμένου ως «νομοτελειακή εξέλιξη όσων δυστυχώς αποφασίστηκαν στις 20 Φλεβάρη και δέσμευσαν τη χώρα μας. Η στάση των δανειστών είναι γραμμή εμμονής στη συμφωνία».

    [03] Σε ήρεμο κλίμα η δίκη της Χρυσής Αυγής

    Σε ήρεμο κλίμα, μέχρι στιγμής, διεξάγεται η δίκη της Χρυσής Αυγής. Περίπου 150 άτομα έχουν συγκεντρωθεί έξω από τις δικαστικές φυλακές Κορυδαλλού, όπου ξεκίνησε πριν από λίγη ώρα η δίκη της Χρυσής Αυγής. Οι συγκεντρωμένοι φωνάζουν συνθήματα κατά του ναζισμού, ενώ σε πανό που έχουν αναρτήσει γράφουν «Ισόβια στους νεοναζί της Χρυσής Αυγής» και «Όχι η δίκη αυτή στον Κορυδαλλό».

    Σημειώνεται ότι η λεωφόρος Γρηγορίου Λαμπράκη, που περνά μπροστά από τις φυλακές Κορυδαλλού, είναι ανοικτή και στα δυο ρεύματα.

    [04] «Δεν θα ήθελα στη γειτονιά μου Αφρικανές πόρνες και μετανάστες - διακινητές ναρκωτικών»

    «Σε πόσα χρόνια θα γίνει η όσμωση (μεταξύ των μεταναστών και του ελληνικού λαού); Αναρωτιέμαι. Όλη αυτή η πίεση που έρχεται από αυτούς τους λαούς, φυσικά και είναι πρόβλημα. Σωστά, όλα αυτά, τα θεωρητικά ...Δεν θα συμφωνήσω, όμως, όσο κι αν θέλουμε να φαινόμαστε φιλάνθρωποι ...Δεν έχω λύση να προτείνω ...Δεν ξέρω αν μπορώ να συνυπάρξω με τις Αφρικανές πόρνες και τους διακινητές ναρκωτικών ...Όχι, δεν θα 'θελα να τους έχω στη γειτονιά μου. Δεν είναι που πλήττουν την αισθητική μου αντίληψη, την καθημερινότητά μου πλήττουν...». (Θανάσης Βαλτινός, συγγραφέας - ακαδημαϊκός. Τοποθέτησή του σε συζήτηση που ακολούθησε της κεντρικής ομιλίας του στο συνέδριο, με θέμα: «Θεσσαλονίκη- Ξαναβρίσκοντας την πολυπολιτισμικότητα- Μεσόγειος, σύνορο και γέφυρα σε εποχή κρίσης»).

    Απόψε, στις 19:00 συνεχίζονται οι συζητήσεις και αναγνώσεις στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης (αίθουσα δημοτικού συμβουλίου), με τη συμμετοχή των συγγραφέων: Βασίλη Αμανατίδη, Φοίβη Γιαννίση, Γιάννη Σκαραγκά, Βασίλη Τερζόπουλου, Χρήστου Χρυσόπουλο κ.ά.

    [05] «Antigoni reloaded»: Θεατρική παράσταση, εργαστήρια και σεμινάριο πάνω στο αρχαίο δράμα

    Τα δύο κυριότερα Πανεπιστήμια της Φιλανδίας υποδέχεται στην Αθήνα, από σήμερα έως τις 13 Ιουνίου, το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, στο πλαίσιο του προγράμματός του «Αρχαίο Δράμα: Επιρροές και σύγχρονες προσεγγίσεις», που συνεχίζεται για τέταρτη χρονιά.

    Οι ξένοι πανεπιστημιακοί θα πραγματοποιήσουν σεμινάρια και εργαστήρια γύρω από τις θεματικές της θεατρικής σκηνής ως μουσικού οργάνου, της αρχαίας κωμωδίας και της ανάλυσης του Χορού στο αρχαίο δράμα.

    Η συνεργασία του Ιδρύματος Κακογιάννη γίνεται με το Πανεπιστήμιο Τεχνών/Ακαδημία Θεάτρου και το Πανεπιστήμιο Aalto/Σχολή Τεχνών, Σχεδίου και Αρχιτεκτονικής, της Φιλανδίας, γνωστά, για την πρωτοποριακή αντιμετώπιση των ηχητικών τοπίων, ντιζάιν και σκηνικών και τη συμμετοχή των φοιτητών στη διαμόρφωση των παραστάσεων και των θεατρικών προτάσεων.

    Στην Αθήνα θα ανεβάσουν την παράσταση «Antigoni Reloaded», εμπνευσμένη από την «Αντιγόνη» του Σοφοκλή, με χρήση πολυμέσων, σε σκηνοθεσία-δραματουργική επεξεργασία του Γιάνε Πέλινεν.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 4 June 2015 - 8:30:26 UTC