Read the Treaty of Sevres (10 August 1920) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-06-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Καραγκούνης: «Δεν διανοούμαστε ότι μπορεί η χώρα να οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές»
  • [02] Αναμένεται μείωση των αριστούχων και πτώση των βάσεων στις μεσαίες και υψηλόβαθμες σχολές
  • [03] Ο Σόιμπλε μειώνει τις ελπίδες για μια γρήγορη συμφωνία με την Αθήνα
  • [04] Μέρκελ: Συμφωνία με την Αθήνα μέσα στον Ιούνιο
  • [05] ΕΚΤ: Θέλουμε την Ελλάδα στην ευρωζώνη
  • [06] Αμετάβλητα διατηρεί τα κυριότερα επιτόκια της η ΕΚΤ
  • [07] Βάση διαπραγμάτευσης η πρόταση των θεσμών, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Γερμανικού υπουργείου Οικονομικών
  • [08] Μ. Ρούτε: Οι θεσμοί πρέπει να σεβαστούν την ελληνική κυβέρνηση, κι εκείνη τις δεσμεύσεις της
  • [09] Εκατοντάδες αντικείμενα από τη συλλογή του νοσοκομείου «Σωτηρία» χαρακτηρίστηκαν μνημεία
  • [10] Ένα νέο σφάλμα στο Skype προκαλεί τη διακοπή της λειτουργίας της υπηρεσίας
  • [11] Οι Βρυξέλλες καλούν τη FIFA να προχωρήσει σε «αλλαγή εκ θεμελίων»

  • [01] Καραγκούνης: «Δεν διανοούμαστε ότι μπορεί η χώρα να οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές»

    «Δεν διανοούμαστε ότι μπορεί η χώρα να οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές αυτή τη στιγμή», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης στον ραδιοσταθμό Real.

    «Αν θέλουν να πάνε σε πρόωρες εκλογές, πάει να πει ότι έχουν, στην ουσία, απολέσει την εντολή τους και τότε θα κριθούν γι' αυτήν την απώλεια εντολής και κυρίως θα κριθούν για τους κινδύνους που μπορεί να φέρει αυτή η προεκλογική περίοδος ή η όποια εκλογική περίοδος στη χώρα», ανέφερε ο κ Καραγκούνης.

    Πρόσθεσε, πάντως, πως μια εκλογική διαδικασία θα ήταν καλοδεχούμενη για τη ΝΔ και τόνισε:

    «Το να αναβαπτίσεις την εντολή τέσσερις μήνες μετά αφού την πήρες, πάει να πει ότι θέλεις να φέρεις μια άλλη εντολή. Αν αυτή η άλλη εντολή δεν έχει καμία σχέση με την προηγούμενη και λέει άλλα πράγματα, γιατί μόνο τότε θα μπορεί να θες να αναβαπτίσεις την εντολή σου, τότε, λοιπόν, όλοι θα κριθούμε πολιτικά και όλοι θα πάρουμε τις ευθύνες των εκλογών και των λεγομένων. Πάντως, να ξέρετε ότι σε αυτή την περίπτωση η ΝΔ δεν φοβάται καθόλου τις εκλογές, είναι πραγματικά καλοδεχούμενες, παρ' ότι το λέμε σε όλους τους τόνους, ότι δεν διανοούμαστε ότι μπορεί η χώρα να οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές αυτή τη στιγμή».

    Στην επισήμανση, ωστόσο, ότι δημοσκοπικά η ΝΔ θα έπρεπε να φοβάται τις εκλογές, ο εκπρόσωπος του κόμματος ανέφερε:

    «Δημοσκοπικά θα σας πω ότι τον Μάιο του 2012 είχαμε πάρει 18,86%. Επειδή υπήρξαν συγκεκριμένα διακυβεύματα σε 20 ημέρες πήραμε 30%. Ο κόσμος όταν θα έρθει η ώρα των αποφάσεων θα κρίνει και θα συγκρίνει».

    [02] Αναμένεται μείωση των αριστούχων και πτώση των βάσεων στις μεσαίες και υψηλόβαθμες σχολές

    Μείωση των αριστούχων κατά 25 έως 30% στις πανελλαδικές εξετάσεις φέτος, σε σχέση με πέρυσι δείχνουν τα πρώτα βαθμολογικά ίχνη από περίπου 12 χιλιάδες γραπτά, όπως επισημαίνει στο ΑΠΕ -ΜΠΕ ο εκπαιδευτικός αναλυτής Χρήστος Κάτσικας, ο οποίος προβλέπει πτώση των βάσεων στις μεσαίες και υψηλόβαθμες σχολές.

    Σύμφωνα με τον κ. Κάτσικα, «η πτώση των βάσεων αφορά στο δεύτερο, το τρίτο και το τέταρτο επιστημονικό πεδίο, δηλαδή, εκεί όπου βρίσκονται οι φυσικομαθηματικές, πολυτεχνικές, ιατρικές, φαρμακευτικές και οδοντιατρικές σχολές». Όπως σημειώνει μάλιστα, η πτώση αυτή θα αφορά «στα πανεπιστήμια της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης καθώς και της περιφέρειας». Ωστόσο, στα περιφερειακά πανεπιστήμια, «η πτώση θα είναι μεγαλύτερη και θα ξεκινά τουλάχιστον από τα 500 μόρια».Οι βαθμοί θα ανακοινωθούν το τρίτο δεκαήμερο του Ιουνίου, ενώ οι βάσεις μετά τις 20 Αυγούστου.

    [03] Ο Σόιμπλε μειώνει τις ελπίδες για μια γρήγορη συμφωνία με την Αθήνα

    Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε ότι μια πρώτη ματιά στις προτάσεις για μεταρρυθμίσεις που διατύπωσε η Ελλάδα προς τους διεθνείς δανειστές φανερώνει πως οι συνομιλίες με στόχο την επίτευξη μιας συμφωνίας για την αποδέσμευση μετρητών για την Αθήνα θα χρειαστούν ακόμη καιρό.

    Υπενθυμίζοντας σχόλια που έκανε την περασμένη εβδομάδα και σύμφωνα με τα οποία δεν συμμερίζεται την ελληνική αισιοδοξία για μια συμφωνία, ο Σόιμπλε δήλωσε πως η κατάσταση παραμένει απαράλλακτη μετά τις τελευταίες προτάσεις της Αθήνας.

    «Δεν έχω πληροφορίες ότι έχει αλλάξει ο,τιδήποτε σημαντικό σε όρους ουσίας», δήλωσε ο Σόιμπλε στη διάρκεια εκδήλωσης στο Βερολίνο.

    Νωρίτεραο εκπρόσωπος του Γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Μάρτιν Γιέγκερδήλωσε ότι«είναι αυτονόητο πως μια πρόταση των θεσμών θα λαμβάνει υπόψη και επιθυμίες της ελληνικής κυβέρνησης», αλλά υπάρχουν κάποιοι «αμετακίνητοι» όροι και στο τέλος «πρέπει να βγαίνει ο λογαριασμός». Ο ίδιος επανέλαβε ότι για την γερμανική κυβέρνηση δεν υπάρχει ενδεχόμενο κουρέματος του ελληνικού χρέους.

    «Κούρεμα και παρόμοια θέματα δεν αποτελούν επιλογή για το μέλλον», είπε χαρακτηριστικά.

    «Σημείο εκκίνησης είναι το τρέχον πρόγραμμα και η συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου. Είπαμε ότι θα δείξουμε ευελιξία, αλλά οι αριθμοί πρέπει να βγαίνουν», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

    [04] Μέρκελ: Συμφωνία με την Αθήνα μέσα στον Ιούνιο

    Η γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ δήλωσε σήμερα ότι οι διεθνείς πιστωτές εργάζονται εντατικά με την Ελλάδα για να επιτευχθεί μια συμφωνία αυτό το μήνα και να αποδεσμευθούν τα κεφάλαια που χρειάζεται η χώρα για να αποπληρώσει δάνεια.

    «Όλη η δουλειά που κάνουμε έχει στόχο να εξασφαλισθεί η ολοκλήρωση της συμφωνίας στο συμφωνηθέν χρονικό πλαίσιο. Εργαζόμαστε εντατικά γι' αυτό», δήλωσε η Μέρκελ σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον πρόεδρο της Αιγύπτου, όταν ερωτήθηκε αν θα δοθεί στην Ελλάδα περισσότερος χρόνος πέραν του τέλους Ιουνίου για την επίτευξη μιας συμφωνίας.

    Εξάλλου, σύμφωνα με πηγές της ευρωζώνης, αναβάλλεται για αύριο στις 6.30 το απόγευμα, το προγραμματισμένο για σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης Euroworking Group.

    [05] ΕΚΤ: Θέλουμε την Ελλάδα στην ευρωζώνη

    Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα επιθυμεί την παραμονή της Ελλάδος στη ζώνη του ευρώ, διαβεβαίωσε ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι.

    Ωστόσο πρόσθεσε απαιτείται η επίτευξη μίας ισχυρής συμφωνίας. Τα χαρακτηριστικά μίας τέτοιας συμφωνίας, σύμφωνα με τον ευρωπαίο κεντρικό τραπεζίτη, θα πρέπει να προάγει την ανάπτυξη στην Ελλάδα, την κοινωνική δικαιοσύνη και να διασφαλίζει την δημοσιονομική σταθερότητα. Επίσης, η συμφωνία θα πρέπει να αντιμετωπίζει τις υπάρχουσες ανισορροπίες στον χρηματοπιστωτικό τομέα.

    Ο κ. Ντράγκι απαντώντας σε άλλη ερώτηση, υποστήριξε ότι η όποια συμφωνία για τα πρωτογενή πλεονάσματα του προϋπολογισμού στην Ελλάδα οφείλει να λάβει υπ? όψιν τις αρνητικές εξελίξεις στο μέτωπο της ανάπτυξης.

    Για το αίτημα αύξησης των εντόκων γραμματίων που έχει θέσει η ελληνική κυβέρνηση, ο κ Ντράγκι επεσήμανε ότι η ΕΚΤ θα το επανεξετάσει όταν οι θεσμοί εγκρίνουν την καταβολή της δόσης από το πρόγραμμα.

    Ο κ. Ντράγκι απέφυγε να επεκταθεί καθώς όπως είπε βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις.

    [06] Αμετάβλητα διατηρεί τα κυριότερα επιτόκια της η ΕΚΤ

    Αμετάβλητα στα ιστορικά χαμηλά επίπεδά τους αποφάσισε να διατηρήσει τα κυριότερα επιτόκια αναφοράς του ευρώ, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου.

    Συγκεκριμένα, το επιτόκιο για πράξεις κύριας αναχρηματοδότησης του ευρωσυστήματος παρέμεινε αμετάβλητο στο επίπεδο του 0,05%, το διευκόλυνσης οριακής χρηματοδότησης στο επίπεδο του 0,30% και το επιτόκιο διευκόλυνσης αποδοχής καταθέσεων στο επίπεδο του -0,20%.

    [07] Βάση διαπραγμάτευσης η πρόταση των θεσμών, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Γερμανικού υπουργείου Οικονομικών

    Η πρόταση των τριών θεσμών θα είναι για μας η σημαντική βάση διαπραγμάτευσης, δήλωσε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Μάρτιν Γιέγκερ, επισημαίνοντας ότι δεν έχει ακόμη δει το ελληνικό κείμενο.

    «Εάν, όμως, λάβω υπόψη το τι υπάρχει από σχόλια, περιγραφές,σχόλια από την Αθήνα από κυβερνητικές πηγές, τότε έχω την εντύπωση ότι αυτή η λίστα δεν πρόκειται να είναι η τελευταία λύση του προβλήματος», πρόσθεσε και σημείωσε ότι το Βερολινο εξεπλάγη από την ελληνική πρόταση, καθώς «περιμέναμε εδώ και μήνες συγκεκριμένες και λεπτομερείς ελληνικές προτάσεις».

    Τώρα λέγεται ότι έχουν έρθει, συνέχισε και τόνισε:«Δεν μπορώ εδώ να σχολιάσω κάτι, το οποίο δεν διαθέτω. Εάν, όμως, λάβω υπόψη το τι υπάρχει από σχόλια, περιγραφές, σχόλια από την Αθήνα από κυβερνητικές πηγές, τότε έχω την εντύπωση ότι αυτή η λίστα δεν πρόκειται να είναι η τελευταία λύση του προβλήματος. Αλλά αυτό δεν είναι και τόσο σημαντικό, διότι γνωρίζετε ότι την Δευτέρα - λόγω του γεγονότος ότι η Ελλάδα εδώ και μήνες δεν παρουσίαζε τίποτα - οι 3 Θεσμοί συνεννοήθηκαν να υποβάλουν μια δική τους πρόταση. Αυτές οι συζητήσεις διεξάγονται και αυτή η πρόταση των 3 Θεσμών θα είναι για εμάς η σημαντική βάση των συζητήσεων».

    [08] Μ. Ρούτε: Οι θεσμοί πρέπει να σεβαστούν την ελληνική κυβέρνηση, κι εκείνη τις δεσμεύσεις της

    Οι θεσμοί θα πρέπει να σεβαστούν τη νέα κυβέρνηση στην Ελλάδα, η οποία με τη σειρά της θα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει η χώρα, υποστήριξε σήμερα ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε.

    «Αυτό που πρέπει να κάνουμε, είναι να δώσουμε στον Αλέξη Τσίπρα και στην κυβέρνησή του να καταλάβουν το εξής: σεβόμαστε το γεγονός ότι υπάρχει μια νέα κυβέρνηση, όπως και αυτοί πρέπει να σεβαστούν το γεγονός ότι η Ελλάδα ως χώρα σύνηψε ορισμένες συμφωνίες με την ΕΕ που πρέπει να γίνουν σεβαστές» είπε ο Ρούτε.

    «Ξέρω ορισμένα από τα βασικά στοιχεία της συμφωνίας, αλλά δεν θα βοηθούσε να τα συζητήσουμε δημοσίως», πρόσθεσε ο Ολλανδός πρωθυπουργός, μιλώντας στο περιθώριο της συνόδου του ΟΟΣΑ στο Παρίσι.

    Σχετικά με μια υποθετική έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, ο Ρούτε είπε ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί αλλά ο ίδιος «δεν το εύχεται».

    [09] Εκατοντάδες αντικείμενα από τη συλλογή του νοσοκομείου «Σωτηρία» χαρακτηρίστηκαν μνημεία

    Ιατρικός εξοπλισμός, έπιπλα, στολές, χρηστικά σκεύη και αρχειακό υλικό, από τη συλλογή του νοσοκομείου νοσημάτων θώρακος «Σωτηρία» χαρακτηρίστηκαν ομόφωνα μνημεία κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων.

    Πρόκειται για 286 αντικείμενα, σημαντικής ιστορικής και επιστημονικής αξίας, πολλά από αυτά βρέθηκαν στους χώρους του νοσοκομείου, ενώ άλλα συγκεντρώθηκαν από εργαζόμενους, συγγενείς και φίλους ασθενών. Τα περισσότερα χρονολογούνται από τα τέλη του 19ου αιώνα και έπειτα και αποτυπώνουν την πορεία του «Σωτηρία», αλλά και την εξέλιξη της ιατρικής επιστήμης και της νόσου της φυματίωσης και των συγγενών πνευμονικών νοσημάτων, που από μάστιγα του 19ου αιώνα έγιναν χαμηλής προτεραιότητας νοσήματα από τα μέσα του 20ου αιώνα και μετά για να επανεμφανιστούν απειλητικά από τα τέλη της δεκαετίας του '80.

    [10] Ένα νέο σφάλμα στο Skype προκαλεί τη διακοπή της λειτουργίας της υπηρεσίας

    Αναστάτωση στους χρήστες του Skype έχει προκαλέσει ένα glitch (σφάλμα), το οποίο μόλις ενεργοποιηθεί κλείνει αυτόματα την δημοφιλή υπηρεσία διαδικτυακής επικοινωνίας μη επιτρέποντας τη χρήση της στα περισσότερα συστήματα υπολογιστών.

    mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:#0F1419;mso-fareast-language: Πληθώρα χρηστών που χρησιμοποιούν συστήματα με λειτουργικό Windows, iOS ή Android ανέφεραν ότι έλαβαν ένα μήνυμα από άγνωστο αποστολέα το οποίο περιείχε 8 συγκεκριμένους χαρακτήρες, «http://:» (χωρίς τα αποσιωπητικά), περίπου την αρχή δηλαδή ενός URL.

    mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:#0F1419;mso-fareast-language: Το μήνυμα αυτό προκαλεί τη διακοπή της λειτουργίας της εφαρμογής του Skype. Όταν προσπάθησαν να ανοίξουν και πάλι την εφαρμογή δεν τα κατάφεραν, αφού το glitch «κλείδωνε» το λογαριασμό τους.

    mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:#0F1419;mso-fareast-language: Το πρόβλημα ανέφεραν χρήστες στα φόρουμ υποστήριξης της κοινότητας του Skype. Σύμφωνα με την εταιρεία VentureBeat, η διαγραφή του ιστορικού των γραπτών συνομιλιών από το Skype ήταν ένας αναποτελεσματικός τρόπος διόρθωσης του σφάλματος, καθώς η υπηρεσία κατεβάζει αυτόματα το ιστορικό μετά την επανεκκίνηση του προγράμματος, προκαλώντας και πάλι τη διακοπή της λειτουργίας.

    mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:#0F1419;mso-fareast-language:

    [11] Οι Βρυξέλλες καλούν τη FIFA να προχωρήσει σε «αλλαγή εκ θεμελίων»

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζήτησε σήμερα να υπάρξει «μια αλλαγή εκ θεμελίων» στους κόλπους της FIFA εκτιμώντας ότι η παραίτηση του Γιόζεφ Μπλάτερ αντιπροσωπεύει απλώς «έναν σταθμό σε μια μακρά διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθήσει για να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη».

    Ο 79χρονος Μπλάτερ, ο οποίος έχει περάσει σχεδόν 40 χρόνια στη FIFA, παραιτήθηκε χθες από την προεδρία της διεθνούς ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, μόλις τέσσερις ημέρες μετά την επανεκλογή του για μια πέμπτη θητεία, ενώ η FIFA συγκλονίζεται από μια σειρά σκανδάλων διαφθοράς.

    Η παραίτηση του Μπλάτερ «αντιπροσωπεύει απλώς έναν σταθμό σε μια μακρά διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθηθεί για να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη και να εγκαθιδρυθεί στη FIFA ένα σταθερό σύστημα καλής διακυβέρνησης», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για τον αθλητισμό Τιμπόρ Ναβράτσιτς.

    Ο επίτροπος διευκρίνισε ότι «σκέπτεται» τον τρόπο με τον οποίο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή «μπορεί να διαδραματίσει έναν ρόλο».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 3 June 2015 - 14:30:27 UTC