Visit the Hellenic Astronomical Society Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-06-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συγκέντρωση εργαζομένων στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής
  • [02] Κατασβέστηκε πυρκαγιά σε βιοτεχνία στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης
  • [03] Αίσιο τέλος στην ομηρία γυναίκας στο πλοίο «Κρήτη-2»
  • [04] Η Ελλάδα «επιταχύνει» από σήμερα με τον πρώτο της υπερυπολογιστή
  • [05] Η καθημερινή χρήση φακών επαφής αυξάνει τον κίνδυνο για μολύνσεις των ματιών
  • [06] NYT: Ο γγ της FIFA Βαλκ μεταβίβασε 10 εκατ. δολάρια
  • [07] Ξεκίνησε έρευνα στη Βραζιλία για ξέπλυμα χρήματος στο ποδόσφαιρο

  • [01] Συγκέντρωση εργαζομένων στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής

    Συγκέντρωση έξω από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Δυτικής Αττικής στο Αιγάλεω, πραγματοποιεί σήμερα στις 09:30 ο Ενιαίος Σύλλογος Εργαζομένων Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής, μετά την καταγγελία του διοικητή του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής, Παύλου Θεοδωράκη, στον αρμόδιο εισαγγελέα ζητώντας την ποινική δίωξη τριών μελών του σωματείου εργαζομένων.

    Η κινητοποίηση των εργαζομένων του ΨΝΑ ξεκίνησε στις 26 Μαίου και συνεχίζεται, με καθολικό αίτημα προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας για άμεση «αποπομπή» του διοικητή «για μια σειρά ενεργειών, αποδόμησης και κατάρρευσης του Νοσοκομείου».

    Οι εργαζόμενοι κάνουν λόγο για «τρομοκρατία» και «ποινικοποίηση» των αγώνων τους και δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις έως την οριστική λύση του θέματος. Την πράξη του διοικητή καταδικάζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία και δηλώνει την συμπαραστασή της στους αγώνες των εργαζομένων.

    Την ανάγκη άμεσης αντικατάστασης των διοικητών που διόρισε η προηγούμενη κυβέρνηση επισημαίνει ο πρόεδρος της Ενωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας Δημήτρης Βαρνάβας.

    [02] Κατασβέστηκε πυρκαγιά σε βιοτεχνία στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης

    Πυρκαγιά ξέσπασε σε υπόγεια βιοτεχνία στην περιοχή της Νεάπολης, όταν άγνωστοι πέταξαν δύο βόμβες μολότοφ, λίγο μετά τις 04:00 το πρωί.

    Στο σημείο έφτασαν δύο οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, με πέντε άντρες που κατέσβεσαν τη φωτιά, η οποία προκάλεσε υλικές ζημιές.

    [03] Αίσιο τέλος στην ομηρία γυναίκας στο πλοίο «Κρήτη-2»

    Συνελήφθη από άνδρες της ομάδας υποβρυχίων αποστολών ο άντρας περίπου 30 ετών, που με την απειλή ενός σπασμένου ποτηριού κρατούσε όμηρο μια γυναίκα στο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Κρήτη-2» υπό αδιευκρίνιστη αιτία. Το πλοίο κατέπλευσε στο λιμάνι του Πειραιά γύρω στις 6:30 το πρωί αποβιβάζοντας 614 επιβάτες, ενώ στο σημείο όπου έδεσε το πλοίο υπήρχε κλιμάκιο των ειδικών αποστολών του λιμενικού και στελέχη της ασφάλεια του κεντρικού λιμεναρχείου Πειραιά.

    Ο 30χρονος μετά τη σύλληψη του οδηγήθηκε στο κεντρικό λιμεναρχείο Πειραιά ενώ η γυναίκα για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο συλληφθείς δεν φέρεται να είχε κάποια σχέση με τη γυναίκα ούτε είχε διατυπώσει κάποιο αίτημα στον πλοίαρχο του πλοίου.

    [04] Η Ελλάδα «επιταχύνει» από σήμερα με τον πρώτο της υπερυπολογιστή

    Η Ελλάδα εισέρχεται από σήμερα πλέον στη χορεία των χωρών που διαθέτουν υπερυπολογιστή. Ο καθηγητής του ΕΜΠ Παναγιώτης Τσανάκας, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Εθνικού Δικτύου Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ), εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τη ζωτική σημασία του για τη χώρα μας.

    Όπως λέει, η ζήτηση ήδη είναι τρομακτική από τους Έλληνες ερευνητές, που θέλουν να αξιοποιήσουν τις μεγάλες δυνατότητες του Η/Υ. Η χρήση του αρχικά θα είναι δωρεάν για όλους, σε αυτόν θα έχουν πρόσβαση και ξένοι επιστήμονες, ενώ θεωρείται από τώρα δεδομένη η μελλοντική αναβάθμισή του.

    Η εθνική υπερ-υπολογιστική υποδομή υψηλών επιδόσεων (High Performance Computer - HPC) είναι εγκατεστημένη σε έναν ειδικά διαμορφωμένο ασφαλή υπόγειο χώρο, περίπου 100 τ.μ., στο κεντρικό κτίριο του υπουργείου Παιδείας στο Μαρούσι, ο τομέας Έρευνας & Καινοτομίας του οποίου, μαζί με το ΕΔΕΤ, διαχειρίζονται τον υπερυπολογιστή.

    [05] Η καθημερινή χρήση φακών επαφής αυξάνει τον κίνδυνο για μολύνσεις των ματιών

    Οι άνθρωποι που φοράνε καθημερινά τους φακούς επαφής, αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο λοιμώξεων, επειδή οι φακοί μπορούν να αλλοιώσουν την ευαίσθητη ισορροπία των μικροοργανισμών που ζουν στα μάτια, μεταφέροντας βακτήρια από το δέρμα. Είναι γνωστό ότι όσοι φοράνε φακούς, είναι πιο επιρρεπείς σε μολύνσεις και η νέα έρευνα ρίχνει περισσότερο φως στο ζήτημα.

    Οι ερευνητές, με επικεφαλής τη μικροβιολόγο Μαρία Γκλόρια Ντομίγκεθ-Μπέλο του Ιατρικού Κέντρου Langone του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, που έκαναν τη σχετική ανακοίνωση στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρείας Μικροβιολογίας στη Νέα Ορλεάνη, πραγματοποίησαν γενετικές αναλύσεις και ανακάλυψαν μεταβολές στη σύνθεση του μικροβιώματος (των βακτηριακών κοινοτήτων) στην επιφάνεια των ματιών όσων φοράνε συνεχώς τους φακούς επαφής.

    [06] NYT: Ο γγ της FIFA Βαλκ μεταβίβασε 10 εκατ. δολάρια

    Ο Ζερόμ Βαλκ, γενικός γραμματέας της FIFA και δεξί χέρι του προέδρου της Σεπ Μπλάτερ, μεταβίβασε 10 εκατομμύρια δολάρια σε λογαριασμούς που διαχειριζόταν ο πρώην αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Τζακ Γουόρνερ, αποκάλυψαν χθες οι New York Times. Σύμφωνα με την εφημερίδα, η οποία επικαλείται πολλούς ομοσπονδιακούς αξιωματούχους των ΗΠΑ που ζήτησαν να μην κατονομαστούν, η μεταβίβαση έγινε το 2008 από έναν λογαριασμό της FIFA και φέρεται ότι αποτελεί «ένα κεντρικό στοιχείο του σκανδάλου διαφθοράς που συγκλονίζει το παγκόσμιο ποδόσφαιρο» και τα ηγετικά του στελέχη.

    Τα 10 αυτά εκατομμύρια δολάρια που μεταβιβάστηκαν συνιστούν, σύμφωνα με τους New York Times, ένα από τα κρίσιμα στοιχεία που οδήγησαν την περασμένη εβδομάδα στις συλλήψεις και στην απαγγελία κατηγοριών σε 14 στελέχη της FIFA. Αυτά φέρεται ότι επιτρέπουν επίσης να «πλησιάσει (η έρευνα) τον κ. Μπλάτερ», τον πρόεδρο της FIFA, ο οποίος επανεξελέγη στα τέλη της περασμένης εβδομάδας για μια πέμπτη θητεία.

    [07] Ξεκίνησε έρευνα στη Βραζιλία για ξέπλυμα χρήματος στο ποδόσφαιρο

    Η δικαιοσύνη της Βραζιλίας ξεκίνησε έρευνα για τον πρώην πρόεδρο της βραζιλιάνικης ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας Ρικάρντο Τεϊξέιρα για ξέπλυμα χρήματος και απάτη μεταξύ του 2009 και του 2012, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της εισαγγελίας του Ρίο ντε Ζανέιρο. «Η έρευνα αυτή διεξάγεται με την μεγαλύτερη διακριτικότητα» πρόσθεσε σε δηλώσεις που έκανε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος της εισαγγελίας Μαρσέλο ντελ Νέγκρι, επιβεβαιώνοντας ότι διεξάγεται έρευνα.

    Ο Τεϊξέιρα, ο οποίος ήταν επικεφαλής του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου για 23 χρόνια, έχει καταθέσει στους τραπεζικούς του λογαριασμούς 464 εκατομμύρια ρεάλ (περίπου 133,3 εκατομμύρια ευρώ), σύμφωνα με αστυνομική πηγή, την οποία επικαλείται το περιοδικό Epoca.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 2 June 2015 - 6:30:24 UTC