Browse through our Collection of Internet Directories by Country Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-05-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κοινή παραδοχή, να βρεθεί γρήγορα συμφωνία
  • [02] Επιστολή από 43 βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κατά της εκπροσώπησης στο ΔΝΤ από την Έλενα Παναρίτη
  • [03] Αντίθετη με την επιλογή της Ελ. Παναρίτη, η Ό. Γεροβασίλη
  • [04] Ζ. Κ. Γιούνκερ: Ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα βλάψει την εμπιστοσύνη στο ενιαίο νόμισμα
  • [05] Αστέρας Τρίπολης-Ατρόμητος: 1-0

  • [01] Κοινή παραδοχή, να βρεθεί γρήγορα συμφωνία

    Σε πολύ καλό κλίμα και με κοινή παραδοχή όλων ότι πρέπει να βρεθεί γρήγορα συμφωνία, διεξήχθη και ολοκληρώθηκε η τηλεδιάσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ και τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

    Λίγο μετά την ολοκλήρωση της τηλεδιάσκεψης, τις πύλες του Μεγάρου Μαξίμου πέρασε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος συναντάται με τον πρωθυπουργό.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη συνάντηση αναμένεται να συζητηθεί και το θέμα της τοποθέτησης της Έλενας Παναρίτη στη θέση εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ.

    Τέσσερις συντελεστές ΦΠΑ

    Με ταχείς ρυθμούς φαίνεται ότι προχωρούν οι διαπραγματεύσεις για την επίτευξη συμφωνίας στις Βρυξέλλες. Κύκλοι προσκείμενοιστις συζητήσεις, αναφέρουν ότι σε γενικές γραμμές ο ρυθμός των διαβουλεύσεων επιταχύνεται και η σταδιακή επίτευξη συμφωνίας στο τεχνικό επίπεδο θεωρείται εφικτή. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες από τις Βρυξέλλες, οι συζητήσεις βρίσκονται πολύ κοντά σε συμφωνία στο θέμα του ΦΠΑ και ειδικότερα στην κατεύθυνση να υπάρξουν τέσσερις συντελεστές, με τα τρόφιμα στον χαμηλότερο συντελεστή, στο 7%.

    [02] Επιστολή από 43 βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κατά της εκπροσώπησης στο ΔΝΤ από την Έλενα Παναρίτη

    Κατά της εκπροσώπησης της Ελλάδας στο ΔΝΤ από την Έλενα Παναρίτη τάσσονται 43 βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με κοινή επιστολή τους.

    Στην επιστολή αναφέρουν: «Mε κατάπληξη πληροφορηθήκαμε ότι η Έλενα Παναρίτη ορίστηκε εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ. Κι αυτό παρά το ότι η πολιτεία της βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με τις αξίες, τις αντιλήψεις και την πολιτική που πρεσβεύει -και με βάση την οποία εξελέγη- ο ΣΥΡΙΖΑ. Μια εξέχoυσα εκπρόσωπος της μνημονιακής πολιτικής δεν μπορεί να εκφράζει τη σημερινή κυβέρνηση. Το ζήτημα δεν είναι συμβολικό, είναι πολιτικό. Είναι μια λάθος απόφαση και ζητάμε την άμεση ανάκλησή της».

    Το κείμενο υπογράφουν οι Γιώργος Ακριώτης, Λίτσα Πασχαλίδου- Αμανατίδου, Σία Αναγνωστοπούλου, Ελένη Αυλωνίτoυ, Φωτεινή Βάκη, Γιάννα Γαϊτάνη, Στάθης Γιαννακίδης, Έφη Γεωργοπούλου- Σαλτάρη, Κωστής Δερμιτζάκης, Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, Ηρώ Διώτη, Ζήσης Ζάννας, Κώστας Ζαχαριάς, Γιάννης Ζερδελής, Μαρία Θελερίτη, Κατερίνα Ιγγλέση, Ηλίας Ιωαννίδης, Αννέτα Καββαδία, Μαρία Κανελλοπούλου, Xρήστος Καραγιαννίδης, Βασιλική Κατριβάνου, Φάνης Κουρεμπές, Bασίλης Κυριακάκης, Δανάη Κωστοπούλου-Τζήκα, Βάσω Λέβα, Νίκος Μανιός, Μάκης Μπαλαούρας, Δημήτρης Μπαξεβανάκης, Ευγενία Ουζουνίδου, Θανάσης Πετράκος, Θανάσης Σκούμας, Γιάννης Σταθάς, Ελένη Σταματάκη, Αφροδίτη Σταμπουλή, Ελένη Σωτηρίου, Αλεξάνδρα Τσανάκα, Νίκος Φίλης, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, Βασίλης Χατζηλάμπρου, Έλενα Ψαρρέα, Γιώργος Ψυχογιός.

    [03] Αντίθετη με την επιλογή της Ελ. Παναρίτη, η Ό. Γεροβασίλη

    Την αντίθεσή της με την επιλογή της Έλενας Παναρίτη για τη θέση της εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ εξέφρασε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη, με ανάρτησή της στο twitter, αναφέροντας χαρακτηριστικά, ότι αποτελεί δυσάρεστη υπενθύμιση των μνημονίων και του εκβιασμού.

    Διαβάστε επίσης:Δ. Παπαδημούλης: Ανοιχτό για την κυβέρνηση το ζήτημα εκπροσώπησης της Ελλάδας στο ΔΝΤ από την Ελ. Παναρίτη

    [04] Ζ. Κ. Γιούνκερ: Ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα βλάψει την εμπιστοσύνη στο ενιαίο νόμισμα

    Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε σήμερα πως μία έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα μπορούσε να πλήξει την εμπιστοσύνη στο κοινό νόμισμα.

    «Δεν συμφωνώ με την ιδέα ότι θα έχουμε λιγότερες ανησυχίες και περιορισμούς αν η Ελλάδα εγκαταλείψει το ευρώ», δήλωσε ο κ. Γιούνκερ σύμφωνα με αντίγραφο του προδημοσιευμένου κειμένου συνέντευξης που θα δημοσιευθεί αύριο Δευτέρα στην εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung.

    Είπε στην εφημερίδα πως αν μία χώρα εγκαταλείψει το ευρώ, «θα βάλει την ιδέα στο μυαλό ότι το ευρώ δεν είναι αμετάκλητο».

    Αυτό θα μπορούσε να κάνει τους επενδυτές να αποσυρθούν από την Ευρώπη, είπε ο Ζ.- Κλ. Γιούνκερ, προσθέτοντας πως ο Ιάπωνας πρωθυπουργός τού κατέστησε σαφές κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Τόκιο πως οι επενδύσεις της Ιαπωνίας στην Ευρώπη εξαρτώνται από το αν θα υπάρχει εμπιστοσύνη στο ευρώ.

    [05] Αστέρας Τρίπολης-Ατρόμητος: 1-0

    Ο Αστέρας κατάφερε να νικήσει 1-0 τον Ατρόμητο στην Τρίπολη, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας. Η ομάδα του Στάικου Βεργέτη ήταν μέτρια, κατάφερε, όμως, να πάρει τους τρεις βαθμούς της νίκης χάρη στο γκολ του Δημήτρη Κουρμπέλη στο 66ο λεπτό του αγώνα.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 31 May 2015 - 18:30:22 UTC