Check our bulletin board of Hellenic Conferences Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-05-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Με ταχείς ρυθμούς προχωρούν οι διαπραγματεύσεις
  • [02] Χρ. Λαζαρίδης: «Η ΝΔ παρέλαβε ελλείμματα και άφησε πλεονάσματα»
  • [03] Διαψεύδει τα περί παραίτησής του ο Γ. Βαρουφάκης

  • [01] Με ταχείς ρυθμούς προχωρούν οι διαπραγματεύσεις

    Με ταχείς ρυθμούς φαίνεται ότι προχωρούν οι διαπραγματεύσεις για την επίτευξη συμφωνίας.

    Οι διαβουλεύσεις στις Βρυξέλλες συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς, με κύκλους προσκείμενους στις συζητήσεις, να αναφέρουν ότι σε γενικές γραμμές ο ρυθμός των διαβουλεύσεων επιταχύνεται και η σταδιακή επίτευξη συμφωνίας στο τεχνικό επίπεδο θεωρείται εφικτή. Παράλληλα, στο πλαίσιο της πολιτικής διαπραγμάτευσης ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, αναμένεται να έχει το βράδυ, τηλεδιάσκεψη με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άγγελα Μέρκελ και τον Γάλλο Πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ. Πρόκειται για τη δεύτερη τηλεδιάσκεψη μεταξύ των τριών Ευρωπαίων ηγετών μέσα σε διάστημα τριών ημερών.

    Σύμφωνα με πληροφορίες από τις Βρυξέλλες, οι συζητήσεις βρίσκονται πολύ κοντά σε συμφωνία στο θέμα του ΦΠΑ και ειδικότερα στην κατεύθυνση να υπάρξουν τέσσερις συντελεστές, με τα τρόφιμα στον χαμηλότερο συντελεστή, στο 7%.

    [02] Χρ. Λαζαρίδης: «Η ΝΔ παρέλαβε ελλείμματα και άφησε πλεονάσματα»

    Στην εκτίμηση πως η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να λάβει σκληρά μέτρα, προέβη ο στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά Χρύσανθος Λαζαρίδης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ. Ο κ. Λαζαρίδης τόνισε πως η κυβέρνηση της ΝΔ παρέλαβε ελλείμματα και άφησε πλεονάσματα επισημαίνοντας πως η προηγούμενη κυβέρνηση θα προχωρούσε μόνο σε ένα νέο μέτρο, αυτό του ΦΠΑ στα ξενοδοχεία. Σύμφωνα με τον κ. Λαζαρίδη, ό,τι οφέλη υπάρξουν από τη μη μείωση των επικουρικών συντάξεων θα εξαφανιστούν από τις αυξήσεις που θα υπάρξουν στα τρόφιμα με την αύξηση του ΦΠΑ.

    Ο κ. Λαζαρίδης χαρακτήρισε ως τη μεγάλη εφεδρεία του τόπου τον Αντώνη Σαμαρά για τον οποίο είπε πως θα πρέπει να παραμείνει ενεργός και τόνισε πως είναι ο μόνος αρχηγός που έχασε εκλογές με μεγαλύτερο ποσοστό από αυτό με το οποίο τις κέρδισε. Ο πρώην βουλευτής της ΝΔ τάχθηκε κατά της διεξαγωγής συνεδρίου καθώς, όπως είπε, το κόμμα θα μπει σε εσωστρέφεια, ενώ άσκησε κριτική στη Ντόρα Μπακογιάννη για τη δήλωσή της ότι χωρίς συμφωνία αυτό το Σαββατοκύριακο θα υπήρχε έλεγχος στη διακίνηση κεφαλαίων.

    [03] Διαψεύδει τα περί παραίτησής του ο Γ. Βαρουφάκης

    Διαψεύδει κατηγορηματικά, με ανάρτησή στο Twitter, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, τις φήμες περί παραίτησής του. Όπως αναφέρει με σκωπτικό τρόπο «οι φήμες περί επικείμενης παραίτησής μου (για πολλοστή φορά) είναι χονδροειδώς πρόωρες».

    Λίγο αργότερα, με δεύτερο tweet, ο υπουργός Οικονομικών παραφράζει τον γνωστό οικονομολόγο Τζον Μέυναρντ Κέυνς, γράφοντας: «Μακροπρόθεσμα είμαστε όλοι νεκροί. Τ.Μ.Κέινς (μεσοπρόθεσμα, εκείνοι που νοσταλγούν τις μέρες της τρόικας είναι κολλημένοι μαζί μου ως υπουργός Οικονομικών)».

    Παράλληλα, την αντίθεσή τους με τον ορισμό της Έλενας Παναρίτη στη θέση εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ, εξέφραζαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

    Τη σαφή διαφωνία τους έχουν ήδη εκφράσει οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης και Σοφία Σακοράφα. Ο κ. Παπαδημούλης μάλιστα ανήρτησε χθες στο Twitter δήλωσή του με την οποία κάλεσε την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό να επανεξετάσουν το θέμα και την ανάρτησή του αναδημοσίευσε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς στο Twitter.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 31 May 2015 - 14:30:22 UTC