Browse through our Interesting Nodes on Economics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-05-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τρίωρη στάση εργασίας των ταχυδρόμων της Αττικής
  • [02] Σήμερα η πληρωμή των συντάξεων του ΙΚΑ
  • [03] Γ. Σταθάκης: Η κυβέρνηση έχει ισχυρές επιφυλάξεις για την Εμπορική Συμφωνία ΕΕ - ΗΠΑ
  • [04] Βραζιλία: Η γερουσία περνάει δεύτερο νομοσχέδιο για περικοπές
  • [05] ΗΠΑ: Στρατιωτική εγκατάσταση έστειλε κατά λάθος ενεργό βάκιλλο του άνθρακα σε εργαστήρια

  • [01] Τρίωρη στάση εργασίας των ταχυδρόμων της Αττικής

    Στάση εργασίας, από τις 12:00 έως τις 15:00 και συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών πραγματοποιούν σήμερα οι ταχυδρόμοι Αθήνας και νομού Αττικής, ζητώντας άμεσες προσλήψεις για την κάλυψη των τεράστιων κενών, προκειμένου να πάρουν τις καλοκαιρινές τους άδειες.

    Το Σωματείο Ταχυδρόμων Αθήνας και Νομού Αττικής, σε ανακοίνωσή του κάνει λόγο για «διάλυση στον τομέα της διανομής» σημειώνοντας πως εάν δεν γίνουν άμεσα προσλήψεις το καλοκαίρι θα περνά ο ταχυδρόμος μια φορά, στις δέκα μέρες, σε περιοχές του Λεκανοπεδίου. Ειδικότερα, το Σωματείο ζητά την άμεση πρόσληψη 581 διανομέων πανελλαδικώς που αποφάσισε το ΔΣ του ΕΛΤΑ για την κάλυψη των κενών τομέων στην διανομή και την πρόσληψη υπαλλήλων για χορήγηση κανονικών αδειών 2015 με αντικατάσταση (πλήρη και σωστή αναπλήρωση).

    [02] Σήμερα η πληρωμή των συντάξεων του ΙΚΑ

    Σήμερα, Πέμπτη, θα πραγματοποιηθεί η πληρωμή όλων των συντάξεων Ιουνίου του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ σε όλους τους δικαιούχους, σύμφωνα με ανακοίνωση της Διοίκησης του Ιδρύματος.

    [03] Γ. Σταθάκης: Η κυβέρνηση έχει ισχυρές επιφυλάξεις για την Εμπορική Συμφωνία ΕΕ - ΗΠΑ

    Τις ισχυρές επιφυλάξεις της ελληνικής κυβέρνησης σε βασικά σημεία της Εμπορικής Συμφωνίας ΕΕ-ΗΠΑ, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης, ενημερώνοντας σχετικά τα μέλη των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Παραγωγής και Εμπορίου.

    «Η θέση της ελληνικής κυβέρνησης είναι σαφής ως προς την συμφωνία για την Διατλαντική Εταιρική Σχέση Εμπορίου και Επενδύσεων ΕΕ-ΗΠΑ, και έχει κατατεθεί με απόλυτη σαφήνεια στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για το τί πιστεύουμε ότι πρέπει και τί δεν πρέπει να περιλαμβάνει. Εγείρονται σοβαρά ζητήματα ως προς την διαδικασία και την διαφάνεια αλλά και ως προς το περιεχόμενο της. Τις ίδιες θέσεις με εμάς έχουν και άλλες ευρωπαϊκές χώρες», υπογράμμισε ο κ. Σταθάκης.

    Τόνισε δε, ότι η Ελλάδα έχει εκφράσει την πλήρη αντίθεση της ως προς το πλαίσιο για την προστασία των επενδύσεων.

    Ο κ. Σταθάκης σημείωσε ότι οι συζητήσεις είναι ακόμα σε πολύ πρώιμο στάδιο και οι διαπραγματεύσεις προχωρούν πολύ αργά ενώ τόνισε ότι υπάρχουν αμφιβολίες για το πότε και αν καταλήξουν σε συμφωνία η οποία, όπως εκτίμησε, σε κάθε περίπτωση θα είναι μετά τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ. Απαντώντας στις έντονες αντιρρήσεις που εκφράστηκαν ακόμα και από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για την υπογραφή της συμφωνίας, ο κ. Σταθάκης δήλωσε ότι η κυβέρνηση «θα είναι εδώ για να ακούσει και να πάρει γνώμες και συμβουλές».

    «Μια τέτοια συμφωνία θα ήταν ταφόπλακα για την ελληνική οικονομία. Δεν σημαίνει ότι κάθε τι που έρχεται απέξω πρέπει να το δεχόμαστε ως ντε φάκτο», υποστήριξε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης, εκφράζοντας παράλληλα την βαθιά του ανησυχία «για την απουσία ενημέρωσης των πολιτών και την δραματική σιωπή που υπάρχει σε ένα τόσο βασικό ζήτημα».

    Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και αρκετοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

    [04] Βραζιλία: Η γερουσία περνάει δεύτερο νομοσχέδιο για περικοπές

    Η γερουσία της Βραζιλίας ενέκρινε χθες ένα μέτρο λιτότητας που μειώνει επιδόματα συντάξεων, ως μέρος της προσπάθειας της Προέδρου Ντίλμα Ρούσεφ να μειώσει ένα ολοένα αυξανόμενο δημοσιονομικό έλλειμα και να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών στην πάλαι ποτέ ακμάζουσα οικονομία.

    Με ψήφους 50 υπέρ και 18 κατά, το μη-δημοφιλές σχέδιο νόμου 664 επίσης δυσχεραίνει την πρόσβαση σε συντάξεις συγγενών αποθανώντων συνταξιούχων και σε εργατικές αποζημιώσεις. Για να περάσει όμως το νομοσχέδιο, το κυβερνών κόμμα αναγκάστηκε να δεχτεί μια τροπολογία που ζήτησε η Bουλή των αντιπροσώπων σύμφωνα με την οποία θα είναι πιo εύκολο για εργαζόμενους να συνταξιοδοτηθούν με πλήρη σύνταξη σε λιγότερα χρόνια. Αναμένεται ότι η Ρούσεφ θα ασκήσει βέτο στις αλλαγές, οι οποίες θα μπορούσαν να ανεβάσουν τις δαπάνες του κράτους μέχρι και 40 δις ρεάλ (12,74 δισ. δολάρια) μέσα σε μια δεκαετία, σύμφωνα με στοιχεία της κυβέρνησης.

    [05] ΗΠΑ: Στρατιωτική εγκατάσταση έστειλε κατά λάθος ενεργό βάκιλλο του άνθρακα σε εργαστήρια

    Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε χθες ότι ένα δείγμα ενεργού βάκιλλου του άνθρακα, εκτός αυτών που εστάλησαν κατά λάθος σε εργαστήρια εννιά πολιτειών των ΗΠΑ, εστάλη και σε αμερικανική βάση στη Νότιο Κορέα, αλλά κανένα άτομο εκεί δεν έχει δείξει σημάδια έκθεσης στη θανατηφόρα αρρώστια.

    «Το δείγμα καταστράφηκε σύμφωνα με τις αρμόζουσες διαδικασίες» είπε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, συνταγματάρχης Στηβ Ουόρεν, προσθέτοντας ότι το δείγμα είχε σταλεί στην αεροπορική βάση Οσάν.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 28 May 2015 - 4:30:26 UTC