Read the Maastricht Treaty (Maastricht, 7 February 1992) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-05-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εξιχνιάστηκε ακόμα μία υπόθεση παιδικής πορνογραφίας, μέσω διαδικτύου
  • [02] Νέους μητροπολίτες Κεφαλληνίας και Νέας Κρήνης - Καλαμαριάς εξέλεξε η Ιερά Σύνοδος
  • [03] Αυξάνονται οι ανάγκες για υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας, ενώ το σύστημα βρίσκεται σε πλήρη αποδιοργάνωση
  • [04] Έχει αποσυρθεί η πρόταση για φορολόγηση των τραπεζικών συναλλαγών
  • [05] Η Μόσχα διεξάγει στρατιωτικά γυμνάσια μεγάλου εύρους, ενώ στη Σουηδία γίνεται άσκηση του ΝΑΤΟ

  • [01] Εξιχνιάστηκε ακόμα μία υπόθεση παιδικής πορνογραφίας, μέσω διαδικτύου

    Ακόμα μία υπόθεση παιδικής πορνογραφίας, μέσω διαδικτύου, εξιχνιάστηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος 28χρονου.

    mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:#0F1419;mso-fareast-language: Μετά από ψηφιακή ανάλυση πληροφοριακού υλικού, προέκυψε ότι ο δράστης κατείχε σε ηλεκτρονικό υπολογιστή, στην οικία του, εικόνες και βίντεο με υλικό πορνογραφίας ανηλίκων, αρκετά εκ των οποίων με παιδιά κάτω των 15 ετών.

    mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:#0F1419;mso-fareast-language: Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, διενεργήθηκε ψηφιακή έρευνα και ανάλυση δεδομένων και στοιχείων, ενώ εκδόθηκε παραγγελία από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για διενέργεια προκαταρτικής εξέτασης. Από την αστυνομική έρευνα, πρόεκυψε η εμπλοκή του προαναφερόμενου στην υπόθεση και χθες κλιμάκιο αστυνομικών, παρουσία δικαστικού λειτουργού, πήγαν στην οικία του 28χρονου, σε περιοχή της Αττικής, στην οποία βρισκόταν η μητέρα του.

    mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:#0F1419;mso-fareast-language: Από την επιτόπια έρευνα που διενεργήθηκε στα ηλεκτρονικά μέσα αποθήκευσης που εντοπίστηκαν στο δωμάτιο του δράστη, βρέθηκαν αποθηκευμένα χιλιάδες αρχεία πορνογραφίας ανηλίκων.

    mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:#0F1419;mso-fareast-language: Κατόπιν προφορικής εντολής της προϊσταμένης της αρμόδιας Εισαγγελίας Πρωτοδικών, δεν τηρήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία, καθώς ο 28χρονος νοσηλεύεται, μη έχοντας φυσική πρόσβαση το τελευταίο δεκαπενθήμερο, στα ψηφιακά μέσα που βρίσκονται στην οικία του.

    [02] Νέους μητροπολίτες Κεφαλληνίας και Νέας Κρήνης - Καλαμαριάς εξέλεξε η Ιερά Σύνοδος

    Οι επιλογές του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου για τις Μητροπόλεις Κεφαλληνίας και Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς επικράτησαν σήμερα στην ψηφοφορία που διεξήγαγε η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας στην έκτακτη σύναξή της για την πλήρωση των δύο θέσεων.

    mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:#0F1419;mso-fareast-language: Ο νέος μητροπολίτης Κεφαλληνίας Γεράσιμος απέσπασε ποσοστό άνω του 90% των εκλεκτόρων με 71 ψήφους, ενώ 53 ψήφους συγκέντρωσε ο έτερος υποψήφιος, πλέον μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς Ιουστίνος, που ξεπέρασε ακόμη και τις προσδοκίες των υποστηρικτών του, οι οποίοι δεν ανέμεναν περισσότερες από 45 έως 48 ψήφους.

    mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:#0F1419;mso-fareast-language: Οι χειροτονίες των δύο μητροπολιτών θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή της Πεντηκοστής για τον Κεφαλληνίας και τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος για τον Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς.

    [03] Αυξάνονται οι ανάγκες για υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας, ενώ το σύστημα βρίσκεται σε πλήρη αποδιοργάνωση

    Πλήρης αποδιοργάνωση παρουσιάζει ο τομέας της Ψυχικής Υγείας στη χώρα μας, τη στιγμή που οι ανάγκες αυξάνονται, με τις εισαγγελικές εντολές και ακούσιες νοσηλείες να αγγίζουν το 60% των νοσηλειών στα Ψυχιατρικά τμήματα και καθημερινά να χρειάζονται 4 κλίνες για κάθε εκατομμύριο πληθυσμού για ακούσιες νοσηλείες, ενώ μόνο στην Αττική εκτιμάται ότι χρειάζονται 20 κλίνες για τη νοσηλεία ασθενών κατόπιν εισαγγελικής εντολής.

    Τα παραπάνω επισήμανε από το βήμα του συνεδρίου Mental Health Conference Health ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, προαναγγέλοντας ριζικές αλλαγές στην Ψυχική Υγεία, προς την κατεύθυνση τομεοποίησης και αποκέντρωσης των υπηρεσιών, αλλά και επανεξέταση του θεσμικού πλαισίου των ακούσιων εισαγωγών.

    Πολλές δομές βρίσκονται πλέον στο όριο της κατάρρευσης, είπε ο κ. Ξανθός, ενώ η ανάπτυξη τους προσκρούει στην οικονομική ασφυξία που έχει επιβληθεί στη χώρα μας και αυτό τη στιγμή που ο αριθμός των ατόμων που παρουσιάζουν ψυχιατρικά προβλήματα αυξάνεται διαρκώς και δημιουργούνται συνεχώς και νέες ανάγκες, κυρίως ως αποτέλεσμα της ανθρωπιστικής κρίσης και του κοινωνικού αποκλεισμού.

    [04] Έχει αποσυρθεί η πρόταση για φορολόγηση των τραπεζικών συναλλαγών

    Ηπρόταση που υποβλήθηκε στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης στο Brussels Group για φορολόγηση των τραπεζικών συναλλαγών αποσύρθηκε, μετά τις αντιδράσεις του υπουργείου Οικονομικών, διευκρινίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου.

    mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:#0F1419;mso-fareast-language: Ειδικότερα, σχετικά με το θέμα, το υπουργείο Οικονομικών διευκρινίζει ότι «Στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης, στο Brussels Group, τέθηκε η πρόταση για φορολόγηση των τραπεζικών συναλλαγών.

    Το Υπουργείο Οικονομικών διαφώνησε και τόνισε πως, τουλάχιστον, όσον αφορά τη χρήση πλαστικού χρήματος, web banking και τραπεζικών εμβασμάτων, η εν λόγω πρόταση αντίκειται στην πολιτική του Υπουργείου να δίνει κίνητρα για μείωση των συναλλαγών τοις μετρητοίς. Τελικά, η πρόταση για φορολόγηση τραπεζικών συναλλαγών (συμπεριλαμβανομένων των αναλήψεων από ΑΤΜ), μετά τις αντιδράσεις του Υπουργείου, αποσύρθηκαν από τη διαπραγμάτευση».

    [05] Η Μόσχα διεξάγει στρατιωτικά γυμνάσια μεγάλου εύρους, ενώ στη Σουηδία γίνεται άσκηση του ΝΑΤΟ

    Συνολικά, περίπου 12.000 ρώσοι στρατιώτες και 250 ρωσικά μαχητικά αεροπλάνα και ελικόπτερα συμμετέχουν στα «τεράστια γυμνάσια επαγρύπνησης» που ξεκίνησαν χθες και θα διαρκέσουν τέσσερις ημέρες, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

    Ο Βλαντίμιρ Πούτιν αποφάσισε να επιβεβαιώσει το αξιόμαχο των αεροπορικών μονάδων και των αντιαεροπορικών δυνάμεων, εξήγησε το υπουργείο Άμυνας, διευκρινίζοντας πως τα γυμνάσια θα διεξαχθούν στην περιοχή του "Κέντρου, μία από τις τέσσερις ρωσικές στρατιωτικές περιοχές που εκτείνεται από τον ρωσικό Μεγάλο Βορρά έως την Κασπία Θάλασσα.

    Στρατηγικά βομβαρδιστικά εξασκούνται στην εκτόξευση πυραύλων Κρουζ εναντίον επίγειων στόχων στο πεδίο βολής Πεμπόι, στη θάλασσα Κάρα, κοντά στην Αρκτική. Μονάδες εδάφους εκπαιδεύονται από την πλευρά τους στην αντιαεροπορική άμυνα κοντά στο Αστραχάν, στην Κασπία θάλασσα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 26 May 2015 - 14:30:27 UTC