Read the North Atlantic Treaty (4 April 1949) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-05-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στην τελική ευθεία οι συζητήσεις στο Brussels Group
  • [02] Επίθεση Ερντογάν κατά των New York Times
  • [03] Οι ΗΠΑ ένα βήμα πιο κοντά στην «ακτίνα του θανάτου» από υπερόπλο λέιζερ
  • [04] Τα ροζ ιγκουάνα κινδυνεύουν από την έκρηξη ηφαιστείου στο αρχιπέλαγος των Γκαλαπάγκος

  • [01] Στην τελική ευθεία οι συζητήσεις στο Brussels Group

    Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι συζητήσεις στο Brussels Group που ξεκινούν πάλι σήμερα, στις Βρυξέλλες. Να κλείσουν όλες οι εκκρεμότητες όσο πιο γρήγορα γίνεται, κάτι που δεν σημαίνει και ότι η κυβέρνηση κάνει υποχωρήσεις πίσω από τις κόκκινες γραμμές που έχει θέσει, είναι η κατεύθυνση προς τα τεχνικά κλιμάκια της ελληνικής κυβέρνησης που συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις στο Brussels Group, σύμφωνα με πηγές της κυβέρνησης.

    Κατά τις ίδιες πηγές, συζητούνται τα ανοικτά θέματα και ειδικότερα το ζήτημα του ΦΠΑ, το ζήτημα του δημοσιονομικού κενού και το ζήτημα του ασφαλιστικού. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αναφορικά με τον ΦΠΑ οι συζητήσεις βρίσκονται κοντά σε συμφωνία στο μοντέλο που προτείνει η κυβέρνηση για τρεις συντελεστές, 7%, 14% και 22%. Κυβερνητικές πηγές τονίζουν ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να βάλει όσο περισσότερα τρόφιμα στον χαμηλό συντελεστή 7%, στο πλαίσιο μιας κοινωνικά δίκαιης ανακατανομής. Ως προς το ζήτημα του δημοσιονομικού κενού, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η διαφορά στις εκτιμήσεις προκύπτει σε ζητήματα λογιστικού υπολογισμού δαπανών.

    [02] Επίθεση Ερντογάν κατά των New York Times

    Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επετέθη κατά της εφημερίδας New York Times για το κύριο άρθρο της 22ας Μαΐου στο οποίο, υπό τον τίτλο «Μαύρα σύννεφα επάνω από την Τουρκία» η εφημερίδα τον επέκρινε για την εκστρατεία εκφοβισμού του τουρκικού Τύπου εν όψει των εκλογών της 7ης Ιουνίου.

    «Ποιος είσαι; Είσαι εφημερίδα και πρέπει να κρατήσεις τη θέση σου», δήλωσε χθες το βράδυ ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια συμποσίου, χαρακτηρίζοντας «ανήθικο» το κύριο άρθρο των New York Times και κατηγορώντας την εφημερίδα για "παραβίαση των ορίων της ελευθερίας" και για "ανάμειξη στα εσωτερικά της Τουρκίας".

    «Μπορείς να γράψεις κάτι τέτοιο κατά της κυβέρνησης των ΗΠΑ; Εάν το κάνεις, (ο Λευκός Οίκος) θα πράξει αμέσως τα δέοντα», είπε.

    Στο κύριο άρθρο της περασμένης Παρασκευής οι New York Times κατηγόρησαν τον Πρόεδρο της Τουρκίας ότι θέλει να φιμώσει τον ανεξάρτητο Τύπο της χώρας του. «Αυτό το είδος της βάρβαρης χειραγώγησης της πολιτικής διαδικασίας αποτελεί μεγάλο σφάλμα και θα αποδυναμώσει ακόμη περισσότερο την ήδη κακοποιημένη δημοκρατία στη χώρα» προειδοποιούσε το κύριο άρθρο κάνοντας λόγο για «μεγάλης κλίμακας εκστρατεία εκφοβισμού».

    [03] Οι ΗΠΑ ένα βήμα πιο κοντά στην «ακτίνα του θανάτου» από υπερόπλο λέιζερ

    Ο «Πόλεμος των Άστρων» ίσως δεν αργήσει να γίνει πραγματικότητα στον πλανήτη μας, καθώς οι ΗΠΑ έκαναν ένα σημαντικό βήμα για να αποκτήσουν ένα αερομεταφερόμενο υπερόπλο λέιζερ, το οποίο εκτοξεύει από ψηλά «ακτίνες θανάτου» που καταστρέφουν με τρομερή ακρίβεια τον επίγειο ή εναέριο στόχο τους.

    Η Υπηρεσία Προωθημένων Αμυντικών Ερευνητικών Προγραμμάτων (DARPA) του στρατού των ΗΠΑ, αυτή που πριν από δεκαετίες έθεσε τα θεμέλια του ίντερνετ, ανακοίνωσε ότι οι εργαστηριακές δοκιμές του νέου όπλου ακτίνων στέφθηκαν με επιτυχία, αποκαλύπτοντας την «χωρίς προηγούμενο ισχύ» του συστήματος λέιζερ. Το οπλικό σύστημα θα δοκιμαστεί πλέον φέτος το καλοκαίρι σε πραγματικές συνθήκες στο Νέο Μεξικό, εναντίον κινούμενων επίγειων ή εναέριων στόχων (πυραύλων, βλημάτων πυροβολικού, οχημάτων κ.α.), με τελικό στόχο κάποια στιγμή να ενσωματωθεί σε πολεμικά αεροσκάφη, δορυφόρους, drones ή οτιδήποτε άλλο πετάει.

    [04] Τα ροζ ιγκουάνα κινδυνεύουν από την έκρηξη ηφαιστείου στο αρχιπέλαγος των Γκαλαπάγκος

    Το ηφαίστειο Βολφ, στο αρχιπέλαγος των Γκαλαπάγκος, εξερράγη τη Δευτέρα απειλώντας ένα σπάνιο είδος ροζ ιγκουάνα που ζει μόνο στα νησιά αυτά, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές του Ισημερινού. Οι επιβάτες ενός σκάφους αναψυχής ήταν οι πρώτοι που ενημέρωσαν τις αρχές καθώς είδαν την έκρηξη ενώ βρίσκονταν στη θαλάσσια περιοχή των νησιών, που έχουν χαρακτηριστεί Μνημείο Φυσικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας. Το ηφαίστειο Βολφ, το υψόμετρο του οποίου ξεπερνά τα 1.700 μέτρα, είχε εκραγεί για τελευταία φορά το 1982.

    Η περιοχή γύρω από το ηφαίστειο είναι ακατοίκητη, όμως στο νησί ζει «σημαντικός πληθυσμός ροζ ιγκουάνα, που είναι μοναδικά στον κόσμο» ανέφερε η διεύθυνση του Εθνικού Πάρκου των Γκαλαπάγκος σε μήνυμά της στο Twitter. Οι υπεύθυνοι του Πάρκου δεν ήταν πάντως σε θέση να διευκρινίσουν αν διατρέχουν άμεσο κίνδυνο τα ερπετά αυτά με το ροζ δέρμα, ένα είδος που ανακαλύφθηκε μόλις το 1986 από τους φύλακες του Πάρκου.

    Τα απομονωμένα νησιά Γκαλαπάγκος, από τη μελέτη των οποίων ο Κάρολος Δαρβίνος κατέληξε στη γνωστή θεωρία της εξέλιξης των ειδών, απέχουν χίλια χιλιόμετρα από τον Ισημερινό και αποτελούν ένα από τα πιο εύθραυστα οικοσυστήματα του πλανήτη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 26 May 2015 - 6:30:24 UTC