Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Communities of the Diaspora Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-05-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Η ΝΔ δεν θα δώσει λευκή επιταγή
  • [02] Κεντρική Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ: Εγκρίθηκε το σχέδιο απόφασης της ηγεσίας
  • [03] Δ. Κουτσούμπας: Ο λαός ζει τη συνέχεια της μνημονιακής αντιλαϊκής πολιτικής
  • [04] Με Αρχαία Ελληνικά και Μαθηματικά συνεχίζονται οι Πανελλαδικές
  • [05] Το Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσε 16 εμπόρους
  • [06] Η ΕΕ χαρακτήρισε «ανησυχητικό» τον νέο ρωσικό νόμο για τις ανεπιθύμητες μη κυβερνητικές οργανώσεις
  • [07] Ο Χρυσός Φοίνικας στην ταινία Dheepan του Ζακ Οντιάρ
  • [08] Κάννες: Το βραβείο της Επιτροπής στον Γιώργο Λάνθιμο
  • [09] Έμειναν στο «Χ» ΠΑΟΚ και Αστέρας

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Η ΝΔ δεν θα δώσει λευκή επιταγή

    Η ΝΔ δεν έχει δώσει ποτέ λευκή επιταγή ούτε και θα δώσει, ανέφερε απόψε, από το Ηράκλειο στην περιφερειακή συνδιάσκεψη του κόμματός του για την ανάπτυξη, ο πρόεδρος της ΝΔ Α. Σαμαράς.

    «Θα μιλήσουμε για τη συμφωνία όταν τη δούμε και αν υπάρξει»είπε ο κ. Σαμαράς ενώ αναφέρθηκε στην ανάγκη μεγάλης εθνικής συνεννόησης και αλλαγής πολιτικής εξαπολύοντας παράλληλα επίθεση στην κυβέρνηση

    Ο πρόεδρος της ΝΔ, κάλεσε τον πρωθυπουργό να πάψει, όπως είπε, να παραμένει αιχμάλωτος στις ακραίες συνιστώσες του, «να σταθμίσει τις ευθύνες του» και «να αφήσει τα ψέματά του»

    Ακόμη ανέφερε ότι δεν δέχεται μαθήματα ευρωπαϊσμού και μίλησε για φοροκαταιγίδα, αλλά και για θράσος όπως είπε εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ για τον απολογισμό των 100 ημερών.

    [02] Κεντρική Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ: Εγκρίθηκε το σχέδιο απόφασης της ηγεσίας

    Η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, ενέκρινε με μεγάλη πλειοψηφία την πολιτική απόφαση, ενώ απέρριψε με ψήφους 95 έναντι 75 και ένα λευκό σειρά τροπολογιών, κυρίως αυτή της Αριστερής Πλατφόρμας.

    Στην απόφαση τονίζεται ότι «η κυβέρνηση δεν πρόκειται να υπογράψει μνημονιακή συμφωνία» και επισημαίνεται ότι τέσσερις μήνες τώρα «αρνούμαστε τα ιταμά τελεσίγραφα». Ωστόσο, σημειώνεται, το ότι η κυβέρνηση απορρίπτει τα τελεσίγραφα, δεν σημαίνει ότι δεν επιδιώκει μια αμοιβαία επωφελή λύση και προστίθεται ότι η κυβέρνηση όλο αυτό το διάστημα έχει καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να αρθεί το αδιέξοδο.

    Στο κείμενο που είχε καταθέσει η Αριστερή Πλατφόρμα αναφέρονταν ότι:«η κυβέρνηση, εφόσον οι "θεσμοί' συνεχίσουν τις επόμενες ημέρες την ίδια εκβιαστική τακτική, οφείλει να δηλώσει από τώρα και ευθέως ότι δεν θα "πνίξει' τον ελληνικό λαό, αποστραγγίζοντας τις οικονομίες του, δεν θα πληρώσει την επόμενη δανειακή δόση του ΔΝΤ και ότι σχεδιάζει, σε οικονομικό, κοινωνικό, πολιτικό και στρατηγικό επίπεδο, εναλλακτικές απαντήσεις για την πορεία της χώρας, οι οποίες θα διασφαλίζουν την εφαρμογή του προγράμματός της».

    [03] Δ. Κουτσούμπας: Ο λαός ζει τη συνέχεια της μνημονιακής αντιλαϊκής πολιτικής

    Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Κύπρος» αποτιμώντας τη μέχρι στιγμής διαμορφωθείσα κατάσταση είπε ότι «ο λαός μας εξακολουθεί να ζει τη συνέχεια της μνημονιακής αντιλαϊκής πολιτικής, με ολίγον αριστερό περιτύλιγμα».

    Εστίασε την θέση και τον ρόλο του ΚΚΕ, στις παρούσες συνθήκες, στη δράση για την οικοδόμηση μιας μεγάλης κοινωνικής λαϊκής συμμαχίας «για να έρθει πραγματικά ο λαός στην εξουσία», στην προσπάθεια ανάπτυξης της ταξικής πάλης, στην αποκάλυψη του ρόλου της «νέας αστικής κυβέρνησης», στην συνεχή ιδεολογική διαπάλη με το ρεφορμιστικό και οπορτουνιστικό ρεύμα και με το ναζιστικό φασιστικό ρεύμα και στην συνεχή προσπάθεια για ανασύνταξη του κινήματος «και με ετοιμότητα αντιμετώπισης όλων των πιθανών ενδεχόμενων κατάληξης της διαπραγμάτευσης, καθώς και τους πιθανούς ελιγμούς της κυβέρνησης με δημοψηφίσματα ή εκλογές».

    [04] Με Αρχαία Ελληνικά και Μαθηματικά συνεχίζονται οι Πανελλαδικές

    Με τα μαθήματα των Αρχαίων Ελληνικών (θεωρητική κατεύθυνση) και των Μαθηματικών (θετική και τεχνολογική κατεύθυνση) συνεχίζονται αύριο, Δευτέρα, οι πανελλαδικές εξετάσεις για τους περίπου 105.000 υποψήφιους που διεκδικούν μία από τις 68.345 θέσεις της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

    Τα δύο μαθήματα θεωρούνται βαρόμετρο για τη διαμόρφωση των βάσεων, για τις οποίες η εκτίμηση είναι ότι θα κινηθούν στα ίδια επίπεδα με πέρυσι ή και πτωτικά δεδομένης της δυσκολίας των θεμάτων στα μαθήματα που έχουν εξεταστεί έως σήμερα.

    Οι υποψήφιοι θα ξανακαθίσουν στα θρανία την Τετάρτη προκειμένου να διαγωνισθούν σε Λατινικά, Χημεία, Ηλεκτρολογία και Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον.

    Οι εξετάσεις ολοκληρώνονται στις 2 Ιουνίου με το μάθημα επιλογής των Αρχών Οικονομικής Θεωρίας.

    [05] Το Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσε 16 εμπόρους

    Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσε σε οδό βόρεια της Βαγδάτης 16 εμπόρους οι οποίοι μετέφεραν προϊόντα τροφίμων από τη πόλη Μπαϊτζί προς την Χαντίτα, που βρίσκεται υπό κυβερνητικό έλεγχο, ανακοίνωσαν σήμερα αξιωματούχοι.

    "Το Νταές (το αραβικό ακρωνύμιο του Ισλαμικού Κράτους) εκτέλεσε την περασμένη νύκτα 16 εμπόρους της Χαντίτα", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο δήμαρχος της πόλης Αμπντελχακίμ αλ-Τζουγάιφι.

    "Τα θύματα μετέφεραν κυρίως προϊόντα τροφίμων, για παράδειγμα λαχανικά, από το Μπαϊτζί στη Χαντίτα", εξήγησε.

    Το Μπαϊτζί, το οποίο βρίσκεται πάνω στον Τίγρη σε απόσταση περίπου 200 χλμ. βόρεια της Βαγδάτης, ελέγχεται από την εξτρεμιστική σουνιτική οργάνωση.

    [06] Η ΕΕ χαρακτήρισε «ανησυχητικό» τον νέο ρωσικό νόμο για τις ανεπιθύμητες μη κυβερνητικές οργανώσεις

    Η ΕΕ ανακοίνωσε σήμερα πως ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έλαβε ένα "ανησυχητικό" μέτρο προχωρώντας στη δημοσίευση του νόμου ο οποίος απαγορεύει τις "ανεπιθύμητες" από τη Μόσχα μη κυβερνητικές οργανώσεις.

    Ο νόμος είναι ένα νέο "ανησυχητικό βήμα σε μια σειρά περιορισμών που επιβάλλονται στην κοινωνία των πολιτών, την ανεξαρτησία των μέσων ενημέρωσης και την πολιτική αντιπολίτευση", αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε εκπρόσωπος της υπηρεσίας εξωτερικών υποθέσεων της ΕΕ.

    Η νομοθεσία αυτή "θα περιορίσει την ελευθερία της έκφρασης και του Τύπου, καθώς και τον πλουραλισμό των απόψεων", πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

    [07] Ο Χρυσός Φοίνικας στην ταινία Dheepan του Ζακ Οντιάρ

    Τον Χρυσό Φοίνικα κέρδισε η ταινία "Dheepan" του Γάλλου σκηνοθέτη Ζακ Οντιάρ.

    [08] Κάννες: Το βραβείο της Επιτροπής στον Γιώργο Λάνθιμο

    Το Μεγάλο Βραβείο του φεστιβάλ κέρδισε η ταινία "Son of Saul" (Ο γιός του Σαούλ) του Ούγγρου Λάζλο Νέμες.

    Το βραβείο σκηνοθεσίας κέρδισε ο Ταϊβανέζος Χου Χσιάο-Χσιέν για την ταινία "The Assassin" (Ο δολοφόνος).

    Το βραβείο γυναικείας ερμηνείας του κινηματογραφικό φεστιβάλ των Καννών 2015 μοιράσθηκαν οι Ρούνεϊ Μάρα για την ταινία "Carol" και Εμανουέλ Μπερκό για την ταινία "Mon Roi" (Ο βασιλιάς μου).

    Το βραβείο ανδρικής ερμηνείας κέρδισε ο Βενσάν Λεντόν για την ταινία "La loi du marche? (Ο νόμος της αγοράς).

    Τον Χρυσό Φοίνικα για μικρού μήκους ταινίες κέρδισε η ταινία "Waves ?98" του λιβανέζου σκηνοθέτη Ελί Νταγκέρ. Πρόκειται για μια 15λεπτη ταινία κινουμένων σχεδίων που αφηγείται τις περιπλανήσεις του Όμαρ σε ένα απομονωμένο προάστιο της Βηρυτού.

    Το βραβείο Χρυσή Κάμερα δόθηκε στον Κολομβιανό Σεζάρ Αουγκούστο Ασεβέδο για την ταινία "La Tierra y la sombra?, που είναι αφιερωμένη στη ζωή των κολομβιανών χωρικών.

    [09] Έμειναν στο «Χ» ΠΑΟΚ και Αστέρας

    Χωρίς νικητή έληξε η αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον Αστέρα Τρίπολης στην Τούμπα για τη δεύτερη αγωνιστική των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας, καθώς οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες χωρίς τέρματα (0-0). Οι Αρκάδες τελείωσαν τον αγώνα με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Φερνάντες με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 83΄.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 24 May 2015 - 18:30:26 UTC