Browse through our Interesting Nodes for Real Estate Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-05-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πλήρη διαφωνία με την κυβερνητική πολιτική εκφράζουν δέκα μέλη της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ
  • [02] Ν. Χουντής: Η κυβέρνηση αγωνίζεται για μια συμφωνία συμβατή με το πρόγραμμά μας
  • [03] Die Welt: Ο Αλ. Τσίπρας θα αρνηθεί εξευτελιστικούς όρους για την Ελλάδα
  • [04] Στις κάλπες οι Ισπανοί για τις περιφερειακές και τις δημοτικές εκλογές

  • [01] Πλήρη διαφωνία με την κυβερνητική πολιτική εκφράζουν δέκα μέλη της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ

    Την πλήρη διαφωνία τους με την κυβερνητική πολιτική και τις κατευθύνσεις της διαπραγμάτευσης, εκφράζουν δέκα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ που πρόσκεινται στην Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας (ΚΟΕ) με κοινή δήλωση που κατέθεσαν στη συνεδρίαση του οργάνου. Οι εργασίες της ΚΕ συνεχίζονται σήμερα με συζήτηση επί του σχεδίου απόφασης.

    Στην δήλωσή τους τονίζουν ότι «το τελευταίο διάστημα γίνεται συστηματική προσπάθεια ώστε να περάσει μια συμφωνία, μνημονιακής κοπής με νέα οδυνηρά μέτρα, η οποία θα παρουσιαστεί σαν αναγκαία, περίπου σαν νίκη της κυβέρνησης απέναντι σε δύσκολους αντιπάλους».

    [02] Ν. Χουντής: Η κυβέρνηση αγωνίζεται για μια συμφωνία συμβατή με το πρόγραμμά μας

    Υπέρ μιας συμφωνίας «χωρίς δεύτερους και τρίτους γύρους προϋποθέσεων, που θα περιλαμβάνει την αντιμετώπιση του χρέους και της ανάπτυξης» τάσσεται με συνέντευξή του στη Realnews ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών κ. Ν. Χουντής.

    Απαντώντας στα σενάρια ότι η Αριστερή Πλατφόρμα θα διασπάσει τον ΣΥΡΙΖΑ ή θα ρίξει την κυβέρνηση, τονίζει πως «σε τέτοια σενάρια ορισμένων γνωστών κύκλων τους απαντά η στάση της Αριστερής Πλατφόρμας που είναι συνιδρυτής και, κατά κοινή ομολογία, παράγοντας ενότητας στον ΣΥΡΙΖΑ».

    Υπογραμμίζει για την συμφωνία και την στάση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ πως «η ελληνική κυβέρνηση αγωνίζεται για μια συμφωνία που να είναι συμβατή με το πρόγραμμά μας. Η Κοινοβουλευτική Ομάδα έχει εκλεγεί με βάση αυτό το πρόγραμμα. Κατά συνέπεια θα υποστηρίξει και μια τέτοια συμφωνία».

    Προειδοποιεί ότι «εάν δεν υπάρξει εκταμίευση της δόσης προς τη χώρα, γεγονός που ήδη καθυστερεί ήδη από τον Αύγουστο, τότε η διευθύντρια του ΔΝΤ δεν θα μπορεί να αναφωνεί "εγώ τα λεφτά μου τα πήρα"».

    [03] Die Welt: Ο Αλ. Τσίπρας θα αρνηθεί εξευτελιστικούς όρους για την Ελλάδα

    Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας υπερασπίστηκε χθες τη στάση της κυβέρνησής του στις διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές της χώρας, αναφέρει σε άρθρο της η γερμανική εφημερίδα Die Welt.

    Η Ελλάδα είναι έτοιμη να καταλήξει σε μια εφαρμόσιμη και μακροπρόθεσμη λύση, όμως δεν θα δεχθεί εξευτελιστικούς όρους, υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας κατά την ομιλία του ενώπιον της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνει η εφημερίδα.

    Εξάλλου όπως δήλωσε ένα υψηλόβαθμο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων: «Θα δεχθεί επικρίσεις, όμως ο κ. Τσίπρας θα τα καταφέρει».

    Σύμφωνα μάλιστα με χθεσινό άρθρο της Welt, οι ΗΠΑ υποστηρίζουν την παροχή περαιτέρω βοήθειας προς την Ελλάδα από το ΔΝΤ, με την προϋπόθεση ότι η Αθήνα θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της.

    [04] Στις κάλπες οι Ισπανοί για τις περιφερειακές και τις δημοτικές εκλογές

    Οι Ισπανοί θα έχουν σήμερα την ευκαιρία να εκφράσουν την επιθυμία τους για αλλαγή στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές στις οποίες οι Αγανακτισμένοι ενδέχεται να κερδίσουν τη Βαρκελώνη, ή ακόμη και τη Μαδρίτη, μετά την ανάδειξη δύο νέων κομμάτων που απειλούν την κυριαρχία των δύο παραδοσιακών.

    Από τις αρχές Μαΐου η προεκλογική εκστρατεία είναι ιδιαίτερα έντονη ενόψει μάλιστα και των βουλευτικών εκλογών που είναι προγραμματισμένες για το τέλος του έτους. Το αποτέλεσμα όμως παραμένει αβέβαιο με το ποσοστό των αναποφάσιστων να φτάνει το 30%.

    Έπειτα από σχεδόν έξι χρόνια κρίσης, οι Ισπανοί φαίνονται έτοιμοι να εγκαταλείψουν τα παραδοσιακά κόμματα για το αριστερό Podemos ή το κεντροδεξιό Ciudadanos, τα οποία εισέβαλαν στην ισπανική πολιτική σκηνή μόλις πέρυσι.

    Τριάντα πέντε εκατομμύρια ψηφοφόροι, σε σύνολο 46,5 εκατομμυρίων κατοίκων, καλούνται στις κάλπες, ενώ αναμένεται αυξημένη συμμετοχή των νέων, τους οποίους έχουν προσελκύσει οι καινούργιοι σχηματισμοί.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 24 May 2015 - 8:30:28 UTC