Read the UN Convention on the Law of the Sea (10 December 1982) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-05-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μαξίμου: Μόνο μία ενιαία συμφωνία μπορεί να είναι βιώσιμη
  • [02] Δ. Παπαδημούλης: Κόκκινη γραμμή η ακύρωση των σεναρίων αριστερής παρένθεσης
  • [03] Ένας νεκρός απο πυρκαγιά σε διαμέρισμα στο Ίλιον.
  • [04] Οι Ιρλανδοί είπαν "ναι" στο γάμο μεταξύ ομοφύλων
  • [05] Ολυμπιακός-Ξάνθη 1-0 στο ημίχρονο

  • [01] Μαξίμου: Μόνο μία ενιαία συμφωνία μπορεί να είναι βιώσιμη

    Την θέση ότι αν υπάρξει συμφωνία θα πρέπει να είναι μία και ενιαία, διαφορετικά δεν θα είναι βιώσιμη διατύπωσε κυβερνητική πηγή στο περιθώριο της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

    Η ίδια πηγή τόνισε ότι το ΔΝΤ έχει θέση υπέρ της διαγραφής μέρους του χρέους της χώρας ώστε να καταστεί βιώσιμο, ωστόσο τέτοιο θέμα δεν συζητά ούτε η Επιτροπή, ούτε η Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα. Ωστόσο στην κυβέρνηση υπάρχει η εκτίμηση ότι μέχρι την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου θα υπάρξει συμφωνία.

    Η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής και της κοινοβουλευτικής ομάδας εξελίσσεται από το μεσημέρι στο πλαίσιο των γνωστών θέσεων που υποστηρίζουν οι τάσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Απόψε θα διανεμηθεί σχέδιο πολιτικής απόφασης, ενώ αναμένεται ότι όλες οι τάσεις , αλλά και μεμονωμένα στελέχη θα καταθέσουν πολλές τροπολογίες.

    Μιλώντας στην ΚΕ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης είπε ότι η πρόταση της κυβέρνησης για το ΦΠΑ είναι τριών ταχυτήτων , 7%, 14% και 22%, ενώ για τα πρωτογενή πλεονάσματα η κυβέρνηση ζητά για το 2015 να είναι κάτω του 1%, το 2016 να είναι 1,5% και να προβλέπεται ρυθμός ανάπτυξης 1% για το τρέχον έτος. Οι προυποθέσεις που θέτει η κυβέρνηση είναι συμβατές με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είπε ο κ. Δραγασάκης.

    Ο Θανάσης Πετράκος, βουλευτής και στέλεχος της Αριστερής Πλατφόρμας είπε ότι είναι αναγκαία η προετοιμασία του λαού για μια εναλλακτική λύση και πρόσθεσε την αντίθεσή του στην θέση για πάση θυσία παραμονή της χώρας στο ευρώ.

    Επικριτικός για την διαπραγματευτική ήταν ο Γιάννης Μηλιός, ο οποίος χαρακτήρισε λάθος την συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου, ενώ επανέλαβε τη θέση του ότι καθυστέρηση πληρωμής δόσης δεν σημαίνει πιστωτικό γεγονός.

    [02] Δ. Παπαδημούλης: Κόκκινη γραμμή η ακύρωση των σεναρίων αριστερής παρένθεσης

    "Η ακύρωση του σεναρίου της "σύντομης παρένθεσης" αποτελεί μια βαθιά κόκκινη γραμμή" δηλώνει στο Βήμα της Κυριακής ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης. 'Κανένας από τους κορυφαίους του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης δεν θα τραβήξει το χαλί κάτω από τα πόδια του Τσίπρα. Δεν υπάρχουν στον ΣΥΡΙΖΑ δυνάμεις που θα διευκόλυναν το σενάριο της σύντομης αριστερής παρένθεσης, ρίχνοντας την κυβέρνηση" αναφέρει μεταξύ άλλων. Τονίζει ότι επείγει να υπάρξει συμφωνία μέσα στις επόμενες μέρες με αμοιβαίες και όχι μονομερείς υποχωρήσεις και σημειώνει ότι καμία πλευρά δεν την συμφέρει η ρήξη και προσθέτει " τώρα είναι η ώρα της ευθύνης των ηγετών να κάνουν ότι χρειάζεται , whatever it takes, όχι φυσικά υποκαθιστώντας του τεχνοκράτες ,αλλά λύνοντας τους "κόμπους" που εκκρεμούν". Υπογραμμίζει πως "ο τόπος θέλει λύσεις, όχι νέες κάλπες, έχουμε αποδεχθεί να κάνουμε μερικά βήματα πίσω στην υλοποίηση κάποιων από τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις, κυρίως μεταθέτοντας τες για αργότερα". Πάντως αναφερόμενος στην κυβέρνηση σημειώνει ότι " σε μια νέα κυβέρνηση και με αυτές τις "φουρτούνες" είναι αναμενόμενο να υπάρχουν και δυσλειτουργίες. Φαινόμενα, όμως, δημιουργίας φέουδων ή πρόκλησης διαρκών τριβών δεν έχουν θέση σε αυτή τη δύσκολη συλλογική προσπάθεια".

    [03] Ένας νεκρός απο πυρκαγιά σε διαμέρισμα στο Ίλιον.

    Ένα άτομο αγνώστων μεχρι στιγμής στοιχείων και φύλου, βρέθηκε απανθρακωμένο πριν απο λίγη ώρα, μέσα σε διαμέρισμα όπου εκδηλώθηκε πυρκαγιά, σε πενταώροφη πολυκατοικία, στην οδό Βορείου Ηπείρου 24 στο Ίλιον.

    Η πυρκαγιά ξέσπασε απο άγνωστη αιτία, στις 18.20, στον τέταρτο όροφο του κτιρίου. Επιτόπου έσπευσαν 15 πυροσβέστες με πέντε οχήματα, οι οποίοι κατα τη διάρκεια της κατάσβεσης βρήκαν νεκρό το άτομο.

    Η πυρκαγια αυτή την ώρα έχει τεθεί υπο μερικό έλεγχο, αλλά παραμένουν οι πυροσβαστικές δυνάμεις για την πλήρη κατάσβεση.

    [04] Οι Ιρλανδοί είπαν "ναι" στο γάμο μεταξύ ομοφύλων

    Οι Ιρλανδοί ενέκριναν με μεγάλη πλειοψηφία τη νομοθεσία για τον γάμο μεταξύ ομοφύλων στο ιστορικής σημασίας δημοψήφισμα που οργανώθηκε χθες, Παρασκευή, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα από τη δημόσια τηλεόραση RTE και αφορούν την πλειονότητα των περιφερειών.

    Το "ναι" κέρδισε με 62,3% των ψήφων, σύμφωνα με τα αποτελέσματα αυτά, τα οποία αφορούν 40 από τις 43 περιφέρειες και δεν αφήνουν πλέον καμιά πιθανότητα νίκης στο στρατόπεδο του "όχι".

    [05] Ολυμπιακός-Ξάνθη 1-0 στο ημίχρονο

    Ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου με γκολ του Χάρα.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 23 May 2015 - 18:30:25 UTC