Visit our Special News & Events Pages Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-05-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δ. Κουτσούμπας: Η κυβέρνηση έχει γραμμή συμφωνίας με τους εταίρους, όχι γραμμή ρήξης
  • [02] Κ. Καραγκούνης: Ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να καλοπιάσει τους δικούς του
  • [03] Αλ. Τσίπρας: Δεν θα δεχθούμε παράλογες απαιτήσεις και εξευτελιστικούς όρους
  • [04] Αλ. Τσίπρας: Τα τελευταία πέντε χρόνια συνεχούς ύφεσης ήταν καταστροφικά
  • [05] Η σημαία του Ισλαμικού Κράτους κυματίζει στην ακρόπολη της Παλμύρας
  • [06] «Ελπίζουμε να μην επαναληφθούν οι καταστροφές που διέπραξαν οι τζιχαντιστές στο Ιράκ»

  • [01] Δ. Κουτσούμπας: Η κυβέρνηση έχει γραμμή συμφωνίας με τους εταίρους, όχι γραμμή ρήξης

    O ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας ερωτηθείς κατά τη διάρκεια της σημερινής περιοδείας του στα χωριά της Καρδίτσας και της Φθιώτιδας για στελέχη της κυβέρνησης που μιλούν για ρήξη είπε ότι«η ρήξη, στην οποία αναφέρονται τα συγκεκριμένα στελέχη - γιατί δε μιλάμε για την κυβέρνηση, η κυβέρνηση δεν έχει τέτοια γραμμή, έχει γραμμή συμφωνίας με τους εταίρους, ενώ αυτά τα στελέχη παίζουν άλλο ρόλο, για να κάμψουν και τις αντιδράσεις των ψηφοφόρων τους - αυτή η δήθεν ρήξη είναι σε λάθος κατεύθυνση».

    [02] Κ. Καραγκούνης: Ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να καλοπιάσει τους δικούς του

    Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Κ. Καραγκούνης δήλωσε ότι ο κ. Τσίπρας μίλησε για τις πρώτες 100 ημέρες στην κυβέρνηση "αλλά δεν είπε ούτε μια κουβέντα για τα τόσα ψέματα που τώρα πια αποκαλύφθηκαν".

    "Μιλάει ακόμα για διαπραγμάτευση, χαρά στο κουράγιο του!", πρόσθεσε χαρακτηριστικά ενώ ανέφερε επίσης για τον πρωθυπουργό ότι "κατά τα άλλα προσπαθεί να καλοπιάσει τους δικούς του ενόψει των όσων έρχονται...".

    [03] Αλ. Τσίπρας: Δεν θα δεχθούμε παράλογες απαιτήσεις και εξευτελιστικούς όρους

    Τη διαβεβαίωση ότι η κυβέρνηση δεν θα υποχωρήσει από τις θέσεις της, ότι θα διατηρήσει τις κόκκινες γραμμές της καθώς -όπως είπε- υπάρχουν και όρια που έχουν επιβάλει η λαϊκή εντολή και η κοινή λογική, παρείχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανοίγοντας τις εργασίες της διήμερης συνόδου της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Τσίπρας διαβεβαίωσε επίσης ότι «δεν θα αποδεχθούμε όρους εξευτελιστικούς, ούτε για τους εαυτούς μας, ούτε για την παράταξη, γιατί ο λαός δεν μπορεί να αντέξει νέα μέτρα και έλλειψη προοπτικής».

    Ο πρωθυπουργός έστειλε δύο σαφή μηνύματα. Ένα προς το εξωτερικό, αφήνοντας σαφείς αιχμές για ξένους αξιωματούχους ότι η Αθήνα «δεν θα ανεχθεί όσους παίζουν με τη φωτιά» και πως κάνουν διαρροές για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, για χρεοκοπία ή για κρίση. Τους κάλεσε είτε να συμβάλλουν σε μια συμφωνία, είτε να σιωπήσουν. Το δεύτερο μήνυμα απηύθυνε προς το εσωτερικό της κυβέρνησης και αφορούσε την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, τονίζοντας ότι έχει καθυστερήσει. Ο κ. Τσίπρας ζήτησε να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους και τόνισε την ανάγκη άμεσης επαναλειτουργίας της ΕΡΤ.

    Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις και τους στόχους της κυβέρνησης είπε πως ορισμένοι πιστεύουν ότι με τις πιέσεις για την ρευστότητα θα αναγκάσουν την κυβέρνηση να υποχωρήσει από τις θέσεις της και να δεχθεί συμφωνία, που θα επαναλαμβάνει τα λάθη του παρελθόντος. Αυτό, όπως είπε, δεν πρόκειται να συμβεί. Ο λαός, είπε ο κ. Τσίπρας, ζητά λύση μακράς πνοής και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίον -παρά την ομοβροντία ΜΜΕ που αποτελούν τη φωνή των δανειστών- η πλειοψηφία του λαού στηρίζει την κυβέρνηση.

    Περιγράφοντας το πλαίσιο της λύσης που επιδιώκει η κυβέρνηση είπε ότι δεν πρόκειται να γίνουν υποχωρήσεις σε παράλογες απαιτήσεις και πρόσθεσε ότι στο θέμα του ΦΠΑ, της αγοράς εργασίας και του ασφαλιστικού, οι αρχιτέκτονες της ύφεσης και της λιτότητας επιμένουν σε ακρότητες για να μην παραδεχθούν την αποτυχία τους.

    Σημείωσε ότι η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να κάνει υποχωρήσεις για αμοιβαία επωφελή συμφωνία και πρόσθεσε ότι απαιτεί το ίδιο και από τους θεσμούς.

    Αναλύοντας περαιτέρω το μήνυμα προς το εξωτερικό, ο πρωθυπουργός είπε ότι δεν μπορούν πρόσωπα που υπονομεύουν το ευρωπαϊκό όραμα να ασκούν επιρροή ή να παραδίδουν μαθήματα ηθικής. Η στάση τους δεν προσφέρει καλές υπηρεσίες προς την κατεύθυνση επίτευξης συμφωνίας, είπε ο πρωθυπουργός και δήλωσε ότι «αυτές τις ημέρες, όσοι μπορούν να συμβάλλουν ας το κάνουν. Οσοι δεν το επιθυμούν, ας σιωπήσουν».

    [04] Αλ. Τσίπρας: Τα τελευταία πέντε χρόνια συνεχούς ύφεσης ήταν καταστροφικά

    «Τα τελευταία πέντε χρόνια συνεχούς ύφεσης ήταν καταστροφικά για την Ελλάδα και χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας για να αλλάξουμε αυτή την κατάσταση» είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον πρόεδρο της Ομάδας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωκοινοβούλιο -και μέλος του Ιταλικού Δημοκρατικού Κόμματος- Τζιάννι Πιτέλα κατά τη σημερινή, πρωϊνή τους συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Ο κ. Πιτέλα, από την πλευρά του, τόνισε ότι η ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών είναι «κατά της λιτότητας» και υπέρ μιας «εναλλακτικής, οικονομικής πολιτικής».

    [05] Η σημαία του Ισλαμικού Κράτους κυματίζει στην ακρόπολη της Παλμύρας

    Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους ύψωσαν τη σημαία τους στην αρχαία ακρόπολη της ιστορικής πόλης Παλμύρα στη Συρία, όπως διακρίνεται σε φωτογραφίες που ανάρτησαν τη νύχτα στο διαδίκτυο υποστηρικτές της οργάνωσης.

    Οι ακραίοι ισλαμιστές κατέλαβαν την Τετάρτη την πόλη, που είναι γνωστή και με την αραμαϊκή ονομασία Ταντμόρ, μετά από σφοδρές μάχες με τις συριακές ένοπλες δυνάμεις.

    «Η ακρόπολη της Ταντμόρ υπό τον έλεγχο του Χαλιφάτου» έγραφε η λεζάντα σε μια από τις φωτογραφίες που αναρτήθηκαν σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης. Σε μια άλλη, ένας τζιχαντιστής χαμογελάει ενώ κρατάει το λάβαρο και στέκεται στο τείχος της ακρόπολης.Μέχρι στιγμής δεν έχει καταστεί δυνατόν να επαληθευτεί η αυθεντικότητα των φωτογραφιών.

    Η τζιχαντιστική οργάνωση σε άλλες πόλεις που έχει καταλάβει κατέστρεψε αρχαιότητες και μνημεία που τα θεωρεί «ειδωλολατρικά» και υπάρχει διάχυτος φόβος ότι θα κάνει το ίδιο και στην Παλμύρα.

    [06] «Ελπίζουμε να μην επαναληφθούν οι καταστροφές που διέπραξαν οι τζιχαντιστές στο Ιράκ»

    «Δεν παρατηρείται κίνηση του Ισλαμικού Κράτους στον αρχαιολογικό χώρο» της Παλμύρας, διαβεβαίωσε ο επικεφαλής της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας της Συρίας και εξέφρασε την ελπίδα «να μην επαναληφθούν οι καταστροφές που διέπραξαν» οι τζιχαντιστές σε αρχαιολογικούς χώρους του Ιράκ.

    Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, που κατέλαβαν στα μέσα της εβδομάδας τηνπερίφημη αρχαία πόλη της Παλμύρας, μπήκαν την Πέμπτη στο μουσείο της πόλης αλλά δεν κατέστρεψαν τα ανεκτίμητης αξίας εκθέματα, πρόσθεσε οΜααμούν Αμπντελκαρίμ.

    «Μέσα στο μουσείο δεν είχε απομείνει σχεδόν τίποτα, σταδιακά στέλναμε τις αρχαιότητες στη Δαμασκό όμως υπάρχουν τεράστια αντικείμενα, όπως σαρκοφάγοι, που ζυγίζουν 3-4 τόνους και δεν μπορούσαμε να τα μετακινήσουμε. Αυτό μας ανησυχεί» τόνισε οΜααμούν Αμπντελκαρίμ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 23 May 2015 - 14:30:30 UTC