Browse through our Interesting Nodes on Politics in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-05-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Μπορούμε σύντομα να φτάσουμε σε σταθερή, μακροπρόθεσμη και βιώσιμη λύση
  • [02] Παρέμβαση των ΗΠΑ προς το ΔΝΤ, ζήτησε ο Π. Καμμένος
  • [03] Αναθεώρηση της πολιτικής πρότασης της ΝΔ, ζητά ο Ν. Δένδιας
  • [04] Κρ. Λαγκάρντ: Μια συμφωνία Ελλάδας - πιστωτών απαιτεί ακόμη πολλή δουλειά
  • [05] Απόψεις ανθρώπων του πνεύματος για τα όρια της ελευθερίας της έκφρασης

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Μπορούμε σύντομα να φτάσουμε σε σταθερή, μακροπρόθεσμη και βιώσιμη λύση

    Με μια ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εκφράζει την αισιοδοξία του ότι «μπορούμε σύντομα να φτάσουμε σε σταθερή μακροπρόθεσμη και βιώσιμη λύση».

    «Χθες και σήμερα βρεθήκαμε στη Ρίγα της Λετονίας. Μπορούμε σύντομα να φτάσουμε σε σταθερή μακροπρόθεσμη και βιώσιμη λύση χωρίς τα λάθη του παρελθόντος», αναφέρεται στην ανάρτηση, η οποία καταλήγει: «Η Ελλάδα θα επιστρέψει με συνοχή στην ανάπτυξη».

    [02] Παρέμβαση των ΗΠΑ προς το ΔΝΤ, ζήτησε ο Π. Καμμένος

    Την παρέμβαση των ΗΠΑ προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο "για να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί η λύση στις διαδικασίες των συνομιλιών", ζήτησε ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Πάνος Καμμένος από την υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Βικτόρια Νούλαντ κατά τη μεταξύ τους συνάντηση στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ. "Οι διαδικασίες των συνομιλιών πάνε αρκετά καλά, όπως με ενημέρωσε ο πρωθυπουργός" ανέφερε σχετικά.

    Παράλληλα, ενημέρωσε την Αμερικανίδα αξιωματούχο για τις τελευταίες εξελίξεις στις συνομιλίες του πρωθυπουργού με την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

    Ο κ. Καμμένος σχολίασε ότι "οι ΗΠΑ, σε αυτή τη δύσκολη στιγμή των διαπραγματεύσεων, θα βοηθήσουν για μια ακόμα φορά" εκτιμώντας ότι θα "έχουμε γρήγορα ευχάριστες εξελίξεις» αν ληφθεί υπόψιν ότι "πλέον η Συμμαχία αντιλαμβάνεται ότι το θέμα του ISIS διευρύνεται και ότι απαιτείται η σταθεροποίηση της Ελλάδας με οποιοδήποτε μέσο".

    Οι δύο πλευρές συμφώνησαν σε κοινή δράση μαζί με το ΝΑΤΟ και με τις χώρες οι οποίες είναι διατεθειμένες να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.

    [03] Αναθεώρηση της πολιτικής πρότασης της ΝΔ, ζητά ο Ν. Δένδιας

    Θέμα ηγεσίας στη ΝΔ έθεσε εμμέσως πλην σαφώς μιλώντας στον ΑΘΗΝΑ 9.84, ο βουλευτής της ΝΔ Νίκος Δένδιας.

    "Να ξεκινήσουμε μια άμεση συζήτηση για το τι έγινε στραβά στις εκλογές - και φτάσαμε εκεί που φτάσαμε - να ξεκινήσουμε άμεσα μια συζήτηση για το ποια πρέπει να είναι η φυσιογνωμία μας, ποιο πρέπει να είναι το περιεχόμενο της νέας πρότασής μας στην ελληνική κοινωνία, και από εκεί και πέρα, στη βάση αυτού να συζητήσουμε και ποιος θα εκπροσωπήσει αυτή τη νέα πρότασή μας προς την ελληνική κοινωνία" ανέφερε ο βουλευτής και συνέχισε:

    "Δεν είναι καλά για εμάς τα πράγματα και δεν θα γίνουν εύκολα καλύτερα, αν συνεχίσουμε να εθελοτυφλούμε και να ακολουθούμε τη λογική της στρουθοκαμήλου, να βάζουμε το κεφάλι μας μέσα στην άμμο και να παριστάνουμε ότι τίποτα δεν τρέχει. Με τη θεωρία του "ωραία πήγαμε στις εκλογές, κρατήσαμε", το 15% μπορεί να μας φαίνεται και παράδεισος σε λίγους μήνες. Τα πράγματα για εμάς είναι εξαιρετικά άσχημα... Η επιλογή μας είναι μία και μόνη: Να το δούμε κατάματα και να κάνουμε αυτό που πρέπει. Αυτό είναι κατά τη γνώμη μου το αυτονόητο. Εμείς δεν κάνουμε το αυτονόητο, κάνουμε το ετερονόητο. Δεν κάνουμε τίποτα».

    [04] Κρ. Λαγκάρντ: Μια συμφωνία Ελλάδας - πιστωτών απαιτεί ακόμη πολλή δουλειά

    Μια ενδεχόμενη συμφωνία που θα βοηθούσε να επιλυθεί η κρίση χρέους της Ελλάδας απαιτεί ακόμη πολλή δουλειά και δεν θα πρέπει να γίνει βιαστικά, υποστήριξε σήμερα από το Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ.

    "Ξέρω ότι υπάρχει πολλή δουλειά ακόμη να γίνει. (Όλες) οι πλευρές τώρα εργάζονται, λαμβάνουν προτάσεις, συνεργάζονται και θα συνεχίσουμε έτσι όσο γρηγορότερα μπορούμε" είπε η Λαγκάρντ σε μια εκδήλωση της Κεντρικής Τράπεζας της Βραζιλίας. "Θα πρέπει να είναι μια συνολική προσέγγιση, όχι μια γρήγορη και πρόχειρη δουλειά", πρόσθεσε.

    Διαβάστε επίσης:

    Η Μέρκελ προειδοποίησε ότι πρέπει να γίνει «πολλή δουλειά» μέχρι να βρεθεί λύση για την Ελλάδα

    [05] Απόψεις ανθρώπων του πνεύματος για τα όρια της ελευθερίας της έκφρασης

    Τελικά όλα μπορούν να λεχθούν; Ή υπάρχουν και αυτά που δεν λέγονται; Απάντηση στα δύο παραπάνω ερωτήματα, που έγιναν ακόμα πιο καίρια μετά την αιματηρή επίθεση στο περιοδικό «Charlie Hebdo» στο Παρίσι, επιχειρούν να δώσουν άνθρωποι του πνεύματος σε συλλογικό τόμο που κυκλοφορεί τις επόμενες ημέρες.

    Την ιδέα, αλλά και την επιμέλεια της έκδοσης, είχε ο αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης κα Ιστορίας του Πάντειου Πανεπιστημίου και αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, Δημήτρης Χριστόπουλος. «Όπως κάθε νοήμονα άνθρωπο, τα γεγονότα στο Παρίσι με συγκλόνισαν. Μετά τη δολοφονική επίθεση στο Charlie Hebdo απεύθυνα το ερώτημα του τίτλου σε Έλληνες διανοούμενους και έγκριτους νομικούς που έχουν ειδικευθεί στο ζήτημα, όντας σίγουρος πως θα είχαν άποψη και θα ήθελαν να την καταθέσουν», σημειώνει στον πρόλογο της έκδοσης ο κ. Χριστόπουλος.

    Στο βιβλίο που φέρει τον τίτλο «"Όλα μπορούν να λεχθούν" ή υπάρχουν "εκείνα που δεν λέγονται";» (εκδόσεις «Βιβλιόραμα») «συναντώνται» 22 διανοούμενοι, οι οποίοι καταθέτουν τις σκέψεις τους για την επίθεση στο Παρίσι: ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου του Πανεπιστημίου Αθηνών, Νίκος Αλιβιζάτος, ο συγγραφέας και μεταφραστής, 'Ακης Γαβριηλίδης, η αναπληρώτρια καθηγήτρια Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Έφη Γαζή, ο αναπληρωτής καθηγητής Πολιτικής Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Στέφανος Δημητρίου, ο νομικός Δημήτρης Δημούλης, η καθηγήτρια Κοινωνικής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θάλεια Δραγώνα, ο εικαστικός και συγγραφέας, Γιάννης Ζιώγας, ο πρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου της Εθνικής Βιβλιοθήκης, Σταύρος Ζουμπουλάκης, ο νομικός, Γιώργος Καραβοκύρης, ο ιστορικός, Κωστής Καρπόζηλος, ο επίκουρος καθηγητής στο Κέντρο Ευρωπαϊκών και Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, Κωστής Κορνέτης, ο νομικός και γενικός γραμματέας της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, Βαγγέλης Μάλλιος, η πολιτική επιστήμονας, Μαργαρίτα Μαρκοβίτη, ο ομότιμος καθηγητής Κοινωνιολογίας στο London School of Economics, Νίκος Μουζέλης, ο δημοσιογράφος, Αλέξης Οικονομίδης, ο αρθρογράφος, Δημοσθένης Παπαδάτος- Αναγνωστόπουλος, ο γενικός γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του υπουργείου Δικαιοσύνης, Κωστής Παπαϊωάννου, η φωτογράφος, Πηνελόπη Πετσίνη, η δημοσιογράφος, Βίκη Σκούμπη, ο επίκουρος καθηγητής της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, Ανδρέας Τάκης, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, Κωνσταντίνος Τσιτσελίκης, και ο επιμελητής της έκδοσης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 22 May 2015 - 18:30:25 UTC