Read the Protocol to the North Atlantic Treaty on the Accession of Greece and Turkey (October 22, 1951) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-05-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στη Σύνοδο Κορυφής στη Ρίγα ο πρωθυπουργός
  • [02] Εντυπωσιασμένος από την πίστη των Ελλήνων, δηλώνει ο ρωμαιοκαθολικός διάκονος Τζιάν Φράνκο Φιορίν
  • [03] Εντός διμήνου το πρόγραμμα απασχόλησης του ΟΑΕΔ για 16.220 ανέργους
  • [04] Β. Σόιμπλε: Δεν δικαιολογείται η αισιοδοξία της Ελλάδας για επικείμενη συμφωνία
  • [05] Η Ρωσία έτοιμη να παράσχει στρατιωτική βοήθεια στο Ιράκ
  • [06] Τα «σχεδιαστικά» σφάλματα κατά την εξέλιξη του ανθρώπου «κρύβονται» πίσω από προβλήματα υγείας

  • [01] Στη Σύνοδο Κορυφής στη Ρίγα ο πρωθυπουργός

    Στη Ρίγα της Λετονίας βρίσκεται από σήμερα το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες της 4ης Συνόδου Κορυφής της Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης.

    Η Σύνοδος ξεκινάει στις 8 και σύμφωνα με πληροφορίες οι συναντήσεις του πρωθυπουργού με τη Γερμανίδα Καγκελάριο 'Αγγελα Μέρκελ και τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ θα πραγματοποιηθούν αμέσως μετά. Επιπλέον στο περιθώριο της Συνόδου δεν αποκλείεται να υπάρξουν συναντήσεις και με άλλους Ευρωπαίους ηγέτες και αξιωματούχους. Η Σύνοδος Κορυφής θα ολοκληρωθεί αύριο.

    Στην ελληνική αποστολή στη Σύνοδο Κορυφής, πέραν του πρωθυπουργού, συμμετέχουν ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χουντής, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, ο διπλωματικός σύμβουλος του πρωθυπουργού, Βαγγέλης Καλπαδάκης, ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, Θοδωρής Μιχόπουλος.

    [02] Εντυπωσιασμένος από την πίστη των Ελλήνων, δηλώνει ο ρωμαιοκαθολικός διάκονος Τζιάν Φράνκο Φιορίν

    Εντυπωσιασμένος από την «εμπειρία της πίστης» που βίωσε στην Ελλάδα, δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Τζιάν Φράνκο Φιορίν, μόνιμος διάκονος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, ο οποίος συνοδεύει το ιερό σκήνωμα της Αγίας Βαρβάρας από τη στιγμή της αναχώρησής του από τη Βενετία και έχει αναλάβει και την επαναφορά του στο ναό του Σαν Μαρτίνο στο νησί Μπουράνο.

    «Η εμπειρία που έζησα εδώ, είναι εκπληκτική. Εδώ είδα την πίστη, γιατί ο κόσμος στέκεται εδώ ώρες, είναι στην ουρά κάτω από τον ήλιο και τη δίψα για να φθάσει μόνο για ένα λεπτό να αγγίξει το σκήνωμα και να το φιλήσει, να ακουμπήσει το μέτωπο. Είδα κάποιους να φθάνουν γονατιστοί, γονείς να φέρνουν τα μικρά παιδιά τους, είδα πολλούς νέους, πολλούς ηλικιωμένους, πολλούς ανάπηρους, είδα έναν κόσμο εντυπωσιακό», είπε με δέος για όσα βιώνει αυτές τις ημέρες στον Ι.Ν. της Αγίας Βαρβάρας.

    Δεν παρέλειψε να αναφερθεί με έμφαση στη μεταφορά του ιερού λειψάνου στο αντικαρκινικό νοσοκομείο «Άγιος Σάββας». «Ήταν κάτι το εκπληκτικό οι ασθενείς που έρχονταν να υποκλιθούν στην Αγία Βαρβάρα. Είναι η ελπίδα. Η χριστιανική ελπίδα που δεν πεθαίνει ποτέ. Όχι τόσο για την ανάρρωση, όσο για το ότι ο Χριστός μπορεί να είναι συνοδοιπόρος στην περιπέτεια της ζωής μας», εξομολογήθηκε.

    [03] Εντός διμήνου το πρόγραμμα απασχόλησης του ΟΑΕΔ για 16.220 ανέργους

    Μέσα στο επόμενο δίμηνο, θα δημοσιευτεί, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, η νέα πρόσκληση του προγράμματος για την επιταγή κατάρτισης ανέργων ηλικίας 29 έως 64 ετών με υποχρεωτική εγγυημένη απασχόληση. Το πρόγραμμα θα επανέλθει ανασχεδιασμένο, προκειμένου να ωφελούνται ουσιαστικά οι άνεργοι.

    Το αρχικό πρόγραμμα, το οποίο ήταν συνολικού προϋπολογισμού 112.000.000 ευρώ και απευθυνόταν σε 16.220 ανέργους, ανακλήθηκε από την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου, διότι διαπιστώθηκε, ότι ο σχεδιασμός του προγράμματος που είχε γίνει από την προηγούμενη ηγεσία ήταν σκανδαλώδης.

    [04] Β. Σόιμπλε: Δεν δικαιολογείται η αισιοδοξία της Ελλάδας για επικείμενη συμφωνία

    Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε στο Reuters ότι η αισιοδοξία της ελληνικής κυβέρνησης για την επίτευξη συμφωνίας με τους δανειστές της για την παροχή βοήθειας με αντάλλαγμα μεταρρυθμίσεις δεν υποστηρίζεται από τις διαπραγματεύσεις και ότι δεν θα μπορούσε να αποκλείσει το ενδεχόμενο η Ελλάδα να καταστεί αφερέγγυα.

    Σύμφωνα με τον Γερμανό υπουργό, οι αναφορές από τους διεθνείς θεσμούς που συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις με την Αθήνα υποδηλώνουν ότι οι συνομιλίες προχωρούν «πολύ διστακτικά».

    «Αυτό που γνωρίζω από τις συζητήσεις με τους τρεις θεσμούς δεν υποστηρίζει την αισιοδοξία που απορρέει από τις ανακοινώσεις της Αθήνας» είπε ο Σόιμπλε σε συνέντευξή του που δημοσιοποιήθηκε σήμερα.

    Ερωτηθείς εάν πιστεύει πως η Ελλάδα βρίσκεται ακόμα πιο κοντά στο να καταστεί αφερέγγυα, ο Σόιμπλε είπε ότι η κατάσταση είναι στα χέρια της Αθήνας, προσθέτοντας: «Σε κάθε περίπτωση, δεν μπορώ να αποκλείσω τίποτα».

    Σύμφωνα με τον Σόιμπλε, το θέμα της Ελλάδας είναι πιθανόν να συζητηθεί στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών και κεντρικών τραπεζιτών του G7 στη Δρέσδη την επόμενη εβδομάδα αν και δεν περιλαμβάνεται επισήμως στην ατζέντα.

    [05] Η Ρωσία έτοιμη να παράσχει στρατιωτική βοήθεια στο Ιράκ

    Η Ρωσία είναι έτοιμη να παράσχει όπλα στο Ιράκ, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, την ώρα που η Βαγδάτη προσπαθεί να σταματήσει την προέλαση των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.

    Ενόψει των συνομιλιών που θα έχουν στη Μόσχα ο προεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν με τον πρωθυπουργό του Ιράκ Χαϊντάρ αλ Αμπάντι, ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας είπε σε δημοσιογράφους ότι η Ρωσία θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για να βοηθήσει την ιρακινή κυβέρνηση να αποκρούσει τους τζιχαντιστές.

    [06] Τα «σχεδιαστικά» σφάλματα κατά την εξέλιξη του ανθρώπου «κρύβονται» πίσω από προβλήματα υγείας

    Γιατί πνιγόμαστε όταν τρώμε;Γιατί πονάει η μέση μας; Γιατί οι ιγμορίτιδες στον άνθρωπο επιμένουν; Η απάντηση σε όλα αυτά τα ερωτήματα βρίσκεται στα «σχεδιαστικά» σφάλματα, που έχουν προκύψει κατά την εξέλιξη του ανθρώπου, σε όλες εκείνες τις δομικές και λειτουργικές αδυναμίες,οι οποίες δεν έχουν σχέση με ατομικές ανεπάρκειες και ελαττώματα, αλλά αποτελούν σχεδιαστικές αδυναμίες, που τις κληρονομούμε όλοι.

    Σε αυτά τα «σχεδιαστικά» σφάλματα αναφέρεται, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο καθηγητής Ανατομικής και Ιστολογίας στο Τμήμα Κτηνιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) Αθανάσιος Ντινόπουλος, μεαφορμή ομιλία του, με τίτλο «Ο αδέξιος σχεδιαστής», που θα κάνει στο πλαίσιο του 2ου Διακλινικού Συμποσίου για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας, οι εργασίες του οποίου αρχίζουν, αύριο, στη Θεσσαλονίκη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 21 May 2015 - 14:30:24 UTC