Read the Joint Statement of the Heads of State & Government of Southeastern European Nations (Crete, 4 November 1997) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-05-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΥΠΕΞ: Κοινή βούληση Ελλάδας-Ισραήλ για ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας
  • [02] Υπουργείο Τουρισμού: Καμία αλλαγή στο ΦΠΑ την τρέχουσα τουριστική σεζόν
  • [03] Διάψευση Δ. Στρατούλη για την επιβολή ποινών στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις
  • [04] Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προειδοποιεί τους πολίτες για απάτη στο διαδίκτυο
  • [05] ΗΠΑ: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Καλιφόρνια από τις δύο πετρελαιοκηλίδες
  • [06] ¶. Μέρκελ: Η επιστροφή της Μόσχας στην «Ομάδα των 7» δεν είναι πιθανή

  • [01] ΥΠΕΞ: Κοινή βούληση Ελλάδας-Ισραήλ για ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας

    Στην περαιτέρω ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας, καθώς αντιμετωπίζουν κοινές προκλήσεις, προσβλέπουν οι κυβερνήσεις της Ελλάδας και του Ισραήλ, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών με αφορμή τη συμπλήρωση 25 χρόνων από τη θέσπιση αναβαθμισμένων διπλωματικών σχέσεων των δύο χωρών.

    Αφού εκφράζεται ικανοποίηση για τις στενές και φιλικές σχέσεις, σημειώνεται ότι επιδίωξη και των δύο κρατών είναι η περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας στα επόμενα 25 χρόνια, με ιδιαίτερη έμφαση στις επαφές των δύο λαών, στην αμοιβαία επωφελή συνεργασία στους τομείς της υψηλής τεχνολογίας και της επιχειρηματικότητας, καθώς και στην περαιτέρω προώθηση και βελτίωση των ειρηνικών σχέσεων και των σχέσεων καλής γειτονίας με τα έθνη της περιοχής.

    [02] Υπουργείο Τουρισμού: Καμία αλλαγή στο ΦΠΑ την τρέχουσα τουριστική σεζόν

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Τουρισμού, ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης διαβεβαίωσε την αναπληρώτρια υπουργό Έλενα Κουντουρά, «ότι για την τρέχουσα τουριστική σεζόν δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή στο ΦΠΑ. Όποια αλλαγή προκύψει στο τουριστικό πακέτο στο μέλλον θα σχεδιαστεί ώστε η Ελλάδα να παραμείνει τουριστικά ανταγωνιστική».

    Οποιαδήποτε παραφιλολογία αναπτύσσεται σχετικά με το ΦΠΑ, τη στιγμή που βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις, πλήττει ευθέως τον τουρισμό και την εικόνα της χώρας, καταλήγει η ανακοίνωση.

    [03] Διάψευση Δ. Στρατούλη για την επιβολή ποινών στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις

    Ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρης Στρατούλης διέψευσε με κατηγορηματικό τρόπο από το βήμα της Βουλής, δημοσιεύματα και διαρροές που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας ότι η ελληνική αντιπροσωπεία υπέβαλε πρόταση στο Brussels Group για επιβολή ποινών σε όσους υποβάλουν αίτημα για πρόωρη συνταξιοδότηση. Και ειδικότερα, να πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές μέχρι το 62ο έτος της ηλικίας τους.

    «Διαψεύδω κατηγορηματικά αυτές τις διαρροές. Η ελληνική αντιπροσωπεία για αυτό που παλεύει είναι να μην ισχύσει η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος η οποία αν εφαρμοστεί, μέσα σε τρία χρόνια θα έχει εξαερωθεί το 90% των επικουρικών συντάξεων. Αυτή τη μάχη, η σημερινή ελληνική κυβέρνηση, θα την πάει μέχρι τέλους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Στρατούλης.

    [04] Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προειδοποιεί τους πολίτες για απάτη στο διαδίκτυο

    Την προσοχή των πολιτών σχετικά με την ύπαρξη απατηλών προφίλ παράνομου στοιχηματισμού σε υπηρεσίες και ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, εφιστά η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

    Οι διαχειριστές των προφίλ αυτών υπόσχονται δήθεν μεγάλες αποδόσεις, εγγυημένα αποτελέσματα και επιστροφή χρημάτων σε περίπτωση αποτυχίας της πρόβλεψης, για διάφορα αθλητικά γεγονότα και ιδιαίτερα για αγώνες ποδοσφαίρου, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

    Οι ανυποψίαστοι χρήστες του διαδικτύου, αφού πείθονται και αποστέλλουν τα συμφωνηθέντα ποσά, ουδέποτε παραλαμβάνουν τα χρήματα που κέρδισαν από σωστές προβλέψεις ή την επιστροφή των ποσών που κατέβαλαν, σε περίπτωση λανθασμένων προγνωστικών αποτελεσμάτων.

    [05] ΗΠΑ: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Καλιφόρνια από τις δύο πετρελαιοκηλίδες

    Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η νότια Καλιφόρνια στις ΗΠΑ εξαιτίας δύο πετρελαιοκηλίδων, έκτασης σχεδόν 14,5 χιλιομέτρων, που έχουν σχηματιστεί στα ανοικτά των ακτών.

    Οι πετρελαιοκηλίδες κοντά στη Σάντα Μπάρμπαρα προκλήθηκαν έπειτα από έκρηξη που σημειώθηκε σε πετρελαιαγωγό την Τρίτη κι εκφράζονται φόβοι ότι έχουν διαρρεύσει στη θάλασσα 2.500 βαρέλια αργού πετρελαίου, περίπου πέντε φορές περισσότερα από τις αρχικές εκτιμήσεις, ανακοίνωσε χθες Τετάρτη η εταιρεία Plains All American Pipeline.

    Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις της εταιρείας, περίπου 500 βαρέλια (21.000 γαλόνια πετρελαίου) ενδεχομένως να διέρρευσαν στη θαλάσσια περιοχή κατά μήκος της παραλίας Refugio State Beach.Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας Τζέρι Μπράουν κήρυξε χθες την περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης προκειμένου η πολιτεία «να κινητοποιήσει γρήγορα όλα τα διαθέσιμα μέσα».

    [06] ¶. Μέρκελ: Η επιστροφή της Μόσχας στην «Ομάδα των 7» δεν είναι πιθανή

    Η καγκελάριος της Γερμανίας Αγγελα Μέρκελ δήλωσε σήμερα ότι μία επιστροφή της Ρωσίας στην Ομάδα των 7 δεν είναι πιθανή αυτήν την στιγμή, εξαιτίας της κατάστασης στην Ουκρανία.

    «Οσο η Ρωσία δεν συμμορφώνεται με το διεθνές δίκαιο και δεν ενεργεί σύμφωνα με τις αρχές του, μία επιστροφή της στο σχήμα G8 δεν είναι πιθανή» δήλωσε η Αγγελα Μέρκελ κατά τη διάρκεια της ομιλίας της επί της γενικής πολιτικής ενώπιον της γερμανικής κάτω Βουλής, καθώς η Βαυαρία ετοιμάζεται να υποδεχθεί στις αρχές του Ιουνίου τη σύνοδο κορυφής της Ομάδας των 7.

    Λίγες ώρες πριν από την έναρξη της συνόδου των 28 χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης στη Ρίγα, στην οποία θα συμμετάσχουν και έξι χώρες της πρώην Σοβιετικής Ενωσης, η Γερμανίδα καγκελάριος διευκρίνισε ότι η ανατολική Σύμπραξη «δεν αποτελεί όργανο της πολιτικής διεύρυνσης της Ευρωπαϊκής Ενωσης».«Δεν πρέπει να δημιουργούμε ψεύτικες προσοδοκίες τις οποίες δεν θα είμαστε αργότερα σε θέση να εκπληρώσουμε» προειδοποίησε η ¶γγελα Μέρκελ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 21 May 2015 - 10:30:30 UTC