Read about The Ecumenical Patriarchate of Constantinople Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-05-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Να αγνοήσει ο πρωθυπουργός το λόμπι της δραχμής, ζητάει το Ποτάμι
  • [02] Κυρ. Μητσοτάκης: Μια μέτρια συμφωνία καλύτερη από μη συμφωνία
  • [03] Συλλυπητήρια του υπουργού Εργασίας Π. Σκουρλέτη για τον θάνατο του εργαζομένου των ΕΛΠΕ
  • [04] Ομόφωνη απόφαση του Πολιτικού Συμβουλίου της ΝΔ ότι «δεν μπορεί να τοποθετηθεί επί ανύπαρκτης ακόμη συμφωνίας»
  • [05] Μηνιαία παράταση της ρύθμισης των 100 δόσεων ζητούν οι εμπλεκόμενοι φορείς
  • [06] Παράταση δέκα ημερών στις αιτήσεις για την ανθρωπιστική κρίση
  • [07] Γ. Ντάισελμπλουμ: Δεν είναι πιθανό να υπάρξει συμφωνία για το θέμα της Ελλάδας στη Σύνοδο Κορυφής της Ρίγας
  • [08] Συγκρατημένη αισιοδοξία ότι «κλείνουμε», εκφράστηκε μετά την σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών.
  • [09] Σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών για την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς
  • [10] Ιρλανδία: Δικαστήριο επέβαλε πρόστιμο σε ιδιοκτήτες ζαχαροπλαστείου για σεξιστική διάκριση
  • [11] Την Ευρωπαϊκή ατζέντα για τη μετανάστευση παρουσίασε ο Δημ. Αβραμόπουλος

  • [01] Να αγνοήσει ο πρωθυπουργός το λόμπι της δραχμής, ζητάει το Ποτάμι

    Να ξεκόψει από τις εσωκομματικές φωνές που επιθυμούν τη ρήξη με τους εταίρους και να λάβει τις αποφάσεις του με βάση τη λαϊκή εντολή και την επιθυμία της μεγάλης πλειοψηφίας για παραμονή στην ευρωζώνη, ζητάει από τον Αλέξη Τσίπρα με ανακοίνωσή του το ΠΟΤΑΜΙ.

    Στην ανακοίνωση τονίζεται χαρακτηριστικά ότι « η πίεση από την αριστερίστικη αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ, που μιλάει για ρήξη και επιστροφή στη δραχμή αυξάνεται όσο περνούν οι μέρες. Η χώρα δε μπορεί να παραμένει δέσμια των εσωκομματικών συσχετισμών του ΣΥΡΙΖΑ και των ενδοκυβερνητικών ισορροπιών με τον ακροδεξιό εταίρο».

    Επίσης σημειώνεται ότι η συμφωνία με τους εταίρους, που έχει αναγορευθεί από την κυβέρνηση σε γόρδιο δεσμό, πήρε νέα μετάθεση για τις αρχές Ιουνίου.

    [02] Κυρ. Μητσοτάκης: Μια μέτρια συμφωνία καλύτερη από μη συμφωνία

    Σύμφωνα με πληροφορίες στη συνεδρίαση του άτυπου πολιτικού συμβουλίου της ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε τη θέση που εκφράσει σε όλες τις πρόσφατες συνεντεύξεις του ότι «μία μέτρια συμφωνία είναι καλύτερη από μη συμφωνία».

    Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο κ. Μητσοτάκης συμφώνησε με τα μέλη του οργάνου που ζήτησαν τη σύγκλιση της ΚΟ της ΝΔ όταν και αν επιτευχθεί συμφωνία με τους δανειστές.

    [03] Συλλυπητήρια του υπουργού Εργασίας Π. Σκουρλέτη για τον θάνατο του εργαζομένου των ΕΛΠΕ

    Tα συλλυπητήρια του στην οικογένεια του εργαζομένου των ΕΛΠΕ, Μπάμπη Δευτεραίου, ο οποίος έχασε τη ζωή του λόγω του βαρύτατου τραυματισμού του στο δυστύχημα στα Διυλιστήρια Ασπροπύργου στις 8 Μαΐου εν ώρα εργασίας, εξέφρασε ο υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Πάνος Σκουρλέτης.

    Εξάλλου, το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) αποφάσισε, εν όψει της ολοκλήρωσης των εργασιών συντήρησης, τη μόνιμη παρουσία στις εγκαταστάσεις κλιμακίου Κοινωνικών και Τεχνικών Επιθεωρητών για το επόμενο χρονικό διάστημα και για όσο χρειαστεί.

    Επίσης, έγινε επισήμανση στους επικεφαλής των εργολαβικών και υπεργολαβικών συνεργείων ότι θα υπάρξει μηδενική ανοχή σε φαινόμενα παραβίασης της εργατικής νομοθεσίας.

    [04] Ομόφωνη απόφαση του Πολιτικού Συμβουλίου της ΝΔ ότι «δεν μπορεί να τοποθετηθεί επί ανύπαρκτης ακόμη συμφωνίας»

    «Η ΝΔ δεν μπορεί να τοποθετηθεί επί ανύπαρκτης ακόμη συμφωνίας», επισημαίνει η ομόφωνη απόφαση του Άτυπου Πολιτικού Συμβουλίου της ΝΔ, σύμφωνα με την ενημέρωση του εκπροσώπου του κόμματος Κώστα Καραγκούνη, η οποία κάνει λόγο για «ολοκλήρωση της 5ης αξιολόγησης του μνημονίου μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας».

    Το άτυπο Πολιτικό Συμβούλιο συνεδρίασε υπό την προεδρία του Αντώνη Σαμαρά, για περίπου δύο ώρες στα κεντρικά γραφεία του κόμματος. Η ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης αναφέρει μεταξύ άλλων ότι: «Για άλλη μια φορά τονίζουμε ότι η καθυστέρηση στη σύναψη συμφωνίας έχει μεγάλο κόστος για τη χώρα και το λαό και πρέπει η εκκρεμότητα να ολοκληρωθεί άμεσα.

    Σύμφωνα με πληροφορίες τουλάχιστον δυο μέλη του άτυπου πολιτικού συμβουλίου της ΝΔ ,η Όλγα Κεφαλογιάννη και ο Νικήτας Κακλαμάνης, ζήτησαν να συγκληθεί η ΚΟ του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης όταν και αν επιτευχθεί συμφωνία με τους δανειστές.

    [05] Μηνιαία παράταση της ρύθμισης των 100 δόσεων ζητούν οι εμπλεκόμενοι φορείς

    Κοινό αίτημα μηνιαίας παράτασης της ρύθμισης των 100 δόσεων κατέθεσαν στην κυβέρνηση οι έμποροι, οι μικρομεσαίοι, οι κατασκευαστές και οι ιδιοκτήτες ακινήτων. Υπενθυμίζεται ότι στις 26.5.2015 λήγει η προθεσμία για την υπαγωγή υφισταμένων φορολογικών οφειλών στη ρύθμιση των 100 μηνιαίων δόσεων.

    Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, για πολλές παλαιές κυρίως φορολογικές υποθέσεις ή υποθέσεις για τις οποίες εκκρεμεί έλεγχος, υπάρχει δυσχέρεια εκκαθάρισης και βεβαίωσης των οφειλόμενων φόρων από τις οικείες ΔΟΥ, προκειμένου να ενταχθούν και αυτές στη ρύθμιση αυτή.

    Επιπλέον, πολλοί απόδημοι Έλληνες, κάτοικοι εξωτερικού, δεν έχουν προλάβει να ενημερωθούν για τις λεπτομέρειες του μέτρου και να οργανώσουν την υπαγωγή των οφειλών τους στη ρύθμιση αυτή, το αυτό δε ισχύει και για πολλούς φορολογούμενους και επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα.

    [06] Παράταση δέκα ημερών στις αιτήσεις για την ανθρωπιστική κρίση

    Παράταση δέκα ημερών αποφάσισε το Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης να δοθεί στην προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων για την ένταξη στο πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. Έτσι όσοι θέλουν να ενταχθούν στο πρόγραμμα του ν.4320/2015 θα μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους μέχρι το Σάββατο 30 Μαΐου 2015.

    [07] Γ. Ντάισελμπλουμ: Δεν είναι πιθανό να υπάρξει συμφωνία για το θέμα της Ελλάδας στη Σύνοδο Κορυφής της Ρίγας

    O επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ δήλωσε σήμερα ότι δεν είναι πιθανό να υπάρξει συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της κατά τη Σύνοδο Κορυφής στη Ρίγα της Λετονίας αυτήν την εβδομάδα.

    Ο Ντάισελμπλουμ επισήμανε ότι μια απόφαση σχετικά με το χρέος της Ελλάδας και τις διαπραγματεύσεις για τις μεταρρυθμίσεις θα ληφθεί κατά τη διάρκεια συνομιλιών με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.«Δεν περιλαμβάνεται στην ατζέντα της Παρασκευής» τόνισε ο ίδιος σε συνέντευξή που παραχώρησε στο ολλανδικό τηλεοπτικό δίκτυο RTL. «Νομίζω ότι είναι απίθανο», πρόσθεσε.

    [08] Συγκρατημένη αισιοδοξία ότι «κλείνουμε», εκφράστηκε μετά την σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών.

    «Η συμφωνία θα μπορούσε να έχει κλείσει προ πολλού εάν υπήρχε πολιτική βούληση» των εταίρων, εκτίμησε υψηλόβαθμος κυβερνητικός παράγοντας, ο οποίος συμμετείχε στην ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών με αντικείμενο την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς.

    Σύμφωνα, επίσης, με το ίδιο κυβερνητικό στέλεχος, για τα δημοσιονομικά μεγέθη οι εταίροι είχαν λάθος στατιστικά στοιχεία και η ελληνική πλευρά παρέσχε τα δικά της στοιχεία, και τώρα υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία ότι «κλείνουμε». Αντίθετα, άλλα «καυτά» ζητήματα, όπως τα εργασιακά, δεν είναι στο τραπέζι των συζητήσεων.

    Άλλο κυβερνητικό στέλεχος που μετείχε επίσης στη σύσκεψη, ανέφερε ότι «στην Ευρώπη σε υψηλό επίπεδο θέλουν λύση στο ελληνικό θέμα και ειδικά ο Γιούνκερ βοηθά στη διαπραγμάτευση».

    Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχουν διαφορές και μεταξύ των εταίρων, καθώς «το ΔΝΤ είναι light στο ζήτημα του χρέους και σκληρό στις φιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις και η Κομισιόν το αντίθετο. Ωστόσο, η Ελλάδα και στις δύο περιπτώσεις παίρνει τη σκληρή πλευρά». Εκτίμησε δε, ότι εταίροι «θα το τραβήξουν έως την τελευταία στιγμή για να κλείσουμε».

    [09] Σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών για την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς

    Σύσκεψη πραγματοποιείται στο υπουργείο Οικονομικών, με τη συμμετοχή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη, του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Βαρουφάκη, του υπουργού Οικονομίας, Γιώργου Σταθάκη και του υπουργού αναπληρωτή Εξωτερικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου.

    Αντικείμενο της σύσκεψης είναι η πορεία των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς, ενώ αύριο αρχίζουν εκ νέου στις Βρυξέλλες οι διαβουλεύσεις σε επίπεδο Brussels Group, με φυσική παρουσία των δύο πλευρών.

    Χθες, ο υπουργός Οικονομικών προέβλεψε, μιλώντας στο Star, ότι είμαστε «πολύ κοντά σε συμφωνία, ας πούμε μια εβδομάδα».

    [10] Ιρλανδία: Δικαστήριο επέβαλε πρόστιμο σε ιδιοκτήτες ζαχαροπλαστείου για σεξιστική διάκριση

    Ένα ζεύγος θρήσκων καθολικών ιδιοκτητών εταιρείας αρτοποιϊας-ζαχαροπλαστικής στη Βόρεια Ιρλανδία, που αρνήθηκε να παρασκευάσει μία τούρτα με ένα φιλικό προς τους ομοφυλόφιλους γαμήλιο μήνυμα, κρίθηκε σήμερα ένοχο για σεξιστικές διακρίσεις από δικαστήριο του Μπέλφαστ, το οποίο και του επέβαλε πρόστιμο.

    Ο ακτιβιστής για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων Γκάρεθ Λι κατέθεσε αγωγή εναντίον της εταιρείας Ashers Baking Company, στην οποία ανήκει το κατάστημα, στο Μπέλφαστ, επειδή ακύρωσε την παραγγελία του για μία τούρτα που θα έφερε το μήνυμα "Στηρίξτε Τους Γάμους των Ομοφυλοφίλων". Τα δικαστικά του έξοδα ανέλαβε να καλύψει η Επιτροπή Ισότητας της Βόρειας Ιρλανδίας.

    Η υπόθεση προσέλαβε πολιτικές διαστάσεις στη Βόρεια Ιρλανδία με μέλη του μεγαλύτερου κόμματος της περιοχής, του Δημοκρατικού Ενωτικού Κόμματος, να προτείνουν την ψήφιση νομοσχεδίου περί θρησκευτικής συνειδήσεως που θα επιτρέπει την άρνηση παροχής υπηρεσιών με βάση τις θρησκευτικές πεποιθήσεις.

    [11] Την Ευρωπαϊκή ατζέντα για τη μετανάστευση παρουσίασε ο Δημ. Αβραμόπουλος

    «Η Ευρωπαϊκή Ατζέντα για τη Μετανάστευση δεν είναι μια κίνηση έκτακτης ανάγκης, είναι μια συνολική στρατηγική που θα μας καθοδηγεί για τα επόμενα πέντε με δέκα χρόνια», τόνισε ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρης Αβραμόπουλος, στην παρέμβασή του στις συνεδριάσεις του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας και του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, που πραγματοποιήθηκαν χθες και σήμερα στις Βρυξέλες.

    Ο Ευρωπαίος επίτροπος αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην πρόταση της Επιτροπής για την μετεγκατάσταση των αιτούντων άσυλο, η οποία «μέσω ενός δίκαιου συστήματος ποσοστιαίας κατανομής» θα ανακουφίσει τα κράτη-μέλη της ΕΕ που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της κρίσης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 19 May 2015 - 14:30:26 UTC