Browse through our Interesting Nodes for Greek Maritime Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-05-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο περιθώριο της συνόδου κορυφής στη Ρίγα θα γίνει πιθανότατα, σύναντηση Τσίπρα- Μέρκελ
  • [02] Με την παρουσία του πρωθυπουργού συνεδριάζει αυτή την ώρα το Προεδρείο της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ
  • [03] Εξιχνιάστηκε παράνομη συλλογή, επεξεργασία και πώληση, δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, σε ψηφιακά αρχεία
  • [04] Στη μάχη των πανελλαδικών οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ με θέμα για το περιβάλλον και τον πολιτισμό
  • [05] «Κυνήγι θησαυρού» στα ... σκουπίδια, για πρώτη φορά, στην Ελλάδα
  • [06] ΕΚΤ: Ανησυχητική η ταχύτητα των πρόσφατων ρευστοποιήσεων στα ευρωπαϊκά ομόλογα
  • [07] Συνεδριάζει αύριο το Brussels Group στις Βρυξέλες
  • [08] Την κατάργηση των χαρτονομισμάτων ζητούν Γερμανοί οικονομολόγοι
  • [09] Η Deutsche Bank ίσως φύγει από τη χώρα στην περίπτωση Brexit
  • [10] Τριάντα Έλληνες δωρίζουν, μετά θάνατον, τον εγκέφαλό τους για να μελετηθούν οι νευροεκφυλιστικές παθήσεις

  • [01] Στο περιθώριο της συνόδου κορυφής στη Ρίγα θα γίνει πιθανότατα, σύναντηση Τσίπρα- Μέρκελ

    Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ και ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ενδέχεται να συναντηθούν στο περιθώριο της συνόδου κορυφής που θα πραγματοποιηθεί αυτή την εβδομάδα στη Ρίγα της Λετονίας μεταξύ των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των ανατολικοευρωπαίων εταίρων τους

    Αυτό μεταδίδει το πρακτορείο Ρόιτερς επικαλούμενο αξιωματούχο της γερμανικής κυβέρνησης.

    Ο ίδιος αξιωματούχος, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομασθεί, πρόσθεσε πως σε μια τέτοια συνάντηση δεν θα ληφθούν αποφάσεις σχετικά με τις διαπραγματεύσεις για το χρέος και τις μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα, για τις οποίες αποφασιστικό λόγο έχουν οι συνομιλίες με το σχήμα που αποτελείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

    [02] Με την παρουσία του πρωθυπουργού συνεδριάζει αυτή την ώρα το Προεδρείο της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ

    Με την παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα συνεδριάζει, αυτή την ώρα το Προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Αντικείμενο της συνεδρίασης ο νομοθετικός προγραμματισμός και όλα τα τρέχοντα ζητήματα. Στην συνεδρίαση συμμετέχει ο Γραμματέας του κόμματος Τάσος Κορωνάκης και το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας αρμόδιος για θέματα οικονομικής πολιτικής Αλέκος Καλύβης.

    [03] Εξιχνιάστηκε παράνομη συλλογή, επεξεργασία και πώληση, δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, σε ψηφιακά αρχεία

    Εξιχνιάστηκε, από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, υπόθεση παράνομης συλλογής, κατοχής, επεξεργασίας και διάθεσης προς πώληση μεγάλου αριθμού εγγραφών, με δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, σε ψηφιακά αρχεία.

    mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:#0F1419;mso-fareast-language: Για την υπόθεση αυτή, σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος δύο ατόμων, ηλικίας 52 και 53 ετών, που κατηγορούνται για παράβαση της νομοθεσίας «περί προσωπικών δεδομένων», πράξεις τελεσθείσες κατ' εξακολούθηση και κατά συναυτουργία. Παράλληλα, κατηγορούνται ότι προέβαιναν και στην τέλεση του αδικήματος της φοροδιαφυγής και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

    mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:#0F1419;mso-fareast-language: Σημειώνεται, ότι η αστυνομική διαδικτυακή έρευνα διήρκεσε περισσότερο από τέσσερις μήνες, ενώ ξεκίνησε μετά από σχετική καταγγελία. Σύμφωνα με αυτή, άγνωστοι δράστες, με σκοπό να κάνουν γνωστή την ύπαρξη και δραστηριότητά τους, απέστειλαν μαζικά σε χρήστες του διαδικτύου, μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, με το οποίο προσκαλούσαν ιδιοκτήτες επιχειρήσεων να προμηθευτούν, επί πληρωμή, το ηλεκτρονικό αρχείο που κατείχαν και περιλάμβανε λίστα με εκατόν πενήντα χιλιάδες θυρίδες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

    [04] Στη μάχη των πανελλαδικών οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ με θέμα για το περιβάλλον και τον πολιτισμό

    mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:#0F1419;mso-fareast-language: Για τα οφέλη αλλά και τις αρνητικές επιπτώσεις του τουρισμού στο περιβάλλον κλήθηκαν να τοποθετηθούν οι περίπου 12.000 υποψήφιοι των ΕΠΑΛ ομάδα Α' που ρίχτηκαν σήμερα στη μάχη των πανελλαδικών εξετάσεων με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας διεκδικώντας θέσεις στα ΤΕΙ, καθώς και στις σχολές υπαξιωματικών, αστυφυλάκων και ΑΕΝ.

    mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:#0F1419;mso-fareast-language: Το κείμενο που επιλέχθηκε ήταν απόσπασμα από το βιβλίο του Γιώργου Γραμματικάκη «Ένας αστρολάβος του Ουρανού και της Ζωής».

    mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:#0F1419;mso-fareast-language: Στους υποψηφίους, και πέραν των γραμματικών ασκήσεων, ζητήθηκε να γράψουν μια περίληψη 80-100 λέξεων, καθώς και άρθρο 400-500 λέξεων για τα οφέλη του τουρισμού, αλλά και τα αρνητικά αποτελέσματα της υπερβολικής τουριστικής ανάπτυξης στη σύγχρονη εποχή.

    [05] «Κυνήγι θησαυρού» στα ... σκουπίδια, για πρώτη φορά, στην Ελλάδα

    Εκσκαφείς, τροχήλατα μηχανήματα, κόσκινα και μαγνήτες, αλλά και πολύτιμα ανθρώπινα χέρια αναλαμβάνουν δράση, από την ερχόμενη εβδομάδα, σε ένα διαφορετικό «κυνήγι θησαυρού» προς αναζήτηση σπάνιων μετάλλων, όπως ο χρυσός, ο άργυρος, η πλατίνα και οι σπάνιες γαίες, μια ειδική κατηγορία μετάλλων, που χρησιμοποιούνται σε ηλεκτρονικές εφαρμογές νέων τεχνολογιών. Όλα αυτά θα συμβούν σε έναν, εκ πρώτης όψεως, απροσδόκητο για τη φύση του εγχειρήματος χώρο, εκείνον του ΧΥΤΑ Πολυγύρου.

    Μπορεί η Χαλκιδική να έχει συνδεθεί -ως τώρα- με την εξορυκτική δραστηριότητα, με εντάσεις και κοινωνικές αντιπαραθέσεις, αυτή τη φορά, όμως, θα φιλοξενήσει μια άλλη εξόρυξη, φιλική προς το περιβάλλον, που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα: μια εξόρυξη σκουπιδιών! «Το εγχείρημα είναι μια πιλοτική εφαρμογή σε μικρή κλίμακα, που πραγματοποιείται με τη λογική ότι ίσως υπάρχει μια μεγάλη ευκαιρία στα σκουπίδια, που μένει ανεκμετάλλευτη. Θέλουμε να δούμε αν αξίζει τον κόπο» εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η μεταλλειολόγος του ευρωπαϊκού προγράμματος LIFE+ reclaim Ζωή Γαϊτανάρου.

    [06] ΕΚΤ: Ανησυχητική η ταχύτητα των πρόσφατων ρευστοποιήσεων στα ευρωπαϊκά ομόλογα

    Η ταχύτητα των πρόσφατων ρευστοποιήσεων στην ευρωπαϊκή αγορά κρατικών ομολόγων είναι ανησυχητική, δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, προσθέτοντας ωστόσο ότι συνολικά η κίνηση είναι μια φυσιολογική διόρθωση.

    mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:#0F1419;mso-fareast-language: Ο Μπενουά Κερέ, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ, είπε ότι η τράπεζα θα αυξήσει λίγο τις αγορές τίτλων τον Μάιο και τον Ιούνιο για να αντισταθμίσει τη χαμηλότερη ρευστότητα στην αγορά τους καλοκαιρινούς μήνες του Ιουλίου και του Αυγούστου ? αλλά όχι για να αντισταθμίσει τις ρευστοποιήσεις στην αγορά.

    mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:#0F1419;mso-fareast-language: Η τράπεζα ίσως αυξήσει τις αγορές τίτλων τον Σεπτέμβριο για να εξομαλύνει τις συναλλαγές και να διατηρήσει το μέσο μηνιαίο όρο στα 60 δισεκ. ευρώ, είπε.

    [07] Συνεδριάζει αύριο το Brussels Group στις Βρυξέλες

    Αρχίζουν εκ νέου αύριο στις Βρυξέλλες οι διαπραγματεύσεις σε επίπεδο Brussels Group, με φυσική παρουσία των δύο πλευρών. Στόχος της επανέναρξης των διαπραγματεύσεων να υπάρξει σύγκλιση απόψεων και επίτευξη μιας πρώτης μεταβατικής συμφωνίας το αργότερο έως τις αρχές Ιουνίου.

    Αυτό ανέφεραν κυβερνητικοί παράγοντες, σύμφωνα επίσης με τους οποίους, υπάρχει το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί σήμερα το βράδυ τηλεδιάσκεψη του Brussels Group για την προπαρασκευή των συνεδριάσεων στις Βρυξέλλες.

    [08] Την κατάργηση των χαρτονομισμάτων ζητούν Γερμανοί οικονομολόγοι

    Ο Γερμανός καθηγητής Οικονομίας και μέλος της λεγόμενης Επιτροπής Σοφών της γερμανικής κυβέρνησης Πέτερ Μπόφινγκερ τάχθηκε υπέρ της κατάργησης των χαρτονομισμάτων σε συνέντευξή του στο περιοδικό Der Spiegel.

    mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:#0F1419;mso-fareast-language: Σύμφωνα με τον Γερμανό οικονομολόγο, με την κατάργηση των χαρτονομισμάτων θα στερέψει η αγορά της μαύρης εργασίας και των ναρκωτικών.

    mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:#0F1419;mso-fareast-language: Από την πλευρά του, ο πρώην επικεφαλής οικονομολόγος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κένεθ Ρόγκοφ δήλωσε στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt ότι το πρώτο βήμα προς την κατεύθυνση αυτή θα ήταν να τυπώνονται μόνο τα μικρά χαρτονομίσματα.

    mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:#0F1419;mso-fareast-language: Ο Ρόγκοφ εξήγησε ότι εξαιτίας της ανωνυμίας τους τα χαρτονομίσματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για παράνομες συναλλαγές, ενώ υποστήριξε ότι η αχρήματη οικονομία θα δώσει στις κεντρικές τράπεζες μεγαλύτερη ευχέρεια να υιοθετούν αρνητικά επιτόκια εμποδίζοντας τους επενδυτές να καταφεύγουν στην μετατροπή των χρημάτων τους σε μετρητά.

    [09] Η Deutsche Bank ίσως φύγει από τη χώρα στην περίπτωση Brexit

    Το ενδεχόμενο να μεταφέρει κάποιες δραστηριότητές της εκτός της Βρετανίας θα εξετάσει η Deutsche Bank στην περίπτωση που η χώρα φύγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με δημοσιεύματα που επικαλείται σήμερα η βρετανική Guardian.

    Η γερμανική τράπεζα φέρεται να έχει συστήσει μια ομάδα εργασίας που θα αξιολογήσει τις επιπτώσεις από ένα πιθανό «Brexit» μετά το δημοψήφισμα που έχει δεσμευθεί ο Ντέιβιντ Κάμερον ότι θα γίνει έως το 2017 για την παραμονή της χώρας ή όχι στην ΕΕ.

    Σύμφωνα με τους Financial Times, πρόκειται για τον πρώτο χρηματοοικονομικό κολοσσό που θα αξιολογήσει επίσημα τη θέση του και θα μελετήσει το ενδεχόμενο να μεταφέρει πίσω στη Γερμανία μέρος των δραστηριοτήτων του.

    Περισσότερα από 8.000 άτομα εργάζονται στη Βρετανία, συμπεριλαμβανομένων και των γραφείων στο Λονδίνο, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα της Deutsche Bank, επισημαίνει η Guardian.

    [10] Τριάντα Έλληνες δωρίζουν, μετά θάνατον, τον εγκέφαλό τους για να μελετηθούν οι νευροεκφυλιστικές παθήσεις

    Τριάντα άνθρωποι εκ των οποίων 28 από τη Βόρεια Ελλάδα και δύο από την Κρήτη αποφάσισαν να δωρίσουν -μετά θάνατον- τον εγκέφαλό τους στην Πανελλήνια Βιοτράπεζα Νευρολογικών Νοσημάτων (ΠΑ.ΒΙ.Ν.Ν.), η οποία λειτουργεί από τα τέλη του 2013, στη Θεσσαλονίκη.

    Τα παραπάνω ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΑ.ΒΙ.Ν.Ν, ιατρός-παθολογοανατόμος, επιστημονικός συνεργάτης του Ιατρικού Τμήματος του ΑΠΘ Δοξάκης Ανεστάκης.

    Προς το παρόν, ηΠΑ.ΒΙ.Ν.Ν διαθέτει 20 εγκεφάλους που έγιναν δωρεά, από το 1995 μέχρι σήμερα, προκειμένου να μελετηθούν διάφορες νευροεκφυλιστικές παθήσεις και να βρεθούν νέα θεραπευτικά σχήματα για την αντιμετώπισή τους. Από τους εγκεφάλους αυτούς, το 80% προέρχεται από άτομα με Αλτσχάιμερ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 19 May 2015 - 10:30:35 UTC