Browse through our Interesting Nodes of Organizations in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-05-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με 21 μονάδες, σε νέα δημοσκόπηση
  • [02] Είμαστε κοντά σε συμφωνία, δηλώνει ο Γ. Βαρουφάκης
  • [03] ΕΕ: Ναυτική επιχείρηση κατά των δουλεμπόρων

  • [01] Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με 21 μονάδες, σε νέα δημοσκόπηση

    Διαφορά 21 ποσοστιαίων μονάδων ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ, δείχνει δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας που διενεργήθηκε για τον ΣΚΑΙ. Στην εκτίμηση πρόθεσης ψήφου βουλευτικών εκλογών, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 36,5%, η ΝΔ 15,5%, η Χρυσή Αυγή 6%, το Ποτάμι 6%, το ΚΚΕ 4%, οι ΑΝΕΛ 3%, το ΠΑΣΟΚ 3% και κάποιο "άλλο κόμμα" 7,5%, ενώ «δεν ξέρω-δεν απαντώ» δηλώνει το 18,5%.

    Ως προς τη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, για τον Αλέξη Τσίπρα το 36% έχει θετική γνώμη, το 14% έχει πολύ θετική γνώμη, το 16,5% έχει αρνητική γνώμη και το 9,5% πολύ αρνητική. Για τον Αντώνη Σαμαρά το 13,5% έχει θετική γνώμη, το 2% πολύ θετική, το 40% αρνητική, το 21,5% πολύ αρνητική. Για το Νίκο Μιχαλολιάκο το 4,5% έχει θετική γνώμη, το 2% πολύ θετική γνώμη, το 30,5% αρνητική και το 50,5% πολύ αρνητική. Για το Σταύρο Θεοδωράκη το 21% έχει θετική γνώμη, το 1,5% πολύ θετική, το 24,5% αρνητική και το 17,5% πολύ αρνητική. Για τον Δημήτρη Κουτσούμπα το 14% έχει θετική γνώμη, το 2,% πολύ θετική, το 35,5% αρνητική και το 10,5% πολύ αρνητική. Για τον Πάνο Καμμένο το 22,5% έχει θετική γνώμη, το 3% πολύ θετική, το 31% αρνητική και το 16% πολύ αρνητική. Για τον Βαγγέλη Βενιζέλο το 12,5% έχει θετική γνώμη, το 1% πολύ θετική, το 37% αρνητική και το 32% πολύ αρνητική.

    Στο ερώτημα "αν εσείς προσωπικά εκτιμάτε ότι η ακολουθούμενη στρατηγική διαπραγμάτευσης είναι η σωστή", το 35% των ερωτηθέντων δηλώνει "ναι", το 41% των ερωτηθέντων δηλώνει "όχι", ενώ η απάντηση «δεν είναι σταθερή συνεπώς κάποτε είναι καλή και κάποτε λανθασμένη» συγκεντρώνει 16,5%. «Δεν ξέρω δεν απαντώ» απαντά το 7,5% των ερωτηθέντων.

    [02] Είμαστε κοντά σε συμφωνία, δηλώνει ο Γ. Βαρουφάκης

    "Είμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία με τους εταίρους", δήλωσε στον STAR ο Υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, προσθέτοντας ότι "ηδιαδικασία της διαπραγμάτευσης είναι πολύ επίπονη, αλλά είναι μία επένδυση".

    Ο υπουργός Οικονομικών, αφού παραδέχθηκε ότι υπάρχουν αγκάθια στο εργασιακό, το ασφαλιστικό και το δημοσιονομικό, παραδέχθηκε την ανάγκη μεταρρυθμίσεων στο ασφαλιστικό σύστημα, όχι σε επίπεδο μείωσης των συντάξεων, αλλά εξορθολογισμού των ορίων ηλικίας. Το πρώτο βήμα, είπε, θα πρέπει να γίνει βάζοντας ένα τέλος στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις.

    «Δεν είναι δυνατόν να βγαίνει ένας τραπεζικός με παχυλή σύνταξη στα 57 του χρόνια, και να τον πληρώνει ο λαός, επειδή οι τράπεζες τον ώθησαν σε πρόωρη συνταξιοδότηση για να μην του πληρώνουν το μισθό», ανέφερε ο κος Βαρουφάκης.

    Πρέπει να γίνει εξορθολογισμός των ταμείων και να ελέγχεται η διαφυγή των εισφορών, είπε ο υπουργός υπογραμμίζοντας πως πρόταση της κυβέρνησης είναι η αξιοποίηση των πόρων από τις αποκρατικοποιήσεις, και η συγκρότηση μιας αναπτυξιακής τράπεζας, από την οποία και να τροφοδοτείται το ασφαλιστικό σύστημα.

    Ο κος Βαρουφάκης ανέφερε πως η ελληνική πρόταση για τον ΦΠΑπεριλαμβάνει δύο επίπεδα συντελεστών, 6,5% στα τρόφιμα, τα φάρμακα, τα βιβλία, τις εφημερίδες, και 15% για όλα τα υπόλοιπα. Προκειμένου ωστόσο να αυξηθεί η εισπραξιμότητα του φόρου και να παταχθεί η φοροδιαφυγή, η κυβέρνηση προτείνει οι συντελεστές αυτοί να ισχύσουν μόνον για όσους πληρώνουν με πλαστικό χρήμα, και όσοι επιλέξουν μετρητά, να πληρώνουν 3% παραπάνω. Ειδικά δε, για τα νησιά, να έχουν τη δυνατότητα είσπραξης της διαφοράς, εφόσον προσκομιστούν οι αποδείξεις συναλλαγής.

    [03] ΕΕ: Ναυτική επιχείρηση κατά των δουλεμπόρων

    Η Ευρωπαϊκή Ένωση έθεσε τα θεμέλια σήμερα μίας άνευ προηγούμενου θαλάσσιας επιχείρησης με στόχο να αντιμετωπίσει τα δίκτυα διακίνησης μεταναστών στη Μεσόγειο, στον απόηχο πολύνεκρων ναυαγίων, ανακοίνωσε η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Φεντερίκα Μογκερίνι.

    «Η απόφαση με την οποία καθιερώνεται μία ναυτική επιχείρηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης με στόχο την διάλυση του «επιχειρηματικού μοντέλου» των δικτύων διακινητών στη Μεσόγειο μόλις ελήφθη» έγραψε η Μογκερίνι στο λογαριασμό της στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

    «Τώρα οι προετοιμασίες ξεκινούν. Ελπίζω ότι όλα θα είναι έτοιμα προκειμένου η επιχείρηση να ξεκινήσει από τον Ιούνιο», αμέσως μόλις καθοριστούν οι συνεισφορές σε προσωπικό και μέσα από τα κράτη μέλη, επισήμανε επιπλέον η Μογκερίνι κατά τη διάρκειας μιας συνέντευξης τύπου.

    Το κείμενο που ενέκριναν οι υπουργοί Εξωτερικών των 28 κρατών μελών της ΕΕ, μετά το πέρας μίας συνόδου με τους ομολόγους τους της Άμυνας, παρουσιάζει τα στάδια για την ανάπτυξη αυτής της πρωτόγνωρης αποστολής με στόχο να διασφαλιστεί ότι οι ευρωπαϊκές θαλάσσιες επιχειρήσεις που θα διεξαχθούν θα σέβονται πλήρως το διεθνές δίκαιο.

    Οι Ευρωπαίοι θα μπορούν να ξεκινήσουν, χωρίς να απαιτείται το πράσινο φως του ΟΗΕ, από τον Ιούνιο επιχειρήσεις «εντοπισμού και παρακολούθησης των δικτύων μετανάστευσης μέσω της συλλογής πληροφοριών και με τη βοήθεια περιπολιών στην ανοικτή θάλασσα», περιγράφεται στο κείμενο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 18 May 2015 - 22:30:24 UTC