Browse through our General Nodes about Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-05-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Την ανάγκη συνεργασίας ΝΑΤΟ-ΕΕ για τον περιορισμό του εξτρεμισμού στα Βαλκάνια, τόνισε ο Π. Καμμένος στη συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών
  • [02] Ν. Φίλης: Η συμφωνία που θα φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή θα ψηφιστεί από την κυβερνητική πλειοψηφία
  • [03] Σαμαράς στον ΣΕΒ: Δεν θα δεσμευθούμε ότι θα ψηφίσουμε κάτι που ακόμη δεν είδαμε
  • [04] Η συμφωνία με τους δανειστές δεν θα είναι μνημόνιο δηλώνει ο υπουργός Εσωτερικών Ν. Βούτσης
  • [05] Μια μέτρια συμφωνία σήμερα είναι καλύτερη από μη συμφωνία, δηλώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκη
  • [06] Μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας για την ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου
  • [07] Π. Σκουρλέτης: Μεγάλη μεταρρύθμιση για το ασφαλιστικό το Σεπτέμβριο
  • [08] Αλ. Τσίπρας: Καλή δύναμη σε όσους και όσες δίνουν εξετάσεις
  • [09] ΤΕΕ: Eυκαιρία οριστικής λύσης για τα αυθαίρετα o νόμος 4178
  • [10] «Η κρίση μπορεί να βελτιώσει τη δημοκρατία στην Ευρώπη» λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Πάμπλο Σάντσεζ της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Συνδικάτων
  • [11] Κομισιόν: Πρόοδος στις διαπραγματεύσεις, αλλά με μη ικανοποιητικούς ρυθμούς
  • [12] Εξαντλείται η χωρητικότητα του διαδικτύου, υποστηρίζουν Βρετανοί επιστήμονες

  • [01] Την ανάγκη συνεργασίας ΝΑΤΟ-ΕΕ για τον περιορισμό του εξτρεμισμού στα Βαλκάνια, τόνισε ο Π. Καμμένος στη συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας της ΕΕ

    Η τρομοκρατία των τζιχαντιστών που ήδη γεννιέται μέσα στους κόλπους της Ευρωπαϊκής οικογένειας, η παράνομη διακίνηση ανθρώπων από τις περιοχές της Βορείου Αφρικής και της Μέσης Ανατολής προς τον ευρωπαϊκό χώρο και η εκμετάλλευση πραγματικών η φανταστικών μειονοτικών ζητημάτων συνιστούν εφιαλτικού χαρακτήρα κινδύνους για την Ευρώπη.

    Αυτό τόνισε παρεμβαίνοντας σήμερα στην κοινή συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας της ΕΕ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο οποίος επωφελούμενος -όπως είπε- από την παρουσία του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ στη σύνοδο, υπογράμμισε ότι οι δύο οργανισμοί (δηλαδή η ΕΕ και το ΝΑΤΟ) θα πρέπει να συνεργαστούν σε πολιτικό επίπεδο, «με στόχο τον περιορισμό του εξτρεμισμού, του φονταμενταλισμού, του αλυτρωτισμού και των εθνικιστικών ιδεών που αποσταθεροποιούν την περιοχή των Βαλκανίων».

    Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, αναφερόμενος στην ελληνική συμμετοχή στο ΝΑΤΟ επισήμανε ότι «λόγω της πολυμορφίας των αποστολών και των επιχειρήσεων της ΕΕ στο πλαίσιο της Κοινής Πολιτικής Άμυνας και Ασφάλειας καταφέραμε να αποκτήσουμε πολύτιμη πείρα» και ότι «μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες μας είναι η διεξαγωγή των επιχειρήσεων της Κοινής Πολιτικής Άμυνας και Ασφάλειας στο Κέρας της Αφρικής, όπου αναλάβαμε δράση κατά της πειρατείας με επιτυχία».

    [02] Ν. Φίλης: Η συμφωνία που θα φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή θα ψηφιστεί από την κυβερνητική πλειοψηφία

    Συμφωνία «μια κι έξω» που θα θέτει τέλος στα προαπαιτούμενα, θα προδιαγράφει λύσεις για το υπέρογκο δημόσιο χρέος και την χρηματοδότηση-ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, επιδιώκει η ελληνική κυβέρνηση, όπως δήλωσε στον «ΣΚΑΪ» ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης.

    Δήλωσε απόλυτα βέβαιος ότι η συμφωνία που θα κατατεθεί στη Βουλή, με την εισήγηση του πρωθυπουργού, θα ψηφιστεί χωρίς κανένα πρόβλημα από την κυβερνητική πλειοψηφία, καθώς θα περιέχει όλα τα στοιχεία που επιζητεί η ελληνική κυβέρνηση.

    Διευκρίνισε ωστόσο, πως αν οι εταίροι-πιστωτές παρουσιάσουν στην Ελλάδα ένα «τελεσίγραφο» και απαιτήσουν τη συναίνεσή της, τότε θα κληθεί να «απαντήσει ο λαός» με δημοψήφισμα, όχι με προσφυγή σε πρόωρες εκλογές.

    [03] Σαμαράς στον ΣΕΒ: Δεν θα δεσμευθούμε ότι θα ψηφίσουμε κάτι που ακόμη δεν είδαμε

    Έκκληση για εθνική συνεννόηση στις δυνάμεις που, όπως είπε θέλουν να εμποδίσουν αυτό που φαίνεται να έρχεται ως καταστροφή, απηύθυνε από το βήμα της ετήσιας συνέλευσης του ΣΕΒ ο Αντώνης Σαμαράς.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι «αυτό που δεν μπορούμε να διαπραγματευτούμε είναι η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας».

    «Κάνω έκκληση για μια μεγάλη συνεννόηση που είναι ακόμα εφικτή , για να αλλάξει η χώρα πολιτική και όχι για να στηρίξουμε αυτή την πολιτική και να μείνουμε στα αδιέξοδα» είπε μεταξύ άλλων τονίζοντας ότι «τώρα είναι η ώρα της υπέρβασης και πως άλλη επιλογή για τη χώρα δεν υπάρχει».

    Σχετικά με τη συμφωνία με τους δανειστές ευχήθηκε να μην είναι η φοροεπιδρομή, για την οποία ακούει να γίνεται λόγος και ανέφερε πως έχει ιστορική ευθύνη ο πρωθυπουργός να αποφασίσει με ποιούς θα πάει και ποιούς θα αφήσει.

    Επανέλαβε επ?αυτού ότι «δεν θα κλείσουμε την πόρτα στην ανάγκη εθνικής συνεννόησης, θα κάνουμε το εθνικό μας καθήκον, δεν θα κάνουμε τα ίδια» ξεκαθαρίζοντας όμως παράλληλα ότι η ΝΔ είναι αντιπολίτευση και όχι δεκανίκι της κυβέρνησης, που δεν μπορεί να πείσει ακόμα και δικούς της.

    [04] Η συμφωνία με τους δανειστές δεν θα είναι μνημόνιο δηλώνει ο υπουργός Εσωτερικών Ν. Βούτσης

    «Η συμφωνία που θα γίνει δεν θα είναι μνημόνιο, δεν θα οδηγήσει σε ασφυξία, αλλά σε ανάπτυξη τη χώρα» δήλωσε στο ραδιοσταθμό real-FM ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Νίκος Βούτσης.

    Αναγνώρισε ότι χρονικά υπήρξε απόκλιση από τους στόχους της κυβέρνησης, αλλά σημείωσε πως «συνεχίζουμε να εκτιμούμε ότι θα δοθεί μια νέα, βιώσιμη και ειλικρινής συμφωνία που δεν θα είναι μνημόνιο για τη χώρα. Βεβαίως, αυτό θα γίνει μετά από μεγάλη ταλαιπωρία αυτού του τετραμήνου και ελπίζουμε να γίνει».

    mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:#0F1419;mso-fareast-language: Απαντώντας στην ερώτηση εάν συμμερίζεται την άποψη ότι μία μέτρια συμφωνία είναι καλύτερη για τη χώρα από μη συμφωνία, ανέφερε: «Ανάλογα με το τι εννοούμε μέτρια συμφωνία, δηλαδή αυτά που ήδη έχουν δει το φως της δημοσιότητας -και σας διαβεβαιώ, είναι σχεδόν όλα- προσδιορίζουν και οριοθετούν μια τέτοια μέτρια συμφωνία που πιστεύω ότι και οικονομικά βιώσιμη είναι για το μέλλον της χώρας και πολιτικά υπερασπίσιμη».

    [05] Μια μέτρια συμφωνία σήμερα είναι καλύτερη από μη συμφωνία, δηλώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκη

    Αντίθετος σε ενδεχόμενη καταψήφιση της συμφωνίας με τους εταίρους, εμφανίστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

    mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:#0F1419;mso-fareast-language: «Νομίζω ότι με αφορμή το ζήτημα της στάσης της Ν.Δ. απέναντι στη συμφωνία, την οποία ελπίζω η κυβέρνηση να φέρει στη Βουλή και εκεί θα πρέπει η Ν.Δ. να ξεκαθαρίσει τη θέση της. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα διαπράξουμε το ίδιο λάθος που κάναμε και το 2010, στο τέλος κινδυνεύουμε να ζαλιστούμε εμείς από τις πιρουέτες μας. Η ΝΔ θα πρέπει να είναι υπεύθυνη ευρωπαϊκή δύναμη η οποία θα βάλει πλάτη στην εθνική προσπάθεια. Οποιαδήποτε άλλη προσέγγιση εμένα προσωπικά θα με βρει κάθετα αντίθετο» διαμήνυσε μιλώντας στον real font-family:"Arial","sans-serif";mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; FM .

    mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:#0F1419;mso-fareast-language: «Εγώ όμως επιμένω ότι και μία μέτρια συμφωνία σήμερα είναι καλύτερα από μη συμφωνία. Και πάνω σε αυτή την βασική παραδοχή πιστεύω ότι πρέπει να κινηθεί και η Ν.Δ. και η αξιωματική αντιπολίτευση στη Βουλή. Ο κ. Τσίπρας έχει μία δυνατότητα έστω και σήμερα να αναλώσει το πολιτικό κεφάλαιο το οποίο διαθέτει παίρνοντας αποστάσεις από διάφορες ακραίες φωνές στο κόμμα του, που σίγουρα δεν βοηθούν την εθνική προσπάθεια. Δεν φαίνεται έτοιμος να το κάνει. Εμείς θα πρέπει ενδεχομένως να τον υποστηρίξουμε σε αυτή την προσπάθεια, αν αυτό είναι το καλό για τη χώρα» είπε χαρακτηριστικά.

    [06] Μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας για την ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου

    Κάλεσμα προς όλους τους δημοκρατικούς λαούς, σε ένδειξη στοιχειώδους σεβασμού της ανθρώπινης ύπαρξης, να μην υποβαθμίζουμε και, πολύ περισσότερο να μην λησμονάμε αυτό το στυγερό έγκλημα κατά της Ανθρωπότητας, απευθύνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ.Προκόπης Παυλόπουλος στο μήνυμά του για την αυριανή ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου(19 Μαΐου).

    Όπως επισημαίνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας «κάθε χρόνο, την 19η Μαΐου - αλλά και κάθε μέρα, όπως είναι εθνικό και ανθρώπινο χρέος μας- τιμούμε την ιερή μνήμη των θυμάτων της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, την οποία η Βουλή των Ελλήνων αναγνώρισε, και θεσμικα, με το ν.2193/1994. Και καλούμε όλους τους δημοκρατικούς λαούς, σ' ένδειξη στοιχειώδους σεβασμού της ανθρώπινης ύπαρξης, να μην υποβαθμίζουμε και, πολύ περισσότερο, να μην λησμονάμε και αυτό το στυγερό έγκλημα κατά της Ανθρωπότητας. Καθώς και να μην παύουμε ν΄απαιτούμε από τους θύτες το στοιχειώδες: Τουλάχιστον μια ειλικρινή, αναδρομική, συγγνώμη».

    mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:#0F1419;mso-fareast-language:

    [07] Π. Σκουρλέτης: Μεγάλη μεταρρύθμιση για το ασφαλιστικό το Σεπτέμβριο

    «Είναι η στιγμή των μεγάλων πολιτικών αποφάσεων και ο καθένας θα πρέπει να αναμετρηθεί με τη συγκυρία και την ιστορία», δήλωσε, μεταξύ άλλων, αναφερόμενος στην πορεία των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές, ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρη Στρατούλη και τον ειδικό επιθεωρητή του ΣΕΠΕ Απόστολο Καψάλη παρουσίασαν, στο υπουργείο Εργασίας, τα μέτρα ενίσχυσης των μηχανισμών για την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας.

    Σε ό,τι αφορά το ασφαλιστικό, προανήγγειλε μεγάλη μεταρρύθμιση από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, με τη εφαρμογή ριζοσπαστικών μέτρων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, που θα περιλαμβάνουν νέες αναδιανεμητικές προτάσεις και νέους πόρους. «Αφήστε μας ν? αγιάσουμε και θα δείτε», είπε χαρακτηριστικά.

    Τη συγκρότηση ειδικών κλιμακίων ελέγχων για ανασφάλιστη εργασία, που θα έχουν αρμοδιότητα σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία εξήγγειλε, από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης.

    [08] Αλ. Τσίπρας: Καλή δύναμη σε όσους και όσες δίνουν εξετάσεις

    Με μια αντάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, εύχεται «καλή δύναμη σε όσους και όσες δίνουν εξετάσεις» και στέλνει το δικό του μήνυμα προς τους μαθητές και τις μαθήτριες.

    «Σε μία στιγμή μεγάλων απαιτήσεων και ψυχικής έντασης, σταθείτε ψύχραιμα. Επιτυχία είστε εσείς οι ίδιοι, οι μαθητές και οι μαθήτριες. Πέρα και πάνω από το αποτέλεσμα της προσπάθειας σας», αναφέρει ο κ. Τσίπρας στην ανάρτηση του.

    Συνοδεύει δε την ανάρτηση, με την ασπρόμαυρη εικόνα ενός παλιού ξύλινου σχολικού θρανίου, στο πλαίσιο της οποίας περιλαμβάνεται το μήνυμα: «καλή δύναμη σε όσους και όσες δίνουν εξετάσεις».

    [09] ΤΕΕ: Eυκαιρία οριστικής λύσης για τα αυθαίρετα o νόμος 4178

    «Ο νόμος 4178 μετά την κρίση του ως συνταγματικός, δίνει διέξοδο τακτοποίησης σε όλες σχεδόν τις αυθαίρετες κατασκευές και ως εκ τούτου αποτελεί ευκαιρία οριστικής λύσης για τους πολίτες ώστε να αποκτήσουν αδέσμευτη χρήση των ακινήτων τους και να μην επαπειλούνται με την υποβολή δυσβάκτακτων προστίμων», δήλωσε ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός με αφορμή την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για το νόμο 4178.

    Συμφωνά με την ανακοίνωση που εξέδωσε το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ), οι πολίτες πρέπει με την συμβολή ενός Μηχανικού της επιλογής τους, από τους δεκάδες χιλιάδες διαθέσιμους, να καταγράψουν τις αυθαιρεσίες τους και να επιλέξουν ένα από τα διαθέσιμα σχήματα αποπληρωμής των προστίμων τα οποία προσφέρουν σε περιπτώσεις προκαταβολών σημαντικά υψηλές εκπτώσεις. Επίσης όσοι πολίτες έχουν δηλώσεις στον αντισυνταγματικό νόμο 4014 είναι χρήσιμο να τις μεταφέρουν με μικρό κόστος, σχεδόν αυτόματα και χωρίς επιπλέον πρόστιμα στον νέο συνταγματικό νόμο 4178.

    [10] «Η κρίση μπορεί να βελτιώσει τη δημοκρατία στην Ευρώπη» λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Πάμπλο Σάντσεζ της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Συνδικάτων

    mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:#0F1419;mso-fareast-language: Την ελπίδα ότι η τρέχουσα οικονομική κρίση θα βελτιώσει τη δημοκρατία στην Ευρώπη, κάνοντάς την πιο συμμετοχική και «με ισχυρότερο ανοσοποιητικό σύστημα» απέναντι στη διαφθορά, εκφράζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Πάμπλο Σάντσεζ στέλεχος της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Συνδικάτων Δημόσιων Υπηρεσιών με έδρα τις Βρυξέλλες, που εκπροσωπεί πάνω από 265 σωματεία και 8 εκατ. εργαζομένους στον δημόσιο τομέα.

    Ο Πάμπλο Σάντσεζ, σύνδεσμος της ΕΣΣΔΥ με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και εκ των συντονιστών της πρωτοβουλίας πολιτών «Right2Water» ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού, βρίσκεται από χτες στη Θεσσαλονίκη, συμμετέχοντας στη Διεθνή Συνάντηση Κινημάτων του Νερού, που διοργανώνει το συντονιστικό πολιτών και φορέων «SOSτε το νερό».

    «Έχουμε καταλάβει πολλά ως πολίτες. Γι' αυτό ελπίζω ότι η κρίση θα διαμορφώσει μια καλύτερη δημοκρατία [...] Οι πολίτες έχουν αντιληφθεί, π.χ., ότι για να αποφύγουν οι χώρες τη διαφθορά πρέπει να αποκτήσουν ισχυρά ανοσοποιητικά συστήματα. Και για να το πετύχουμε αυτό, η δημοκρατία και η συμμετοχή είναι ο μόνος τρόπος» σημειώνει

    [11] Κομισιόν: Πρόοδος στις διαπραγματεύσεις, αλλά με μη ικανοποιητικούς ρυθμούς

    Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, αναγνώρισε σήμερα ότι υπάρχει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις μεταξύ των ελληνικών αρχών και των εκπροσώπων των θεσμών, σημειώνοντας ωστόσο ότι η πρόοδος αυτή δεν εξελίσσεται με ικανοποιητικούς ρυθμούς.

    «Χρειάζεται περισσότερος χρόνος και προσπάθεια για να γεφυρωθεί το κενό», ανέφερε ο Μ. Σχοινάς. Πρόσθεσε, πάντως, ότι η Επιτροπή χαιρετίζει την δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης να επιταχύνει το έργο της με στόχο την επιτυχή ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης σε σύντομο χρονικό διάστημα. «Συνεχίζονται οι επαφές σε εποικοδομητικό πνεύμα, υπάρχει πρόοδος, αν και παραμένει ακόμη αργή», τόνισε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής.

    Όσον αφορά αν το θέμα της Ελλάδας θα συζητηθεί στη Σύνοδο Κορυφής στη Ρίγα της Λετονίας, ο Μ. Σχοινάς αφού σημείωσε ότι το θέμα της Συνόδου είναι η Ανατολική Εταιρική Σχέση, πρόσθεσε ότι όποιες επαφές κι'αν γίνουν εκεί για το ελληνικό ζήτημα, δεν πρόκειται να υποκαταστήσουν τις διαβουλεύσεις για να καλυφθεί το κενό μεταξύ των ελληνικών αρχών και των θεσμών.

    Κληθείς να επιβεβαιώσει αν ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ έλαβε στις 8 Μαΐου επιστολή από τον Έλληνα πρωθυπουργό, με την οποία των ενημέρωνε ότι η Ελλάδα δεν δύναται να πληρώσει τη δόση στο ΔΝΤ της 12 Μαΐου, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής απάντησε ότι δεν έχει σημασία το περιεχόμενο της επιστολής, αλλά σημασία έχει πως η Ελλάδα πλήρωσε τη δόση στο ΔΝΤ και τιμά τις δανειακές της υποχρεώσεις.

    [12] Εξαντλείται η χωρητικότητα του διαδικτύου, υποστηρίζουν Βρετανοί επιστήμονες

    Εξαντλείται το διαδίκτυο; Η ερώτηση αυτή μπορεί να ακούγεται άκρως περίεργη, ωστόσο Βρετανοί ερευνητές προειδοποιούν ότι το ενδεχόμενο αυτό ίσως αποτελεί πραγματικότητα. Κατά τη διάρκεια συνάντησης που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Royal Society του Λονδίνου, ερευνητές διεξήγαγαν συζητήσεις σχετικά με το πρόβλημα χωρητικότητας που ενδεχομένως προκύψει και τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να αντιμετωπιστεί.

    Οι ανησυχίες για έλλειψη χωρητικότητας πηγάζουν από μια σκληρή φυσική αλήθεια - υπάρχει ένα όριο στον όγκο των πληροφοριών που μπορούν να «χωρέσουν» σε οποιοδήποτε επικοινωνιακό κανάλι, οπτική ίνα ή καλώδιο χαλκού, αναφέρει σε άρθρο του το περιοδικό New Scientist.

    Ερευνητές έχουν αφιερώσει δεκαετίες προσπαθώντας να βρουν τρόπους για την ενίσχυση των σημάτων αυξάνοντας την χωρητικότητα των ήδη τοποθετημένων οπτικών ινών, ώστε να συμβαδίζουν με την αυξανόμενη κυκλοφορία στο διαδίκτυο. Ωστόσο, το εγχείρημα αυτό έχει φτάσει σε αδιέξοδο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 18 May 2015 - 14:30:28 UTC