Visit the The Cyprus Homepage Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-05-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δεν θα υπάρξει τρίτο μνημόνιο
  • [02] Στοιχεία για τις συνταξιοδοτικές εκκρεμότητες του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, διαβίβασε στη Βουλή ο Δ. Στρατούλης
  • [03] Να ενημερώσει τη Βουλή για την πορεία της χώρας καλεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, τον πρωθυπουργό
  • [04] Προθεσμία για τις 22 Μαϊου έλαβε ο Χ. Ξηρός, που κλήθηκε σε συμπληρωματική απολογία
  • [05] Κάθε μέρα χωρίς συμφωνία, χάνονται 22,3 εκ. ευρώ από το Α.Ε.Π. υποστηρίζει η ΕΣΕΕ
  • [06] Τα αυτοκίνητα-ρομπότ της Google σύντομα στους δρόμους της Καλιφόρνια

  • [01] Δεν θα υπάρξει τρίτο μνημόνιο

    «Προφανώς δεν θα υπογράψει τρίτο μνημόνιο η κυβέρνηση», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης κατά την τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

    Σχολιάζοντας δημοσιεύματα περί ενδεχόμενου να τεθεί προς την κυβέρνηση, με το χαρακτήρα τελεσίγραφου, μια συμφωνία «take it or leave it», ο κ. Σακελλαρίδης ανέφερε ότι κάτι τέτοιο δεν θα βοηθούσε στην επίτευξη μιας αμοιβαία επωφελούς λύσης, γιατί τραυματίζει τον διάλογο που είναι σε εξέλιξη. Εξέφρασε την πεποίθηση ότι κάτι τέτοιο δεν θα γίνει και ότι θα πρυτανεύσουν οι φωνές της λογικής προς στην κατεύθυνση μιας αμοιβαία επωφελούς λύσης.

    Ο κ. Σακελλαρίδης επισήμανε πως το γεγονός ότι η κυβέρνηση δηλώνει αισιόδοξη αυτό δεν σημαίνει ότι θα πάει πίσω από τις κόκκινες γραμμές της. «Πρόοδος υπάρχει», είπε, «όμως από την πλευρά της κυβέρνησης παραμένουν τα ζητήματα που θέτουμε, για να είναι μια συμφωνία αμοιβαία επωφελής».

    Ενόψει της Συνόδου Κορυφής στη Ρίγα της Λετονίας, επισήμανε ότι στο περιθώριο των Συνόδων Κορυφής πάντοτε υπάρχουν επαφές και συζητήσεις, δημιουργικές, ως επί το πλείστον, και πρόσθεσε πως «το ίδιο πιστεύουμε ότι θα γίνει και στη Ρίγα».

    [02] Στοιχεία για τις συνταξιοδοτικές εκκρεμότητες του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, διαβίβασε στη Βουλή ο Δ. Στρατούλης

    Στοιχεία για τις συνταξιοδοτικές εκκρεμότητες για κύριες συντάξεις του ΙΚΑ, διαβίβασε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης. Σύμφωνα με στοιχεία, ο ακριβής αριθμός των υφιστάμενων εκκρεμοτήτων πανελλαδικά ανέρχεται σε 56.615 απλές κύριες συντάξεις του ΙΚΑ.

    mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:#0F1419;mso-fareast-language: Οι εκκρεμότητες για συντάξεις διαδοχικής ασφάλισης ανέρχονται σε 10.472 και σε 66.220 για επικουρικές συντάξεις. Από τις εκκρεμείς κύριες συντάξεις του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ αποδίδονται 30.000 προσωρινές συντάξεις μετά από αίτηση των δικαιούχων σύμφωνα με το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο.

    mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:#0F1419;mso-fareast-language: Όσον αφορά στον χρόνο έκδοσης των συντάξεων, κατά κανόνα σε όλα τα Κέντρα Απονομών Συντάξεων της περιφέρειας κυμαίνεται από 2 έως 6 μήνες. Στο λεκανοπέδιο Αττικής, εξαιτίας του μεγάλου όγκου εισερχομένων αιτημάτων, της έλλειψης και της ανισοκατανομής προσωπικού, ο χρόνος αναμονής αυξάνεται.

    [03] Να ενημερώσει τη Βουλή για την πορεία της χώρας καλεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, τον πρωθυπουργό

    Με επίκαιρη ερώτηση που προς τον πρωθυπουργό, ο Ευάγγελος Βενιζέλος τον καλεί να ενημερώσει τη Βουλή για την πορεία της χώρας, ενώ τον κατηγορεί για «πρωτοφανή αλαζονεία», υποστηρίζοντας ότι δεν είναι τυχαίο που δεν έχει απαντήσει στις τρεις προηγούμενες επίκαιρες ερωτήσεις του που έχει καταθέσει.

    mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:#0F1419;mso-fareast-language: Για εξαιρετικά αρνητικές επιπτώσεις, τόσο σε όλα τα οικονομικά μεγέθη όσο και στη διαπραγματευτική θέση της χώρας, κάνει λόγο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κατηγορώντας την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για «παλινωδία μεταξύ ρήξης και έντιμου συμβιβασμού στέλνοντας αντιφατικά μηνύματα χωρίς στρατηγικό πλαίσιο και αίσθηση του χρόνου».

    mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:#0F1419;mso-fareast-language: Ο κ Βενιζέλος επισημαίνει ακόμα ότι στο «Εurogroup της 11ης Μαΐου έγινε απλώς αναπαραγωγή και παράταση της αβεβαιότητας κάτω από την οποία πορεύεται η χώρα μετά τις εκλογές» και ότι «διεξάγεται πρωτίστως μια εσωτερική διαπραγμάτευση μέσα στην κυβέρνηση και την κοινοβουλευτική πλειοψηφία υπό την πίεση των κατάφωρων προεκλογικών ψεμάτων που έχουν ήδη προσκρούσει στην πραγματικότητα».

    [04] Προθεσμία για τις 22 Μαϊου έλαβε ο Χ. Ξηρός, που κλήθηκε σε συμπληρωματική απολογία

    Προθεσμία για να απολογηθεί στις 22 Μαΐου έλαβε από τον εφέτη ειδικό ανακριτή, αρμόδιο για θέματα τρομοκρατίας,ο Χριστόδουλος Ξηρός. Ο κρατούμενος στις φυλακές Αγιάς, κλήθηκε σε συμπληρωματική απολογία από τον εφέτη για την υπόθεση της σύμπραξης του με κρατούμενους για την υπόθεση της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς και το σχέδιο που φέρονται να κατέστρωναν για βομβιστική επίθεση στις φυλακές Κορυδαλλού με στόχο την απόδρασή τους.

    Ο βαρυποινίτης , καταδικασμένος για την συμμετοχή του στην "17 Νοέμβρη" που μεταφέρθηκε το πρωί στο Εφετείο κάτω από ισχυρή αστυνομική δύναμη προκειμένου να λάβει προθεσμία , ενώ όπως δηλώνει η υπεράσπιση του η συμπληρωματική του απολογία θα είναι "πολιτική". Μέχρι να επανέλθει στο ανακριτικό γραφείο ο κατηγορούμενος θα κρατείται στην ΓΑΔΑ.

    Ο Ξηρός έχει επαναφέρει την εμφάνιση που είχε πριν αποδράσει , με κοντά κουρεμένα μαύρα μαλλιά.

    [05] Κάθε μέρα χωρίς συμφωνία, χάνονται 22,3 εκ. ευρώ από το Α.Ε.Π. υποστηρίζει η ΕΣΕΕ

    Κάθε μέρα που περνάει, μέχρι να επιτευχθεί η συμφωνία της χώρας μας με τους πιστωτές, χάνονται 22,3 εκ. ευρώ από το Α.Ε.Π. της χώρας, κάθε 24 ώρες κλείνουν 59 επιχειρήσεις και μειώνεται η πλήρης απασχόληση κατά 613 θέσεις εργασίας.

    Αυτό υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας και προσθέτει ότι η τελική συμφωνία, "έστω και ως... μέτρια να χαρακτηριστεί ή κατώτερη των προσδοκιών, θεωρείται βέβαιο πως θα επιτρέψει στην ελληνική οικονομία, να λειτουργήσει ως ελατήριο, αφού η αγορά θα αφεθεί επιτέλους ελεύθερη να δουλέψει, τους υπόλοιπους μήνες του 2015".

    Η ΕΣΕΕ αναφέρει ότι η αγορά βρίσκεται σε ακινησία, οι ενέσεις ρευστότητας δεν μπορούν να την συνεφέρουν και "πλέον θέλει "μετάγγιση αίματος" τουλάχιστον 25 δις ευρώ για να επανεκκινήσει, αφού οι απώλειες του πρώτου πενταμήνου δύσκολα θα αναπληρωθούν μέσα στο 2015". Μάλιστα υπενθυμίζει ότι την τελευταία πενταετία, σημειώθηκε πτώση του κύκλου εργασιών στο λιανικό εμπόριο -26,2%, στο χονδρικό -37,1% και στα αυτοκίνητα -61,9%. Το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών κατέστη οριακά πλεονασματικό κατά 0,9% του Α.Ε.Π. το 2014, με τις εισαγωγές και τις εξαγωγές αγαθών να εμφανίζουν άνοδο κατά 4,7%, και 4,9% αντίστοιχα.

    [06] Τα αυτοκίνητα-ρομπότ της Google σύντομα στους δρόμους της Καλιφόρνια

    Στους δρόμους της Καλιφόρνια των ΗΠΑ πρόκειται να κάνουν την εμφάνισή τους αυτό το καλοκαίρι τα αυτό-οδηγούμενα αυτοκίνητα της Google, τα οποία μέχρι στιγμής έχουν δοκιμαστεί μόνο σε πίστες και όχι σε κανονικούς δρόμους πόλης.

    Τα αυτοκίνητα-ρομπότ, όπως τα χαρακτηρίζει η εταιρεία, δεν θα είναι εντελώς αυτόνομα, αλλά στο εσωτερικό τους θα υπάρχουν οδηγοί ασφαλείας, οι οποίοι θα αναλαμβάνουν το έλεγχο του οχήματος εφόσον κάτι τέτοιο καταστεί αναγκαίο.

    Στην τελική τους φάση, τα τροποποιημένα ρομποτικά οχήματα δεν θα έχουν ενσωματωμένο τιμόνι ή οποιοδήποτε άλλο εξάρτημα ελέγχου, ωστόσο θα είναι διαθέσιμες αποσπώμενες εκδόσεις αυτών που θα χρησιμοποιηθούν κατά τη διάρκεια των δοκιμών.

    Η τελική ταχύτητα των οχημάτων στη φάση των δοκιμών δεν θα ξεπερνά τα 40 χιλιόμετρα την ώρα.

    Η ανάμειξη των οχημάτων αυτών στην πραγματική κυκλοφορία θα βοηθήσει τους μηχανικούς της Google να επεξεργαστούν και να τελειοποιήσουν το λογισμικό του συστήματος ώστε τα οχήματα να είναι σε θέση να ανταπεξέλθουν αποτελεσματικά σε ποικίλες καταστάσεις.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 18 May 2015 - 10:30:32 UTC