Browse through our Interesting Nodes on Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-05-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ν. Φίλης: Δεν θα δεχθούμε τελεσίγραφα
  • [02] Ζωή Κωνσταντοπούλου: Δεν κλονίζεται η εσωτερική δημοκρατία στον ΣΥΡΙΖΑ
  • [03] Στην τελική φάση οι διαπραγματεύσεις
  • [04] Ανακοινώθηκε η νέα διοίκηση του ΑΔΜΗΕ
  • [05] Έναντι 268.000 δολαρίων πωλήθηκε το λεωφορείο που πραγματοποιούσε περιοδείες ο «βασιλιάς» Έλβις

  • [01] Ν. Φίλης: Δεν θα δεχθούμε τελεσίγραφα

    Στο κλίμα των σκληρών διαπραγματεύσεων, που διεξάγονται μέσα σε συνθήκες χρηματοδοτικής ασφυξίας, αναφέρθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης.

    Μιλώντας στο MEGA ο Νίκος Φίλης είπε ότι η κυβέρνηση δεν είναι δυνατό να δεχθεί τελεσίγραφα και απορρίπτει κάθε λογική υποταγής της χώρας. Μάλιστα, σε σχετική ερώτηση, απάντησε ότι όλα είναι ανοιχτά στην περίπτωση κλιμάκωσης εκβιασμών. Πως δηλαδή, αν υπάρξει τελεσίγραφο από την πλευρά των δανειστών του τύπου «αυτό είναι το πρόγραμμα και πάρτε το», τότε το τελεσίγραφο αυτό θα είναι και το αντικείμενο δημοψηφίσματος καθώς η Κυβέρνηση θα απορρίψει αυτή την εκβιαστική λογική. Αλίμονο αν η Ευρώπη μας πει ότι η έκφραση του ελληνικού λαού, ένα δημοψήφισμα, ισοδυναμεί με τη χρεοκοπία της χώρας, είπε ο κ. Φίλης ο οποίος ωστόσο ανέφερε πως προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ είχε την ψευδαίσθηση ότι οι εταίροι θα έδειχναν μεγαλύτερη ελαστικότητα.

    Ο πρωθυπουργός έχει διαβεβαιώσει ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τους μισθούς και τις συντάξεις και έχει θέσει τις τέσσερις προϋποθέσεις για μια βιώσιμη λύση που θα επιτρέψει στην Ελλάδα να επιστρέψει στην ανάπτυξη και τις αγορές σε σύντομο χρονικό διάστημα. Τα χαμηλά πρωτογενή πλεονάσματα, καμία περικοπή σε μισθούς και συντάξεις, την αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους και ένα ισχυρό πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων.

    Την περασμένη Παρασκευή ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε και ένα ακόμη μήνυμα. Ότι δηλαδή η κυβέρνηση δεν θα εγκαταλείψει τις κόκκινες γραμμές της. «Δεν μπορεί κάποιοι να έχουν στο μυαλό τους την ιδέα ότι όσο κυλάει ο χρόνος θα δοκιμάζονται οι αντοχές της ελληνικής πλευράς και θα ξεθωριάζουν οι κόκκινες γραμμές της. Ή αν το έχουν αυτό κάποιοι στο μυαλό τους να το ξεχάσουν, γιατί αυτή η επιλογή θα φέρει ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα», είπε ο Αλέξης Τσίπρας για τις συνθήκες χρηματοδοτικής ασφυξίας.

    [02] Ζωή Κωνσταντοπούλου: Δεν κλονίζεται η εσωτερική δημοκρατία στον ΣΥΡΙΖΑ

    Οι απόπειρες να εμφανίσουν ως καπετανάτα τις συνθέσεις ή τις αντιθέσεις δεν θα κλονίσουν την εσωτερική δημοκρατία στον ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε σε συνέντευξή της η Ζωή Κωνσταντοπούλου

    Ειδικότερα, σε συνέντευξή της στην τηλεόραση του Σκάι η Πρόεδρος της Βουλής ρωτήθηκε για την κινητικότητα στο εσωτερικό του κόμματος στην κρίσιμη αυτή φάση των διαπραγματεύσεων. «Είναι άστοχο να προσπαθεί κανείς να κάνει ερμηνείες επί τη βάσει διαρροών», είπε η κ. Κωνσταντοπούλου.

    «Την εσωτερική δημοκρατία που έχουμε στον ΣΥΡΙΖΑ και την ελευθερία να εκφραζόμαστε και να διαφωνούμε δεν πρόκειται να την κλονίσουν οι απόπειρες να εμφανιστούν οι συνθέσεις ή οι αντιθέσεις ως καπετανάτα ή ως αντάρτικα. Αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη η διαδικασία της διαπραγμάτευσης, δεν έχω κανένα λόγο να μην έχω εμπιστοσύνη στον πρωθυπουργό και στην κρίση του και στη συνείδησή του σε σχέση με αυτή την διαπραγμάτευση, από τη στιγμή μάλιστα που έχει αναλάβει την ευθύνη της. Οι προσπάθειες που γίνονται διαρκούσης της διαπραγμάτευσης να υπονομευθεί η θέση της Ελλάδας και της Ελληνικής κυβέρνησης ξεπερνούν κάθε όριο και κάθε προηγούμενο», είπε η κ.Κωνταντοπούλου. «Έχω αμέριστη εμπιστοσύνη στον πρωθυπουργό ο οποίος αποκλείεται να συνομολογήσει μια συμφωνία που θα παραβιάζει τη Δημοκρατία», ανέφερε ακόμη η Πρόεδρος της Βουλής.

    Για το ζήτημα της μεταφοράς αποθεματικών της Βουλής στον λογαριασμό της ΤτΕ, είπε ότι δεν της ζητήθηκε κάτι τέτοιο αλλά την Παρασκευή έλαβε επιστολή από τον κ. Μάρδα με διερευνητικό χαρακτήρα: «Η Πρόεδρος της Βουλής και ο Πρόεδρος της Βουλής δεν είναι διαχειριστές τραπεζικών λογαριασμών και αποθεματικών. Η Βουλή αποτελεί μια εκ των τριών ανεξάρτητων και συνταγματικών λειτουργιών, και μάλιστα αποτελεί τη λειτουργία εκείνη η οποία εγγυάται την κοινοβουλευτική λειτουργία του πολιτεύματος. Μια λειτουργία η οποία βάλλεται επί Μνημονίου. Δεν μου έχει ζητηθεί αυτό το οποίο με ρωτάτε. Την Παρασκευή μου εστάλη μια επιστολή από τον κ. Μάρδα την οποία ερμηνεύω ως διερευνητική. Από κει και πέρα, με βάση αυτή την επιστολή που μου έστειλε ο κ. Μάρδας θα ερευνήσω ακριβώς ποιο είναι το πλαίσιο και θα υπάρξουν οι νόμιμες διαδικασίες. Η Βουλή πάντως έχει πολύ συγκεκριμένο πλαίσιο αυτονομίας. Όλη παραφιλολογία που υπάρχει για να δημιουργηθεί μια εικόνα διάστασης και ρήξης της Βουλής με την Κυβέρνηση αφορά εκείνους οι οποίοι θα επιθυμούσαν να υποσκαφθεί και το κυβερνητικό έργο και το κοινοβουλευτικό έργο».

    [03] Στην τελική φάση οι διαπραγματεύσεις

    Σε πλήρη εφαρμογή βρίσκεται ο κυβερνητικός σχεδιασμός για την τελική φάση στην οποία εισέρχονται οι διαπραγματεύσεις.

    Το Μέγαρο Μαξίμου από την προηγούμενη εβδομάδα, με δύο διαδοχικές συσκέψεις του κυβερνητικού συμβουλίου, έδωσε κατευθύνσεις στους εμπλεκόμενους με τη διαπραγμάτευση, στους συμμετέχοντες στα κλιμάκια του Brussels Group, να επιταχύνουν τις απαιτούμενες ενέργειες.

    Οι συσκέψεις συνεχίζονται και μέσα στο Σαββατοκύριακο για τις λεπτομέρειες των ελληνικών προτάσεων.

    Ενόψει της Συνόδου στη Ρίγα της Λετονίας, η κυβέρνηση επιδιώκει την εντατικοποίηση των πολιτικών διεργασιών και συνεννοήσεων με στόχο την επίτευξη ενιαίας συμφωνίας, μιας συμφωνίας τετραετίας που θα δίνει λύση και δεν θα διαιωνίζει το πρόβλημα της ύφεσης.

    Επίσης έχει δηλώσει ότι η Σύνοδος Κορυφής και ένα έκτακτο Eurogroup μπορεί να παίξουν σημαντικό ρόλο και για την επίτευξη συμφωνίας και για το ζήτημα της ρευστότητας.

    «Το διαπραγματευτικό σχέδιο της κυβέρνησής μας είναι ρεαλιστικό και βιώσιμο. Καλούμε και την άλλη πλευρά μετά από πέντε συνεχόμενα χρόνια μη ρεαλιστικών στόχων και συνεχών αποτυχιών, επιτέλους να προσχωρήσει στο ρεαλισμό», ήταν το μήνυμα που απηύθυνε στους εταίρους ο πρωθυπουργός το βράδυ της περασμένης Παρασκευής από το βήμα του Economist.

    [04] Ανακοινώθηκε η νέα διοίκηση του ΑΔΜΗΕ

    Ο Εμμ. Κορωνιωτάκης, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, ανέλαβε πρόεδρος και Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ Α.Ε.) ενώ διευθύνων σύμβουλος ανέλαβε ο κ. Ι. Μπλάνας, Μηχανολόγος - Ηλεκτρολόγος Μηχανικός. Και οι δύο ήταν έως τώρα διευθυντικά στελέχη της εταιρίας.

    Μέλη του ΔΣ είναι οι Γ. Γεωργαντζής, Μηχανολόγος - Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, Αθ. Κορωνίδης, Μηχανολόγος - Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Φ. Νικολόπουλος, Εκπρόσωπος των εργαζομένων.

    [05] Έναντι 268.000 δολαρίων πωλήθηκε το λεωφορείο που πραγματοποιούσε περιοδείες ο «βασιλιάς» Έλβις

    Το λεωφορείο που αγόρασε ο Έλβις Πρίσλεϊ για να συνοδεύσει το συγκρότημά του κατά την διάρκεια της περιοδείας του το 1976 πωλήθηκε χθες έναντι 268.000 δολαρίων (περίπου 235.000 ευρώ) σε δημοπρασία στην Νέα Υόρκη.

    Το λεωφορείο αυτό, το οποίο είναι σε θέση να κυκλοφορήσει στους δρόμους, φέρει ακόμη το ρητό του «βασιλιά» της ροκ εν ρολ «Takin' Care of Business» και είναι εξοπλισμένο με κλιματισμό, ψυγείο, φούρνο μικροκυμάτων, τηλεόραση και μεγάφωνα. Έχει την δυνατότητα μεταφοράς 12 ατόμων και προσφέρει επίσης κλίνη για 9.

    Ο αγοραστής του είναι ένας Τεξανός πωλητής τροχόσπιτων, διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο πρόεδρος του οίκου δημοπρασιών Julien's Auctions, Ντάρεν Τζούλιεν, που έβγαλε στο σφυρί το λεωφορείο του Έλβις.

    Κατά την δημοπρασία αυτή πωλήθηκαν σχεδόν 200 αντικείμενα που συνδέονται με τον «βασιλιά» μεταξύ των οποίων μια στρατιωτική στολή, η οποία έφτασε τα 48.000 δολάρια και ένας δίσκος με το τραγούδι του «Love me tender» και αφιέρωση στην λατρεμένη του μητέρα, ο οποίος πωλήθηκε έναντι 125.000 δολαρίων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 17 May 2015 - 10:30:24 UTC