Visit the Cyprus News Agency (CNA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-05-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Καραγκούνης: Η ανοχή μας σε φαινόμενα αντισημιτισμού είναι μηδενική
  • [02] Συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Γιώργο Λιάνη για τις εκδηλώσεις των Πρεσπών
  • [03] Παπαδημούλης: Θα έχουμε καλή συμφωνία που θα στηριχτεί από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και την κοινωνία
  • [04] Δεν θα αφήσουμε να κινδυνεύσει η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, αναφέρουν στελέχη της ΝΔ απο την περιφερειακή συνδιάσκεψη Πελοποννήσου
  • [05] Η Μόσχα κατηγορεί τη Δύση για απόπειρα αποσταθεροποίησης της ΠΓΔΜ
  • [06] Το Ισλαμικό Κράτος κατέλαβε τμήματα της αρχαίας Παλμύρας

  • [01] Καραγκούνης: Η ανοχή μας σε φαινόμενα αντισημιτισμού είναι μηδενική

    Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Κ. Καραγκούνης δήλωσε ότι η ανοχή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε φαινόμενα αντισημιτισμού είναι μηδενική.

    Υπενθύμισε ότι ο Αντ. Σαμαράς υπήρξε, όπως είπε, ο πρωθυπουργός που δεν δίστασε να αντιμετωπίσει το φαινόμενο αυτό όχι απλώς με λόγια, αλλά και με έργα μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται και ο σχετικός νόμος με τον οποίο τιμωρείται η άρνηση, αλλά και η άμεση ή έμμεση υποτίμηση του ολοκαυτώματος.

    Σημείωσε επ' αυτού ότι πρόκειται για διάταξη που επίσης προκάλεσε σε παγκόσμιο επίπεδο επιδοκιμασία από ξένες κυβερνήσεις και οργανισμούς.

    «Κατά συνέπεια, αποδοκιμάζουμε κάθε ενέργεια, όπως αυτή που αποδίδεται στον δήμο Καβάλας και αναμένουμε να διευθετηθεί άμεσα το θέμα με τρόπο που να τηρείται απολύτως η κείμενη νομοθεσία και επίσης με πνεύμα που να αναδεικνύει, αντί να υπονομεύει , ανάλογους εορτασμούς μνήμης του ολοκαυτώματος» πρόσθεσε ο κ. Καραγκούνης.

    [02] Συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Γιώργο Λιάνη για τις εκδηλώσεις των Πρεσπών

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος υποδέχτηκε τον Γιώργο Λιάνη για να ενημερωθεί για τις φετινές εκδηλώσεις των Πρεσπών. Στη συνάντηση επρόκειτο να παραβρεθεί και ο στιχουργός Λευτέρης Παπαδόπουλος για την επετειακή συναυλία του με τον μουσικοσυνθέτη Σταύρο Ξαρχάκο στο Καλλιμάρμαρο που εντάσσεται στις εκδηλώσεις των φετινών Πρεσπών. Ωστόσο ο κ. Παπαδόπουλος δεν παρέστη λόγω μιας αδιαθεσίας, όπως ενημέρωσε.

    mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:#0F1419;mso-fareast-language: Η συνάντηση του κ. Παυλόπουλου με τον κ. Λιάνη έγινε σε πολύ θερμό κλίμα, όπως φανερώνεται και από τον διάλογο που είχαν κατά την άφιξη του κ. Λιάνη, μπροστά στις κάμερες.

    mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:#0F1419;mso-fareast-language: Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ότι το φετινό καλοκαίρι θα έχει δύο σημαντικά πολιτιστικά γεγονότα, το ένα είναι η συναυλία του Λευτέρη Παπαδόπουλου με τον Σταύρο Ξαρχάκο και το άλλο οι Πρέσπες. Αφού συνεχάρη τον κ. Λιάνη για αυτή την προσπάθεια, επισήμανε ότι οι Πρέσπες είναι ένας θεσμός που πρέπει να στηριχθεί καθώς σε αντίθετη περίπτωση θα ήταν μια εθνική, κυριολεκτικά, απώλεια.

    [03] Παπαδημούλης: Θα έχουμε καλή συμφωνία που θα στηριχτεί από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και την κοινωνία

    «Υπάρχει αισιοδοξία ότι θα καταλήξουμε σε μια καλή συμφωνία και φυσικά αυτή θα στηριχτεί και από τον ΣΥΡΙΖΑ και από την Κοινοβουλευτική μας Ομάδα» ανέφερε δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης.

    Ο Δημήτρης Παπαδημούλης που είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου, εξέφρασε επίσης τη εκτίμηση ότι η συμφωνία θα στηριχτεί και από τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού.

    Ο κ. Παπαδημούλης, όπως ανέφερε, ενημερώθηκε αναλυτικά από τον πρωθυπουργό, αντάλλαξαν απόψεις και σημείωσε ότι το πλαίσιο των στόχων έχει περιγραφεί με απόλυτη σαφήνεια από τον πρωθυπουργό, στην ομιλία του χθες το βράδυ.

    Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας χθες στο συνέδριο του Economist κάλεσε τους εταίρους να προσχωρήσουν στο ρεαλισμό.

    Ο κ. Τσίπρας περιέγραψε τα σημεία συγκλίσεων και των αποκλίσεων, ξεκαθάρισε δε ότι η κυβέρνηση δεν θα δεχθεί άλλες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις. «Διαπραγματευόμαστε για μια ενιαία συμφωνία με ενιαίες προϋποθέσεις. Μία συμφωνία λύση στο πρόβλημα που θα διασφαλίζει την ανάπτυξη και την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές» είπε ο πρωθυπουργός.

    [04] Δεν θα αφήσουμε να κινδυνεύσει η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, αναφέρουν στελέχη της ΝΔ απο την περιφερειακή συνδιάσκεψη Πελοποννήσου

    Σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε να διακινδυνεύσει η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, ούτε θα αφήσουμε τη χώρα να πάει στα βράχια, υπογράμμισαν τα στελέχη της ΝΔ με πρώτο τον γραμματέα της ΚΟ Γιάννη Πλακιωτάκη, που συμμετείχαν, στην περιφερειακή συνδιάσκεψη της ΝΔ στην Πελοπόννησο, με αντικείμενο την παιδεία, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Τρίπολη.

    Άπαντες υπογράμμισαν ότι δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι η ΝΔ θα στηρίξει μια συμφωνία που θα περιλαμβάνει φοροεπιδρομή στους πολίτες.

    Ο γραμματέας της ΚΟ Γιάννης Πλακιωτάκης υπογράμμισε ότι, «σε κάθε περίπτωση η ΝΔ θα μελετήσει, αν υπάρξει κι όποτε έρθει συμφωνία. Προφανώς» είπε «θα σταθμίσουμε την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας και την πορεία μας στο ευρώ, όμως σε κανένα και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θεωρούμαστε δεδομένοι».

    Ο κ. Πλακιωτάκης ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει θέμα αμφισβήτησης του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά και πρόσθεσε: «Τα θέματα αυτά τα λύσαμε κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και κατά τη διάρκεια της τελευταίας Πολιτικής Επιτροπής. Ουδείς ευθέως έθεσε θέμα ηγεσίας. Η ΝΔ αυτό που χρειάζεται την παρούσα χρονική περίοδο είναι η ανταπόκριση στον θεσμικό μας ρόλο. Η έκφραση ενιαίου πολιτικού λόγου και βεβαίως προσήλωση στο εθνικό καθήκον».

    [05] Η Μόσχα κατηγορεί τη Δύση για απόπειρα αποσταθεροποίησης της ΠΓΔΜ

    Η Ρωσία κατηγόρησε «δυτικούς υποκινητές» ότι προσπαθούν να πυροδοτήσουν «χρωματιστή επανάσταση» στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, όπου οι πολιτικές εντάσεις αυξάνονται εν όψει της αυριανής συγκέντρωσης της αντιπολίτευσης.

    mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:#0F1419;mso-fareast-language: «Χρωματιστή επανάσταση» είναι ένας όρος που χρησιμοποιήθηκε για να περιγράψει λαϊκές εξεγέρσεις στην πρώην Σοβιετική Ένωση, όπως στην Ουκρανία, όπου η Μόσχα κατηγορεί τη Δύση ότι αναμειγνύεται στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας προωθώντας τα δικά της συμφέροντα.

    mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:#0F1419;mso-fareast-language: Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση η οποία αναφέρεται στις πληροφορίες που μεταδίδονται από τα μέσα ενημέρωσης της ΠΓΔΜ σχετικά με τη σύλληψη πολίτη του Μαυροβουνίου που κατηγορείται ότι βοηθούσε τους "αλβανούς εξτρεμιστές" που δρουν στη χώρα.

    mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:#0F1419;mso-fareast-language: «Υπάρχουν αξιόπιστα στοιχεία... για απόπειρες να οδηγηθεί η χώρα στην άβυσσο μίας χρωματιστής επανάστασης», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

    mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:#0F1419;mso-fareast-language: Στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, δυνάμεις της αντιπολίτευσης στον πρωθυπουργό Νίκολα Γκρούεφσκι οργανώνουν αύριο συγκέντρωση για να ζητήσουν την παραίτησή του, έπειτα από την αποκάλυψη υλικού υποκλοπών που παραπέμπει σε εκτεταμένη κατάχρηση εξουσίας εκ μέρους κυβερνητικών αξιωματούχων.

    [06] Το Ισλαμικό Κράτος κατέλαβε τμήματα της αρχαίας Παλμύρας

    Οι δυνάμεις των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους κατέλαβαν τμήματα του βόρειου τομέα της στρατηγικής σημασίας πόλης της Παλμύρας, όπου βρίσκονται και τα ερείπια της αρχαίας ομώνυμης πόλης, έπειτα από συγκρούσεις με τις στρατιωτικές δυνάμεις του συριακού καθεστώτος.

    «Το Ισλαμικό Κράτος προωθήθηκε και κατέλαβε το μεγαλύτερο μέρος της βόρειας Παλμύρας και οι σφοδρές συγκρούσεις συνεχίζονται», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν, διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 16 May 2015 - 18:30:25 UTC