Read the Protocol to the North Atlantic Treaty on the Accession of Greece and Turkey (October 22, 1951) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-05-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Υλοποιούμε την εντολή να αλλάξουμε τα πράγματα στη χώρα
  • [02] Κυβέρνηση: Οι τέσσερις πυλώνες της Θεσσαλονίκης προχωρούν με γοργούς ρυθμούς
  • [03] Ρ. Σβίγκου: Η Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τη σκληρή διαπραγμάτευση της κυβέρνησης
  • [04] Εύλογες οι απαιτήσεις της Ελλάδας για τις αποζημιώσεις, σύμφωνα με Γερμανό δικαστή
  • [05] Ενεργειακή συνεργασία Ελλάδας - Βενεζουέλας
  • [06] Θερμή υποδοχή για την ταινία του Γ. Λάνθιμου στις Κάννες
  • [07] Πανηγυρική πρόκριση του Ολυμπιακού στον τελικό
  • [08] ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Ολυμπιακός 36-35 στο ημίχρονο

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Υλοποιούμε την εντολή να αλλάξουμε τα πράγματα στη χώρα

    Στα χρόνια του μνημονίου και τις συνέπειες στην κοινωνία και την οικονομία αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός από το βήμα του Economist. Στα χρόνια του Μνημονίου οι ανισότητες εκτινάχθηκαν, η ανεργία τριπλασιάστηκε, οι συντάξεις υπέστησαν δραματικές περικοπές. Οι μόνοι που δεν υπέστησαν ζημιές ήταν οι Ελληνες πλούσιοι, αυτοί που έβγαλαν τα χρήματά τους στο εξωτερικό γρήγορα και σήμερα συνεχίζουν να φοροδιαφεύγουν, είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι αυτή η πολιτική ήταν που τον έφερε για 4η φορά στο βήμα του Economist αλλά τώρα με την ιδιότητα του πρωθυπουργού. «Υλοποιούμε την εντολή να αλλάξουμε τα πράγματα στη χώρα», ανέφερε ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στους τέσσερις μήνες της διακυβέρνησης.

    [02] Κυβέρνηση: Οι τέσσερις πυλώνες της Θεσσαλονίκης προχωρούν με γοργούς ρυθμούς

    Οι τέσσερις πυλώνες της Θεσσαλονίκης προχωρούν κανονικότατα με γοργούς ρυθμούς παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες, αναφέρουν κυβενητικοί κύκλοι υπογραμμίζοντας πως η κυβέρνηση συμπληρώνει τέσσερις μήνες ζωής, και στο σύντομο αυτό χρονικό διάστημα παρουσιάζει σημαντικό έργο η καταγραφή του οποίου αναδεικνύει την εντατική προσπάθεια και τη συντονισμένη λειτουργία της.

    Όσοι, τελευταία ασκούν κριτική, αναφέρουν οι ίδιοι κύκλοι, προσπαθούν να αποδείξουν ότι η πολιτική που ασκείται από την κυβέρνηση απομακρύνεται από το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης το οποίο υπήρξε και η βασική πολιτική δέσμευση της εκλογικής νίκης του ΣΥΡΙΖΑ και της προγραμματικής συμφωνίας της κυβέρνησης κοινωνικής σωτηρίας.

    Σε ό,τι αφορά τον πρώτο πυλώνα του προγράμματος της Θεσσαλονίκης, για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης αναφέρουν ότι:

    - Ο νόμος 4320/15 για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης ψηφίστηκε και το πρόγραμμα υλοποιείται συνεχώς διευρυνόμενο. Υλοποιήθηκε έτσι η βασική προτεραιότητα του κυβερνητικού προγράμματος έναντι των δοκιμαζόμενων -από την οικονομική κρίση και την μνημονιακή λιτότητα- πολιτών. Εξασφαλίζεται, σε ένα μεγάλο βαθμό, διατροφή, στέγαση και ηλεκτροδότηση σε χιλιάδες νοικοκυριά. Ο αριθμός των αιτήσεων υπαγωγής στον νόμο έχει ανέλθει στις 180.974

    - Καταργήθηκε το εισιτήριο των 5 ευρώ στα νοσοκομεία.

    - Υπογράφεται άμεσα ΚΥΑ για την υγειονομική κάλυψη όλων των ανασφάλιστων χωρίς εισοδηματικό κριτήριο.

    - Πληρώθηκαν οι εφημερίες στα νοσοκομεία για την περίοδο 2012-2014 που οι προηγούμενες κυβερνήσεις είχαν αφήσει σε εκκρεμότητα.

    [03] Ρ. Σβίγκου: Η Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τη σκληρή διαπραγμάτευση της κυβέρνησης

    "Η Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τη σκληρή διαπραγμάτευση της κυβέρνησης. Ο Κώστας Καραγκούνης στηρίζει τη σκληρή διαπραγμάτευση των δανειστών".

    Αυτό τονίζει η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου σε απάντησή της στον εκπρόσωπο Τύπου της Ν.Δ. Κώστα Καραγκούνη, για να συμπληρώσει: "Ο καθείς εφ? ώ ετάχθη".

    [04] Εύλογες οι απαιτήσεις της Ελλάδας για τις αποζημιώσεις, σύμφωνα με Γερμανό δικαστή

    «Δίκαιες απαιτήσεις» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος του περιοδικού Der Spiegel, στο οποίο επισημαίνεται δήλωση Γερμανού δικαστή του Ανώτατου Διοικητικού Δικαστηρίου υπέρ της ελληνικής διεκδίκησης των αποζημιώσεων και του αναγκαστικού κατοχικού δανείου.

    «Αρκετά στοιχεία συνηγορούν υπέρ του ότι πρόκειται για δάνειο», δηλώνει ο δικαστής Ντίτερ Ντάιζεροτ και χαρακτηρίζει εύλογη την ελληνική απαίτηση για την αποπληρωμή του. Προσθέτει δε ότι θα μπορούσε να ικανοποιηθεί και το αίτημα για αποζημιώσεις μεμονωμένων θυμάτων, ενώ διευκρινίζει ότι δεν μπορεί να γίνει λόγος για παραγραφή των απαιτήσεων λόγω της Συμφωνίας 2+4, που αποτελεί κλασικό παράδειγμα σύμβασης εις βάρος τρίτου. «Η Ελλάδα δεν παραιτήθηκε από τις απαιτήσεις της», εξηγεί ο κ. Ντάιζεροτ, καθώς, όπως λέει, δεν εκφράστηκε γραπτώς και «δεν υπάρχει παραίτηση μέσω της σιωπής». Προτείνει δε, σε ό,τι αφορά τον τρόπο διεκδίκησης, την προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, για το οποίο όμως απαιτείται συμφωνία του Βερολίνου, ή εναλλακτικά στο Δικαστήριο Συμβιβασμού και Διαιτησίας του ΟΑΣΕ.

    [05] Ενεργειακή συνεργασία Ελλάδας - Βενεζουέλας

    Συμφωνία συνεργασίας Ελλάδας-Βενεζουέλας στον τομέα της ενέργειας και, ειδικότερα, στα θέματα του πετρελαίου και της εξόρυξης υδρογονανθράκων συμφωνήθηκε σε σημερινή συνάντηση του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτη Λαφαζάνη με τον πρέσβη της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στην Αθήνα Fernandez Farit. Οι δύο πλευρές εκδήλωσαν, επίσης, την κοινή τους βούληση να προχωρήσουν σε συνέργειες σε όλους τους παραγωγικούς τομείς και, ιδιαίτερα, στον αγροτο-διατροφικό τομέα και τη μεταποίηση.

    Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Γενικός Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών Απόστολος Αλεξόπουλος και η πρόεδρος της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ) Σοφία Σταματάκη.

    Ο πρέσβης της Βενεζουέλας εξέφρασε τη στήριξη και την αλληλεγγύη του στην ελληνική κυβέρνηση και στην προσπάθειά της να δώσει μία εναλλακτική προοδευτική διέξοδο για τον ελληνικό λαό και τον τόπο.

    Ο υπουργός ΠΑΠΕΝ Π. Λαφαζάνης εξέφρασε την εκτίμησή του στον πρωτοπόρο ρόλο της κυβέρνησης της Βενεζουέλας στον αντιιμπεριαλιστικό αγώνα όχι μόνο για την περιοχή της Λατινικής Αμερικής, αλλά και για ολόκληρο τον κόσμο. Τόνισε ότι ο αγώνας αυτός του λαού της Βενεζουέλας, που εμπνέεται από τις αρχές και τις αξίες της Μπολιβαριανής επανάστασης, δείχνει ότι και μικρές χώρες μπορούν να σηκωθούν όρθιες και να αντιμετωπίσουν τις ιμπεριαλιστικές πιέσεις και απειλές.

    [06] Θερμή υποδοχή για την ταινία του Γ. Λάνθιμου στις Κάννες

    Θερμή υποδοχή επιφύλαξαν σήμερα οι δημοσιογράφοι στη νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου "Ο Αστακός" ("The Lobster") που προβλήθηκε στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών διεκδικώντας τον Χρυσό Φοίνικα.

    Η ταινία, ένα καυστικό, συνταρακτικό παραμύθι για τη μοναξιά και τον έρωτα, με διάσημους πρωταγωνιστές όπως τον Κόλιν Φάρελ και την Ρέιτσελ Βάις, έγινε δεκτή με χειροκροτήματα μετά την προβολή της. Η υπόθεσή της τοποθετείται σε ένα ακαθόριστο μέλλον όπου όλοι είναι υποχρεωτικό να ζευγαρώνουν. Οι μοναχικοί άνθρωποι συλλαμβάνονται και κλείνονται σε ένα ξενοδοχείο. Έχουν στη διάθεσή τους 45 ημέρες για να βρουν ταίρι -- σε διαφορετική περίπτωση μεταμορφώνονται στο ζώο της επιλογής τους και αφήνονται ελεύθεροι στο δάσος.

    Όμως ένας άνδρας (Κόλιν Φάρελ) αποφασίζει να δραπετεύσει και να ενταχθεί σε μια ομάδα εργένηδων ανταρτών επικεφαλής των οποίων είναι μια γυναίκα (Λεά Σεϊντού).

    Ο "Αστακός", η πρώτη αγγλόφωνη ταινία του Λάνθιμου, γυρίστηκε στην Ιρλανδία. "Είναι πιο απλό να κάνεις μια ταινία στα αγγλικά και να έχεις στη διάθεσή σου λίγα περισσότερα μέσα απ' όσα είχα στην Ελλάδα", παραδέχτηκε ο σκηνοθέτης σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

    [07] Πανηγυρική πρόκριση του Ολυμπιακού στον τελικό

    Πιστός στην παράδοση των ανατροπών στα φάιναλ φορ από το 2012 ο Ολυμπιακός πήρε πανηγυρική πρόκριση στον τελικό του φάιναλ φορ της Μαδρίτης, όπου θα διεκδικήσει το τέταρτο τρόπαιο της ιστορίας του. Οι «ερυθρόλευκοι», όπως το 2013, «απογοήτευσαν» και πάλι την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, αυτή τη φορά με 70-68 στα ημιτελικά και την Κυριακή (21:00) θα αντιμετωπίσουν το νικητή του ζευγαριού Ρεάλ Μαδρίτης-Φενερμπαχτσέ Ούλκερ για τον τρίτο τίτλο του την τελευταία τετραετία.

    Τα δεκάλεπτα: 20-17, 36-35, 51-47, 68-70.

    Ολα τα τελευταία νέα για τον μεγάλο αγώνα του Ολυμπιακού στη Μαδρίτη μπορείτε να δείτε στηνειδική σελίδα του ΑΠΕ- ΜΠΕ για το φάιναλ φορ της Euroleague.

    [08] ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Ολυμπιακός 36-35 στο ημίχρονο

    Ραντεβού στον τελικό της φετινήςEuroleagueθέλει να κλείσει η ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού που αντιμετωπίζει στη Μαδρίτη στον πρώτο χρονικά ημιτελικό του φάιναλ- φορ τη ρωσική ΤΣΣΚΑ.

    Ο Ολυμπιακός διεκδικεί το τέταρτο τρόπαιο της ιστορίας θέλοντας να συνεχίσει μια ευνοϊκή παράδοση απέναντι στη ρωσική ομάδα, την οποία κέρδισε στα δυο τελευταία φάιναλ- φορ που συμμετείχε στην Κωνσταντινούπολη και στο Λονδίνο όπου και τις δυο φορές στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης

    Ολα τα τελευταία νέα και οι εξελίξεις για τον μεγάλο αποψινό αγώνα του Ολυμπιακού στη Μαδρίτη μπορείτε να δείτε στηνειδική σελίδα του ΑΠΕ- ΜΠΕ για το φάιναλ φορ της Euroleague.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 15 May 2015 - 18:30:25 UTC