Browse through our Interesting Nodes on Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-05-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ξέσπασε η μητέρα του Παύλου Φύσσα μετά τη νέα διακοπή της δίκης της Χρυσής Αυγής για τις 4 Ιουνίου
  • [02] Κοσμοσυρροή στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας» για τα ιερά λείψανα της Αγίας Βαρβάρας
  • [03] Με συγκέντρωση στο αεροδρόμιο άρχισε η απεργία των οδηγών τουριστικών λεωφορείων Κρήτης
  • [04] Επεισόδιο στη δίκη της Χρυσής Αυγής, όταν εισήλθαν στην αίθουσα κρατούμενοι των «Πυρήνων»
  • [05] Το Βερολίνο δεν σχολιάζει ζητήματα που αφορούν την Ελλάδα και την ΕΚΤ, δήλωσε εκπρόσωπος του Β. Σόιμπλε
  • [06] Bloomberg: Το κείμενο της τεχνικής συμφωνίας για την Ελλάδα θα συνταχθεί τις επόμενες ημέρες
  • [07] 'Άνοιξε το TAXISnet, οι αλλαγές στη διαδικασία συμπλήρωσης της φορολογικής δήλωσης
  • [08] Γ. Σταθάκης: Θα συνεχιστεί η διαδικασία ιδιωτικοποίησης ΟΛΠ και περιφερειακών αεροδρομίων

  • [01] Ξέσπασε η μητέρα του Παύλου Φύσσα μετά τη νέα διακοπή της δίκης της Χρυσής Αυγής για τις 4 Ιουνίου

    Σε έντονα φορτισμένο κλίμα και ένταση, μετά τη δήλωση αποχώρησης της υπεράσπισης, διακόπηκε για τις 4 Ιουνίου η δίκη της Χρυσής Αυγής. Μετά την επανάληψη της δίκης, η υπεράσπιση, την οποία εκπροσώπησε ο συνήγορος του Ν. Μιχαλολιάκου, Τ. Μιχαλόλιας, δήλωσε στο δικαστήριο ότι μετά το σημερινό συμβάν, οι συνήγοροι των κατηγορουμένων διακόπτουν για σήμερα τις υπηρεσίες τους,προς τους εντολείς τους, καθώς δεν διασφαλίστηκαν οι συνθήκες ηρεμίας και ασφάλειας.

    Η πρόεδρος του δικαστηρίου είπε ότι ήταν ανεπαρκή τα μέτρα φύλαξης, χρησιμοποιώντας τη φράση για τους αστυνομικούς «λάθος τους», προκαλώντας έντονες αντιδράσεις από το ακροατήριο που φώναζε «λάθος σας».

    Με το που ανακοίνωσε τη διακοπή της δίκης η πρόεδρος, ξέσπασε η μητέρα του Παύλου Φύσσα η οποία άρχισε να φωνάζει ιδιαίτερα φορτισμένη προς την πλευρά των κατηγορουμένων: «Αυτό θέλατε φασιστόμουτρα. Δολοφόνοι, με τα όπλα και τον στρατό μαζί σας δεν φοβόσαστε».

    Ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία του γιου της, Γιώργος Ρουπακιάς, γύρισε τότε προς το μέρος που ακούγονταν οι φωνές. Η γυναίκα σε έξαλλη κατάσταση άρχισε να του φωνάζει: «Αλητάμπουρα, τι κοιτάς; 24 ήσασταν και σκοτώσατε και κοιτάτε τώρα εμάς, προστατευμένοι; Δολοφόνοι».

    Όταν αποφορτίστηκε κάπως η ατμόσφαιρα, ο θείος του Παύλου Φύσσα απευθυνόμενος στη βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη της είπε: «Πόσο υπομονή να κάνω;» για του απαντήσει εκείνη: «Να σπάσετε θέλουν. Θέλουν να μη γίνει η δίκη. Μη σπάσεις, λογοκρισία θέλουνε».

    [02] Κοσμοσυρροή στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας» για τα ιερά λείψανα της Αγίας Βαρβάρας

    Πλήθος κόσμου με ευλάβεια συνέρρευσε από νωρίς το πρωί έξω από το νοσοκομείο και περίμενε υπομονετικά στην ουρά για να προσκυνήσει το ιερό σκήνωμα της Αγίας.

    «Κοιτάξτε τη μεγάλη παρουσία του κόσμου και κάντε το ρεπορτάζ σας», φώναξε ασθενής που περίμενε καρτερικά να προσκυνήσει τα ιερά λείψανα της Αγίας Βαρβάρας, στο παρεκκλήσι του αντικαρκινικού νοσοκομείου «Άγιος Σάββας», σε ένα χαρακτηριστικό στιγμιότυπο του προσκυνήματος.

    mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:#0F1419;mso-fareast-language: Η διαδικασία ξεκίνησε στις 10.00 και ολοκληρώθηκε δύο ώρες μετά. Η λειψανοθήκη μεταφέρθηκε από την εκκλησία της Αγίας Βαρβάρας στο ογκολογικό νοσοκομείο με αυτοκίνητο της Αρχιεπισκοπής προκειμένου να δοθεί η άνεση να προσκυνήσουν οι ασθενείς, οι συνοδοί τους και το ιατρικό - διοικητικό - νοσηλευτικό προσωπικό. Εκατοντάδες πιστών άδραξαν την ευκαιρία και έσπευσαν στο νοσοκομείο για να ασπαστούν τη λειψανοθήκη στο παρεκκλήσι και να απευθύνουν παράκληση. Τα ιερά λείψανα ήταν προγραμματισμένο να περάσουν από όλους τους ορόφους του νοσοκομείου ώστε να διευκολυνθούν οι ασθενείς στο προσκύνημά τους, ωστόσο αυτό στάθηκε αδύνατο να πραγματοποιηθεί λόγω της μεγάλης προσέλευσης των πιστών.

    mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:#0F1419;mso-fareast-language: Ακολούθως, τα ιερά λείψανα επέστρεψαν στον προσκυνηματικό ναό της Αγίας Βαρβάρας, όπου θα παραμείνουν έως τις 24 Μαΐου.

    mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:#0F1419;mso-fareast-language:

    [03] Με συγκέντρωση στο αεροδρόμιο άρχισε η απεργία των οδηγών τουριστικών λεωφορείων Κρήτης

    Απεργία πραγματοποιούν σήμερα οι οδηγοί των τουριστικών λεωφορείων της Κρήτης, οι οποίοι το πρωί έκαναν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο αεροδρόμιο «Ν. Καζαντζάκης», διεκδικώντας την εφαρμογή της Τοπικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας 2015-2016, στο σύνολο του κλάδου.

    Την ίδια ώρα προκλήθηκε ένταση, καθώς η απεργία τους κρίθηκε παράνομη και καταχρηστική με απόφαση του δικαστηρίου, μετά την κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων εκ μέρους του συνδέσμου Ιδιοκτητών Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων Κρήτης αλλά και από την παρουσία δύναμης αστυνομικών με διμοιρίες των ΜΑΤ στον χώρο έξω από το αεροδρόμιο, οι οποίοι στη συνέχεια αποχώρησαν.

    Στο μεταξύ, σε μία προσπάθεια να βρεθεί λύση, πραγματοποιείται συνάντηση των δύο πλευρών, παρουσία εκπροσώπων του Εργατικού Κέντρου, στο γραφείο του αερολιμενάρχη Ηρακλείου.

    [04] Επεισόδιο στη δίκη της Χρυσής Αυγής, όταν εισήλθαν στην αίθουσα κρατούμενοι των «Πυρήνων»

    Σοβαρό επεισόδιο έγινε κατά τη διάρκεια της δίκης της Χρυσής Αυγής την ώρα που περνούσαν έξω από τον διάδρομο παράγοντες και κρατούμενοι των «Πυρήνων».

    Κάποιοι από αυτούς που μετάγονταν στη διπλανή αίθουσα, άνοιξαν την πλαϊνή πόρτα του δικαστηρίου της Χρυσής Αυγής και χωρίς να προλάβουν να τους σταματήσουν οι αστυνομικοί, πέταξαν μπουκάλια τα οποία έπεφταν σε δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ που κάθονταν στο σημείο εκείνο, φωνάζοντας: «φασίστες, κουφάλες έρχονται κρεμάλες».

    Χρειάστηκε ισχυρή αστυνομική δύναμη για να τους σταματήσουν, ενώ ακολούθησε πανδαιμόνιο στην αίθουσα, με τους συνηγόρους υπεράσπισης να δηλώνουν ότι δεν μπορούν να παραστούν, τους συνηγόρους πολιτικής αγωγής να καλούν το δικαστήριο να αναλάβει τις ευθύνες του και παράγοντες της δίκης να φωνάζουν: «ντροπή δολοφόνοι, θα μας σκοτώσουν όλους».

    [05] Το Βερολίνο δεν σχολιάζει ζητήματα που αφορούν την Ελλάδα και την ΕΚΤ, δήλωσε εκπρόσωπος του Β. Σόιμπλε

    Η γερμανική κυβέρνηση δεν επιθυμεί να αναμιχθεί σε ζητήματα που αφορούν την σχέση της Ελλάδας με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, δήλωσε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Φριντερίκε Φον Τισενχάουζεν και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα δεσμεύεται από την συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου.

    Πρόκειται για «θέμα μεταξύ της Ελλάδας και της ΕΚΤ. Η ΕΚΤ έχει ήδη εκφραστεί σαφώς. Δεν βλέπω τον λόγο να σχολιάσω εγώ», δήλωσε η κυρία Φον Τισενχάουζεν, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με δήλωση του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη περί μετάθεσης των πληρωμών ομολόγων προς την ΕΚΤ.

    Η ίδια πρόσθεσε ότι «η Ελλάδα, με την συμφωνία στο Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου, η οποία επαναβεβαιώθηκε και αυτή την εβδομάδα, δεσμεύθηκε και για την πληρωμή των υποχρεώσεών της έναντι των πιστωτών της, όπως έχει συμφωνηθεί».

    [06] Bloomberg: Το κείμενο της τεχνικής συμφωνίας για την Ελλάδα θα συνταχθεί τις επόμενες ημέρες

    Αξιωματούχοι επιδιώκουν η σύνταξη του κειμένου της τεχνικής συμφωνίας της Ελλάδας με τους θεσμούς να αρχίσει μέσα στις επόμενες λίγες ημέρες, αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg.

    Το διεθνές οικονομικό πρακτορείο επικαλείται Ευρωπαίο αξιωματούχο, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομασθεί και συμμετέχει στην ετήσια γενική συνέλευση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανοικοδόμησης και Ανάπτυξης στην Τιφλίδα της Γεωργίας.

    Παράλληλα, σε συνέντευξή του από την Τιφλίδα στο Bloomberg ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών Πιερ Κάρλο Πάντοαν επεσήμανε τους κινδύνους που θα υπήρχαν από μία διάσπαση του ευρώ. Ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα δημιουργούσε οικονομικές και χρηματοπιστωτικές προκλήσεις στην υπόλοιπη Ευρωζώνη, επειδή θα υπονόμευε τους ισχυρισμούς των πολιτικών της ότι η νομισματική ένωση είναι μόνιμη, είπε ο υπουργός.

    [07] 'Άνοιξε το TAXISnet, οι αλλαγές στη διαδικασία συμπλήρωσης της φορολογικής δήλωσης

    Την έναρξη της ηλεκτρονικής εφαρμογής για την υποβολή των δηλώσεων Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων φορολογικού έτους 2014 ανακοίνωσε και επίσημα η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

    Όπως επισημαίνεται στην σχετική ανακοίνωσή της, εφέτος, είναι η πρώτη χρονιά εφαρμογής του νέου Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος, με ανασχεδιασμένο και δομημένο έντυπο Ε1.

    Η υποβολή της φορολογικής δήλωσης γίνεται υποχρεωτικά ηλεκτρονικά μέσα από τη σχετική εφαρμογή στο TAXISnet.

    Στο πλαίσιο της βελτίωσης της εξυπηρέτησης των φορολογουμένων, της απλούστευσης των διαδικασιών καθώς και της μείωσης της γραφειοκρατίας, έχουν επέλθει αλλαγές, όπως:

    ? Με τη συμπλήρωση του εντύπου Ε2 (εισοδήματα από ακίνητα) τα ποσά μεταφέρονται αυτόματα στους αντίστοιχους κωδικούς του εντύπου Ε1, λαμβάνοντας υπόψη και την πιθανή εκχώρηση μισθώματος στον αρμόδιο Προϊστάμενο της Δ.Ο.Υ..

    ? Τα στοιχεία όλων των εισοδημάτων από μισθωτή εργασία, συντάξεις και οι φόροι που έχουν παρακρατηθεί, εμφανίζονται και φέτος προσυμπληρωμένα. Το ίδιο ισχύει για τα στοιχεία αυτοκινήτων και κατοικιών στον πίνακα της ιδιοκατοίκησης.

    ? Σε πληροφοριακό πίνακα, έχουν αναρτηθεί οι τόκοι καταθέσεων και στις επόμενες ημέρες, οι ενδιαφερόμενοι πολίτες θα ενημερωθούν κατ΄ αντίστοιχο τρόπο και για τα ποσά που κατέβαλαν μέσα στο 2014 για την εξυπηρέτηση των δανείων τους.

    Σημειώνεται ότι, οι φορολογούμενοι μπορούν να πληρώσουν τον φόρο εφάπαξ με έκπτωση 2% επί του συνολικού ποσού είτε σε τρεις διμηνιαίες δόσεις. Η προθεσμία για την καταβολή της πρώτης δόσης, εκπνέει την 31η Ιουλίου.

    Παράλληλα με την εφαρμογή υποβολής των δηλώσεων Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων ξεκίνησε και η λειτουργία της εφαρμογής υποβολής αιτήσεων για τη χορήγηση οικογενειακών επιδομάτων (έντυπο Α21).

    [08] Γ. Σταθάκης: Θα συνεχιστεί η διαδικασία ιδιωτικοποίησης ΟΛΠ και περιφερειακών αεροδρομίων

    Οι διαδικασίες για την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ και των 14 περιφερειακών αεροδρομίων θα συνεχισθούν, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, σε συνέντευξη που έδωσε στο πρακτορείο Bloomberg στην Τιφλίδα της Γεωργίας, προσθέτοντας ότι «προσπαθούμε να αναθεωρήσουμε ορισμένα στοιχεία αυτών των ιδιωτικοποιήσεων για να τις βελτιώσουμε και θεωρώ ότι θα έχουμε μία εύλογη συμφωνία και για τις δύο».

    Η κυβέρνηση δεν σχεδιάζει επί του παρόντος άλλες ιδιωτικοποιήσεις, πρόσθεσε ο κ. Σταθάκης. Είναι οριστικό, είπε ο υπουργός, ότι η Ελλάδα δεν θα προχωρήσει στην πώληση άλλων δημοσίων επιχειρήσεων - από μία λίστα, στην οποία είχε συμφωνήσει η προηγούμενη κυβέρνηση - όπως των εταιρειών ύδρευσης, της ΔΕΗ ή των ΕΛΤΑ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 15 May 2015 - 10:30:30 UTC