Read the New Military Service Law (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-05-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΓ ΣΥΡΙΖΑ: Προσήλωση στις κόκκινες γραμμές
  • [02] ΔΝΤ: Αναληθή τα δημοσιεύματα περί σχεδίου Β για την Ελλάδα
  • [03] Μ. Ντράγκι: Το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης δεν θα διακοπεί πρόωρα
  • [04] Ν. Αναστασιάδης: Με τον Μουσταφά Ακιντζί φαίνεται ότι μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα
  • [05] Έκκληση της Unesco για να σωθεί η Παλμύρα

  • [01] ΠΓ ΣΥΡΙΖΑ: Προσήλωση στις κόκκινες γραμμές

    Εκφράζοντας την προσήλωσή της στις κόκκινες γραμμές, η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, μετά από πεντάωρη συνεδρίαση ανακοίνωσε ότι αναλαμβάνει εκστρατεία ενημέρωσης της ελληνικής κοινωνίας και των ευρωπαϊκών λαών για τις εξελίξεις.

    Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση, η πρωτοβουλία θα αναπτυχθεί «σε κάθε πόλη, σε κάθε γειτονιά και χώρο δουλειάς, αλλά και σε όλες τις χώρες τις Ευρώπης οι βουλευτές, ευρωβουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θα βρεθούν μαζί με τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και τις αλληλέγγυες με αυτόν δυνάμεις σε ένα πλατύ κάλεσμα κινητοποίησης για την νίκη της δημοκρατίας και της αξιοπρέπειας».

    Η Πολιτική Γραμματεία επισημαίνει ότι από την πρώτη στιγμή που συγκροτήθηκε η κυβέρνηση, κατέστη σαφές- τόσο στο εξωτερικό, όσο και στο εσωτερικό της χώρας- ότι η εντολή του ελληνικού λαού είναι δεσμευτική και αποτελεί την πυξίδα στις διαπραγματεύσεις.

    [02] ΔΝΤ: Αναληθή τα δημοσιεύματα περί σχεδίου Β για την Ελλάδα

    Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο χαρακτήρισε απόψε αναληθή δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία ο εκπρόσωπος του θεσμού Τζέρι Ράις δήλωσε νωρίτερα ότι το «ΔΝΤ εργάζεται πάνω σε ένα "σχέδιο Β για την Ελλάδα"».

    Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων στην Ουάσινγκτον, σημείωσε το ΔΝΤ, ο κ. Ράις απάντησε σε ερώτηση σχετικά με τους σχεδιασμούς του θεσμού για την αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων ως εξής:

    «Η βασική μας υπόθεση είναι ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στην ευρωζώνη. Αυτό είναι που η ελληνική κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι αποτελεί τον στόχο της και υποστηρίζουμε αυτόν τον στόχο και εργαζόμαστε για την εκπλήρωσή του. Είχα επίσης πει πριν από δύο εβδομάδες ότι είναι μέρος της δουλειάς μας να εξετάζουμε διάφορα σενάρια, σε διάφορες χώρες. Αυτό είναι που κάνουμε σε όλες τις χώρες».

    [03] Μ. Ντράγκι: Το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης δεν θα διακοπεί πρόωρα

    Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι τόνισε σήμερα ότι οι διαμορφωτές της νομισματικής πολιτικής πρέπει να επιδεικνύουν μεγάλη προσοχή όταν αναστέλλουν πολιτικές ποσοτικής χαλάρωσης τις οποίες εφαρμόζουν για μεγάλο χρονικό διάστημα.

    ?Η έξοδος από τις πολιτικές υπερεπάρκειας ρευστότητας πρέπει να γίνεται πολύ, πάρα πολύ προσεκτικά?, τόνισε ο Ντράγκι έπειτα από μια ομιλία του νωρίτερα στην Ουάσινγκτον. Εξήγησε πως όταν οι πολιτικές αυτές εφαρμόζονται επί μακρόν, καθίστανται ?όλο και περισσότερο παγιωμένες? στο μυαλό των επενδυτών.

    Ακόμη, ο πρόεδρος της ΕΚΤ δήλωσε πως τα εργαλεία τα οποία θα χρησιμοποιεί το ευρωπαϊκό κεντρικό πιστωτικό ίδρυμα σε πέντε χρόνια από σήμερα θα είναι πολύ πιο ευρεία από αυτά που διέθετε πριν ξεσπάσει η κρίση χρέους στην ευρωζώνη. Για το ίδιο θέμα, είπε πως εκτιμά πως η ΕΚΤ σε πέντε χρόνια από σήμερα θα βρίσκεται πιο κοντά στην κατάσταση των κεντρικών τραπεζών σε χώρες όπου επικρατεί οικονομική ομαλότητα. Πρόσθεσε πάντως ότι η ?εργαλειοθήκη? της ΕΚΤ χρειάζεται ακόμη δουλειά.

    Ο Μάριο Ντράγκι επανέλαβε την πάγια θέση του ότι η εξασφάλιση της σταθερότητας των τιμών αποτελεί ένα προαπαιτούμενο για τη χρηματοοικονομική σταθερότητα.

    Ο επικεφαλής της ΕΚΤ τόνισε επιπλέον ότι ο θεσμός δεν θα διακόψει πρόωρα το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, ύψους 1 τρισεκατομμυρίου ευρώ και πλέον, που έχει θέσει σε εφαρμογή, ενώ προσπάθησε να υποβαθμίσει τις ανησυχίες περί του κινδύνου να δημιουργηθούν ?φούσκες?.

    [04] Ν. Αναστασιάδης: Με τον Μουσταφά Ακιντζί φαίνεται ότι μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα

    Λίγες ώρες πριν από την επανάληψη των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό αύριο, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε απόψε ότι στο δείπνο, την περασμένη Δευτέρα, με τον νέο τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί μίλησαν «για πρώτη φορά επιτέλους, τόσο ανοικτά, χωρίς δισταγμούς, χωρίς να αποφεύγουν να επισημάνουν ό,τι ο καθένας θεωρούσε ως κρίσιμο».

    Ο Νίκος Αναστασιάδης ανέφερε ότι μεταξύ άλλων συζήτησαν και για τη δυνατότητα συμβουλών από την Ε.Ε. και τη συμβολή που μπορεί να διαδραματίσει η Ε.Ε. στη διασφάλιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των τεσσάρων ελευθεριών για να ξεπεραστούν οι φοβίες, οι ανησυχίες, οι ανασφάλειες.

    «Αν είναι κάτι που με κάνει να νιώθω ευτυχής είναι ότι φαίνεται να μοιραζόμαστε (με τον Μουσταφά Ακιντζί) το ίδιο όραμα. Μια γνήσια ομοσπονδία που καμία σχέση έχει με τη συνομοσπονδία ή τις φοβίες που ακούγονται», δήλωσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η λύση, σημείωσε, δεν θα παραγνωρίζει το ευρωπαϊκό κεκτημένο, τις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες, τα ανθρώπινα δικαιώματα και θα αναβαθμίσει ακόμα σημαντικότερα το ρόλο της Κύπρου ως κράτους μέλους της Ε.Ε.

    [05] Έκκληση της Unesco για να σωθεί η Παλμύρα

    Η γενική διευθύντρια της Unesco Ιρίνα Μπόκοβα κάλεσε σήμερα όλες τις εμπόλεμες πλευρές στη Συρία "να προστατεύσουν την Παλμύρα", ένα κόσμημα της αρχαιότητας στη συριακή έρημο που απειλείται από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

    Νωρίτερα, ο διευθυντής της υπηρεσίας αρχαιοτήτων και μουσείων της Συρίας, Μααμούν Αμπντουλακαρίμ, είχε επίσης απευθύνει επείγουσα έκκληση για το ίδιο θέμα, επισημαίνοντας ότι οι τζιχαντιστές, οι οποίοι έχουν καταστρέψει στο πρόσφατο παρελθόν σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους στο Ιράκ, απέχουν μόλις δύο χιλιόμετρα από την Παλμύρα.

    "Ανησυχώ πολύ από τις πληροφορίες που φτάνουν από την Παλμύρα. Πρέπει να σώσουμε την Παλμύρα. Καλώ όλες τις εμπόλεμες πλευρές να προστατεύσουν την Παλμύρα και να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να εμποδίσουν την καταστροφή της", τόνισε η Μπόκοβα σε μήνυμα που απέστειλε στο Γαλλικό Πρακτορείο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 14 May 2015 - 20:30:24 UTC