Browse through our Collection of Internet Directories by Country Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-05-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ψηφίστηκε και επί των άρθρων το νομοσχέδιο για την Παιδεία
  • [02] Άρχισε η συζήτηση επί της αρχής της ΠΝΠ για την ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών
  • [03] Κ. Ήσυχος: Ο Αλ. Τσίπρας σχεδιάζει επίσκεψη στο φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης
  • [04] Σε θερμό κλίμα η συνάντηση Ν. Κοτζιά - Τ. Ερντογάν
  • [05] Συνεδριάζει την Τετάρτη το Κυβερνητκό Συμβούλιο
  • [06] Το νέο ΔΣ της ΕΡΤ
  • [07] Κέρι: Αν τηρηθεί η εκεχειρία θα αρθούν οι κυρώσεις στη Ρωσία

  • [01] Ψηφίστηκε και επί των άρθρων το νομοσχέδιο για την Παιδεία

    Ψηφίστηκε και στα άρθρα και στις τροπολογίες του το νομοσχέδιο για τα επείγοντα μέτρα για την Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια και Τριτοβάθμια εκπαίδευση, σε πολλά από τα οποία προκάλεσε η Ν.Δ. ονομαστική ψηφοφορία.

    Ειδικότερα ψηφίστηκαν:

    - η τροπολογία για την κατασκευή Ισλαμικού Τεμένους στον Βοτανικό από τον ΣΥΡΙΖΑ, την Ν.Δ., το Ποτάμι και το ΚΚΕ ενώ κατά ψήφισαν οι ΑΝΕΛ και η Χ.Α.,

    - η τροπολογία για το Μέγαρο Μουσικής,

    - η τροπολογία για την παράταση της θητείας των μονομελών και συλλογικών οργάνων διοίκησης των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ και την κατάργηση των διατάξεων της κείμενης νομοθεσίας σχετικά με τη συμμετοχή των Συμβουλίων των ΑΕΙ και των Σχολών αυτών στη διαδικασία της προεπιλογής των Πρυτάνεων και των Κοσμητόρων.

    Διαβάστε επίσης:

    Ψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο για την Παιδεία

    [02] Άρχισε η συζήτηση επί της αρχής της ΠΝΠ για την ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών

    Άρχισε απόψε επί της αρχής στην Ολομέλεια της Βουλής και θα ολοκληρωθεί αύριο, η συζήτηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου η οποία τροποποιεί με ευνοϊκότερους όρους την ρύθμιση με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των 100 δόσεων.

    Σύμφωνα με την νέα ρύθμιση, δεν θα εντάσσονται πλέον προς διαγραφή μόνο οι προσαυξήσεις, αλλά και οι πρόσθετοι φόροι και τα τέλη του νόμου 2523/1997.

    [03] Κ. Ήσυχος: Ο Αλ. Τσίπρας σχεδιάζει επίσκεψη στο φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης

    Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σχεδιάζει να επισκεφθεί τον Ιούνιο το Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Κώστας Ήσυχος, συμπρόεδρος της Ελληνορωσικής Διυπουργικής Επιτροπής Συνεργασίας.

    Όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ΡΙΑ-Νόβοστι, ο Κώστας Ήσυχος δήλωσε επίσης, ότι η Ελλάδα θα μπορέσει να προσφέρει τη συμβολή της εκ μέρους ολόκληρης της Ευρώπης, ανοίγοντας νέους δρόμους συνεργασίας όχι μόνο με τη Ρωσία, αλλά και με τις χώρες των BRICS.

    Κατά την επικείμενη επίσκεψη της ελληνικής αντιπροσωπείας στην Αγία Πετρούπολη «θα παρουσιαστούν λεπτομέρειες και θα γίνει πιο διεξοδική συζήτηση του ζητήματος», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, αναφερόμενος στην πρόσκληση της Ελλάδας να γίνει μέλος της νέας αναπτυξιακής Τράπεζας των BRICS.

    «Αυτό θα σημάνει τις νέες δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας, Ρωσίας και Ευρώπης, θα είναι ένα σημάδι ότι μπορούμε να υπερβούμε τα φαντάσματα του ψυχρού πολέμου, που ξεκίνησε με την κρίση στην Ουκρανία» επεσήμανε ο Κώστας Ήσυχος.

    Διαβάστε επίσης;

    «Ευτυχείς να υποδεχθούμε τον Αλ. Τσίπρα στο φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης»

    [04] Σε θερμό κλίμα η συνάντηση Ν. Κοτζιά - Τ. Ερντογάν

    Με ιδιαίτερη ικανοποίηση ολοκλήρωσε σήμερα το βράδυ, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, τις διήμερες επαφές του με την τουρκική ηγεσία, σε ένα ευρύ φάσμα υψηλού επιπέδου και μάλιστα εν μέσω της προεκλογικής περιόδου. Επιστέγασμα όλων η συνάντησή του με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, στο προεδρικό μέγαρο στην 'Αγκυρα, μετά από τη δίωρη συνομιλία που είχε σήμερα, εφ'όλης της ύλης, με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου και την ανακοίνωση της κοινής βούλησης των δύο χωρών, για ειρηνικό Αιγαίο και επίλυση του Κυπριακού.

    Στο ίδιο θερμό κλίμα εξελίχθηκε και η τρίτη αυτή συνάντηση με τον κ. Ερτογάν, η τελευταία πριν από την αναχώρησή του, σήμερα το βράδυ για την Αττάλεια και τη σύνοδο του ΝΑΤΟ που θα λάβει χώρα εκεί επί ένα διήμερο. Επαφή η οποία δεν ήταν στο αρχικό πρόγραμμα του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, αλλά είχε οριστεί χθες, κατά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου στην Κωνσταντινούπολη.

    Η Ελλάδα και η παρούσα κυβέρνηση κατέστησε σαφές, όπως είπε ο κ. Κοτζιάς ενημερώνοντας τους Έλληνες δημοσιογράφους πριν αναχωρήσει από την 'Αγκυρα, ότι θέλει να χτίσει γέφυρες εμπιστοσύνης με την Τουρκία, τόσο στο επίπεδο της επίλυσης των προβλημάτων, που υφίστανται στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, όσο και στο επίπεδο της ευημερίας και της ανάπτυξης των δύο λαών. Επ΄αυτού ο υπουργός Εξωτερικών είπε στον κ. Ερντογάν μια ινδική παροιμία στην οποία ο Τούρκος πρόεδρος συμφώνησε ότι όταν ο άνθρωπος βρίσκεται μπροστά σε πολλές πέτρες έχει τρία πράγματα να κάνει, ή να πετροβολήσει, ή να υψώσει τείχη, ή να χτίσει γέφυρες, επισημαίνοντας ότι η χώρα μας επιλέγει την τελευταία επιλογή.

    Στη συζήτηση, όπως εξήγησε ο κ. Κοτζιάς, τέθηκε και από τις δύο πλευρές μία σαφήνεια της κοινής διάθεσης για συνεννόηση στην επίλυση των προβλημάτων. Αναφορά έγινε και για το Κυπριακό, όπου ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών ανέλυσε τη θέση του για μία λύση η οποία θα διασφαλίζει τα συμφέροντα όλων των κοινοτήτων στο νησί και κατά συνέπεια θα είναι μία αυθεντική λύση. "Οι Τούρκοι μας είπαν όλοι ότι είναι μια μεγάλη ευκαιρία να λυθεί το Κυπριακό, γεγονός που θα έχει θετικές συνέπειες γενικότερα", είπε ο κ. Κοτζιάς.

    Διαβάστε επίσης:

    Τη βούλησή τους για ένα ειρηνικό Αιγαίο, εξέφρασαν οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας

    [05] Συνεδριάζει την Τετάρτη το Κυβερνητκό Συμβούλιο

    Θέματα φορολογικού ενδιαφέροντας που σχετίζονται με τη διαπραγμάτευση θα συζητηθούν, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στη νέα συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

    Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη στις 18:00, στο Μέγαρο Μαξίμου.

    [06] Το νέο ΔΣ της ΕΡΤ

    Με βάση την προηγούμενη εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ και της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, τη γνωστική και επαγγελματική συνάφεια, τη διοικητική επάρκεια, την προσφορά στον πολιτισμό και το όραμα για τη νέα ΕΡΤ έγινε η επιλογή του προέδρου, του διευθύνοντος συμβούλου και των τριών μελών του διοικητικού συμβουλίου, όπως ανακοινώθηκε από τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά.

    Το νέο Δ.Σ. αναμένεται να αναλάβει καθήκοντα εντός της εβδομάδας και αμέσως μετά θα ξεκινήσει η επανένταξη των εργαζομένων στις θέσεις τους και τις δομές της ΕΡΤ, κατά τον πλέον ομαλό τρόπο, όπως και η λειτουργία των ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών, καθώς και όλες οι διαδικασίες που προβλέπονται από τον νόμο.

    Η πλήρης σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου θα οριστικοποιηθεί με την εκλογή δύο μελών από τους εργαζόμενους της ΕΡΤ με μυστική ψηφοφορία.

    Σύμφωνα με την κυβέρνηση, η διαφανής διαδικασία επιλογής και οι ικανότητες των μελών του νέου Δ.Σ. μπορούν να εγγυηθούν μια μη κομματική, πλουραλιστική ΕΡΤ, στην υπηρεσία του λαού και όχι στην υπηρεσία μεγάλων ή και μικρότερων, συμφερόντων.

    Τα ονόματα του προέδρου, του διευθύνοντος συμβούλου και των τριών μελών του διοικητικού συμβουλίου, κατόπιν αναρτήσεώς τους στη Διαύγεια είναι τα εξής: πρόεδρος του Δ.Σ.: Διονύσης Τσακνής, διευθύνων σύμβουλος: Λάμπης Ταγματάρχης, μέλη: Μιχάλης Γρηγορίου, Έλλη Παπακωνσταντίνου, Νίκος Τρανός.

    [07] Κέρι: Αν τηρηθεί η εκεχειρία θα αρθούν οι κυρώσεις στη Ρωσία

    O υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι κάλεσε σήμερα όλες τις πλευρές στην ουκρανική κρίση να αποτρέψουν περαιτέρω παραβιάσεις της εκεχειρίας στην ανατολική Ουκρανία που συμφωνήθηκε νωρίτερα φέτος.

    «Η καταφυγή στη βία από οποιαδήποτε πλευρά αυτή την στιγμή θα ήταν εξαιρετικά καταστροφική» δήλωσε ο Κέρι κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου με τον Ρώσο ομόλογο του Σεργκέι Λαβρόφ στην θερινή κατοικία του Ρώσου προέδρου στο Σότσι, στη Μαύρη Θάλασσα. Εξέφρασε παράλληλα την ανησυχία του διότι η εκεχειρία παραβιάζεται στο αεροδρόμιο του Ντονέτσκ.

    Ο Κέρι υπογράμμισε ακόμη στις δηλώσεις του ότι είναι «επείγουσα ανάγκη» η Μόσχα και η Ουάσιγκτον να καταλήξουν σε μια κοινή θέση για τα μεγάλα διεθνή ζητήματα, ενώ σημείωσε πως αν η κατάπαυση του πυρός στην ανατολική Ουκρανία συνεχίσει να τηρείται, οι κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία από τις ΗΠΑ και την ΕΕ θα μπορούσαν να αρθούν. Οι συνομιλίες μεταξύ του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και τον επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας Σεργκέι Λαβρόφ συνέβαλαν προκειμένου Μόσχα και Ουάσινγκτον «να κατανοήσουν καλύτερα η μία την άλλη» δήλωσε απόψε ο Ρώσος ΥΠΕΞ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 12 May 2015 - 20:30:30 UTC