Browse through our Interesting Nodes on Economics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-05-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κυβερνητικό συμβούλιο μετά τις εξελίξεις στο Eurogroup
  • [02] Ζημιές σε καλλιέργειες από χαλάζι σε Αρκαδία και Μεσσηνία
  • [03] Συγκέντρωση κατά των αλλαγών στον χώρο της εκπαίδευσης
  • [04] Στάσεις εργασίας σε τρόλεϊ, ΗΣΑΠ, μετρό, τραμ
  • [05] Πίνακας του Πικάσο και γλυπτό του Τζακομέτι πουλήθηκαν σε τιμές ρεκόρ

  • [01] Κυβερνητικό συμβούλιο μετά τις εξελίξεις στο Eurogroup

    Συγκρατημένη αισιοδοξία επικρατεί στην ελληνική κυβέρνηση μετά την ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Eurogroup, μιά ανακοίνωση που σύμφωνα με κυβερνητική πηγή επεδίωκε η Αθήνα. Ωστόσο επειδή η διαπραγμάτευση εξελίσσεται, συνεδριάζει στις 14.00, στη Βουλή, το Κυβερνητικό Συμβούλιο προκειμένου να αποτιμήσει την κατάσταση και να προσδιορίσει την τακτική της κυβέρνησης και τα επόμενα βήματα στις διαπραγματεύσεις.

    Στην πολιτική βούληση που επέδειξε για να υπάρξει μία αμοιβαία επωφελής συμφωνία, αποδίδει η κυβέρνηση την απόφαση του Eurogroup και υπό αυτό το πρίσμα τονίζει ότι η απόφαση «ήταν η αναμενόμενη από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης».

    Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η απόφαση κατέγραψε την ικανοποίηση των εταίρων για την πρόοδο που έχει σημειωθεί στις διαπραγματεύσεις. Προσθέτει ότι στην κρίσιμη αυτή καμπή των διαπραγματεύσεων όλοι αντιλαμβάνονται ότι ο χρόνος δεν είναι σύμμαχος ούτε της Ελλάδας, ούτε της Ευρωζώνης, ούτε και των πιστωτών. Επομένως, τονίζουν κυβερνητικές πηγές, η ελληνική κυβέρνηση θεωρεί απαραίτητο στοιχείο την επιτάχυνση της διαδικασίας ώστε να βρεθεί κοινό έδαφος ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και τους θεσμούς, με σεβασμό τόσο στους κανόνες της Ευρωζώνης όσο και στη Δημοκρατία στην Ευρώπη.

    Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι «το γεγονός ότι πλέον έχουν μείνει σχετικά λίγα ζητήματα ανοιχτά και η αναγνώριση ότι απαιτείται χρόνος και προσπάθεια για να κλείσουν είναι καλοδεχούμενο από την ελληνική κυβέρνηση. Χρειάζεται, όμως, αμοιβαία προσπάθεια, χωρίς ιδεοληψίες, δογματισμούς και εμμονές για να υπάρξει συμφωνία σε αυτά τα ζητήματα. Σε αυτό το πλαίσιο, «η ελληνική κυβέρνηση θα λάβει όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες στο επόμενο χρονικό διάστημα για να επιτευχθεί αυτή η συμφωνία, δεσμευμένη πάντοτε από τη λαϊκή εντολή», τονίζουν οι πηγές της κυβέρνησης.

    [02] Ζημιές σε καλλιέργειες από χαλάζι σε Αρκαδία και Μεσσηνία

    Σοβαρές ζημιές προκάλεσε έντονη χαλαζόπτωση που έπληξε χθες το απόγευμα την Αρκαδία και τη Μεσσηνία, σε τέτοιο μάλιστα βαθμό που σε κάποιες περιοχές άσπρισε ο τόπος.

    Τα προβλήματα με τις χαλαζοπτώσεις των τελευταίων ημερών σε διάφορα σημεία της Πελοποννήσου έχει δημιουργήσει έντονο προβληματισμό στους αγρότες, που βλέπουν να πλήττονται οι καλλιέργειές τους, σε κάποιες περιπτώσεις λίγο πριν την συγκομιδή, όπως με τις κερασιές που σε δυο εβδομάδες θα αρχίσει η συγκομιδή.

    Παράλληλα, η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει ζητήσει την άμεση ενεργοποίηση του μηχανισμού καταγραφής κι εκτίμησης των ζημιών από τον ΕΛΓΑ, όπως επισημάνθηκε και κατά τη διάρκεια του περιφερειακού συμβουλίου.

    [03] Συγκέντρωση κατά των αλλαγών στον χώρο της εκπαίδευσης

    Δεκάδες εκατοντάδες του εκπαιδευτικού κόσμου, αλλά και αρκετοί πολιτικοί από τα κόμματα της αντιπολίτευσης έδωσαν το «παρών» στην πρώτη ανοικτή συγκέντρωση της Πρωτοβουλίας «Παιδεία 2015», στο κλειστό γήπεδο «Σπύρος Λούης» του Αμαρουσίου, προκειμένου να εκφράσουν την έντονη αντίθεσή τους στις προωθούμενες αλλαγές στο χώρο της εκπαίδευσης, από την κυβέρνηση.

    Τη σημασία της πρωτοβουλίας επεσήμαναν, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και οι εισηγητές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για το θέμα του νομοσχεδίου, Θ. Φορτσάκης και Ε. Χριστοφιλοπούλου, αντίστοιχα, χαρακτηρίζοντάς τη «εξαιρετική». «Είναι μία πρωτοβουλία, η οποία δείχνει ότι το θέμα της Παιδείας απασχολεί βαθιά ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού. Εδώ έχει ανθρώπους του λυκείου και του πανεπιστημίου και του γυμνασίου και του δημοτικού, ανθρώπους των γραμμάτων, της σκέψης, και όλοι συνειδητοποιούν ότι η Παιδεία είναι σήμερα το υπ'αριθμόν ένα πολιτικό πρόβλημα στην Ελλάδα. Πολιτικό, διότι είναι και στη βάση της οικονομίας. Αυτή διαμορφώνει τις σκέψεις και τη νοοτροπία που οργανώνουν την οικονομία», δήλωσε ο κ. Φορτσάκης.

    «Υπήρχαν επιχειρήματα τα οποία βοηθούν και εμάς στη διαδικασία που γίνεται μέσα στη Βουλή, στο διάλογο, και που δείχνουν ότι υπάρχει ένας κόσμος στην εκπαίδευση που δεν είναι μέσα σε κομματικά επιτελεία, με τη στενή έννοια του όρου και που ανησυχεί γιατί αυτό που χρειάζεται η Παιδεία σήμερα εθνική συνεννόηση, πάνω από όλα», επεσήμανε, από τη μεριά της η κ. Χριστοφιλοπούλου.

    Η πρωτοβουλία αποτελεί «πολύ καλή μαγιά», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, στη συνέχεια, ο συντονιστής της εκδήλωσης, Θάνος Βερέμης, ομότιμος καθηγητής του πανεπιστημίου Αθηνών και υπογράμμισε ότι στόχος είναι να αφυπνηστεί ο κόσμος, «να πει επιτέλους θα κατέβω να φωνάξω για το δικό μου το συμφέρον, δηλαδή για τα παιδιά μου και για τα εγγόνια μου και για όλους του επερχόμενους». «Η κοινωνία των πολιτών ξύπνησε», σχολίασε, για το πλήθος κόσμου που γέμισε το στάδιο.

    [04] Στάσεις εργασίας σε τρόλεϊ, ΗΣΑΠ, μετρό, τραμ

    Χωρίς τρόλεϊ θα μείνει σήμερα το λεκανοπέδιο, από τις 11:00 έως τις 15:00, λόγω της στάσης εργασίας που αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ.

    Τα αιτήματα των εργαζομένων μεταξύ άλλων είναι: προσλήψεις προσωπικού, επιστροφή των εσωτερικών μετατάξεων και αποσπάσεων, χρηματοδότηση του οργανισμού, αγορά ανταλλακτικών και ελαστικών, δωρεάν μετακίνηση ανέργων, μείωση του εισιτηρίου, φθηνές ασφαλείς και αξιόπιστες συγκοινωνίες, όχι στην συρρίκνωση και απαξίωση του συγκοινωνιακού έργου και συνεργασία με όλους τους φορείς, Τροχαία και ΟΑΣΑ για την καλύτερη εκτέλεση του συγκοινωνιακού έργου. Υπενθυμίζεται ότι ακινητοποιημένα θα είναι από την έναρξη της βάρδιας έως και τις 8 το πρωί ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, μετρό και τραμ, λόγω της νέας προειδοποιητικής στάσης εργασίας που αποφάσισαν οι εργαζόμενοι.

    Τα σωματεία εργαζομένων στα τρία μέσα σταθερής τροχιάς με κοινή ανακοίνωσή τους ζητούν, όσον αφορά τη ΣΤΑΣΥ, να «σταματήσει η διαχείριση "του τίποτα", να στελεχωθεί ο φορέας από τακτικό προσωπικό, να πάψουν οι τοποθετήσεις επίλεκτων και να οργανωθεί η κοινωνική πολιτική για τη μετακίνηση των αδύναμων και ευπαθών ομάδων».

    [05] Πίνακας του Πικάσο και γλυπτό του Τζακομέτι πουλήθηκαν σε τιμές ρεκόρ

    Ενας πίνακας του Πάμπλο Πικάσο και ένα γλυπτό του Αλμπέρτο Τζακομέτι είναι τα δύο ακριβότερα έργα ζωγραφικής και γλυπτικής που πουλήθηκαν ποτέ σε δημοπρασία.

    Ο πίνακας του Πάμπλο Πικάσο «Οι Γυναίκες του Αλγερίου», του 1955, έφθασε, μέσα σε 11 λεπτά, την τιμή των 179,3 εκατομμυρίων δολαρίων σε δημοπρασία του Οίκου Κρίστις στη Νέα Υόρκη, σπάζοντας το ρεκόρ του τρίπτυχου του Φράνσις Μπέικον "Τρεις Μελέτες του Λούσιαν Φρόιντ", που είχε πουληθεί έναντι 142,4 εκατομμυρίων δολαρίων σε δημοπρασία του ίδιου οίκου το 2013.

    Στην ίδια δημοπρασία, «Ο Ανδρας που δείχνει» του Αλμπέρτο Τζακομέτι έγινε το ακριβότερο γλυπτό που πουλήθηκε ποτέ σε δημοπρασία, φθάνοντας, μέσα σε τρία λεπτά, τα 141,28 εκατομμύρια δολάρια και σπάζοντας το προηγούμενο ρεκόρ του «Ανθρώπου που βαδίζει Ι», επίσης του Τζακομέτι, που είχε πουληθεί έναντι 65 εκατομμυρίων λιρών (103,93 εκατομμυρίων δολαρίων) το 2010 σε δημοπρασία του Οίκου Σόθμπις στο Λονδίνο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 12 May 2015 - 4:30:23 UTC