Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Communities of the Diaspora Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-05-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεδριάζει το κυβερνητικό συμβούλιο
  • [02] Στην Αγία Πετρούπολη ο Αλ. Τσίπρας, 18-20 Ιουνίου
  • [03] «Σημαντικές προσεγγίσεις» μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της, κατά την τηλεδιάσκεψη του Euro Working Group, αναφέρει η FAS

  • [01] Συνεδριάζει το κυβερνητικό συμβούλιο

    Τις θέσεις της κυβέρνησης ενόψει της αυριανής συνεδρίασης του Eurogroup αναμένεται να οριστικοποιήσει το Κυβερνητικό Συμβούλιο που συνεδριάζει αυτή την ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την προεδρία του πρωθυπουργού.

    Η σημερινή συνεδρίαση αποτελεί συνέχεια της χθεσινής πολύωρης σύσκεψης που έγινε επίσης στο Μέγαρο Μαξίμου με την συμμετοχή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη και του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Ευκλείδη Τσακαλώτου.

    [02] Στην Αγία Πετρούπολη ο Αλ. Τσίπρας, 18-20 Ιουνίου

    Στις εργασίες του Οικονομικού Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης θα συμμετάσχει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου, όπως επιβεβαίωσε η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου στο ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

    «Ο πρωθυπουργός με ενημέρωσε ότι θα βρίσκεται εδώ στις 18-20 Ιουνίου» δήλωσε η Ζ. Κωνσταντοπούλου στο ρωσικό πρακτορείο.

    Όπως αναφέρει το TASS, η σχετική πρόσκληση επιδόθηκε από το Ρώσο πρόεδρο κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Μόσχα 7-9 Απριλίου και τη συνάντηση στο Κρεμλίνο με τον Βλ. Πούτιν.

    Ο Αλ.Τσίπρας αναμένεται να είναι ένας από τους τιμώμενους πολιτικούς ηγέτες του Φόρουμ που διοργανώνεται ετησίως υπό την αιγίδα της ρωσικής προεδρίας στην ιδιαίτερη πατρίδα του προέδρου Πούτιν, με τον οποίο θα συναντηθεί εκ νέου κατ' ιδίαν.

    [03] «Σημαντικές προσεγγίσεις» μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της, κατά την τηλεδιάσκεψη του Euro Working Group, αναφέρει η FAS

    «Το Eurogroup βλέπει «σημαντικές προσεγγίσεις»» τιτλοφορείται άρθρο της γερμανικής εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, η οποία επισημαίνει ότι ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ εκτιμά ότι σημειώνεται πρόοδος στις διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της.

    Σύμφωνα με πληροφορίες που διαθέτει η εφημερίδα από κύκλους που πρόσκεινται στις διαπραγματεύσεις, κατά την τηλεδιάσκεψη της ομάδας εργασίας του Eurogroup την Παρασκευή το βράδυ έγιναν «σημαντικές προσεγγίσεις» σε πολλά ζητήματα, αν και ακόμη δεν μπορεί κανείς να μιλήσει για πλήρη υπέρβαση των εμποδίων.

    Όπως επεσήμανε η ίδια πηγή στην Frankfurter Allgemeine, ο Γιούνκερ σε εσωτερικό έγγραφο επεσήμανε ότι πλέον βλέπει «το ποτήρι μισογεμάτο».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 10 May 2015 - 10:30:22 UTC