Read the CSCE Helsinki Act (1 August 1975) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-05-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Η κυβέρνηση κατεδαφίζει την παιδεία» δήλωσε ο Αντ. Σαμαράς
  • [02] Την ερχόμενη Τρίτη στην ολομέλεια η συζήτηση επί των άρθρων του σ/ν του υπουργείου Παιδείας
  • [03] Καραγκούνης:«Ο κ. Τσακαλώτος παραδέχτηκε ότι η περήφανη διαπραγμάτευση ήταν φιάσκο»
  • [04] Συνάντηση εφ' όλης της ύλης με δυο αναπληρωτές υπουργούς είχαν σήμερα οι γιατροί στα δημόσια νοσοκομεία
  • [05] Διάκριση για δύο Ελληνίδες σε παγκόσμιο διαγωνισμό της Microsoft
  • [06] Σημαντική επιβάρυνση των νοικοκυριών απο την αναπροσαρμογή του ΦΠΑ σύμφωνα με τους εμπόρους
  • [07] Επιφυλακτικό το Βερολίνο εν όψει Eurogroup
  • [08] Την παραίτηση της υπέβαλε η Διευθύνουσα Σύμβουλος του ΤΧΣ
  • [09] Παραιτήθηκαν οι Μίλιμπαντ, Κλέγκ και Φάρατζ, μετά τον καταποντισμό τους στις εκλογές
  • [10] Πακιστάν: Νεκροί οι πρεσβευτές της Νορβηγίας και των Φιλιππίνων από πτώση ελικοπτέρου
  • [11] Παραιτήσεις των Νάιτζελ Φάρατζ και Νικ Κλεγκ από τις ηγεσίες των κομμάτων τους
  • [12] Η 12η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου στη Θεσσαλονίκη
  • [13] Φουντώνουν τα σενάρια ότι η Apple ετοιμάζει τη δική της μηχανή αναζήτησης

  • [01] «Η κυβέρνηση κατεδαφίζει την παιδεία» δήλωσε ο Αντ. Σαμαράς

    Η κυβέρνηση «κατεδαφίζει την παιδεία» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, μετά τη συνάντηση που είχε με τους πρυτάνεις του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου και του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και τον πρόεδρο του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης.

    Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση στην κυβέρνηση για τις αλλαγές στις τρεις βαθμίδες της εκπαίδευσης

    Ο κ. Σαμαράς κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι παίρνει πίσω όλες τις μεταρρυθμίσεις των τελευταίων ετών, δεν έχει όραμα για την παιδεία και σχέδιο για τη χώρα, παρά μόνο μία καταστροφική μανία.

    «Η παιδεία μας, η πρωτοβάθμια, η δευτεροβάθμια και η τριτοβάθμια, κατεδαφίζεται, με την κυβέρνηση να παίρνει πίσω όλες τις μεταρρυθμίσεις των τελευταίων ετών. Οτιδήποτε έδινε στροφή στην ποιότητα, στην αξιοκρατία, στο νοικοκύρεμα, στη διαφάνεια, στη χρηστή διοίκηση καταργείται» ανέφερε ο κ. Σαμαράς.

    Εν τω μεταξύ για στημένη προβοκάτσια του ΣΥΡΙΖΑ, κάνουν λόγο στη ΝΔ με αφορμή περιστατικό φραστικής επίθεσης κατά του Αντ. Σαμαρά, χθες, σε περιοχή των Σερρών. Οπως αναφέρει υψηλόβαθμη πηγή του κόμματος, ο πρόεδρος της ΝΔ δέχθηκε επίθεση με ύβρεις από δύο συγκεκριμένα άτομα, ενώ στον ιδιο χώρο τον περίμεναν περί τα 100 άτομα.

    [02] Την ερχόμενη Τρίτη στην ολομέλεια η συζήτηση επί των άρθρων του σ/ν του υπουργείου Παιδείας

    Την ερχόμενη Τρίτη θα πραγματοποιηθεί η συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής επί των άρθρων του νομοσχεδίου του υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων για τα «Επείγοντα μέτρα για την πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση».

    Τη σχετική πρόταση κατέθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Τάσος Κουράκης στην έναρξη της σημερινής συζήτησης στη Βουλή, με το σκεπτικό ότι με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσει να γίνει ένας ευρύτερος διάλογος, στον οποίο θα μπορέσουν να τοποθετηθούν όσοι βουλευτές επιθυμούν.

    Την πρόταση καλωσόρισαν, μέσω των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων τους, εκτός από τον ΣΥΡΙΖΑ, τα κόμματα της αντίπολίτευσης, Νέα Δημοκρατία, Ποτάμι, ΚΚΕ, ΑΝΕΛ και ΠΑΣΟΚ.

    Στη σημερινή συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής θα γίνει συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου επί της αρχής, ενώ την Τρίτη θα συζητηθεί και θα ψηφιστεί επί των άρθρων και επί του συνόλου.

    [03] Καραγκούνης:«Ο κ. Τσακαλώτος παραδέχτηκε ότι η περήφανη διαπραγμάτευση ήταν φιάσκο»

    «Ο κ. Τσακαλώτος παραδέχτηκε ότι η λεγόμενη "περήφανη διαπραγμάτευση" ήταν φιάσκο. Δίκιο είχε. Εκείνο που δεν είπε, όμως, είναι ότι αυτό το φιάσκο στοιχίζει πανάκριβα στην ελληνική οικονομία και στον Έλληνα φορολογούμενο».

    Αυτό δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Κ. Καραγκούνης, σχετικά με τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, Ευκλ. Τσακαλώτου και τους χειρισμούς του πρωθυπουργού, Αλ. Τσίπρα, για τη διαπραγμάτευση.

    «Και έχουν το θράσος να μιλάνε για κόκκινες γραμμές, όταν προαναγγέλλουν πρωτοφανείς φοροεπιδρομές και νέο μνημόνιο» συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, επισημαίνοντας ότι «αυτή την πολιτική θα την πληρώσουν οι ίδιοι και όχι ο ελληνικός λαός».

    mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:#0F1419;mso-fareast-language:

    [04] Συνάντηση εφ' όλης της ύλης με δυο αναπληρωτές υπουργούς είχαν σήμερα οι γιατροί στα δημόσια νοσοκομεία

    Τις δεσμεύσεις του αναπληρωτή υπουργού Yγείας Ανδρέα Ξανθού και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα για άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων εφημεριών-υπερωριών τους έλαβαν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία. Οι γιατροί με επικεφαλής αντιπροσωπεία της ΕΙΝΑΠ πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας και συγκέντρωση έξω από το Γενικό Λογιστήριο του κράτους αλλά και το υπουργείο Υγείας. Στη συνάντηση που είχαν με τον Δημήτρη Μάρδα έλαβαν τη διαβεβαίωση ότι στις 23 Μαΐου θα εκταμιευθεί το κονδύλι για να αποπληρωθούν τα δεδουλευμένα τους για το πρώτο τρίμηνο του 2015.

    Την αντιπροσωπεία δέχθηκε και ο Ανδρέας Ξανθός, ο οποίος δεσμεύθηκε ότι από τις 27 Μαΐου θα αρχίσουν σταδιακά να αποπληρώνονται οι εφημερίες - υπερωρίες .

    Στη συνάντηση αυτή, οι γιατροί στα δημόσια νοσοκομεία έθεσαν και άλλα φλέγοντα θέματα όπως το ζήτημα της έλλειψης προσωπικού και των προσλήψεων. Ο Α. Ξανθός τόνισε ότι προχωρά άμεσα η πρόσληψη 2.000 επικουρικών γιατρών και νοσηλευτών, ενώ ήδη έχει δρομολογηθεί και η πρόσληψη άλλων 1.095 για θέσεις που είχαν προκηρυχθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση.

    Επίσης, δεσμεύθηκε ότι θα γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες του ΑΣΕΠ ώστε να προχωρήσουν μέσα στο χρόνο οι προσλήψεις 4.500 γιατρών, νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού στις δομές δημόσιας υγείας όλης της χώρας.

    Η ΕΙΠΑΠ, που πραγματοποίησε σήμερα τετράωρη στάση εργασίας από τις 11:00 έως τις 15:00 στα δημόσια νοσοκομεία τα οποία λειτούργησαν με προσωπικό ασφαλείας, συμμετέχει και με τους εργαζόμενους στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) στην 24ωρη απεργία που έχουν εξαγγείλει από κοινού στις 20 Μαΐου.

    [05] Διάκριση για δύο Ελληνίδες σε παγκόσμιο διαγωνισμό της Microsoft

    Δύο Ελληνίδες, η Νεφέλη Στεφοπούλου και η Αναστασία Σιάπκα, περιλαμβάνονται στους 30 φιναλίστ του παγκόσμιου διαγωνισμού που διοργανώνει η Microsoft,«YouthSparkChallengeForChange». Είναι η πρώτη φορά που η χώρα μας διακρίνεται στον παγκόσμιο αυτό διαγωνισμό με δύο υποψήφιες.

    Στο«YouthSparkChallengeForChange»συμμετείχαν χιλιάδες μαθητές, φοιτητές και απόφοιτοι από όλο τον κόσμο, οι οποίοι κλήθηκαν να καταθέσουν τις ιδέες τους σχετικά με τους τρόπους με τους οποίους θα μπορούσαν να φέρουν θετική αλλαγή τόσο στην τοπική κοινωνία όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο.Η ψηφοφορία για την ανάδειξη των 10 μεγάλων νικητών είναι ανοιχτή στο κοινό και θα ολοκληρωθεί την 14η Μαΐου 2015.

    Η Νεφέλη Στεφοπούλου, από τα Τρίκαλα της Θεσσαλίας, ξεχώρισε με το Project L.I.N., στόχος του οποίου είναι η επίλυση του προβλήματος της μόλυνσης του νερού.

    Από την πλευρά της, η Αναστασία Σιάπκα από το Κιλκίς, διακρίθηκε για το εγχείρημά της «CodeItLikeAGirl». Πρόκειται για μια κοινωνική επιχείρηση η οποία διοργανώνει εργαστήρια για την εξοικείωση των γυναικών με τον προγραμματισμό.

    [06] Σημαντική επιβάρυνση των νοικοκυριών απο την αναπροσαρμογή του ΦΠΑ σύμφωνα με τους εμπόρους

    Σημαντική επιβάρυνση των νοικοκυριών θα επιφέρει η αναπροσαρμογή του ΦΠΑ σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Βασίλη Κορκίδη.

    Ο ίδιος υπογραμμίζει ότι το πρόβλημα της Ελλάδας με το ΦΠΑ έγκειται στην αποδοτικότητα του συγκεκριμένου φόρου καθώς η χώρα διαθέτει έναν από τους τέσσερις υψηλότερους συντελεστές ΦΠΑ στην Ευρώπη.

    Ο κ. Κορκίδης αναφέρει ότι η γενική γραμματεία Εμπορίου έχοντας το 2014 μετρήσει επιστημονικά την επίπτωση του ενιαίου συντελεστή ΦΠΑ υπολόγισε αύξηση 2,6% στη συνολική κατανάλωση, ενώ για τη διατροφή η αύξηση φτάνει το 4,5%. Δηλαδή σε ετήσια δαπάνη 10.000 ενός νοικοκυριού, η επιβάρυνση θα είναι περίπου 260 ευρώ.

    Συγκεκριμένα, σημειώνει, γίνεται λόγος για τη θέσπιση δύο συντελεστών, έναν χαμηλό για τα τρόφιμα, τα φάρμακα και τα βιβλία και έναν υψηλό για όλα τα υπόλοιπα προϊόντα και υπηρεσίες. Σύμφωνα με τα πιθανά σενάρια εξετάζεται ενιαίος συντελεστής 16% ή 18% διατηρώντας το 6,5% ως χαμηλό συντελεστή.

    [07] Επιφυλακτικό το Βερολίνο εν όψει Eurogroup

    «Επιφυλακτικά σε ότι αφορά τις προσδοκίες» πηγαίνει το Βερολίνο στη συνεδρίαση του Eurogroup της Δευτέρας, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε Μάρτιν Γιέγκερ, ο οποίος παρέπεμψε στις χθεσινές σχετικές δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών.

    «Θα δούμε πώς θα είναι τα πράγματα τη Δευτέρα», δήλωσε.

    Αναφερόμενος στη χθεσινή συνάντηση του κ. Σόιμπλε με τον επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο κ. Γιέγκερ έκανε λόγο για μια από τις τακτικές επαφές που γίνονται στο πλαίσιο της Ευρωζώνης. «Αν θεωρείτε ότι η Ελλάδα έπαιξε κάποιο ρόλο στη συνάντηση, δεν κάνετε λάθος», είπε χαρακτηριστικά, αλλά δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες για το περιεχόμενο της συνομιλίας.

    Εν τω μεταξύ όπως παραδέχθηκε ηΚριστιάνε Βιρτς αναπληρώτρια εκπρόσωπός της καγκελαρίου Μέρκελ, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρα και η κα Μέρκελ το τελευταίο διάστημα έχουν συχνή επικοινωνία. Όπως είπε η Βιρτς έχουν γίνει αρκετά τηλεφωνήματα και αναφέρθηκε ενδεικτικά στην επικοινωνία που είχαν οι δύο ηγέτες την περασμένη Τετάρτη

    [08] Την παραίτηση της υπέβαλε η Διευθύνουσα Σύμβουλος του ΤΧΣ

    Την παραίτηση της υπέβαλε η Αναστασία Σακελαρίου από τη θέση της Διευθύνουσας Συμβούλου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

    Όπως ανακοινώθηκε η κα Σακελλαρίου σήμερα Πέμπτη 7 Μαΐου 2015, έθεσε την παραίτησή της στη διάθεση του Υπουργού Οικονομικών.

    Υπενθυμίζεται ότι χθες η κυβέρνηση είχε ζητήσει την παραίτηση της Αναστασίας Σακελλαρίου από τη θέση της Διευθύνουσας Συμβούλου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

    [09] Παραιτήθηκαν οι Μίλιμπαντ, Κλέγκ και Φάρατζ, μετά τον καταποντισμό τους στις εκλογές

    Οι Συντηρητικοί παραμένουν στην κυβέρνηση την ώρα που οι Εργατικοί αναζητούν νέο ηγέτη. Το Συντηρητικό Κόμμα του Ντέιβιντ Κάμερον κέρδισε πλειοψηφία τουλάχιστον 326 εδρών στη Βουλή των Κοινοτήτων, εξασφαλίζοντας έτσι την απόλυτη πλειοψηφία μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων σε 643 από τις 650 εκλογικές περιφέρειες της Βρετανίας. Εν τω μεταξύ η νίκη των Συντηρητικών έφερε χιονοστιβάδα παραιτήσεων σε όλους του μεγάλους χαμένους των βουλευτικών εκλογών της Βρετανίας

    Ο Εντ Μίλιμπαντ ανακοίνωσε ότι παραιτείται από την ηγεσία του Εργατικού Κόμματος καθώς το κόμματου απέτυχε να επανέλθει στην εξουσία παρότι οι δημοσκοπήσεις του έδιναν ένα μικρό προβάδισμα.

    Τις παραιτήσεις τους υπέβαλαν επίσης ο ηγέτης του ευρωσκεπτικιστικού Κόμματος Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου Νάιτζελ Φάρατζ και ο Νικ Κλεγκ επικεφαλής του κόμματος των Φιλελεύθερων Δημοκρατών

    [10] Πακιστάν: Νεκροί οι πρεσβευτές της Νορβηγίας και των Φιλιππίνων από πτώση ελικοπτέρου

    Οι Πακιστανοί Ταλιμπάν ανακοίνωσαν ότι κατέρριψαν το ελικόπτερο που μετέφερε διπλωμάτες και το οποίο συνετρίβη σε ένα απομονωμένο χωριό στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας, όπου οι ισλαμιστές αντάρτες δεν έχουν γνωστή παρουσία.

    Συνολικά έξι άνθρωποι, δύο πιλότοι και τέσσερις ξένοι, μεταξύ των οποίων οι πρεσβευτές της Νορβηγίας και των Φιλιππίνων, έχασαν τη ζωή τους σήμερα το πρωί, όταν ένα στρατιωτικό ελικόπτερο συνετρίβη στην κοιλάδα Ναλτάρ.

    Σε ανακοίνωσή τους οι Πακιστανοί Ταλιμπάν (TTP) ανακοίνωσαν ότι κατέρριψαν το ελικόπτερο με έναν πύραυλο αέρος-εδάφους, που χρησιμοποιούν σπάνια, σε μία περιοχή των Ιμαλαΐων στην οποία ο πακιστανικός στρατός ασκεί ισχυρό έλεγχο.

    Μία αντιπροσωπεία πρεσβευτών, διπλωματών και δημοσιογράφων επισκεπτόταν την τουριστική περιοχή Τζιλγκίτ-Μπαλτιστάν, όταν ένα από τα τρία ελικόπτερα στα οποία επέβαιναν συνετρίβη κατά την προσγείωσή του πάνω σε ένα σχολείο, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένα μέλος της αποστολής που επέβαινε σε ένα από τα άλλα δύο ελικόπτερα.

    Οι Ταλιμπάν υποστήριξαν επίσης ότι είχαν στόχο τον πρωθυπουργό Ναουάζ Σαρίφ. Ο τελευταίος επρόκειτο να μεταβεί σήμερα στο Τζιλγκίτ, πρωτεύουσα της επαρχίας Τζιλγκίτ-Μπαλτιστάν, όμως δεν αναμενόταν στο απομακρυσμένο χωριό Νομάν, όπου σημειώθηκε το συμβάν, και δεν βρισκόταν σε κανένα από τα ελικόπτερα, σύμφωνα με συγκλίνουσες πηγές.

    [11] Παραιτήσεις των Νάιτζελ Φάρατζ και Νικ Κλεγκ από τις ηγεσίες των κομμάτων τους

    Χιονοστιβάδα παραιτήσεων έφεραν τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών στη Βρετανία.

    Ο ηγέτης του ευρωσκεπτικιστικού Κόμματος Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου Νάιτζελ Φάρατζ ανακοίνωσε ότι παραιτείται από την ηγεσία του κόμματος. Όπως είπε δε πιθανώςί να μην ξαναθέσει υποψηφιότητα για την ηγεσία του κόμματος τον Σεπτέμβριο.

    Την παραίτησή του ανακοίνωσε επίσης και Νικ Κλεγκ από την ηγεσία του κόμματος των Φιλελεύθερων Δημοκρατών.

    Η βαριά ήττα του Εργατικού Κόμματος στις βρετανικές εκλογές αποτελεί επίσης προσωπική ήττα του ηγέτη του Εντ Μίλιμπαντ, ο οποίος επίσης προτίθεται να υποβάλει την παραίτησή του.

    [12] Η 12η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου στη Θεσσαλονίκη

    «Το διαδίκτυο», λέει ο Βρετανός συγγραφέας Νιλ Γκέιμαν, «μπορεί να σας προσφέρει 100 χιλιάδες απαντήσεις. Ένας βιβλιοθηκάριος μπορεί να σας προσφέρει τη σωστή».

    Με τον «αφορισμό» του Βρετανού συγγραφέα ο οποίος «τονίζει την αξία του βιβλίου στην εποχή της ηλεκτρονικής πληροφορίας» εισήγαγε το χαιρετισμό του ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης, στα εγκαίνια της 12ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου στο περίπτερο 15 της Helexpo στη Θεσσαλονίκη.

    Με λιγότερους επισήμους αλλά περισσότερη διάθεση και πείσμα από τους διοργανωτές η φετινή 12η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου της Θεσσαλονίκης ? αν και «την ύστατη ώρα και με την ελάχιστη οικονομική στήριξη (η έκτακτη οικονομική στήριξη από το ΥΠΠΟ είναι μόλις 250.000 ευρώ- το ήμισυ του ποσού που διατέθηκε στην περσινή διοργάνωση μέσω των ΕΣΠΑ), ξεκίνησε η έκθεση του βιβλίου.

    Στην τελετή έναρξης χαιρετισμούς απεύθυναν ο πρόεδρος της Helexpo- ΔΕΘ Τάσος Τζήκας, η αντιδήμαρχος πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης Έλλη Χρυσίδου, και ο πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, τού διοργανωτή φορέα που διαδέχτηκε προ διετίας το ΕΚΕΒΙ, καθηγητής Χριστόδουλος Γιαλουρίδης.

    [13] Φουντώνουν τα σενάρια ότι η Apple ετοιμάζει τη δική της μηχανή αναζήτησης

    Η Apple και η Google ανταγωνίζονται σχεδόν σε κάθε τομέα, είτε αυτός είναι τα smartphones και η χαρτογράφηση είτε είναι τα λειτουργικά συστήματα. Ωστόσο, η Apple δεν έχει επιχειρήσει μέχρι στιγμής να εισέλθει στον κόσμο των μηχανών αναζήτησης. Ή μήπως έχει έρθει πλέον η ώρα;

    Όπως αναφέρει σε άρθρο της η ιστοσελίδα τεχνολογίας TechRadar, η Apple πρόσθεσε μια νέα σελίδα στην ενότητα υποστήριξης του website της, ενσωματώνοντας ένα web crawler (ανιχνευτής ιστού) με την ονομασία Applebot.

    Το ερώτημα παραμένει εάν μια ολοκληρωμένη μηχανή αναζήτησης από την πλευρά της Apple κάνει την εμφάνισή της με την επόμενη έκδοση των λειτουργικών iOS ή OS X. Η απάντηση είναι μάλλον "όχι", ωστόσο το ενδεχόμενο αυτό αφήνει ανοιχτό το παράθυρο δημιουργίας ενός νέου πεδίου στο οποίο θα μπορούσαν να ανταγωνιστούν οι δύο εταιρείες ? κάτι που όπως φαίνεται απολαμβάνουν.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 8 May 2015 - 12:30:25 UTC