Contribute to the HR-Net Forum Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-05-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μία έδρα πριν από την απόλυτη πλειοψηφία βρίσκονται οι Συντηρητικοί του Κάμερον
  • [02] Ο Ντ. Κάμερον ελπίζει να σχηματίσει κυβέρνηση μέσα στις επόμενες ημέρες
  • [03] Ρ. Γαλανάκη: Μπήκα στην καρδιά της κρίσης για να πιάσω τον ταύρο από τα κέρατα
  • [04] Το σεξ μετά από μαστεκτομή- Μιλάει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο ψυχίατρος Αθ. Καρκανιάς
  • [05] Στο νοσοκομείο και πάλι ο Πελέ

  • [01] Μία έδρα πριν από την απόλυτη πλειοψηφία βρίσκονται οι Συντηρητικοί του Κάμερον

    Το βρετανικό συντηρητικό κόμμα βρίσκεται μία έδρα πριν από την απόλυτη πλειοψηφία, σύμφωνα με πρόβλεψη του BBC που δίνει στους Τόρις 325 έδρες έπειτα από την ανακοίνωση του 70% των αποτελεσμάτων.

    Οι Τόρις του πρωθυπουργού Κάμερον οδεύουν να εξασφαλίσουν 325 έδρες από τις 650 του κοινοβουλίου, γεγονός που ισοδυναμεί πρακτικά με απόλυτη πλειοψηφία καθώς τέσσερις βουλευτές του κόμματος Σιν Φέιν της Βόρειας Ιρλανδίας δεν θα ψηφίσουν. Δημοσκόπηση εξόδου (exit poll) που διενεργήθηκε το βράδυ της Πέμπτης κατά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας έδινε στους Τόρις 316 έδρες στην κάτω βουλή και στους αντιπολιτευόμενους Εργατικούς 239.

    [02] Ο Ντ. Κάμερον ελπίζει να σχηματίσει κυβέρνηση μέσα στις επόμενες ημέρες

    Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε ότι ελπίζει να σχηματίσει κυβέρνηση μέσα στις επόμενες ημέρες καθώς το συντηρητικό του κόμμα βίωσε μία «πολύ δυνατή βραδιά».

    Σε δηλώσεις του μετά την ανακοίνωση ότι διατηρεί την έδρα του στο Οξφορντσιρ, ο Κάμερον είπε ότι ακόμη είναι πολύ νωρίς να προβλέψουμε το τελικό αποτέλεσμα αλλά ότι ελπίζει να κυβερνήσει για λογαριασμό όλων και να τηρήσει τη δέσμευσή του για τη μεταβίβαση περισσότερων εξουσιών από το βρετανικό στο σκωτσέζικο κοινοβούλιο. «Θέλω να συσπειρώσω το Ηνωμένο μας Βασίλειο εφαρμόζοντας τη μεταβίβαση εξουσιών από το βρετανικό στο σκωτσέζικο κοινοβούλιο το συντομότερο δυνατό» είπε ο Κάμερον.

    Διαβάστε επίσης: Προβάδισμα των Συντηρητικών στη Βρετανία έδειξε το exit poll

    [03] Ρ. Γαλανάκη: Μπήκα στην καρδιά της κρίσης για να πιάσω τον ταύρο από τα κέρατα

    «Τόλμησα να μπω στην καρδιά της κρίσης για να πιάσω τον ταύρο από τα κέρατα. Προσωπικά δεν μου ταίριαζε να δω την κρίση σαν ντεκόρ, και φυσικά ήξερα όχι μόνο τους κινδύνους, αλλά και την προσωπική οδύνη μιας τέτοιας προσπάθειας». Έτσι περιγράφει στη συνέντευξη, την οποία παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Ρέα Γαλανάκη τη σχέση με το καινούργιο μυθιστόρημά της, που έχει τίτλο «Η 'Ακρα Ταπείνωση» (εκδόσεις Καστανιώτη) και αναδεικνύει πολλαπλές πλευρές της κρίσης.

    Η συγγραφέας παρατηρεί πως έχει διαλέξει για ηρωίδες της δύο καθαρώς επινοημένα πρόσωπα, που κινούνται μεταξύ κωμικού και δραματικού, λέει ότι τοποθέτησε στο κέντρο της δράσης της το αθηναϊκό κέντρο, γιατί εκεί γεννιέται και αναπτύσσεται η συνείδηση του πολίτη και καταλήγει: «Το οδυνηρό μας παρόν μπορεί να αποκτήσει ιστορική εμβέλεια. Εξαρτάται από το πώς θα το διαχειριστείς».

    [04] Το σεξ μετά από μαστεκτομή- Μιλάει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο ψυχίατρος Αθ. Καρκανιάς

    Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας, την Κυριακή 10 Μαΐου, το ΑΠΕ-ΜΠΕ απευθύνθηκε στον Αθανάσιο Καρκανιά, Ψυχίατρο, Διευθυντή Ψυχιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου «Σωτηρία», με το ερώτημα ποιες δυσκολίες εμφανίζονται μετά την ασθένεια, στον τομέα της ερωτικής ζωής, αλλά και τους πιθανούς τρόπους διαχείρισής τους.«Η γυναίκα που έχει το πρόβλημα πρέπει αρχικά να γίνει δεκτή σε μια ανοιχτή αγκαλιά, να αισθανθεί ότι δεν είναι μόνη της στο «γολγοθά» που πρέπει να ανέβει,να της κρατούν το χέρι και να περπατούν μαζί της οι δικοί της άνθρωποι αλλά και οι γιατροί της».

    Οι γυναίκες όπως εξηγεί ο κ. Καρκανιάς, μετά από μια μαστεκτομή, αισθάνονται ότι έχασαν τη θηλυκότητα τους και ο σύντροφος τους το ενδιαφέρον του , ωστόσο το θέμα μπορεί να επιλυθεί σε συνεργασία με το γιατρό τους, όπου όμως ο Διευθυντή της Ψυχιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου «Σωτηρία», εντοπίζει πρόβλημα. Ο τομέας της ερωτικής ζωής, όπως λέει, δυστυχώς δεν συζητείται μεταξύ ασθενή και γιατρού στο βαθμό που θα έπρεπε και επισημαίνει την ανάγκη παραδοχής και από τα δύο μέρη ότι η σεξουαλική ζωή είναι «απαραίτητη πηγή ανακούφισης και πηγή ζωής, που οι ίδιοι οι άρρωστοι κακώς παραγνωρίζουν, αλλά και οι γιατροί δεν δίνουν την πρέπουσα σημασία».

    Στην Ελλάδα ο καρκίνος του μαστού αποτελεί την 1η αιτία θανάτου από καρκίνο στις γυναίκες.

    [05] Στο νοσοκομείο και πάλι ο Πελέ

    Νέα εισαγωγή στο νοσοκομείο για τον Πελέ μέσα σε διάστημα έξι μηνών. Ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής με την Εθνική ομάδα της Βραζιλίας νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο «Άλμπερτ Αϊνστάιν», στο Σάο Πάολο, όπου τον περασμένο Νοέμβριο είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση λίθων από τα νεφρά του.

    Ο 74χρονος Πελέ, το «μαύρο διαμάντι» του παγκόσμιου ποδόσφαιρου υποβλήθηκε σε σειρά εξετάσεων «ρουτίνας», όπως χαρακτηρίστηκαν από πηγές του νοσηλευτικού ιδρύματος, που επιβεβαίωσαν ότι ο Πελέ νοσηλεύτηκε αλλά δεν έδωσαν άλλες λεπτομέρειες. Η τοπική ειδησεογραφική ιστοσελίδα «Globoesport» ανέφερε πάντως ότι ο Πελέ υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση την Τρίτη για υπερπλασία του προστάτη, επειδή σύμφωνα με το σάιτ αν δεν αντιμετωπιζόταν το πρόβλημα αυξανόταν ο κίνδυνος για λοίμωξη του ήδη ταλαιπωρημένου ουροποιητικού συστήματος του «βασιλιά».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 8 May 2015 - 6:30:24 UTC