Visit the International Association for Greek Philosophy (IAGP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-05-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Π.Σκουρλέτης: Σύντομα θα κατατεθεί το νομοσχέδιο για τα εργασιακά
  • [02] Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα-Πούτιν
  • [03] Η πρώτη μέρα στη φυλακή του 27χρονου Βούλγαρου
  • [04] Βρυξέλλες: Προς ολοκλήρωση η διαπραγμάτευση στο Brussels Group
  • [05] Δεν είναι ταμπού η συζήτηση για ελάφρυνση του χρέους
  • [06] Περιορίζεται δραστικά η χρήση της πλαστικής σακούλας, 82 χρόνια μετά την ανακάλυψη της

  • [01] Π.Σκουρλέτης: Σύντομα θα κατατεθεί το νομοσχέδιο για τα εργασιακά

    Την διαβεβαίωση ότι το νομοσχέδιο για τα εργασιακά θα κατατεθεί σύντομα επανέλαβε σήμερα ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση μετά την υπογραφή της σύμβασης με την Εθνική Τράπεζα για την χορήγηση κάρτας σίτισης στους δικαιούχους του προγράμματος για την ανθρωπιστική κρίση.

    «Το νομοσχέδιο έχει πάρει το δρόμο του» τόνισε ο υπουργός Εργασίας και πρόσθεσε ότι αναμένει την γνωμοδότηση της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής, ενώ την ερχόμενη εβδομάδα πρόκειται να επισκεφτεί το Διεθνές Γραφείο Εργασίας και εν συνεχεία θα προχωρήσει στην κατάθεση του νομοσχεδίου.

    «Οι κόκκινες γραμμές, παραμένουν βαθιά κόκκινες. Δεν έχουν τεθεί για να αλυσοδεθεί η κυβέρνηση, αλλά για να υπάρχουν και να εκφράζουν τις δεσμεύσεις μας απέναντι το λαό» κατέληξε ο κ. Σκουρλέτης.

    [02] Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα-Πούτιν

    Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν είχε σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, όπως έγινε γνωστό από κυβερνητικές πηγές.

    Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες συζητήθηκαν οι διμερείς σχέσεις με έμφαση στα ενεργειακά θέματα, ως συνέχεια της επίσκεψης του πρωθυπουργού στη Μόσχα στις 8 Απριλίου.

    [03] Η πρώτη μέρα στη φυλακή του 27χρονου Βούλγαρου

    Αμετανόητος για την αποτρόπαια πράξη του εμφανίζεται ο Βούλγαρος φερόμενος ως παιδοκτόνος, ο οποίος από χθες το απόγευμα κρατείται στις Φυλακές της Κέρκυρας.Ο 27χρονος για λόγους ασφαλείας παραμένει στον ειδικό χώρο κράτησης, στα πειθαρχεία και δεν έχει επαφή με τις ακτίνες της φυλακής.

    Ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Κέρκυρας, Υπαρχιφύλακας Μανώλης Κουλούρης δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι τον επισκέφτηκε δύο φορές, χθες και σήμερα, στο κελί της απομόνωσης και ανθρώπινα, όπως αναφέρει, μπήκε στην διαδικασία να τον ρωτήσει γιατί το έκανε.

    Σημειώνει ειδικότερα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπαρχιφύλακας: «Αρνήθηκε για προφανείς λόγους, αν και έχει ομολογήσει. Μου είπε, πως δεν το έκανε ο ίδιος. Το έκανε μπροστά του ο φίλος του, κατά τον τρόπο που έχουμε ακούσει. Έτσι ισχυρίσθηκε».

    Στην Κέρκυρα, κρατούνται 216 αλλοδαποί, ανάμεσα τους Βούλγαροι και 75 Έλληνες. Σύμφωνα με τον υπαρχιφύλακα, πολλοί εκφράζονται υβριστικά εναντίον του, λόγω της φύσης του εγκλήματος, ωστόσο η λειτουργία της φυλακής εξελίσσεται ομαλά.

    Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει προαυλισμός του Βούλγαρου, όπως λέει ο κ. Κουλούρης και προσθέτει: «Δεν γνωρίζω εάν κάτι τέτοιο θα γίνει άμεσα. Πρέπει με τον διευθυντή και τον αρχιφύλακα να βρούμε κάποιο χώρο, ώστε να βγαίνει, όταν η υπόλοιπη φυλακή κλείνει. Δηλαδή όταν οι υπόλοιποι κρατούμενοι μπαίνουν στα κελιά τους».

    [04] Βρυξέλλες: Προς ολοκλήρωση η διαπραγμάτευση στο Brussels Group

    Προς την ολοκλήρωση της παρούσας φάσης των διαπραγματεύσεων της ελληνικής πλευράς με τους θεσμούς βαδίζει η «Ομάδα των Βρυξελλών», με τα σημεία σύγκλισης απόψεων να είναι πλέον πολλά και σημαντικά, αλλά και με ορισμένα ζητήματα να παραμένουν ανοιχτά, όπως για παράδειγμα αυτά που άπτονται των εργασιακών και συνταξιοδοτικών θεμάτων.

    Ελληνικές διπλωματικές πηγές τόνιζαν σήμερα από τις Βρυξέλλες πως σε ότι αφορά της συζητήσεις για την αύξηση του μέσου όρου συνταξιοδότησης στην Ελλάδα, οι διαβουλεύσεις έχουν επικεντρωθεί στο τι μέλλει γενέσθαι μεταξύ 2020 και 2025 και δεν αφορούν σε καμία περίπτωση θεμελιωμένα και ώριμα συνταξιοδοτικά δικαιώματα.

    Ως προς τα εργασιακά οι ίδιες πηγές ανέφεραν πως η διάσταση απόψεων ανάμεσα στις δυο πλευρές εξακολουθεί να είναι σημαντική και ότι επί της ουσίας δεν υπάρχουν άξιες λόγου διαπραγματεύσεις.Οι διαβουλεύσεις της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας, με τους εμπειρογνώμονες των θεσμών θα συνεχιστούν σήμερα στις Βρυξέλλες και κατά πάσα πιθανότητα θα περατωθούν αύριο, χωρίς να αποκλείονται τεχνικού χαρακτήρα διαβουλεύσεις και το Σαββατοκύριακο.

    Αύριο αναμένεται ότι θα πραγματοποιηθεί και τηλεδιάσκεψη της ομάδας εργασίας του Eurogroup, η οποία, όπως σημειώνουν ελληνικές διπλωματικές πηγές, θα πρέπει - καλώς εχόντων των πραγμάτων - να επιβεβαιώσει τη σημαντική σύγκλιση απόψεων, δίδοντας το σχετικό μήνυμα στην υπουργική σύνοδο της ερχόμενης Δευτέρας.

    [05] Δεν είναι ταμπού η συζήτηση για ελάφρυνση του χρέους

    «Η συζήτηση για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους δεν είναι ταμπού», δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στη γαλλική εφημερίδα Le Monde.Ο πρόεδρος του Eurogroup επισημαίνει πως «τις τελευταίες ημέρες σημειώθηκε πρόοδος στις συνομιλίες», ανάμεσα στην Αθήνα και τους εταίρους.

    Μολονότι «είναι πολύ νωρίς για να ελπίζουμε σε μια οριστική συμφωνία στις 11 Μαΐου ουδείς συζητεί άλλο σενάριο από το να δοθούν στην Ελλάδα τα μέσα για ένα οικονομικά ανεξάρτητο μέλλον εντός της Ευρωζώνης».

    Η μοναδική καταληκτική ημερομηνία για τις συζητήσεις που διεξάγονται ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές της είναι, από πολιτικής απόψεως «τα τέλη Ιουνίου, όταν θα τελειώσει το δεύτερο πρόγραμμα αρωγής, αλλά θα μπορούσε να υπάρξει επίσης μια καταληκτική ημερομηνία, αν το πρόβλημα της ρευστότητας καταστεί πολύ σημαντικό στην Αθήνα», εξηγεί ο Ντάισελμπλουμ.

    Ο πρόεδρος του Eurogroup διαβεβαιώνει πως δεν υπάρχουν διαφωνίες ανάμεσα στις ευρωπαϊκές χώρες και το ΔΝΤ, το οποίο συνιστά μια ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

    «Η συζήτηση για την ελάφρυνση του χρέους δεν είναι ταμπού. Το μοναδικό πράγμα που είναι πολιτικά αδύνατο είναι η διαγραφή της ονομαστικής αξίας του. Όμως η συζήτηση αυτή για το χρέος δεν θα γίνει παρά μόνον όταν θα έχει ολοκληρωθεί το δεύτερο πρόγραμμα».

    [06] Περιορίζεται δραστικά η χρήση της πλαστικής σακούλας, 82 χρόνια μετά την ανακάλυψη της

    Ελαφριά σαν πούπουλο. Με ένα φύσημα του ανέμου καρφώνεται στα κλαδιά των δέντρων. Πηγαίνει στους θάμνους, στις αλάνες, τους δρόμους και τα πεζοδρόμια. Και ρυπαίνει. Για να καταλήξει στη θάλασσα. Θαλασσοπούλια, φώκιες, θαλάσσιες χελώνες και φάλαινες παγιδεύονται ή πνίγονται εξαιτίας της κοινής ελαφριάς πλαστικής σακούλας.

    Η πλαστική σακούλα μεταφοράς προϊόντων χρησιμοποιείται από τον καταναλωτή, κατά μέσο όρο, είκοσι λεπτά πριν πεταχτεί. Και χρειάζεται μια χιλιετηρίδα-γαργαντούας για να χαθεί για πάντα. Λίγες ημέρες μετά την υπερψήφιση, από την Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, του Κανονισμού για δραστικό περιορισμό της κοινής, ελαφριάς πλαστικής σακούλας μεταφοράς προϊόντων σε ποσοστά 80-90% οι περισσότεροι άνθρωποι θα ήθελαν να ξεχάσουν τα γενέθλια της.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 7 May 2015 - 12:30:24 UTC