Subscribe to our Personal NewsPaper-Online (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-05-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Π. Καμμένος: Στις διακρατικές συμφωνίες δεν υπάρχουν ούτε μίζες, ούτε μεσάζοντες
  • [02] Παραπέμπονται 40 άτομα σε δίκη για την υπόθεση των δανείων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου
  • [03] Συνεχίζεται αύριο η δίκη της Χρυσής Αυγής εν μέσω συγκεντρώσεων και αντιδράσεων
  • [04] Βρυξέλλες: Το ποτήρι είναι μισογεμάτο - Υπάρχει σύγκλιση απόψεων
  • [05] Ο συγκυβερνήτης του μοιραίου Α320 της Germanwings είχε κάνει πρόβα στην προηγούμενη πτήση
  • [06] Αρ. Μπαλτάς: Σπάνιο και μοναδικό το «Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος»

  • [01] Π. Καμμένος: Στις διακρατικές συμφωνίες δεν υπάρχουν ούτε μίζες, ούτε μεσάζοντες

    Στις διακρατικές συμφωνίες δεν υπάρχουν ούτε μεσάζοντες ούτε μίζες, αναφέρει ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Πάνος Καμμένος σε τετρασέλιδη έγγραφη απάντησή του που διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερώτηση που είχαν καταθέσει οι βουλευτές του Ποταμιού Σπύρος Δανέλλης και Γρηγόρης Ψαριανός με θέμα την «προμήθεια ύψους 500 εκατομμυρίων δολαρίων για εξοπλιστικό πρόγραμμα».

    Φαίνεται όμως ότι κάποιοι επειδή απώλεσαν τον προνομιακό, μέχρι πρότινος, για εκείνους επαγγελματικό τους χώρο που αφορούσε τους εξοπλισμούς, οι ίδιοι ή οι πρώην εργοδότες τους, στενοχωρήθηκαν», τόνισε ο υπουργός. Ο κ. Καμμένος διαμηνύει ότι η παρούσα πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ αδιαφορεί για εκείνους και διαβεβαιώνει τον ελληνικό λαό, στον οποίο λογοδοτεί, ότι η παρούσα κυβέρνηση θα κάνει τα πάντα προκειμένου η προβολή ισχύος των Ενόπλων Δυνάμεων να αυξηθεί κατακόρυφα.

    «Σε αυτό όπως και σε ζητήματα ηθικής και διαφάνειας θα είμαστε ανυποχώρητοι», τόνισε ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας.

    [02] Παραπέμπονται 40 άτομα σε δίκη για την υπόθεση των δανείων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου

    Το εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων «δείχνει» σε 40 κατηγορούμενους, ανάμεσα τους γνωστοί επιχειρηματίες για την υπόθεση των αποκαλούμενων «επισφαλών δανειοδοτήσεων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου», με πρόταση της στο Συμβούλιο Εφετών η Εισαγγελέας Εφετών Μαρία Σουκαρά-Κατσικάρδη.

    Η Εισαγγελική λειτουργός στην πρόταση της, που φθάνει τις 1000 σελίδες, χρεώνει στους κατηγορουμένους σωρεία πράξεων που φέρονται να προκάλεσαν ζημιά περίπου δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ στο Δημόσιο, χρήματα που πιστώθηκαν στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Μάλιστα κάποιες από τις πράξεις, για τις οποίες εισηγείται η Εισαγγελέας Εφετών να παραπεμφθούν οι κατηγορούμενοι, τιμωρούνται ακόμη και με ποινή ισόβιας κάθειρξης.

    [03] Συνεχίζεται αύριο η δίκη της Χρυσής Αυγής εν μέσω συγκεντρώσεων και αντιδράσεων

    Συνεχίζεται αύριο η δίκη για την μεγάλη υπόθεση της Χρυσής Αυγής ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων στην δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού, εν μέσω συγκεντρώσεων αντιφασιστικών οργανώσεων, αλλά επίσης κατοίκων και φορέων της περιοχής που αντιδρούν στην διεξαγωγή της στην πόλη τους.

    Αύριο αναμένεται επισήμως να τεθεί το αίτημα για μεταφορά της διαδικασίας σε άλλη αίθουσα. Πρόκειται για θέμα στο οποίο τοποθετήθηκε ήδη κατά την έναρξη της δίκης, στις 20 Απριλίου, η Εισαγγελέας Έδρας Αδαμαντία Οικονόμου αναγνωρίζοντας το πρόβλημα με την επιλογή του συγκεκριμένου χώρου. Ωστόσο, η Εισαγγελική λειτουργός εξέφρασε την άποψη, ώστε η διαδικασία να διεξάγεται στις φυλακές μέχρι να βρεθεί καταλληλότερος χώρος από τους αρμόδιους.

    Η πρώτη μέρα της ιστορικής δίκης της Χρυσής Αυγής βρήκε άδειες τις θέσεις στο εδώλιο των περισσοτέρων από τους κατηγορούμενους βουλευτές και του αρχηγού του κόμματος Νίκου Μιχαλολιάκου. Την ίδια στάση αναμένεται να τηρήσουν και αύριο οι κατηγορούμενοι, ως ηγετική ομάδα της εγκληματικής οργάνωσης.

    [04] Βρυξέλλες: Το ποτήρι είναι μισογεμάτο - Υπάρχει σύγκλιση απόψεων

    Συνεχίζονται σήμερα, και πιθανότατα και τις επόμενες δύο ημέρες, οι διαπραγματεύσεις σε επίπεδο Brussels Group στις Βρυξέλλες, με στόχο την επίτευξη περαιτέρω προόδου ως το Eurogroup της 11ης Μαΐου. Αυτό ανέφεραν σήμερα κοινοτικές πηγές, σημειώνοντας ότι έχει ήδη επιτευχθεί πρόοδος καθώς οι συνομιλίες έχουν προχωρήσει αρκετά σε μια σειρά από θέματα.

    Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι υπάρχει σύγκλιση απόψεων και ότι «τα πράγματα προχωράνε προς τη σωστή κατεύθυνση». Πιο συγκεκριμένα, ανέφεραν ότι υπάρχει συμφωνία στο θέμα του ΦΠΑ, στον ενεργειακό τομέα και στις ιδιωτικοποιήσεις, ενώ κοντά σε συμφωνία βρίσκεται και το θέμα της χρηματοοικονομικής σταθερότητας.

    «Το ποτήρι είναι μισογεμάτο», ανέφεραν καλά πληροφορημένες πηγές στις Βρυξέλλες, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα ότι θα σημειωθεί συγκεκριμένη πρόοδος ως τις 11 Μαΐου, ώστε οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης να αποτιμήσουν θετικά την πορεία των διαπραγματεύσεων, ενδεχομένως και με κοινή τους δήλωση.

    Πρόσθεσαν ότι οι διαφορές σε γενικές γραμμές παραμένουν στο θέμα του ασφαλιστικού, της αγοράς εργασίας και του πρωτογενούς πλεονάσματος.

    Εξάλλου, σχολιάζοντας την πορεία των διαπραγματεύσεων, κοινοτικός αξιωματούχος αναγνώρισε ότι σε ορισμένα σημεία η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) δεν κινούνται στο ίδιο μήκος κύματος με το ΔΝΤ.

    [05] Ο συγκυβερνήτης του μοιραίου Α320 της Germanwings είχε κάνει πρόβα στην προηγούμενη πτήση

    Ο συγκυβερνήτης της πτήσης Α320 της Germanwings, η οποία συνετρίβη στις γαλλικές Άλπεις τον Μάρτιο, είχε ήδη πραγματοποιήσει ελιγμούς καθόδου κατά τη διάρκεια της προηγούμενης πτήσης, από Ντίσελντορφ προς Βαρκελώνη, επιλέγοντας προσωρινές ρυθμίσεις στον αυτόματο πιλότο. Τους χειρισμούς αυτούς «επανέλαβε» στην πτήση της επιστροφής, δύο ώρες αργότερα, ενώ αγνόησε τις επανειλημμένες προσπάθειες επικοινωνίας μαζί του από το έδαφος και από αέρος, ανακοίνωσαν σήμερα ερευνητές στο Παρίσι.

    Προκαταρκτική έκθεση για τη συντριβή έδειξε ότι ο συγκυβερνήτης Αντρέας Λούμπιτς την ώρα που ήταν μόνος στο πιλοτήριο, κατά την πτήση από το Ντίσελντορφ προς τη Βαρκελώνη στις 24 Μαρτίου, είχε ρυθμίσει πέντε φορές τον αυτόματο πιλότο ώστε το Airbus A320 να κατεβεί σε ύψος 100 ποδιών (30 μέτρων) καθώς το αεροπλάνο πετούσε σε ύψος 37.000 έως 25.000 ποδιών.

    Το γαλλικό Γραφείο Ερευνών και Αναλύσεων (BEA), του οποίου η έρευνα διεξάγεται παράλληλα με αυτή των δικαστικών αρχών, θα δώσει στη δημοσιότητα περίπου σε έναν χρόνο την τελική έκθεσή του. Στην έκθεση θα περιλαμβάνονται συστάσεις για τις πόρτες του πιλοτηρίου και το χειρισμό των ιατρικών φακέλων των χειριστών από την αεροπορική βιομηχανία.

    [06] Αρ. Μπαλτάς: Σπάνιο και μοναδικό το «Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος»

    «Σπάνιο» και «μοναδικό» χαρακτήρισε το «Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Στάυρος Νιάρχος» ο υπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αριστείδης Μπαλτάς, μετά την επίσκεψή του στο εργοτάξιο, στο φαληρικό Δέλτα.

    Ο κ. Μπαλτάς, μιλώντας με τους υπέυθυνους, μετά την ξενάγησή του στο χώρο του Κέντρου Πολιτισμού,αναφέρθηκε στη «μεγάλη γενναιοδωρία» και την «εντυπωσιακή ανιδιοτέλεια, σε σχέση με αυτή τη γενναιοδωρία», εκ μέρους του Ιδρύματος Νιάρχου. Ο υπουργός πρόσθεσε ότι πρόκειται για ιστορικής σημασίας έργο, το οποίο υποχρεώνει την πολιτεία να σεβαστεί την εξυπηρέτηση και συντήρηση του.

    Σημειώνεται, ότι το «Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» αποτελεί τριπλό έργο, καθώς θα περιλαμβάνει το κτίριο της Εθνικής Βιβλιοθήκης και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, αλλά και ένα πάρκο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 6 May 2015 - 14:30:23 UTC