Read the UN International Convention on the Elimination of All Forms of Racial Discrimination (7 March 1966) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-05-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αναγκαία η ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων, τονίζουν οι επικεφαλής των συστημικών τραπεζών
  • [02] Λ. Κατσέλη: Πρέπει να κλείσει η συμφωνία με τους εταίρους
  • [03] Θερμό το χειροκρότημα του κοινού στη συναυλία του Σ. Ρουβά με το «¶ξιον Εστί»
  • [04] Μοναδικές αρχαιότητες από τη Σαμοθράκη σε έκθεση στο Μουσείο Ακρόπολης

  • [01] Αναγκαία η ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων, τονίζουν οι επικεφαλής των συστημικών τραπεζών

    Την ανάγκη ολοκλήρωσης των διαπραγματεύσεων μέσα από μια νέα συμφωνία με τους εταίρους που θα επιβεβαιώσει την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, υπογραμμίζουν στην Καθημερινή της Κυριακής οι επικεφαλής των τεσσάρων συστημικών τραπεζών.

    Ειδικότερα, ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, Λεωνίδας Φραγκιαδάκης, υπογραμμίζει μεταξύ άλλων: «Η επίτευξη του εθνικού στόχου για συμφωνία με τους εταίρους μας και η επιβεβαίωση του ευρωπαϊκού προσανατολισμού μας θα συνδράμουν στην επανεκκίνηση της οικονομίας, θέτοντας τη χώρα σε τροχιά σταθερής ανάπτυξης».

    Ο Δημήτριος Μαντζούνης, διευθύνων σύμβουλος Alpha Bank, υπογραμμίζει: «Η επιτυχής ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσω μιας νέας εθνικά επωφελούς συμφωνίας, θα απελευθερώσει την ισχυρή δυναμική της οικονομίας μας και θα τη θέσει σε τροχιά αναπτύξεως η οποία θα είναι και βιώσιμη και μακράς διάρκειας».

    Ο ¶νθιμος Θωμόπουλος, διευθύνων σύμβουλος Τράπεζας Πειραιώς, σημειώνει: «Βασική προϋπόθεση για την ανάκαμψη της οικονομίας μας είναι να σπάσει ο κύκλος της υποχρηματοδότησης και της αποεπένδυσης».

    Ο Φωκίων Καραβίας, διευθύνων σύμβουλος Eurobank, τονίζει: «Είναι άμεση η ανάγκη για ρεαλιστική συμφωνία με τους θεσμικούς μας εταίρους, που θα πρέπει να υιοθετηθεί από το σύνολο σχεδόν του πολιτικού φάσματος».

    [02] Λ. Κατσέλη: Πρέπει να κλείσει η συμφωνία με τους εταίρους

    Στην ανάγκη να κλείσει η συμφωνία με τους εταίρους μας αναφέρθηκε η πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ) και πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας, Λούκα Κατσέλη, σε συνέντευξή της στην τηλεόραση του Alpha. Δεν υπάρχουν περιθώρια εφησυχασμού, πρέπει να κλείσει η συμφωνία και να αποκατασταθεί η ρευστότητα, τόνισε η κ. Κατσέλη, επισημαίνοντας συγκεκριμένα ότι το μήνυμα είναι ότι θα πρέπει να γίνει προσπάθεια από όλους- εταίρους, θεσμούς, κυβέρνηση- να κλείσει η συμφωνία και να υπάρχει αναπτυξιακή προοπτική.

    Σχετικά με τις διαπραγματεύσεις και για το γεγονός ότι μετά από τρεις μήνες δεν υπάρχει συμφωνία, η πρόεδρος της ΕΕΤ επισήμανε μεταξύ άλλων ότι η προσέγγιση και η διαδικασία εξεύρεσης κοινού τόπου μεταξύ δύο πλευρών που ξεκινούν με διαφορές δεν είναι μια εύκολη υπόθεση. Σημείωσε, επίσης, ότι στη χώρα μας όλοι όσοι μιλούν δημόσια θα πρέπει να είναι προσεκτικοί σε αυτά που λένε. Η εικόνα της Ελλάδος στο εξωτερικό θα πρέπει να αλλάξει, η Ελλάδα να μην είναι πρόβλημα, αλλά αξία, να έχει θετικές προοπτικές και να κερδίσει το στοίχημα της ανάπτυξης, πρόσθεσε.

    Όσον αφορά τα κόκκινα δάνεια και για το ενδεχόμενο διαγραφής τους, τόνισε ότι μια διαγραφή σε οριζόντιο επίπεδο δεν πρέπει να γίνει.

    Η κ. Κατσέλη αναγνώρισε το μεγάλο πρόβλημα που πλήττει χιλιάδες νοικοκυριά και επισήμανε ότι μια άμεση λύση είναι η σωστή ρύθμιση των δανείων. Γίνονται κινήσεις από τις τράπεζες, τόσο μέσω νέων ρυθμίσεων αλλά και προσφοράς νέων προϊόντων στον τομέα αυτό όσο και μέσω της δημιουργίας νέων δομών μέσα στις τράπεζες, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το ζήτημα, υπογράμμισε.

    Σε ό,τι αφορά το χρέος, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι είναι πολύ υψηλό και θα πρέπει να υπάρξει μια γενναία ρύθμιση, στο πλαίσιο της συμφωνίας με τους εταίρους μας, διαφορετικά δύσκολα η ελληνική οικονομία θα έχει βιώσιμους αναπτυξιακούς ρυθμούς.

    Διαβάστε επίσης: Αναγκαία η ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων, τονίζουν οι επικεφαλής των συστημικών τραπεζών

    [03] Θερμό το χειροκρότημα του κοινού στη συναυλία του Σ. Ρουβά με το «¶ξιον Εστί»

    Με μεγάλη ανταπόκριση του κοινού δόθηκε χθες, η πολυαναμενόμενη και ταυτόχρονα πολυσυζητημένη συναυλία του Σάκη Ρουβά, ο οποίος ερμήνευσε το «Αξιον Εστι» προς τιμήν των 90 χρόνων από τη γέννηση του Μίκη Θεοδωράκη. Χιλιάδες κόσμου, διαφόρων ηλικιών, είχε συρρεύσει από νωρίς το απόγευμα στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, όπου πραγματοποιήθηκε η συναυλία, λίγο μετά τις 9 το βράδυ.

    Πριν από την έναρξη της συναυλίας, οι διοργανωτές μετέφεραν στους χιλιάδες παρευρισκομένους τον χαιρετισμό του Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος υπογράμμισε την άρρηκτη σχέση του «¶ξιον Εστί» με την πόλη της Νέας Σμύρνης, αφού το έργο γράφτηκε εκεί. Στην πόλη που έζησε και αγάπησε ο μεγάλος Έλληνας συνθέτης.

    Πριν από την έναρξη της συναυλίας, περίπου σαράντα αντιεξουσιαστές πλησίασαν τον χώρο της πλατείας, πέταξαν προκηρύξεις και αποχώρησαν χωρίς να δημιουργήσουν επεισόδια.

    Ο Σάκης Ρουβάς ερμήνευσε τον ρόλο του λαϊκού τραγουδιστή, ενώ τον ρόλο του ψάλτη, ο βαρύτονος Κώστας Ραφαηλίδης και τον ρόλο του αφηγητή ο ηθοποιός Γιώργος Γιαννόπουλος. Συμμετείχαν, επίσης, η χορωδία ΔΕΗ-ΔΕΔΔΗΕ σε μουσική διδασκαλία του Κωστή Κωνσταντάρα και η Orchestra Mobile, σε μουσική διεύθυνση του Θεόδωρου Ορφανίδη.

    [04] Μοναδικές αρχαιότητες από τη Σαμοθράκη σε έκθεση στο Μουσείο Ακρόπολης

    Μια ξεχωριστή έκθεση για τη Σαμοθράκη και τις σημαντικές αλλά άγνωστες στο ευρύ κοινό αρχαιότητές της, θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 20 Ιουνίου και 30 Σεπτεμβρίου 2015 στο Μουσείο της Ακρόπολης. Παράλληλα, θα διοργανωθεί διεθνής αρχαιολογική ημερίδα με τις τελευταίες εξελίξεις και μελέτες που αφορούν το νησί. Με τίτλο «Σαμοθράκη, τα Μυστήρια των Μεγάλων Θεών» η έκθεση, που συνδιοργανώνεται από το Μουσείο Ακρόπολης και τις Εφορείες Αρχαιοτήτων Έβρου και Ροδόπης, θα φέρει στην Αθήνα 262 αρχαία έργα από το Αρχαιολογικό Μουσείο της Σαμοθράκης, το οποίο ανακαινίζεται, ενώ παράλληλα ετοιμάζεται η επανέκθεσή του. Μάλιστα, τα έργα θα ταξιδέψουν αρκετά νωρίτερα από την έναρξη της έκθεσης ώστε να συντηρηθούν στο αθηναϊκό μουσείο.

    Πρόκειται για ευρήματα από τις ανασκαφές του Ιερού των Μεγάλων Θεών, της Νεκρόπολης του οικισμού και της μινωικής εγκατάστασης στο Μικρό Βουνί, τα οποία για πρώτη φορά βγαίνουν έξω από το νησί. Το γεγονός αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό από μόνο του, αλλά και σε συνδυασμό με ό,τι πρόκειται να ακολουθήσει, καθώς η συγκεκριμένη αρχαιολογική έκθεση εγκαινιάζει μια σειρά από άλλες που θα πραγματοποιηθούν στο Μουσείο Ακρόπολης σε συνεργασία με τις Περιφέρειες της χώρας. Στόχος είναι η προβολή στο ευρύ κοινό σημαντικών αλλά σχεδόν άγνωστων εκθεμάτων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 3 May 2015 - 8:30:25 UTC