Visit the Cyprus News Agency (CNA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-05-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η κυβέρνηση αγωνίζεται για συμφωνία συμβατή με το πρόγραμμά της λέει ο Νίκος Χουντής
  • [02] Κωνσταντοπούλου: Ιστορικής σημασίας η δήλωση Γκάουκ για τις γερμανικές επανορθώσεις
  • [03] Ουδέποτε τέθηκε θέμα παραίτησης Βαρουφάκη αναφέρει το ΥΠΟΙΚ
  • [04] Έφυγε από τη ζωή η θρυλική μπαλαρίνα Μάγια Πλισέτσκαγια
  • [05] Ξυδάκης: Υποχρέωση της κυβέρνησης είναι να μεριμνήσει για θέματα πολιτισμού
  • [06] Ο Ολυμπιακός νικητής στο επεισοδιακό λόγω διακοπής ντέρμπι του μπάσκετ με τον Παναθηναϊκό

  • [01] Η κυβέρνηση αγωνίζεται για συμφωνία συμβατή με το πρόγραμμά της λέει ο Νίκος Χουντής

    Τη βούληση της κυβέρνησης για μια συμφωνία η οποία θα είναι συμβατή με το πρόγραμμά της και δεν θα παραβιάζει τις κόκκινες γραμμές της, εξέφρασε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χουντής.

    «Οι δικές μας κόκκινες γραμμές είναι πράγματα που δεν μπορούν, ευρωπαϊκοί τουλάχιστον θεσμοί, να τα ζητούν γιατί αντιβαίνουν εκτός των άλλων τις συνθήκες της ΕΕ» τόνισε ο κ. Χουντής αναφερόμενος χαρακτηριστικά στα εργασιακά και το ασφαλιστικό.

    Μάλιστα, κατέστησε σαφές ότι η κυβέρνηση δεν διαπραγματεύεται πάνω σε μνημονική βάση και ότι ο λαός δεν αντέχει άλλο τέτοιες πολιτικές. Σε αυτό το πλαίσιο, αφού χαρακτήρισε τον ΕΝΦΙΑ αντισυνταγματικό, διαβεβαίωσε ότι θα καταργηθεί.

    Παράλληλα, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε εκβιαστική την τακτική των εταίρων-δανειστών στη διαπραγμάτευση, καταγγέλλοντας ότι ορισμένοι αποβλέπουν, είτε μέσω της οικονομικής ασφυξίας είτε μέσω άλλων πιέσεων, να υπάρξει υποχώρηση και πολιτική υποβάθμιση της κυβέρνησης.

    [02] Κωνσταντοπούλου: Ιστορικής σημασίας η δήλωση Γκάουκ για τις γερμανικές επανορθώσεις

    Είναι η πρώτη φορά που με τόσο επίσημο τρόπο ανοίγει το ζήτημα των γερμανικών οφειλών από γερμανικής πλευράς, δήλωσε η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου με αφορμή την υποστήριξη από την πλευρά του Προέδρου της Γερμανίας Γιοάχιμ Γκάουκ στα αιτήματα της Ελλάδος για την καταβολή πολεμικών επανορθώσεων.

    «Τιμώντας την επέτειο εκτέλεσης των αγωνιστών της Καισαριανής ο Πρόεδρος της Γερμανίας προέβη χθες σε μια ιστορικής σημασίας δήλωση, με την οποία συνομολογεί την ανάγκη διερεύνησης της προοπτικής καταβολής των επανορθώσεων της Γερμανίας προς την Ελλάδα.

    Είναι η πρώτη φορά που με τόσο επίσημο τρόπο ανοίγει το ζήτημα των γερμανικών οφειλών από γερμανικής πλευράς» δήλωσε η κ. Κωνσταντοπούλου.

    «Σήμερα, οι γερμανικές αποζημιώσεις, αύριο το χρέος» δήλωσε η κ. Κωνσταντοπούλου.

    [03] Ουδέποτε τέθηκε θέμα παραίτησης Βαρουφάκη αναφέρει το ΥΠΟΙΚ

    Οι πληροφορίες περί δήθεν παραίτησης του υπουργού Οικονομικών, μετά την επιστροφή του από τη Ρίγα, αποτελούν ανακρίβειες που στόχο έχουν να υπονομεύσουν την κυβέρνηση, αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.

    «Ουδέποτε ετέθη θέμα παραίτησης του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη αμέσως μετά την επιστροφή του από το Eurogroup στη Ρίγα, αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών

    Υπογραμμίζεται δε πως «για μια ακόμη φορά μεταδίδονται και δημοσιεύονται ανακρίβειες που στόχο έχουν να υπονομεύσουν την κυβέρνηση και να εισάγουν ρήγματα στο εσωτερικό της, σε μία κρίσιμη φάση της διαπραγμάτευσης».

    [04] Έφυγε από τη ζωή η θρυλική μπαλαρίνα Μάγια Πλισέτσκαγια

    Σε ηλικία 89 ετών έφυγε από τη ζωή η πιο θρυλική μορφή του κλασικού μπαλέτου. Η περίφημη μπαλαρίνα Μάγια Πλισέτσκαγια.«Απεβίωσε εξ αιτίας καρδιακής ανακοπής. Οι γιατροί προσπάθησαν να την επαναφέρουν όμως δεν τα κατάφεραν» ανέφερε ο διευθυντής του θεάτρου Μπαλσόι Βλαντίμιρ Ουρίν ανακοινώνοντας τη μεγάλη απώλεια.

    Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν απέστειλε συλλυπητήρια μηνύματα στους συγγενείς της χορεύτριας σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε το γραφείο τύπου του.

    Γεννημένη την 20η Νοεμβρίου του 1925 στη Μόσχα, η Μάγια Πλισέτσκαγια ήταν η μία από τις δύο μπαλαρίνες της άλλοτε Σοβιετικής Ένωσης που είχε τιμηθεί με τον τίτλο «Η Απόλυτη Πρίμα Μπαλαρίνα».

    Η Μάγια Πλισέτσκαγια χόρευε για τουλάχιστον 50 χρόνια στο Μπαλσόι, ξεπερνώντας κατά πολύ τα ηλικιακά όρια στα οποία συνήθως αποσύρονται οι Ρωσίδες μπαλαρίνες.

    Το 2005, σε ηλικία 80 ετών, χόρεψε στο Κρεμλίνο το «Ave Maia» που της είχε αφιερώσει ο Μορίς Μπεζάρ.

    [05] Ξυδάκης: Υποχρέωση της κυβέρνησης είναι να μεριμνήσει για θέματα πολιτισμού

    Η κυβέρνηση έχει υποχρέωση να μεριμνήσει για θέματα πολιτισμού, να ενισχύσει τα έργα και να βοηθήσει τις τοπικές κοινωνίες να στηρίξουν τα μνημεία τους και τους πυλώνες πολιτισμού που διαθέτουν.

    Αυτό επισήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της έκθεσης «Flying over the Αbyss» (Η Υπέρβαση της 'Άβυσσος), που πραγματοποίησε στο Ρέθυμνο, στην τοποθεσία Φορτέτζα και στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης. mso-fareast-font-family:Calibri;mso-fareast-theme-font:minor-latin;color:#0F1419;

    Πρόκειται για μία έκθεση συνεργασίας του Οργανισμού Πολιτισμού και Ανάπτυξης ΝΕΟΝ και του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης, όπου παρουσιάζονται καταξιωμένοι σύγχρονοι καλλιτέχνες «πλαισιωμένοι» από το μεγάλο πολιτιστικό κεφάλαιο της Κρήτης, το στοχαστή Νίκο Καζαντζάκη.

    Το έργο του, Ασκητική, μέσω της έκθεσης αναπτύσσει έναν «διάλογο» με δημιουργίες Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών της σύγχρονης τέχνης με στόχο να βοηθηθεί η σύγχρονη τέχνη να έρθει πιο κοντά στο σύγχρονο πολίτη σε όλη την Ελλάδα. Και τούτο διότι όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η διευθύντρια της έκθεσης Ελίνα Κουντουρή, η συγκεκριμένη έκθεση θα ταξιδέψει και στη Θεσσαλονίκη, όπου θα παρουσιαστεί στο χώρο του Κέντρου Σύγχρονης Τέχνης καθώς και σε οθωμανικά μνημεία της πόλης

    [06] Ο Ολυμπιακός νικητής στο επεισοδιακό λόγω διακοπής ντέρμπι του μπάσκετ με τον Παναθηναϊκό

    Μετά από ημίωρη διακοπή και με τον ηλεκτρονικό πίνακα να γράφει τελικό σκορ, 66-77 ολοκληρώθηκε το επεισοδιακό ντέρμπι του μπάσκετ ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό.

    Το παιχνίδι διεκόπη μετά από ρίψη αντικειμένων στον πάγκο του Ολυμπιακού και απόπειρα εισόδου στο παρκέ από μερίδα οπαδών που βρισκόταν στις κερκίδες πίσω από τον «ερυθρόλευκο» πάγκο.

    Ένα τρίποντο του Βασίλη Σπανούλη, 1.30 πριν τη λήξη του ντέρμπι «αιωνίων» της 24ης αγωνιστικής και με το σκορ 64-77 υπέρ του Ολυμπιακού... έβαλε φωτιά στις κερκίδες του ΟΑΚΑ.

    Ο Σπανούλης γύρισε προς την κερκίδα πιάνοντας το αυτί του, κίνηση που έχει κάνει και προς τους φιλάθλους της ομάδας του στο ΣΕΦ στο παρελθόν με αποτέλεσμα να εξαγριωθεί ο κόσμος του Παναθηναϊκού.

    Αρχικά, η οργή των οπαδών εκφράστηκε με συνθήματα κατά του Σπανούλη και εν τέλει αρκετοί οπαδοί πήδησαν από τις κερκίδες στον περιβάλλοντα χώρο και απειλητικά έφτασαν μέχρι το προστατευτικό πράσινο δίχτυ που τους χώριζε από τον πάγκο των φιλοξενούμενων. Τα μέλη της αποστολής του Ολυμπιακού έφυγαν προς τα αποδυτήρια

    Μετά από διαβεβαίωση της αστυνομίας, το ντέρμπι «αιωνίων» στο ΟΑΚΑ άρχισε εκ νέου, παρουσία φιλάθλων. Οι παίκτες του Ολυμπιακού εμφανίστηκαν στο παρκέ στις 21:13 κι ενώ ο αγώνας είχε διακοπεί στις 20:46, δηλαδή μετά από ημίωρη διακοπή... με τον ηλεκτρονικό πίνακα να γράφει τελικό σκορ, 66-77.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 2 May 2015 - 20:30:24 UTC