Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 1) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-04-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Είμαστε κοντά σε συμφωνία που θα είναι στο πλαίσιο της λαϊκής εντολής
  • [02] Επαναλειτουργεί η λεωφορειακή γραμμή Χ80 «Πειραιάς-Ακρόπολη-Σύνταγμα Express»
  • [03] Την πρώτη ανοικτή επικοινωνία με τους πολίτες, εγκαινίασε ο Γ. Πανούσης
  • [04] ΔΝΤ: Δεν αναμένουμε έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη
  • [05] Γ. Βαρουφάκης: Περιοριστική κοινωνική πολιτική για τα τυχερά παιχνίδια
  • [06] Τρίτη ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Ρέντσι
  • [07] «Πλησιάζει» τη Μέρκελ το σκάνδαλο κατασκοπείας
  • [08] Θετικός σε χρήση ινδικής κάνναβης ο Τζέιμς Γκιστ

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Είμαστε κοντά σε συμφωνία που θα είναι στο πλαίσιο της λαϊκής εντολής

    Αισιόδοξος ότι είμαστε κοντά σε λύση, σε σύντομο διάστημα, σε ό,τι αφορά την ενδιάμεση συμφωνία, εμφανίσθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

    «Είμαι αισιόδοξος ότι είμαστε κοντά σε συμφωνία, η οποία θα κινείται στο πλαίσιο της λαϊκής εντολής που έχουμε λάβει και θα ορίζεται από τις κόκκινες γραμμές που έχουμε βάλει» επεσήμανε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης που έκανε στα μέλη του υπουργικού συμβουλίου για την πορεία των διαπραγραματεύσεων.

    Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι ο πρωθυπουργός ανέλυσε στους υπουργούς όλες τις εξελίξεις και σε ποιο σημείο βρισκόμαστε. Εξάλλου, οι πηγές σημείωναν ότι η κυβέρνηση επιθυμεί να υπάρξει συμφωνία μέχρι την 11η Μαΐου ή και νωρίτερα ενώ ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να ζητηθεί έκτακτη σύγκληση του Eurogroup.

    Τέλος, σχετικά με το πολυνομοσχέδιο που δεν θα συζητηθεί σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο, κυβερνητικές πηγές εξηγούσαν ότι δεν είχε νόημα από τη στιγμή που οι συζητήσεις στις Βρυξέλλες είναι σε εξέλιξη.

    [02] Επαναλειτουργεί η λεωφορειακή γραμμή Χ80 «Πειραιάς-Ακρόπολη-Σύνταγμα Express»

    Την επαναλειτουργία της λεωφορειακής γραμμής Χ80 «Πειραιάς-Ακρόπολη-Σύνταγμα EXPRESS» ανακοίνωσαν σήμερα οι Συγκοινωνίες Αθηνών (ΣΑ). Μέσω της γραμμής Χ80, το εγχώριο επιβατικό κοινό θα έχει τη δυνατότητα να μετακινηθεί γρήγορα σε Αθήνα και Πειραιά, ενώ οι τουρίστες θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν και να γνωρίσουν ορισμένα από τα πιο ιστορικά σημεία της πόλης μας.

    Η λεωφορειακή γραμμή Χ80 από σήμερα, 30 Απριλίου, θα πραγματοποιεί δρομολόγια, συνδέοντας τον τερματικό σταθμό κρουαζιερόπλοιων του ΟΛΠ στον Πειραιά (Ακτή Ξαβερίου και Ακτή Μιαούλη) με την Ακρόπολη και το κέντρο του Πειραιά με αυτό της Αθήνας.

    Η γραμμή καλύπτει, κυκλικά, σε 60 λεπτά, απόσταση 25 χιλιομέτρων, δηλαδή σε μισή ώρα ο επιβάτης μπορεί να φτάσει στο κέντρο της Αθήνας από το λιμάνι του Πειραιά και αντίστροφα. Αποτελείται συνολικά από 15 στάσεις και αναδεικνύει σημεία του Πειραιά και της Αθήνας με ιδιαίτερο τουριστικό ενδιαφέρον, όπως το Μουσείο Ακρόπολης, το Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά, το Πλανητάριο, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.

    [03] Την πρώτη ανοικτή επικοινωνία με τους πολίτες, εγκαινίασε ο Γ. Πανούσης

    Τη νέα καινοτόμο δράση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, την Ανοικτή Επικοινωνία με τους πολίτες, που είχε αναγγήλει την περασμένη εβδομάδα, εγκαινίασε σήμερα, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης.

    Συγκεκριμένα, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου, κατόπιν προηγούμενης συννενόησης, δέχτηκε τους πρώτους πολίτες, οι οποίοι εκδήλωσαν το ενδιαφέρον να εκφράσουν, δια ζώσης, παράπονα και προτάσεις, ή να θέσουν θέματα που πρέπει να εξετάσει το υπουργείο.

    Μετά τη συνάντηση ο κ. Πανουσης δήλωσε: "Κάνουμε άνοιγμα στην κοινωνία. Θέλουμε να σταθούμε δίπλα στον πολίτη και τα προβλήματά του. Αν δεν πιάσουμε τον παλμό της κοινωνίας, κινδυνεύουμε να γίνουμε γραφειοκράτες. Η πρωτοβουλία μας δεν είναι ούτε συγκυριακή, ούτε επικοινωνιακή. Εντάσσεται στο πλαίσιο οικοδόμησης μιας νέας σχέσης με τον πολίτη και συμφιλίωσης Αστυνομίας και κοινωνίας".

    [04] ΔΝΤ: Δεν αναμένουμε έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη

    Εξετάζουμε διάφορα σενάρια, αλλά δεν αναμένουμε έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, ανέφερε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις, απαντώντας σε σχετικά δημοσιογραφικά ερωτήματα, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης δημοσιογράφων στην Ουάσιγκτον. «Πάντα εξετάζουμε διαφορετικά σενάρια για διαφορετικές χώρες, αυτό είναι μέρος της δουλειάς μας» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΝΤ,

    «Σε όλα τα προγράμματα στα οποία εμπλεκόμαστε, εξετάζουμε διάφορα σενάρια. Δεν αναμένουμε Grexit» ανέφερε ο Ράις επισημαίνοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει υπογραμμίσει σε όλους τους τόνους ότι επιθυμία της είναι να παραμείνει στην eυρωζώνη και να προχωρήσει σε ενέργειες ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο ο στόχος αυτός.

    Σε ερώτηση για την κριτική που ασκείται στο ΔΝΤ και την ευρωζώνη, αναφορικά με την «αδιαλλαξία» που έδειξαν στο θέμα των μέτρων της έκτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος η οποία «ακρωτηρίασε», όπως τονίσθηκε, ένα πρόγραμμα που είχε εισέλθει σε ικανοποιητική τροχιά, ο κ. Ράις απάντησε:

    «Δεν δέχομαι τον όρο αδιαλλαξία που περιγράφεται στην εν λόγω κριτική. Συνεχίζουμε να είμαστε ευέλικτοι και ανοικτοί σε προτάσεις πολιτικής που οδηγούν στους στόχους του προγράμματος. Η ευελιξία είναι ένα από τα πράγματα που το ΔΝΤ επιδεικνύει στα προγράμματα του».

    [05] Γ. Βαρουφάκης: Περιοριστική κοινωνική πολιτική για τα τυχερά παιχνίδια

    Περιοριστική κοινωνική πολιτική στον κλάδο των τυχερών παιγνίων, εξήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, εισηγούμενος στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας τον διορισμό του Αντώνη Στεργιώτη στη θέση του προέδρου της Επιτροπής Ελέγχου και Εποπτείας Παιγνίων, ο οποίος και έλαβε θετική γνωμοδότηση.

    «Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που δεν έχει κοινωνική και οικονομική μελέτη των επιπτώσεων του τζόγου στην κοινωνία και αυτό πρέπει όλοι μαζί να συναινέσουμε στο να αλλάξει» σημείωσε. Όπως εξήγησε «αυτός ο χώρος είναι ιδιαίτερος. Η ιδέα ότι θα κερδίσω κάτι από το τίποτα δημιουργεί παθογένειες που μεταδίδονται στην κοινωνία» και έκανε λόγο για την ανάγκη επαναρύθμισης του κλάδου, ο οποίος -όπως είπε- σήμερα ρυθμίζεται αποσπασματικά, δηλαδή τη σωστή αδειοδότηση του Διαδικτυακού Στοιχήματος και τη ρύθμιση των VLT's (παιχνιδομηχανών).

    Ο Γιάνης Βαρουφάκης χαρακτήρισε μάλιστα μεγάλο κοινωνικό ζήτημα την ανάπτυξη των VLT's επισημαίνοντας ταυτοχρόνως, πως πρέπει να υπάρξει ρυθμιστικό πλαίσιο τέτοιο που θα εμποδίζει, ώστε να εξελιχθούν οι παιχνιδομηχανές σε πληγή για τις γειτονιές.

    «Η άποψη του υπουργείου Οικονομικών και της κυβέρνησης είναι ότι πρέπει να ασκήσουμε περιοριστική κοινωνική πολιτική και να αποφύγουμε την έφεση της μεγιστοποίησης των εσόδων» δήλωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης. Όπως είπε «τα έσοδα είναι σημαντικό να ρέουν, βασιζόμαστε σε κάποιο βαθμό σε αυτά, αλλά η ιδέα της μεγιστοποίησής τους έρχεται σε άμεση σύγκρουση με το κοινωνικό συμφέρον. Θα πρέπει να πατάξουμε την φοροδιαφυγή και την ασυδοσία των παρόχων και να προσέξουμε να περιορίσουμε την ζήτηση».

    [06] Τρίτη ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Ρέντσι

    Η κυβέρνηση του Ιταλού πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι κέρδισε και την τελευταία από τις τρεις ψηφοφορίες για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης που συνδέονταν με τον αμφιλεγόμενο νέο εκλογικό νόμο της χώρας, παρά τις αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης αλλά και πολλών βουλευτών του κυβερνώντος Δημοκρατικού Κόμματος.

    Η κυβέρνηση έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης, με 342 ψήφους υπέρ και 15 κατά. Οι περισσότεροι βουλευτές της αντιπολίτευσης καθώς και περίπου 38 "αντάρτες" του Δημοκρατικού Κόμματος απείχαν από την ψηφοφορία σε ένδειξη διαμαρτυρίας, όχι μόνο για το περιεχόμενο του νομοσχεδίου αλλά και για την απόφαση του Ρέντσι να το περάσει από το κοινοβούλιο μέσω ψήφου εμπιστοσύνης, γεγονός που αποκλείει τη συζήτηση ή την κατάθεση τροπολογιών.

    Μετά τις τρεις ψηφοφορίες που αφορούσαν μεμονωμένα άρθρα του νομοσχεδίου, θα ακολουθήσει την Δευτέρα η τελική ψηφοφορία για το σύνολό του. Η τελευταία αυτή ψηφοφορία δεν θα έχει τη μορφή ψήφου εμπιστοσύνης, όμως θα μπορούσε να αποτελέσει μεγαλύτερη απειλή για την κυβέρνηση. Και αυτό γιατί, σε αντίθεση με τις τρεις ψηφοφορίες για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, αυτή της Δευτέρας θα γίνει με μυστική ψηφοφορία. Έτσι, οι βουλευτές του Δημοκρατικού Κόμματος που διαφωνούν με το νομοσχέδιο θα μπορούν να το καταψηφίσουν χωρίς να κινδυνεύουν να αποκαλυφθεί η ταυτότητά τους.

    Ο Ματέο Ρέντσι έχει δηλώσει ότι θα παραιτηθεί εάν δεν περάσει η μεταρρύθμιση του εκλογικού νόμου.

    [07] «Πλησιάζει» τη Μέρκελ το σκάνδαλο κατασκοπείας

    Το σκάνδαλο με τις υποκλοπές, τις οποίες φέρεται ότι έκανε η γερμανική υπηρεσία πληροφοριών για λογαριασμό της αμερικανικής Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας (NSA) δείχνει σήμερα να πλησιάζει κι άλλο την καγκελαρία, σύμφωνα με τον γερμανικό Τύπο, αν και η Άγκελα Μέρκελ, όπως επισημαίνουν αναλυτές, φαίνεται ότι για άλλη μια φορά βρίσκεται στο απυρόβλητο.

    "Η υπόθεση της BND (γερμανική υπηρεσία πληροφοριών) κλιμακώνεται και φτάνει την καγκελαρία" είναι ο τίτλος της συντηρητικής εφημερίδας Die Welt.

    Η Bild χαρακτηρίζει "υποκριτική" τη δήλωση της καγκελαρίου το 2014, μετά τις αποκαλύψεις ότι η NSA παρακολουθούσε ένα από τα κινητά της τηλέφωνα, πως "Δεν γίνεται να κατασκοπεύεις τους φίλους σου".

    "Στην καλύτερη περίπτωση, η καγκελάριος δεν θα ήθελε να ξέρει αυτό που η NSA μηχανευόταν στο γερμανικό έδαφος -στην προκειμένη περίπτωση την κατασκοπεία των 'φίλων' μας στην Ευρώπη", επισημαίνει η εφημερίδα με τη μεγαλύτερη κυκλοφορία στην Γερμανία.

    Οι κατηγορίες κατά της BND πήραν σήμερα μεγαλύτερες διαστάσεις, μετά την αποκάλυψη από την εφημερίδα Suddeutsche Zeitung ότι η γερμανική υπηρεσία πληροφοριών κατασκόπευε "υψηλόβαθμους αξιωματούχους του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών, του Μεγάρου των Ηλυσίων και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής" για λογαριασμό της αμερικανικής NSA.

    [08] Θετικός σε χρήση ινδικής κάνναβης ο Τζέιμς Γκιστ

    Σοκ στον Παναθηναϊκό δύο 24ωρα πριν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό που θα κρίνει την πρωτιά στην κανονική περίοδο της Α1.

    Όπως ανακοινώθηκε από την ΚΑΕ, η οποία ενημερώθηκε από το ΕΣΚΑΝ, ο Τζέιμς Γκιστ βρέθηκε θετικός στη χρήση ινδικής κάνναβης κατά την εξέταση του πρώτου δείγματος, μετά τον έλεγχο που υποβλήθηκε στο τέλος του τελικού Κυπέλλου Ελλάδας με τον Απόλλωνα Πάτρας.Ο Αμερικανός φόργουορντ θα χάσει σίγουρα το μεγάλο ματς του Σαββάτου, για την 24η αγωνιστική της Α1 κι ανάλογα με την ποσότητα που θα βρεθεί στο δείγμα του, μετά από την εξέταση και του δεύτερου δείγματος, θα προέλθει και η ποινή που θα του επιβληθεί.

    Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΚΑΕ Παναθηναϊκός τονίζεται ότι «μέχρι να γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα της δεύτερης εξέτασης του δείγματος και να τελεσιδικήσει η υπόθεση, όπως ορίζουν οι κανονισμοί και οι νόμοι έτσι κι εμείς, ως ΚΑΕ Παναθηναϊκός, δεν πρόκειται να προχωρήσουμε στην οποιαδήποτε ενέργεια».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 30 April 2015 - 18:30:25 UTC