Read about The Pontian Genocide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-04-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εργαζόμενοι και συνταξιούχοι διέκοψαν τη συνεδρίαση του ΔΣ του ΙΚΑ για τα ταμειακά διαθέσιμα
  • [02] Γ. Βαρουφάκης: Δεν υπάρχει συζήτηση για αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά
  • [03] Αισιοδοξία Βαρουφάκη για συμφωνία και για την «μετά Ιούνιο ανάκαμψη»
  • [04] Δεύτερη ψήφος εμπιστοσύνης από την ιταλική βουλή στην κυβέρνηση Ρέντσι
  • [05] Το Βερολίνο κατασκόπευε Γάλλους και Ευρωπαίους για λογαριασμό της NSA
  • [06] Το Βιετνάμ καταγγέλλει τα «βάρβαρα εγκλήματα» των ΗΠΑ, σαράντα χρόνια μετά τον πόλεμο
  • [07] Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας οι πρωταθλήτριες Ευρώπης πόλο του Ολυμπιακού

  • [01] Εργαζόμενοι και συνταξιούχοι διέκοψαν τη συνεδρίαση του ΔΣ του ΙΚΑ για τα ταμειακά διαθέσιμα

    Μια ομάδα περίπου 50 συνταξιούχων του ΙΚΑ, με επικεφαλής τον πρόεδρο της ομοσπονδίας εργαζομένων ΙΚΑ, Δήμο Κουμπούρη, εισήλθε στο κτίριο του ΙΚΑ στην Αγίου Κωνσταντίνου, λίγο πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση του ΔΣ του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ για τη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων στην Τράπεζα της Ελλάδος.

    Η αντιπροσωπεία των εργαζομένων και συνταξιούχων ανέβηκε στον πρώτο όροφο την ώρα που θα ξεκινούσε η συνεδρίαση και ζήτησε να διακοπεί. Ακολούθησαν διαπραγματεύσεις για αρκετή ώρα με τον διοικητή του ΙΚΑ Ροβέρτο Σπυρόπουλο ο οποίος ζητούσε την αποχώρησή τους από την αίθουσα, δεχόμενος ωστόσο την παρουσία του κ. Κουμπούρη στη συνεδρίαση.

    Τελικά η συνεδρίαση διεκόπη καθώς δεν επήλθε συνεννόηση.Η ατμόσφαιρα ήταν αρκετά «ηλεκτρισμένη» χωρίς όμως να ξεφύγει από τα όρια των φραστικών αντιπαραθέσεων.

    Λίγο νωρίτερα, σε δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΙΚΑ, Δ. Κουμπούρης εξέφρασε την πλήρη αντίθεσή του «στην εφαρμογή αποφάσεων που έρχονται να αποψιλώσουν τα ασφαλιστικά ταμεία για να πληρωθούν οι δανειστές και οι τράπεζες από τον κόπο των εργαζομένων και των συνταξιούχων».

    Ο κ. Κουμπούρης, κάλεσε τη διοίκηση του ΙΚΑ και την κυβέρνηση να μην προχωρήσουν στην υλοποίηση των αποφάσεων.

    [02] Γ. Βαρουφάκης: Δεν υπάρχει συζήτηση για αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά

    Ο υπουργός Οικονομικών διέψευσε πληροφορίες αναφορικά με αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά, λέγοντας ότι «δεν υπάρχει τέτοια συζήτηση», ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να επιβληθεί φόρος μόνο στα υπερπολυτελή καταλύματα, και όχι σε ξενοδοχεία τριών αστέρων. Εκτίμησε δε ότι μια τέτοια ρύθμιση δεν θα προκαλέσει αντιδράσεις, καθώς αντί να πληρώσει κάποιος 1.000 ευρώ το βράδυ θα κληθεί να καταβάλει 1.040 ευρώ για το δωμάτιο.

    Στη μεγάλη συμφωνία του Ιουνίου θα συζητηθούν τα δύο καυτά θέματα στα οποία η κυβέρνηση έχει βάλει «κόκκινες γραμμές» και αφορούν περαιτέρω μειώσεις συντάξεων και άνοιγα του ασφαλιστικού, όπως ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους στο περιστύλιο της Βουλής.

    [03] Αισιοδοξία Βαρουφάκη για συμφωνία και για την «μετά Ιούνιο ανάκαμψη»

    Την πεποίθηση ότι η διαπραγμάτευση θα ολοκληρωθεί με επιτυχία, και όπως είπε χαρακτηριστικά, «θα εξομαλύνει την κατάσταση και θα μπορούμε να μιλάμε για την μετά Ιούνιο ανάκαμψη», εξέφρασε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.

    Παράλληλα, εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι, μετά το κλείσιμο της συμφωνίας με τους θεσμούς, η χώρα θα εισέλθει στις αγορές και θα μπορεί να εκδίδει ομόλογα, στα πλαίσια ενός βιώσιμου χρέους, και θα αρχίσει η αναπτυξιακή πορεία της οικονομίας.

    «Σε αυτή τη διαδικασία η κυβέρνηση θα κάνει ότι μπορεί για να τραβήξει το χαλί κάτω από τα πόδια εκείνων που κερδοσκοπούν σε βάρος της χώρας», τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών.

    Ο κ. Βαρουφάκης κατηγόρησε τις προηγούμενες κυβερνήσεις ότι αποδέχθηκαν όρους λειτουργίας του ΤΧΣ που στερούν, όπως είπε, την κυριαρχία του ελληνικού δημοσίου επί των χρημάτων του. ενώ άφησε αιχμές και για το ότι το EFSF δεν επέστρεψε στην Ελλάδα το 1,2 δις ευρώ.

    [04] Δεύτερη ψήφος εμπιστοσύνης από την ιταλική βουλή στην κυβέρνηση Ρέντσι

    Δεύτερη ψήφο εμπιστοσύνης έλαβε η κυβέρνηση του Ματέο Ρέντσι από την ιταλική βουλή, σήμερα το μεσημέρι, με 350 ψήφους υπέρ, 193 κατά και μια αποχή.

    Η παροχή ψήφου εμπιστοσύνης έχει συνδεθεί από τον Ιταλό πρωθυπουργό με την τμηματική έγκριση του νέου εκλογικού νόμου. Η τελική ψηφοφορία έχει ορισθεί για το βράδυ της ερχόμενης Δευτέρας.Κατά τη χθεσινή, πρώτη ψήφο εμπιστοσύνης, 38 βουλευτές, μέλη της εσωκομματικής αντιπολίτευσης του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος, αποφάσισαν να μην είναι παρόντες στην αίθουσα της βουλής την ώρα της ψηφοφορίας. Ωστόσο η κυβέρνηση του Ματέο Ρέντσι εξασφάλισε με άνεση τις αναγκαίες ψήφους.

    [05] Το Βερολίνο κατασκόπευε Γάλλους και Ευρωπαίους για λογαριασμό της NSA

    Οι γερμανικές υπηρεσίες πληροφοριών είχαν κατασκοπεύσει υψηλόβαθμους αξιωματούχους της Γαλλίας όπως και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για λογαριασμό της αμερικανικής Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Suddeutsche Zeitung.

    Οι αποκαλύψεις για φερόμενη κατασκοπεία από το 2008 ευρωπαϊκών εταιρειών από την γερμανική υπηρεσία πληροφοριών για λογαριασμό της NSA έχουν φέρει σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση της καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ, η οποία εμφανιζόταν ανέκαθεν ως θύμα των Αμερικανών συμμάχων της.

    Η αντιπολίτευση κατηγορεί την γερμανική κυβέρνηση ότι δήλωνε ψέματα πως δεν γνωρίζει τίποτε για οποιαδήποτε οικονομική κατασκοπεία από την NSA, σε γραπτή απάντηση που έδωσε στις 14 Απριλίου στην κοινοβουλευτική ομάδα του αριστερού κόμματος "Ντι Λίνκε".

    Αντιδρώντας στις πληροφορίες της Suddeutsche Zeitung ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε ότι αναμένει από τις γερμανικές αρχές να ξεδιαλύνουν την υπόθεση αυτή.

    [06] Το Βιετνάμ καταγγέλλει τα «βάρβαρα εγκλήματα» των ΗΠΑ, σαράντα χρόνια μετά τον πόλεμο

    Το Βιετνάμ κατήγγειλε σήμερα τα «βάρβαρα εγκλήματα» που διαπράχθηκαν από τις ΗΠΑ, με την ευκαιρία της 40ης επετείου από την πτώση της Σαϊγκόν, το τελευταίο επεισόδιο ενός πολέμου με χιλιάδες νεκρούς.

    Η σύγκρουση στοίχισε τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων από τη βιετναμική πλευρά, ανάμεσα στους οποίους ήταν και πολλοί άμαχοι που σκοτώθηκαν σε βομβαρδισμούς. Εκατοντάδες χιλιάδες άλλοι τραυματιστήκαν, πολλοί από τους οποίους από τον περιβόητο Agent Orange (Πορτοκαλί Παράγοντα), ένα φυτοφάρμακο που περιείχε διοξίνη και με το οποίο οι Αμερικανοί ψέκασαν εκτεταμένες εκτάσεις της χώρας.

    Ο πόλεμος του Βιετνάμ παραμένει για την Ουάσινγκτον η πρώτη μεγάλη ήττα μιας υπερδύναμης που πίστευε ότι είναι ανίκητη.

    [07] Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας οι πρωταθλήτριες Ευρώπης πόλο του Ολυμπιακού

    «Η ευρωπαϊκή σας λάμψη προσθέτει διεθνή ακτινοβολία στη χώρα σε μια στιγμή που την χρειάζεται πολύ» δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, υποδεχόμενος νωρίτερα σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο την πρωταθλήτρια Ευρώπης στην υδατοσφαίριση γυναικών, την ομάδα του Ολυμπιακού.

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνεχάρη θερμά τις πολίστριες του Ολυμπιακού για τη μεγάλη τους επιτυχία και τους προσέφερε αναμνηστικό με το Εθνόσημο της Προεδρίας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 30 April 2015 - 14:30:24 UTC